Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 24, 2024, 11:36:11
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
Готвенето - част 14
Страници:
1
...
9
10
[
11
]
12
13
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Готвенето - част 14 (Прочетена 220133 пъти)
nadelina88
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 681
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #150 -:
февруари 29, 2012, 18:23:28 »
Хора, аз преди ви се бях оплакала, че не ми стана много добре пудинга на Др. Йоткер, по-точно след изстиването стана странен на вид. Оказа се, че преди съм правила Крем-оле на доктора, а не пудинг. Сега купих един пудинг (и естествено видях, че са различни в магазина) и го направих. Облизах си пръстите от тенджерата.
Сега ще го изчакам да изстине малко и ще го ядем от чашките.
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #151 -:
февруари 29, 2012, 18:31:00 »
леле Наделина, уби ме
аз този крем оле го ползвам за мързеливата ми торта- купувам един бял и един шоколадов, готови блатове, сиропирам ги с портокалов сок току що изстискан и лъжица ром, редя нарязани ягоди и кремче и оставям да си почине.става много вкусна.
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #152 -:
февруари 29, 2012, 19:28:08 »
Момичета минавам да ви се похваля с мариновата си риба.Стана невероятно.Страхотно мезенце за водката.
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1083
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #153 -:
февруари 29, 2012, 22:23:50 »
Цитат на: gucci в февруари 29, 2012, 19:28:08
Момичета минавам да ви се похваля с мариновата си риба.Стана невероятно.Страхотно мезенце за водката.
Кефал беше, нали? В какво го маринова? Не се ли разкашка като го маринова?
Аз питах мъжа ми за холандеца, за който споменахте и той каза, че го знае кой е - бил е готвач в едно от предаванията по холандската телевизия, но не много известен. Интересно ми е какво готви, щях да го прегледам със сигурност ако имах БГ телевизия.
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #154 -:
февруари 29, 2012, 22:33:33 »
Да Ариелче Кефал мариновах.Не се е разкашкал грам напротив.Ами кефала се разполовява почиства се от костите-средна и други малки костици.Реше се на парчета и се оставя за 12 часа в морска сол.После се измива и отново се слага за 12 часа в едра морска сол.Отново се измива и се накисва 1 час в оцет-аз ползвах 50/50 балсамико и обикновен оцет.След това се изплаква.Нарежда се в бурканче.Долива се олио да покрие рибата и се оставя 4-5 дена да престои.Става прекрасно мезе.
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
Пол:
Публикации: 6458
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #155 -:
февруари 29, 2012, 22:34:41 »
Рецептата:
3 яйца
200 гр захар
320 гр брашно
сока и кората на един лимон
1 пакетче бакпулвер
70 гр краве масло
1/2 с.лъжичка сол
По принцип оригиналната рецепта е без шоколадова глазура ,но този път импровизирах :)Другото ,което си позволих да добавя е маааалко канела.
Целта не е да се надигне много.Сладкиша е маслен и стои леко сбит ,но е удивително вкусен
Активен
Miravarna
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 949
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #156 -:
март 01, 2012, 03:48:27 »
Здравейте кулинарни експертки!
Много вкусни неща показвате напоследък. И аз днес готвих ярешко със спанак и пресен лук за мъжа ми,а на мен си приготвих едни брускетки. Едната с печени червени,жълти сладки чушки,пресен домат,маслинки,чесън,копър,магданоз,зехтин,сол и лимонов сок и отгоре поръсих с пармезан. Втората е с тиквичка,печена на фурна,с чесън,копър и магданоз.Просто и доста пролетно-лятно,на напоследък само такива неща ми се хапват.
Ето и снимков материал :
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #157 -:
март 01, 2012, 09:49:13 »
МОМИЧЕТА,
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА ,ДА СТЕ ЗДРАВИ И ЗАСМЕНИ
Мира,страхотни брускетки
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #158 -:
март 01, 2012, 10:19:49 »
Фийбс чак сега видях прекрасния ти лимонов сладкиш.
Мира прекрасни брускети.Толкова апетитни.
Честита баба Марта момичета.Да сте здрави,румени и засмени!
Активен
anelcka80
Сватбен ГУРУ
Публикации: 859
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #159 -:
март 01, 2012, 10:53:26 »
Miravarna
потекоха ми лигите !!!
Честита баб марта на всички, здраве и радост тази година!!!
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1083
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #160 -:
март 01, 2012, 15:19:10 »
Честита Баба Марта момичета!
gucci
, записах си за маринатата, но искам да попитам - знаеш ли дали може тази марината да се използва и за друг вид риба и ако да за каква?
Мира
, много апетитни! Даже ме накара да се замисля да си направя скоро! Рецептата за ярешкото специална ли е, лесна ли е? Как се получи?
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #161 -:
март 01, 2012, 15:40:09 »
Мисля че става за всякакъв вид риба.По принцип марината е за скумрия.Хубаво е обаче рибата да няма кости защото от тази марината те не се стопяват-ако ме разбра какво имам предвид.
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #162 -:
март 01, 2012, 16:16:14 »
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА и от мен, много здраве, късмет и много вкусни ястия да готвим, с които да радваме близките ни.
Гучи, аз много обичам риба и мисля да пробвам със скумрия.
а може ли някой да ми каже как да си приготвя прясносолна скумрия, не знам дали така се казваше, едно време продаваха по магазините, а сега има само пушена, която не е същата. Знам че може да се осоли и в домашни условия, но как точно не знам.
Активен
irkaaa
Сватбар
Публикации: 214
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #163 -:
март 01, 2012, 18:53:12 »
Здравейте, момичета! Отдавна ви чета, и май само плагиатствам от рецептите ви
roumyana, аз я знам като солена риба. А ето как я прави майка ми: изчиства скумрията, в дълбок съд слага морска сол на дъното, пълни вътрешността на рибата също със сол и поръсва отгоре, докато се покрие обилно цялата риба. Ами май това е. И така около 3-4 дни. След това вадиш рибата и я измиваш от солта, и си готова. Но задължително с едра(морска) сол
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #164 -:
март 01, 2012, 19:33:12 »
Момичета, здравейте! Честита Баба Марта , да сте засмени и здрави всички. Много хубави неща виждам напоследък. Поздрави за всички!
Аз само гледам готвя , но нямам време за снимки и гледам нещо набързо, че бебка ми е настинала и гледам да съм си около нея.
Аз също много обичам риба и морски деликатеси. Сега си взех пангасиус. Прилича ми на catfish. Някой знае ли каква риба е това, че съм чела няколко превода и не съм сигурна каква е точно, но понеже пангасиуса е малко мазна като нея и затова я харесвам. ??
Като се оправи детенце ще разглеждам по-подровбо.
Гуш за всички !!
Активен
Страници:
1
...
9
10
[
11
]
12
13
...
30
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
Готвенето - част 14
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines