Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 24, 2024, 11:37:09

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Готвенето - част 14  (Прочетена 220136 пъти)
 
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1083



Моят сватбен албум

« Отговор #165 -: март 01, 2012, 20:55:16 »

irkaaa, добре дошла!  give_rose

Туити, аз тъкмо се чудих къде се загуби...  smile Да ти се оправя детенце бързо! Аз съм купувала пангасиус тук неотдавна и повече не смятам да го правя. След като си купих тази риба започнах да чета за нея и ми се изправи косата. Ако искаш си провери и ти, но понеже вече минах през рисърча за пангасиус и не ми се струва редно да си замълча след всичко, което научих. Има много писано за тази риба, даже документален филм има...

http://www.dietmindspirit.org/2008/01/30/why-you-shouldnt-eat-this-fish-pangas-pangasius-vietnamese-river-cobbler-white-catfish-gray-sole/

http://www.sea-globe.com/Business/pangasius-politics.html

Цунки на бебка!  Love
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 571



Моят сватбен албум

« Отговор #166 -: март 02, 2012, 00:16:07 »

Ariel,  girl_impossible girl_impossible
направо страшно звучи!А човек си мисли,че все пак е риба и би трябвало да е полезна.Покрай дребния почнах за много неща да се замислям.Ами плодовете и зеленчуците?Пълни с глупости само.Тук даваха филм как кокошките са в кафези (въпреки,че пише че са свободно ходещи на опаковките) и всяка има мястоколкото лист хартия А4 shok  Дават на пилетата всякакви хормони и те развиват психични болести и съответно всичко отива в месото и яйцата.И после яжте здравословно-яица и пилешко!
Аз вчера направих твоята супичка  blum  супер е!И ние ядем същана,но без праз ,а сега пробвах с праз-много добре!Тук немците към нея винаги хапват и тънко виенско саламче(кренвиршче).
А днес правих доматена с домати от консерва.
Давайте други идей за супи-много ,много обичам!
Активен
Miravarna
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 949



Моят сватбен албум

« Отговор #167 -: март 02, 2012, 05:23:14 »

Честита баба Марта и от мен!
Момичета радвам се,че моето зеленчуково предложение ви е харесало smile
Ариел, за ярешкото не е никаква спецялна рецепта ( запържвам леко месото в зехтин,олио каквото имаш,слагам пресния лук и след като омекне,добавям подправки,сол,чер пипер,червен пипер.След което слагам нарязан на едро пресен спанак и прясна мента или джоджан).
За catfish мога да кажа,че съм яла.Това е риба сом.Мазничка ми е и не ми е от любимите риби. С рибите бременните и малките деца трябва доста да внимават,т.к някой риби са с високо съдържание на фосфор.
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1096



« Отговор #168 -: март 02, 2012, 10:44:39 »

С рибите бременните и малките деца трябва доста да внимават,т.к някой риби са с високо съдържание на фосфор.

И от мен момочета Честита Ви Баба Марта - да сте ми много живички и здравички - вие и семействата ви - целувки
Мирка  give_rose - по скоро не проблемен е фосфора ,а живака ,който може да се съдържа в рибата!
ПО време на бременост организма на майката губи фосфор,желязо ,магнезий и калций ,които трябва да опитаме да набавяме чрез храната която поемаме  blum
Съжалявам за  Offtopic но виждам ,че Мирка е в 14 седмица и исках да я предупредя за живака в някои риби smile Надявам се Мирка да не ми се обиди ,а и останалите момичета също !!
Целувки от мен !
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #169 -: март 02, 2012, 12:18:23 »

Момичета помагайте-утре сме на рожден ден.Рожденника иска да му подаряторта правена от мен.Той не обича сметани.Трябва да е вкусна и красива.Приемам всякакви предложения за кремове.Моля обаче да се изпитани рецепти-че иначе в нета има хиляди ,но не ми се ще да се получи някой резил.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #170 -: март 02, 2012, 14:07:16 »

Гери,тилище печеш блатовете.
Да ти кажа ,лесна за правене е еклер тортата ,с един блат,хубав крем и желатин ти трябват,а и става за ядене след 5-6 часа.Трябват ти готови еклери
Бързо и лесно е само с маскарпоне и сметана Долче вита.
Ако не направи с класически крем,добави парченца плодове и сложи и пак става хубаво.
Активен
Dinna
Професор
****
Публикации: 310



« Отговор #171 -: март 02, 2012, 14:16:30 »

Gucci аз ви чета, но рядко се включвам. Аз правя ето тази торта http://www.cacaoweb.net/deathbychocolate.html  и до момента само положителни отзиви. Моят съвет е само сиропирай блата иначе става леко суха. Излиза доста голяма и става много бързо. Извинявай, че рецептата не е на български.

Само да кажа, наистина е много шоколадова  Wink дано рожденика като не обича сметана, да обича поне шоколад smile
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1209



Моят сватбен албум

« Отговор #172 -: март 02, 2012, 14:29:54 »

Гучи вчера в Черешката на тортата правиха торта, която изглеждаше невероятно вкусна, само вида й куцаше, но едва ли за теб е проблем да го поправиш
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #173 -: март 02, 2012, 15:48:04 »

Жужи аз ще си правя блатовете.Еклеровата торта ме заинтересува.Пусни повече инфо.
Dinna ако не е проблем напиши рецептата на БГ така както ти си я правиш.
Не ми е проблем тортата да е е по сложна за правене.
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 681



« Отговор #174 -: март 02, 2012, 15:53:21 »

Честита Баба Марта на всички на патерици!
Аз днес направих кифлички и по препоръка на InLove_Girl си използвах цялото тесто. На "огромната" ми маса малко се озорих с точенето, ама се справих успешно! Сега поне може да останат и за после, че по принцип се омитат веднага след изваждането от фурната. smile

Вътре са с кашкавал, кренвирш, кисела краставичка и лютеница. Надявам се да ви харесат (за първи път пускам снимка  sarcastic ).
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #175 -: март 02, 2012, 15:55:23 »


nadelina88 прекрасни кифлички и прекрасан снимка.





Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #176 -: март 02, 2012, 17:13:33 »

Гери, аз като я приготвих за първи път  се изложих само с еклирите,не успяха да ми се надигнат.Но за да няма грешка си купи готови .Рецептата е на Йоли,не и се плаши бързо става ето я
http://yoli-www.blogspot.com/2010/05/blog-post_31.html.Ако пък нещо не ти допада ти пускам един крем с маскарпоне,става добре и за торта
Продукти :

500  грама маскарпоне
3  яйца
100 грама пудра захар
сока на половин голям портокал
2 ванилии

Разбийте на сняг жълтъците със захарта . 
Добавете постепенно маскарпонето и разбийте до получаването на гладък крем .
В сух съд разбийте на пяна белтъците и ги прибавете към другата смес .
Сложете ванилията и портокаловия сок и разбъркайте добре .
за шоколадовия крем :
200 грама маскарпоне ( може и течна сладкарска сметана )
200 грама течен шоколад Нутела

Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #177 -: март 02, 2012, 17:15:33 »

Друго ако ти се занимава ето ти и палачинкова торта.Като се върна ще ти пусна снимка много хубава изглежда ако искаш
Палачинкова торта

за палачинките
-3 яйца
-1с.л. захар
-2 прахчета ванилия
-1с.л. олио
-1с.л. коняк
-400 ml прясно мляко
-бакпулвер на върха на ножа
-брашно за рядко тесто
Яйцата се разбиват със захарта , олиото и коняка.Добавя се млякото и ванилията.Брашното се прибавя по малко , за да не се пропусне момента и да стане гъсто.Накрая следва бакпулвера, а може и без него.От тази смес се правят около18- 20 много фини палачинки.Тиганът се намазва със салфетка, напоена с разтопено масло.

за шоколадовия ганаш
-200г черен шоколад със съдържание на какао поне 50%
-200г течна високомаслена сметана
Сметаната се загрява.Преди да кипне, се добавя начупеният шоколад. Бърка се до пълното му разтопяване. Кремът се охлажда и след това енергично се разбива .
От крема се отделят 2 -3 с.л. за украса.Намазват се палачинките и се завиват на пурички.

за ваниловия крем
-500ml прясно мляко
-3с.л нишесте ванилия
-5с.л. захар
-2 прахчета ванилия
-60г масло
-1 яйце
-10г желатин
Млякото се загрява до кипване.
Захарта , нишестето, яйцето и малко водичка се разбъркват на каша. Добавя се към врящото мляко и се бърка няколко мин .В още топлия крем се прибавя маслото и ванилията.Бърка се до леко охлаждане. Прибавя се разтопения желатин.

На дъното на формата се застила една палачинка.Намазва се с ванилов крем и се подреждат един ред от навитите палачинки .Отново се намазва с крем , подрежда се още един пласт палачинки.Накрая се завършва с крем и се заравнява.
Тортата се охлажда няколко часа в хладилник, докато стегне. Освобождава се от формата и се украсява с останалия ганаш.Тортата се реже така , че разрезът на палачинките да е ефектен.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #178 -: март 02, 2012, 17:18:04 »

Много бързо става и тази прекрасна е -когато можеш пробвай ,изчезвам сега.
http://yoli-www.blogspot.com/2009/03/blog-post_10.html
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #179 -: март 02, 2012, 17:19:58 »

Момичета с какво може да заменя маскарпонето евентуално.Нямам кола в момента и ще разчитам на кварталните магазини.
Активен
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines