Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 28, 2024, 07:22:35
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
Готвенето - част 14
Страници:
1
...
25
26
[
27
]
28
29
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Готвенето - част 14 (Прочетена 220854 пъти)
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #390 -:
май 14, 2012, 11:07:21 »
miss™
, мерси много, ако реша да си купя специални топчета, ще мина през Крео. Иначе и аз това си помислих, че могат да се заменят със сух боб или грах, както е по повечето рецепти.
Деничка Звездичка
, да, в повечето случаи пека на вентилатор, като намалявам с около 20 градуса температурата по рецептите. Обаче и аз си мислех, че може вентилаторът да изсушава. Довечера ще погледна указанието на фурната, имам някакъв спомен, че печенето на вентилатор ("с обдухване") се препоръчваше за много манджи и аз затова така почнах да готвя повечето неща.
«
Последна редакция: май 14, 2012, 11:09:57 от rozovka
»
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
Dum spiro, spero!
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #391 -:
май 14, 2012, 11:18:47 »
rozovka
, аз също пека с обдухване почти всички манджи, защото става по-бързо и в някои от тях хем запазва влагата, хем ги запича отгоре, но при други имам същия проблем с изсушаването и като гледам си зависи от това с какви продукти готвим и няма единно правило. Например, хляб и кекс ми се получават много добре с вентилатор. Разни манджи с ориз - също, пълнени гъби, банички, месо с булгур, грах или боб също стават, мусака - да. Май се получава добре за тия неща, които по принцип са по-сочни и с повечко сос. Всичко останало като панировки или картофки със зехтин например, ми се пресушава. Макар че панировките с някакви по-едри трохи винаги май са по-корави и там нищо не помага.
gucci
, как правиш миш-маша на фурна? Аз вчера правих панирани тиквички също на фурна.
Активен
bamce
Сватбен ГУРУ
Публикации: 967
dream on....
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #392 -:
май 14, 2012, 11:37:19 »
как сладко говорите за тиквички:)) Можели някоя и друга изпитана рецепта да дадете
Аз освен тиквички с ориз и едни пълнени тиквички с яйца и сирене друго не правя
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
Dum spiro, spero!
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #393 -:
май 14, 2012, 12:13:13 »
Bamce,
Моите панирани тиквички на фурна са като тези, които се пържат, но отнемат по-малко време и усилия. Нарязвам тиквичките на големи, дебели около половин сантиметър ивици. Посолявам ги и оставям да се отцедят за 15-тина минути. Овалвам в бяло брашно. В тавичка сипвам малко олио, отгоре нареждам плътно една до друга тиквичките, поливам с няколко супени лъжици олио отгоре и запичам на фурна, докато покафенеят малко. След това се изваждат от тавата и им се прави млечен сос с копър и чесън. Стават бързо и вкусно, пък и с по-малко мазнина. Отвън са хрупкави, а отвътре-меки.
На работа в стола ни правят и огретен от тиквички, много вкусен става и май се прави като картофения. Също е идея за разнообразяване.
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #394 -:
май 14, 2012, 19:17:32 »
Дени много лесно става.
1 пакет,буркан печени чушки
2 бутилки доматен сок
3-4 яйца
бучка сирене
магданоз и копър за поръсване
Слагам доматите и чушките в керамична тавичка да се позадушат във фурната.Като са се посготвили слагам сиренето и яйцата като на 2-3 минути разбърквам.Пека до готовност.Поръсвам с магданоз и копър.Сервирам топло-вкусно диетично без мазнина.
Активен
svetli
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1959
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #395 -:
май 16, 2012, 19:36:55 »
Спомням си, че в указанията на моята фурна бях прочела, че печенето на вентилатор е подходящо за тестени изделия. Определено става дума да й хванеш на фурната кое и как пече, защото всяка си е различна. Наистина на вентилатор по-бързо изсъхва всичко и се препича. Аз не го ползвам много.
У нас тиквичките много ги харесваме по следния начин: настъргват се тиквички и се изстискват от течността колкото е възможно. Добавят се настърган кашкавал, сирене, малко брашно и яйца. Подправя се с копър, изсипва се в намазнена тавичка и се пече във фурната. За по-хрупкава коричка може да се поръси с галета. По същество е нещо като тиквени кюфтенца, но така се избягва пърженето.
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 3244
Baby Time
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #396 -:
май 16, 2012, 20:45:16 »
svetli много добре звучи. Ние тиквичките ги правим на скара за по-диетично.
Не помня дали ви пуснах рецептата за изварените кюфтенца. Много добре стават. Ако съм я пускала, извинявайте че се повтарям.
Кюфтета от извара
Списък с продуктите
Необходими продукти за 2 порции:
500 г извара
2 яйца
3 с. л. пълнозърнесто брашно
2 с. л. настъргано сирене „Пармезан“
1 с. л. магданоз (нарязан)
1. Изварата се смесва с настърганото сирене „Пармезан“, брашното, магданоза, разбитите ɹйца
и сол на вкус. От сместа се оформят топки.
2. Пекат се върху пергаментова хартия за 15 минути на 180 градуса.
Активен
bamce
Сватбен ГУРУ
Публикации: 967
dream on....
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #397 -:
май 16, 2012, 21:05:11 »
Момичета,може ли малко съпорт.В понеделник имам имен ден и ми се ще да направя нещо домашно.Честно във сладкишите ме няма много.Мойто мъж само ме бъзика,че неми стават и аз престанах да ги правя.За торта незнам дали искам да правя.Та мисълта ми е имате ли някоя лесничка рецепта за сладки или нещо подобно?Мъфини някой правил ли е?
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #398 -:
май 16, 2012, 21:08:55 »
Защо не приготвиш едно лесно руло,ако обича мъжът ти плодове сложи от тях в крема който си направила за крема и от вън сложи сметана или шоколад или каквото обичате и готово
Активен
bamce
Сватбен ГУРУ
Публикации: 967
dream on....
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #399 -:
май 16, 2012, 21:10:29 »
Не съм правила руло до сега
Със стндартно пандишпаново тесто ли? А з а крем какво слагаш?
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #400 -:
май 16, 2012, 21:41:20 »
ами варианти много
течна сметана +неовкусена извара , плодово мляко и сладко от кайсии или по твой вкус
Маскарпоне с пудра захар и сметана
стандартен крем който и за торти става
също крем със желатин ако умееш да работиш с него
и всичко това носи плодове.
Ако имаш по конкретни въпроси няма проблем ще давам рецепти ,да не пиша сега излишно ....
Активен
bamce
Сватбен ГУРУ
Публикации: 967
dream on....
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #401 -:
май 17, 2012, 08:21:52 »
Направо ме разби,не съм пробвала нито един от тези кремове.
правила съм стандартния мляко,яйца и брашно и заквасенас метана със шоколад,но не и тези Моля,ако имаш някоя изпитана рецепта да я споделиш.
Определено експериментирам с вкусовете в манджичките ,супите и др,но в сладкарството съм доста плашлива.
Благодя предварително
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 3244
Baby Time
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #402 -:
май 17, 2012, 09:33:03 »
Аз правих едно ягодово руло, много лесно и вкусно стана. Рецептата беше от Кулинарен журнал:
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #403 -:
май 17, 2012, 09:50:13 »
Ще ти напиша рецептите,само ,че по късно
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #404 -:
май 17, 2012, 10:56:47 »
Аз ти препоръчвам Сочната торта с Маскарпоне-лесна и много вкусна или Шоколадовия сладкиш с майонеза във форма на торта също може.И той е лесен,ефектен и вкусен.
Активен
Страници:
1
...
25
26
[
27
]
28
29
30
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
Готвенето - част 14
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines