Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 24, 2024, 13:54:22

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Готвенето - част 14  (Прочетена 220341 пъти)

InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1209

Моят сватбен албум

« Отговор #180 -: март 02, 2012, 17:24:03 »

С нормално крема сирене разбито с мноого малко сметана. Редовно го правя така за Долче Витата.
nadelina88 кифличките са супер, чааак ми се приядоха  give_rose
Активен
gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #181 -: март 02, 2012, 17:27:50 »

пусни рецепта за Долче Витата.
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681

« Отговор #182 -: март 02, 2012, 17:32:52 »

Много ви благодаря, момичета!  give_rose

За да не съм изцяло оффтопик, Гучи, аз бих казала, че най-хубавия крем си е домашния - най-обикновен яйчен крем. Само че аз в него слагам и шоколад, за да стане кафеникав и..... защото много обичам шоколад.  give_rose sarcastic
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #183 -: март 02, 2012, 17:40:19 »

4 яйца, 4 с.л. захар, може и пудра, но тогава са 5 лъжици, 250 гр маскарпоне или 2 пакетчета обикновено крема сирене, 80 мл сладкарска сметана, бишкоти савоярди, кутийка ананас на шайби /за торта/, на кубчета ако се прави в чаши, половин лимон и 1 щипка сол, 1 пакетче желатин
Яйцата се делят на белтъци и жълтъци. Към жълтъците се добавя захарта, маскарпонето, сметаната, сока на лимона, разтворения на водна баня желатин. Белтъците се разбиват на сняг със щипката сол. Когато са готови се добавят към другия крем, но бавно се смесват, за да стане и той "бухнал" от белтъците. Сместта не трябва да е съвсем гладка, а да се виждат белтъци тук таме. В тавичка, аз правя във кексова форма, се нареждат бишкотите, които се топят предварително в сока от консервата с ананас. Върху наредените бишкоти се изсипва готовата смес и се осттава да престои 6-8 часа. Украсява се с ананаса. Невероятен е!
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425

« Отговор #184 -: март 02, 2012, 21:29:15 »

Гери,ето
Десерт „Долче вита”- Бишкоти, 4 айца, захар, маскарпоне, сметана,лимон, компот от ананас, карамелизирани ядки.
Отделяте белтъците от жълтъците. Към жълтъците прибавяте 4 с.л. захар и разбърквате с мискер. След като разбиете жълтъците и захарта прибавяте маскарпоне, което също разбивате с миксер. Бишкотите се нареждат една до друга в тавичка и със сока от компота от анас ги поливате.
Изстисквате половин лимон в сместа с маскарпоне и пак разбивате.След което добавяте малко сметана и пак разбивате. Накрая разбивате отделно белтъците така че да станат на сняг и прибавяте в маскарпонето с лъжичка.
Поливате бишкотите със цялата смес. Отгоре поставяте кръгчета ананас и поръсвате с карамелизираните ядки. Оставяте в хладилника да стегне и... готово! Wink
Карамелизиране на орехи
разтапяте малко масло, вътре слагате захарта да се карамелизира....изливате върху ядките....след като поизстине малко, повтарям малко.......с памучни ръкавици за топло ги оформяте на топчета или както си искате и ги оставяте настрана да изстиват
Гери, аз обаче го направих с два реда бишкоти стана нещо като ананасово тирамису.Гостите си поисксаха за в къщи.
InLove_Girl,сега видях ,че си пуснала и ти,само ,че при теб е с желатин smile
Гери,обаче искаме и снимка blum
« Последна редакция: март 02, 2012, 21:30:55 от juji » Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908

Моят сватбен албум

« Отговор #185 -: март 02, 2012, 23:59:51 »

Ариел, благодаря ти. Не мога да повярвам . Аз я ям, защото ми се доближава до  вкуса на catfish, някъде в превод я намерих като сом както каза преди това съфорумката, но за мен сома и catfish ми се различават не знам защо така.
Коя бременна си дава урината??? Не мога да повярвам, е още не съм имала диария, повръщане и т.н., но не знаех, че е и сигурно най-най0евтината рриба. За капак днес я опекох smile Утре ще я изхвърля. Аз скумрия не харесвах, че ми беше тежка. Но catfish си купувах когато ми се ядеше нещо по-мазно. Рядко го правих, защото наистина е тежка риба и понякога ми писваше и не можех да я изям цялата.
Утре се бях наточила да ям риба със зелена салата, портокал и орехи. Май ще се купува нова. Никога не бих се сетила да търся такива неща за риба.
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
*
Публикации: 6458

Моят сватбен албум

« Отговор #186 -: март 03, 2012, 19:46:53 »

Бях казала преди време ,че имам едно маскарпоне в хладилника и ето това на правих с него:Троен крем.Всъщност маскарпонето участваше в направата само на единият крем ,но крайният резултат на вкус е много добър .Надявам се да съм го направила и красив ,защото аз много държа на тези неща:)
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #187 -: март 03, 2012, 19:49:14 »

Мммм... Фиби, изглеждаааа вкууусно!! Давай бързо рецептичка  give_rose
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #188 -: март 03, 2012, 19:55:59 »

Ние вчера вечеряхме тези пържолки печени в гъбено сосче и запечени с пушено сиренце .

Тази вечер няма да готвя, че милото е на работа  pardon
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #189 -: март 03, 2012, 21:42:32 »

InLoveGirl, хубава вечеря си направила!
Фиби, много обичам кремчета.

Ето и аз да се отчета през седмицата, не съм правила кой знае какво, знаете, но пак е нещо.
Малко много снимки ще са, ама какво дасе прави.

Супер диетично десертче, само овесени ядки, малко разтопено масло, орехи и мед

Салата с орехи, портокалче, авокадо, рачешки рулца (не че има нещо общо с раците)

Днешната ми следобедна закуска

Е, най-сетне да намеря най0вкусните и пухкави като готови са мъфини, три дни стояха и бяха пресни

Скалички:

Сицилианска салата с макарони , не е хубав видът, защото трябваше фетучини, но вкуса е уау

Пилешка супа, не че показва супата, а за да видите колко мазнина има от домашна кокошка (взех за бебенце да й готвя, това е мазнината , аз не съм добавяла никаква.

Някаква бърканица от холандското предаване за което ви говорех

Това е lol
Ами хайде, чакам някоя идейка и от вас.
« Последна редакция: март 03, 2012, 21:44:08 от tweety bird » Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425

« Отговор #190 -: март 03, 2012, 22:11:56 »

А аз искам да попитам,някой гледа ли в Черешката на тортата участието на Нели.Направи една салата страхотна с дресинг и рукола,и айсберг /оригинала е със спанак/.От тая Черешка.......така се запалих ,че си купих и балсамико.Давайте идей сега smile
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1377

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Моят сватбен албум

« Отговор #191 -: март 03, 2012, 22:59:30 »

Жужи,гледах цялата седмица,дори в един друг форум коментирам седмична тема участията. tease
На Нели ми хареса най-много тортата,преди всичко,защото е лесна. girl_wink
Туити,нямам думи,ти си просто корифей в кулинарията.Десертчето с овесени ядки може ли да бъде направено без масло или не става?Моята закуска е същата почти всяка сутрин-фини овесени ядки,нискомаслено кисело мляко и плод.Аз пюрирам плода и го смесвам с киселото мляко и овесените ядки,за да подслади сместа. Wink Приготвям обикновено от вечерта,защото като престои,става по-хубаво.
Направих доматената ти супа,само че не сложих кисело мляко.Стана страхотна. chee
А салатата с какви продукти е?Има ли дресинг?
Домашни кокошки и на мен ми пращат често от село.При варенето се отделя наистина много мазнина и когато добавям бульон от тях към ястията,не слагам допълнително олио. good
Ариел,не знаех за пангасиуса,много ти благодаря.Веднага се обадих на баба ми,понеже тя честичко взима за паниране. smile Изгледах и клипчето..Ами,ужасно е,направо ми идеше да.. bad
Активен
Miravarna
Сватбен ГУРУ
Публикации: 949

Моят сватбен албум

« Отговор #192 -: март 03, 2012, 23:37:39 »

Леле леле какви вкусотий само....smile
Фиби, крема ти изглежда много професионално,а снимката ти е един път!
tweety bird, толкова много вкусни неща си ни представила,че направо се чудя кое да си избера...Сицилианската салата ми е доста интерестна,би ли написала рецептата?
InLove_Girl, много апетитни пържолки!
аз пък съм на спагетена вълна напоследък и си направих едни семпли спагетки ( соса за които е от зехтин,чесън,нарязани маслини,каперси и пресен босилек)
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #193 -: март 04, 2012, 00:03:59 »

Juji, аз не ползвам друг оцет, освен балсамико.
Carlyangel, ще се засрама, та аз нищо не съм направила особено тези дни.
И аз като теб много внимавах какво да ям и бебе като стана на 5м се реших, че трябва да се отслабва, е за 2м смъкнах близо 23кг, обаче между този период четох и както бях изключила всякаква мазнина реших да вкарвам само масло и с маслото виждам, че не напълнявам, не трябва да лишаваме организма. Но не съм пробвала, мила, без масло, предполагам, че той както меда споява. Рецептата по принцип е овесени ядки, ядки, стафиди, можеи шоколадови парченца smile, масло, захар, мед и сол. Обаче аз сложих само масло и мед  на око. е не стана споено както трябва, но се държеше все пак. Освен да пробваш да го направиш с мен и като топчета да се запече малко докато почне да излизат леко балончета от меда.
Аз в Америка закусвах или омлети, или овесени с прясно мляко, с кисело не съм свикнала, но наистина когато престои една нощ в хладилника наистина е по-хубаво с кисело мляко.
Много се радвам за доматената супа, аз киселото мляко го сложих за украса, то не върви доматено пюре с кис.мляко, нали така, по принцип може сметана, но аз избирам по-полезното. Пробвай и спаначено-броколи супа, става супер също.
За зелената салата ако ме питаш, дресинга не е върху салата, че да не разваля картинката smile Иначе смесвам зехтин, балсамико, сол, сок от портокал и 1с.л. сладко от сливи. Става много хубаво
Miravarna, и сицилианската салата я хапвах в Америка smile какво да се прави, човек като обикаля научава много неща. Аз малко заприличвам на актьора от ....а сега де, убягва ми името, защото не го следях, БГ е , сериал, даваха го зимата, етажна собственост май сега ми дойде името. Та, той все казва :"А пък аз в Камбоджа", та и аз така, а пък аз в Америка, беше ми много смешно, защото сигурно и аз изглеждам така в чуждите очи.  girl_wink
Та , по същество
Физули или каквито и да е макаронени изделия, се сваряват, алденте, не като мен, ама с бебе е така smile Слага се след като се прецедят много малко майонеза, а за 4 порции сложих 1/4 пакет(може и без нея), кисели краставички, маслини(по желание), лук на ситно, чесън на ситно и червена печена чушка. Пресни подправки по желание, много малко и на ситно ренде бяло сирене. Разбърква се и е готова. Не съм я правила от 2г, мъжът ми много я хареса. Ще му я направя пак.
Активен
gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #194 -: март 04, 2012, 18:57:53 »

Фийбс прекрасна снимка прекрасен крем.Пусни рецепта
InLove_Girl ,tweety bird ,Miravarna  прекрасни неща сте сготвили.
От скромно едни пилешки дробчета с ориз гъби и кашкавал.И едни по селски дето са във фурната.Аз направих и тортата за рождения ден вчера.Прекрасна стана-скоро и снимки.
Активен
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: