Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 28, 2024, 04:20:53

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 26 27 [28] 29 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Готвенето - част 14  (Прочетена 220792 пъти)
 
bamce
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 967


dream on....


Моят сватбен албум

« Отговор #405 -: май 17, 2012, 11:26:31 »

Бих помолила и  за  рецепти моля blush
А все пак предпочитам нещо като  дребни  сладки или  бисквити,знам ли,като  за почерпка на колегите
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #406 -: май 17, 2012, 11:35:42 »

Ами аз мога да ти предложа рецепти за мъфини и за маслени сладки.
Активен
bamce
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 967


dream on....


Моят сватбен албум

« Отговор #407 -: май 17, 2012, 11:37:37 »

Съгласна *db*Благодаря  отново give_rose
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #408 -: май 17, 2012, 12:04:24 »

Аз правя тези класически шоколадови мъфини.Много се харесват и стават без пробеми http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpabet_list=%D0%9A&id=886&name=Klasicheski-shokoladovi-mafini
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #409 -: май 17, 2012, 12:06:47 »

Сладки с маслено тесто
200 гр меко масло
200 г. пудра  захар
1 яйце
400 г. обикновено брашно


За ванилови сладки се добавя 1 ч.л. ванилова есенция.
За лимонови сладки се добавя настъргана кора от един лимон.
За портокалови сладки се добавя настъргана кора от един портокал.
За шоколадови сладки се замества 50 г от брашното с 50 г какао.
За канелени се добавя 1 ч.л. канела

Първо се смесва маслото със захарта и ароматната есенция. Не се бърка много дълго време, за да не се напукат сладките при печене. Добавя се яйцето и се бърка до получаването на еднородна смес. Накрая се добавя и брашното (предварително пресято), като се бърка на ниска степен до получаването на тесто. Оформя се топка от тестото и се увива във фолио. Престоява в хладилника минимум един час.

Тестото се разточва върху леко набрашнена повърхност до дебелина 0,5 см. С формички се изрязват сладките. Сладките се нареждат върху хартия за печене и отново се охлаждат в хладилника за около 30 мин. Последното се прави с цел запазване формата на сладките при печене. Пекат се при 180 за около 8- 12 минути, в зависимост от размера на сладките.  Сладките се декорират по желание. Аз използвах Роял Айсинг.

Рецептата не е моя ,но редовно си правя коледните сладки по нея и много ги харесвам.
Активен
bamce
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 967


dream on....


Моят сватбен албум

« Отговор #410 -: май 17, 2012, 12:37:10 »

ммммммм  хареса ми и на мен.А какъв  е  този  Роял  Айсинг?
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #411 -: май 17, 2012, 12:39:45 »

Белтък с пудра захар и малко лимонов сок.Разбива се на лъскав крем с който се украсяват сладките.Той след изъхване с втвърдява.
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1484



« Отговор #412 -: май 18, 2012, 10:17:49 »

 bamce, тези дни ми попадна рецепта, която, мисля че може би ще ти върши работа за именния ден  smile Да се носи до офиса може и да не е добра идея, но за у дома ще е идеална. Тя е от блога на Ирина Купенска "Sunshine's kitchen". Можеш да взаимстваш идеята, без да спазваш точно показаната там рецепта. По това, което е там, изглежда простичко за изпълнение и ефектно в същото време  smile

 http://sunshineskitchen.com/black-forest-bundt-cake/
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 681



« Отговор #413 -: май 28, 2012, 13:15:16 »

Гледах преди няколко дни "Часът на мама" и говореха за това как да накараме децата си да ядат, ако са злояди. И аз направих доста нескопосано една от идеите им. Детска радост!!! Ама имаше и добър ефект, защото след като аз направих на Митко динозавъра, той ме изненада със сърце в чинията ми.  heart
За това иде реч!
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 880



Моят сватбен албум

« Отговор #414 -: юни 05, 2012, 07:36:26 »

Браво Наде и ние сме си правили такива изненадки , а и на децата съм правила не веднъж , защото племенницата ми е малко злояда на моменти и определено е доста ефективно.
Активен
marykz
Новак
*
Пол: Жена
Публикации: 15



« Отговор #415 -: юни 14, 2012, 10:07:32 »

Здравейте, имам едно питане.  pardon Понеже цялото семейство страшно много харесват мъфините, които правя, но на мен ми се иска нещо по-нестандартно (луд на шарено се радва  tease ), съм се наумила да си намеря сладкарски боички и да оцветявам смесите. Същинското питане е:  по какъв начин мога да разгранича цветовете един от друг, така че да не се преливат, когато ги изсипя във формичката. С тънък слой брашно между двата вида тесто?  crazy
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #416 -: юни 14, 2012, 11:14:27 »

Здравейте, имам едно питане.  pardon Понеже цялото семейство страшно много харесват мъфините, които правя, но на мен ми се иска нещо по-нестандартно (луд на шарено се радва  tease ), съм се наумила да си намеря сладкарски боички и да оцветявам смесите. Същинското питане е:  по какъв начин мога да разгранича цветовете един от друг, така че да не се преливат, когато ги изсипя във формичката. С тънък слой брашно между двата вида тесто?  crazy
Можеш да сложиш едната смес и малко да сложиш във фурната докато се сгъсти леко сместа-така смесите ще са с различна плътност и няма да се слеят.Ако ще взимаш бои най добре да са на прах ако ще оцветяваш тесто.
Активен
marykz
Новак
*
Пол: Жена
Публикации: 15



« Отговор #417 -: юни 14, 2012, 19:15:21 »

Така смятам да направя, gucci. Ще видим какво ще стане. Wink Благодаря!
Активен
Christy
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 758



Моят сватбен албум

« Отговор #418 -: юни 19, 2012, 07:40:03 »

Момичета давайте идеи как да сготвя свинско месо, изчерпах се вече, а мъжът ми приема много протеини и не сяда без месо. За негово нещастие месото е единственото, което не мога да готвя, макар и винаги да си омита чинията повече от доволно, аз не съм доволна от резултата... Чудя се в някаква марина ли да ги сложа, да станат малко по-вкусни и крехки и мисля да ги пека в плик, защото много мразя загорели тави  nea
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #419 -: юни 19, 2012, 08:20:29 »

Може на руло със зеленчуци,свинско със зелен боб,свинско с картофи,друсан кебап,винен кебап,свинско с бял сос,свинско със сос от сирена.
Активен
Страници: 1 ... 26 27 [28] 29 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines