Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

юни 17, 2025, 05:56:24

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 32   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Булчински рокли - 20 -та част  (Прочетена 227054 пъти)

ivelka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 618

Моят сватбен албум

« Отговор #75 -: март 04, 2012, 08:11:15 »

emetoem, а как се чувстваш в първата? Имам в предвид чисто физически. Аз по-назад в темата съм публикувала снимка на тази рокля облечена, но самата кройка е направена така че трябва да се пристегне силно, за да стои добре на бюста. А моят бюст изобщо не е малък... Питам защото все се чудя дали не е в мен причината да се задушавам в рокли тип А-line, а иначе обожавам тази линия...  give_rose
Активен
serendipity_85
Любопитен
*
Публикации: 25

« Отговор #76 -: март 04, 2012, 18:46:49 »

И аз съм за първата рокля. Всъщност след първата ми обиколка по магазините се спрях точно на нея, като единственото ми колебание впоследствие възникна от това, че няма нищо общо с тази, която предварително си бях харесала в интернет. Роклята в действителност изглежда много по-добре на живо и чак сега осъзнавам, че многократно съм я подминавала в сайтовете, когато разглеждах моделчета преди това, а като я видях на живо и я облякох, просто се влюбих в нея. За всеки случай ще се опитам да намеря роклята, която предварително бях харесала (модел на Проновиас), за да я пробвам и да взема окончателно решение.
Ivelka, аз се чувствах изключително удобно в роклята, не ме е задушавала изобщо и е много лека.
Само да вметна, че в магазина, в който аз я пробвах (става въпрос за Варна) роклята беше с 60лв по евтина отколкото в магазина, даден като препратка, а към нея вървеше безплатно и воал  smile
Активен
anna_karenina
Сватбар
Публикации: 268

« Отговор #77 -: март 04, 2012, 19:24:40 »

И аз стигнах до тази така прекрасна част- обикалянето за рокля smile
Обаче като видях, че има 20 теми с по много страници, се обезкуражих да чета всичко...

Ходхиме първо в Сватбения център, много съм доволна оттам. Харесах 5-6 модела и се затворихме в съблекалнята с жената, майка ми и сестра ми да пробваме...Почти всичките ми седяха добре (аз знам горе долу какъв модел харесвам и ми отива), но имаме 2 фаворита. Едната само заради красивия шлейф- нагоре също е красива, но другата печели- като изключим шлейфа, който е дантелен, много красив и ефирен...

А аз по принцип не исках шлейф- струва ми се излишно неудобство, но като видях как красиво седи зад мен...ме изкушава.
Но все пак имам рокля-фаворит и тя е с по-малък шлейф, прилича малко на ето тази, но надолу е по-разперена и е бщла
 http://www.svatbencenter-sofia.bg/сватба/за-булката-и-младоженеца/за-булката/булчински-рокли-outlet/p:булчинска-рокля-outel--011--м110-с-шлейф

Сега обаче идва драмата за цената...1150 лв е, евентуално с отстъпката от халките може да слезе до 1000. Не са ли това ужасно много пари за рокля, която се носи няколко часа? Бих могла да наема, или да купя по-евтина...Но някак си искам да е МОЯТА рокля. По принцип бихме могли да си го позволим финансово, но въпросът е заслужава ли си? Някак ми се вижда грехота да се дадат толкова пари за една прищявка...все си мислех да харесам евтина рокля, мислех, че скъпите са такива заради марките си например (нещо, което изобщо не ме интересува), или заради някакви излишни неща...Но се оказа, че почти всичко, което ми харесва, е в този ценови диапазон- 900-1200 лева...Вашите рокли колко струват? Бихте ли дали такава сума? въпреки че си знам, че ми е влязла под кожата и сигурно ще я взема...като я облякох и казах само "точно така си представях роклята ми" и не исках да я съблека...

Другият проблем е, че сме били само в един магазин- не трябва ли да обиколя поне още няколко, за да избера? Въпреки че бях и до сватбения мол (ужасен е според мен) и нищо не ми хареса след Роклята...та хич не ми се обикаля пак, но мислех, че поне до Асеноврагд трябва да ида...Не знам, може би ще обиколим 2-3 магазина на Пиротка и тогава ще взема решение, Асеновград май отпада, щом и тук има толкова хубави рокли...А само за път ще дам над 50лв, ако трябват корекции- по две, 100 лв...
Активен
yl
Професор
Публикации: 319

Моят сватбен албум

« Отговор #78 -: март 04, 2012, 19:47:39 »

anna_karenina Напълно разбирам дилемата ти sad и аз се намирам в подобна... Не съм от типа жени, които носят и харесват рокли и една такава сума за мен е лудост. Но и аз попаднах на рокля, която много харесах и е над предвидения ми бюджет. Сега съм си набелязала още 5-6 магзина да разгледам, ако си харесам нещо по-евтино - Супер! ако ли не - поне ще се утешавам, че съм потърсила  blum
До Асеновград и аз не мисля да ходя - отпуск за мен, мъжо и главния ми критик (сестра ми), пътни и т.н. и то ще дойде същата цена smile по Пиротска минах, но нищо не ме грабна...
Активен
Alleksia
Сватбен ГУРУ
Публикации: 711

« Отговор #79 -: март 04, 2012, 19:59:45 »

Анна Каренина,
и аз имах подобни терзания преди да си избера роклята. Сякаш най не ми се даваха пари за нея, точно защото ще я нося няколко часа и няма повече да я облека. Не бях определила бюджет за рокля, но ми искаше да не надвишава 1000 лв. Когато мерих роклята, с която бъда, просто знаех, че искам нея, макар че след нея мерих още 10ина. В крайна сметка надвиших малко очакванията си - роклята и болерото с нея ще ми струват 1300 лв общо, но не съжалявам. Очаквах да не ми се свидят тези пари за едно обличане, но наистина не съжалявам и нямам търпение да я облека.
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1003

« Отговор #80 -: март 04, 2012, 20:05:09 »

Ана_К  Отговора зависи от теб smile

Ако си от момичетата, които цял живот са мечтали за сватбата си, имаш точната представа каква рокля искаш, открила си я и имаш възможност да си я купиш - купувай. Колкото и да обикаляш, все ще сравняваш с тази, която вече ти е на сърце.

Ако смяташ, че би могла да се чувстваш  удобно и красива в друга по-евтина рокля (както реших аз за мен), вземи другата.  Според мен неоправдано висок разход е 1000лв за рокля, защото дрехата не ми е приоритет. Дори да ти останат само 100лв или 200, можеш да ги вложиш за нещо друго. Не забравяй, че разхода ти за облекло не е само за рокля - було, обувки, бижута....
Активен
anna_karenina
Сватбар

« Отговор #81 -: март 04, 2012, 20:14:53 »

Алексия, супер звучи, наслаждавай се на очакването Wink
Киви, ами май наистина съм от тези празноглавите, които са отраснали с приказки за принцеси и са мечтали за сватба от малки  blush Но иначе си права, глупав разход е, аз мислех в 1000 лв да събера всичко по външния ми вид...Но примерно за обувки няма да имам разход, мисля да взема стари или поне евтини, воал ще взема от сестра ми (ако не е много различен като цвят, но мисля, че не е), чанта ще взема от майка ми, бижута още не знам...охх абе събират се пари, но както казах не толкова, че не можем да си го позволим, колкото че ме гризе едно такова чувство дали е редно такова разхищение...
Активен
alla
Професор
Публикации: 338

« Отговор #82 -: март 04, 2012, 20:17:40 »

Момичета, днес видях тази рокля в Quiz (мол Сердика) http://www.quizclothing.co.uk/clothes/1006015241.html Изглеждаше доста добре и цената беше 150лв +-.
Активен
_perlichkata
Професор
Публикации: 459

Моят сватбен албум

« Отговор #83 -: март 04, 2012, 22:08:20 »

Anna_karenina  и аз съм пред дилема като теб. Отидох в сватбен център София пробвах сигурно десет рокли и само и единствено единадесетата ми пасна и беше Моята рокля.... и тук идва това, че беше 800лв. виждат ми се много. Аз съм се решила другата седмица да ходя до Асеновград вярвам че там ще е по-евтинко, не ми се дават толкова пари за няколко часа и след това завинаги закачена в гардероба. Но не харесам ли рокля отивам и купувам тази smile smile smile smile Аз си бях харесала рокля от Одета и бях твърдо решена, че ще е тя, но поради малки финансови затруднения за жалост остана блян sad
Активен
jenifer
Ентусиаст
**
Публикации: 77

« Отговор #84 -: март 05, 2012, 00:15:31 »

Здравейте, колко време е необходимо за корекция на рокля? Става въпрос за леко отпускане, във всички сватбени салони ми казаха, че това е практика, до 2 размера разширяване или стесняване. Но ме интересува колко време ще отнеме, защото покрай тези балове е много натоварено. Тези дни ще купя роклята и ще знам, но ако много ме забавят искам да им кажа, колко нормално би отнела такава корекция. Аз си мисля, че 2 седмици биха били напълно достатъчни.
Предварително благодаря!  smile
Активен
Alleksia
Сватбен ГУРУ
Публикации: 711

« Отговор #85 -: март 05, 2012, 08:40:35 »

Могат и за 1 ден да ти го направят. Питай там откъдето ще ти взимаш роклята  или където ще ти правят корекцията. Те със сигурнист е ти кажат кога и  заколко време могат да ти направят корекция на роклята.
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #86 -: март 05, 2012, 11:25:56 »

Здравейте, колко време е необходимо за корекция на рокля? Става въпрос за леко отпускане, във всички сватбени салони ми казаха, че това е практика, до 2 размера разширяване или стесняване. Но ме интересува колко време ще отнеме, защото покрай тези балове е много натоварено. Тези дни ще купя роклята и ще знам, но ако много ме забавят искам да им кажа, колко нормално би отнела такава корекция. Аз си мисля, че 2 седмици биха били напълно достатъчни.
Предварително благодаря!  smile
Джени, такова нещо може да се направи бързо, стига да нямат работа- 2-3 дни, моят съвет е да кажеш че сватбата е след седмица и да се правиш на притеснена за срока.
Активен
emetoem
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1064

Моят сватбен албум

« Отговор #87 -: март 05, 2012, 12:38:33 »

emetoem, а как се чувстваш в първата? Имам в предвид чисто физически. Аз по-назад в темата съм публикувала снимка на тази рокля облечена, но самата кройка е направена така че трябва да се пристегне силно, за да стои добре на бюста. А моят бюст изобщо не е малък... Питам защото все се чудя дали не е в мен причината да се задушавам в рокли тип А-line, а иначе обожавам тази линия...  give_rose
Чувствам се перфектно и въпреки това, че когато я мерих беше с един размер по-голяма стоеше добре. Аз нямам голям бюст и може би за това не ме притеснява стягането smile Иначе мерих и Русалка и принцеса и права, но просто не ми отиват, аз и не съм кой знае колко висока... tease
Активен
emetoem
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1064

Моят сватбен албум

« Отговор #88 -: март 05, 2012, 12:44:10 »

emetoem На мен мното ми харесват и двата варианта даже да ти кажа втората и аз я гледах иии страшно много ми харесва, но реших първо да видя в Асеновград какво ще намеря  give_rose

Аз се отказах от варианта да ходя до Асеновград, два пъти ходене до там и се покрива разликата в цената на роклята, а и тези двете , които съм харесала не са много скъпи едната е 480лв ,а другата 620лв, а и имам 10% отстъпка от халките smile
Активен
anna_karenina
Сватбар

« Отговор #89 -: март 05, 2012, 13:26:57 »

Момичета, какво мислите- презрамките необходимост ли са (особено при по-малък бюст).
Роклята, която аз съм харесала, а без презрамки. Седи ми добре, като се затегне, е доста стабилна, даже май е точният номер. Обаче все си мисля, че с презрамки ще ми е по-спокойно, и 1% да е шансът да се свлече или размсти, ще умра от срам и ще се провали целият ми ден...От друга страна, презрамките загрозяват идеята малко или много (освен ако не измислим някакви много нежни, или само една).

И друг въпрос...може ли на роклята на бюста да се сложат допълнителни подпълнки? Аз все си мислех, че ще бъда с подвдигащ сутиен, а тази рокля не позволява сутиен (доста е гола). Има чашки, но не са повдигащи или нещо подобно и не знам дали седи достатъчно добре...И пак ме е страх ако се направи такава корекция, да не се развали или загрубее нещо- сега стои много нежно на фигурата (аз съм сравнително слаба и доста висока).

За първи път ще съм с нещо без сутиен и не знам как ще се чувствам..дори на бала имах (черен, със силиконов гръб и без презрамки). Или ако знаете за някакви сутиени, които са почти без гръб? И аз не знам как е по-добре...
Активен
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 32   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: