Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 28, 2024, 17:58:21

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбата - как точно протича всичко ?- III -та част  (Прочетена 161200 пъти)

ratatui
Баш Майстор
**
Публикации: 1980

Моят сватбен албум

« Отговор #150 -: януари 31, 2013, 21:24:15 »

Ние решихме да нямаме шафери, а и на сватбата се очертава да има само 1-2 деца, които също няма да имат никаква по-специална роля. Така че май ще сме само ние с кумувете.
Активен
ratatui
Баш Майстор
**
Публикации: 1980

Моят сватбен албум

« Отговор #151 -: февруари 23, 2013, 19:22:10 »

Момичета я да ви питам кога се хвърлят къметчетата, слаз гражданската или след църковната церемония?
Активен
Mucka<3
Сватбен ГУРУ
Публикации: 674

Моят сватбен албум

« Отговор #152 -: февруари 23, 2013, 19:27:23 »

Ратауй, виждала съм да хвърлят късметчетата и след ритуалната зала и след церковния и в ресторанта, когато плиключи ритуала по посрещането на младоженците Wink Но честно казано си нямам идея как е по традиция smile Аз лично мисля при нас да ги хвърлят след изнесения ритуал, тъй като няма да имаме църковен smile
Активен
Mulan
Професор
Публикации: 342

« Отговор #153 -: февруари 23, 2013, 23:23:29 »

По принцип аз знам ,че късметчетата се хвърлят след гражданската церемония,когато младоженците вече са приели поздравления от гостите smile
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4641

Моят сватбен албум

« Отговор #154 -: февруари 24, 2013, 10:58:53 »

След гражданското хвърляхме късметчета, а след църквата- жито и стотинки.
Активен
Mucka<3
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #155 -: февруари 24, 2013, 11:25:00 »

Offtopic Извинявам се за офтопика, но в мен възникна въпрос smile Mrs., защо след църквата се хвърля жито и стотинки при положение, че в късметчетата, които хвърляме след гражданското ги има? Просто ми стана любопитно smile give_rose
Активен
casky
Баш Майстор
**
Публикации: 1557

« Отговор #156 -: февруари 24, 2013, 11:31:32 »

Ние не сме хвърляли нищо след църквата smile

Offtopic Между другото, това което направих аз, понеже ме посъветваха - житото леко го сварих - по скоро попарих, изцедих и чак тогава го сложих в късметите. Това с цел да няма гъгрици и съответно да е и такова в бъдещи...все пак житото е там със символика smile
Активен
Mrs.™

Моят сватбен албум

« Отговор #157 -: февруари 24, 2013, 17:28:15 »

Понеже съм чувала от поп, че е на плодородие и здраве.
Активен
illane
Ентусиаст
**
Публикации: 89

« Отговор #158 -: февруари 25, 2013, 11:34:05 »

Аз имам един може би малко глупав въпрос. На хората, които са с изнесен ритуал кога им хвърлят късметчетата? Защото те нали при излизане от ритуалната се хвърлят, ама като няма ритуална.... crazy
Активен
milenuity
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1272

Нашата сватба мечта 17.08.2013

Моят сватбен албум

« Отговор #159 -: февруари 25, 2013, 11:42:43 »

Аз имам един може би малко глупав въпрос. На хората, които са с изнесен ритуал кога им хвърлят късметчетата? Защото те нали при излизане от ритуалната се хвърлят, ама като няма ритуална.... crazy

Взе ми думите от устата! И аз тъкмо това се чудех....
Активен
svekarva
Публикации: 4023

« Отговор #160 -: февруари 25, 2013, 12:08:15 »

Ами не ги хвърлят, може шаферчетата да ги раздават веднага след ритуала.
Активен
Mucka<3
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #161 -: февруари 25, 2013, 13:09:07 »

Ако ще имате ритуал при посрещането в ресторанта може тогава да бъдат хвърлени smile
Активен
Evriala
Сватбар
Публикации: 204

Моят сватбен албум

« Отговор #162 -: февруари 25, 2013, 18:30:53 »

Мен ми се иска да хвърляме само  листа от цветя и жито, но кумата се е настроила за късметчета. До колкото разбрах тя трябвало да се погрижи за тях, макар че може и аз това да го направя, като ги поръчам от някой сайт. Не знам дали е тук мястото, обаче не ми стана ясно колко точно чаши ще ни трябват и за къде? Извинявам се за глупавия въпрос, но не съм ходила на сватби и не знам как протичат ритуалите.
Активен
Mrs.™

Моят сватбен албум

« Отговор #163 -: февруари 25, 2013, 19:34:34 »

2 бр. за гражданското и по-желание 1 бокал за църквата.
Жито и цветя седи дори на снимка много по-красиво от късметчета, така че може да поговориш с кумата и да смени концепцията  tease
В някои части на страната ги хвърлят (жито и стотинки) при излизане на булката от бащиния дом.
Активен
malkabulka
Професор
Публикации: 394

31.08.2013

« Отговор #164 -: март 22, 2013, 16:04:25 »

Зачетох се назад в темата, но никъде не открих някой да е правил нещо, на което му казват First Look. Това е интимен момент само между младоженците, запечатан от фотографите и операторите. Идеята е младоженеца да стои и да чака булката, която пък идва към него в гръб и той се обръща когато тя застане почти плътно зад него. Целта е да се запечата този първи поглед между двамата в сватбения ден. От момента, в който чух за тази опция много се развълнувах и ми се иска да го направим. Проблемът е че трябва да се случи преди всички ритуали, а така като гледам се обезсмисля и вземането от дома ми. Ритуалната зала, църквата и ресторанта са на не повече от 100м едно от друго, т.е. надявам се да има време. В блога където прочетох за това препоръчват ако се прави този първи поглед да се направят и снимките с роднините и шаферите в същия период от време и след това да се върви от ритуал към ритуал без големи паузи. Другия проблем е че сватбата ще е на 31 август и това може да се окаже един много горещ ден.
Първоначалния план беше да започнем с подписването към 16:30ч, църквата към 17ч, оттам коктейл за гостите и фотосесия 17:45-19:15, като след това приемем поздравления и подаръци на коктейла и постепенно настаним гостите в ресторанта за започване на тържеството около 20ч.

В голяма чуденка се оказвам, има ли някой който смята да прескочи момента с вземането от дома на булката? Била съм и на щури и на по-културни вземания, и честно казано не знам дали ми допада, но пък от друга страна съм сигурна че ще качи градуса на настроението една идея. Хммм...
Активен
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: