Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 24, 2024, 11:29:46

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Готвенето - част 14  (Прочетена 220109 пъти)
 
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #135 -: февруари 26, 2012, 22:50:56 »

Ариел, момичетата са ти обяснили. Вкусът на живота с казва предаването.
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #136 -: февруари 27, 2012, 12:56:51 »

Ариел, момичетата са ти обяснили. Вкусът на живота с казва предаването.
Да постна днешната ми диетична доматена супа. Консерва буркан домати. С малко вода докато омекне лукът и чесънът (без олио) след това прибавих доматите, подправки всякакви. След като намали обема си беше готова. Пасирах студена, поръсих с праз и кисело мляко за разкош.
Бебенце ми кашля и няма да се задържам в кухнята, зарази се от баща си sad
Само ще ви чета сигурно, дано се оправи по-бързо.

Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1377


Обичаме нашето хубаво момиченце :)


Моят сватбен албум

« Отговор #137 -: февруари 27, 2012, 15:06:27 »

Туити,понеже времето е кофти и няма да успея днес да се снабдя със спанак,ще приготвя доматената ти супичка.Изглежда много вкусно,а е и точно по моята част-без олио. smile
Много мерси за идеята.Хубаво е,че споделяш какво готвиш и за себе си,да черпя и аз вдъхновение,че въртя определени неща и е нужно повече разнообразие. girl_wink
Напоследък си правя скумрия с доматен сос на фурна.Първо запичам скумрията за кратко и отсипвам мазнината,която пуска.След това режа една глава лук на ситно и я слагам в тавичката.Изсипвам 1 буркан нарязани на кубчета домати/да няма много сок,а повечко домати/,заедно с 2 скилидки чесън и чубрица.Посолявам на вкус и ръсвам малко лют червен пипер.Пека до готовност.Много е вкусно и е без никаква мазнина. good
Другото,което хапвам е пак рибно-риба тон с различни зеленчуци.Отцеждам водата от една консерва риба тон в собствен сос и я смесвам с червен лук,нарязан на ситно и кубчета домати.Поръсвам с лимон и консумирам така.Вкусно е,може да се сложи и краставица,нарязана като за млечна салата. smile
Забравих да спомена как приготвихме в край на сметка ушите. biggrin
Та,сварихме ги за 5 мин в тенджерата под налягане,след което ги нарязахме на ленти,поръсихме с червен,черен пипер,малко чесън и ги изпекохме на фурна.Опитах само едно парченце,понеже няма как да се приготвят без мазнина и определено ми харесаха.Мъжете излапаха цялата тавичка за отрицателно време.Явно вървят с биричка. good
« Последна редакция: февруари 27, 2012, 15:19:12 от carlyangel » Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #138 -: февруари 27, 2012, 15:57:57 »

Carlyangel, скумрията сигурно е супер.
Забравих само да спомена, след това да се мине през цедка, за да се махнат семките.
Да ти е сладко.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #139 -: февруари 27, 2012, 19:20:56 »

Моля давайте идеи за диетични десерти   smile
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #140 -: февруари 27, 2012, 19:26:05 »

Мъфини с овесени ядки или сладки такива? Дани рулото ти стана страхотно да ти кажа и се изяде за норматив.Много благодаря  give_rose
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #141 -: февруари 27, 2012, 19:33:32 »

Мъфини с овесени ядки или сладки такива? Дани рулото ти стана страхотно да ти кажа и се изяде за норматив.Много благодаря  give_rose
За нищо smile Радвам се,че ви е харесало smile В момента зарибих една дузина с него smile Хахаха
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1083



Моят сватбен албум

« Отговор #142 -: февруари 28, 2012, 11:20:07 »

matsinka, аз още чакам месцето по еврейски, пусни рецептата ако имаш време! Благодарско!  give_rose
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 571



Моят сватбен албум

« Отговор #143 -: февруари 29, 2012, 01:36:06 »

matsinka, аз още чакам месцето по еврейски, пусни рецептата ако имаш време! Благодарско!  give_rose
blush blush  Олеее,много се извинявам.Съвсем забравих,но дребния е болен с Т от вече 10 дни.  А рецептата е много лесна и според мен вкусна,но както казах мъжът ми хапна,но каза ,че съм заносала 1,300 кг. хубаво свинско  pardon  Щом обичаш сладникъв привкус мисля,че ще ти допадне.Давам линка направо.
http://thegingercookies.blogspot.com/2010/10/blog-post_23.html

Между другото след един сайт на уоли,този е другият от които съм пробвала вече 10-тина неща и всичко ми се получава супер!Пиша го,защото си мисля,че може да е в полза на някой-  има толкова рецепти в нета и картинки към тях всичко супер изглежда ...и като пробваш-опааа,нещо не се получава.
Аз много обичам доматена супа и дребния също,но съм правила само с пресни домати.Не знаех дали с консервирани пак ще е вкусна,но ще пробвам.
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1083



Моят сватбен албум

« Отговор #144 -: февруари 29, 2012, 01:42:54 »

Благодаря ти много matsinka! Да, да, обожавам сладникаво месце, глазирани работи и сладко-кисело! Мммм! Дано се оправи малкият човек бързо, бързо, че гадно!  sad

Ние правим доматена супа с консерви с цели парченца домати, с пресни домати, както и с праз! Една от любимите ми супи е! Така че давай смело!

И благодаря за сайта - много се дразня като опитвам рецепти от даден сайт и не се получават, хубаво е да си пишем и кои сайтове си заслужават!  good
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
*
Пол: Жена
Публикации: 6458



Моят сватбен албум

« Отговор #145 -: февруари 29, 2012, 09:59:16 »

Аз минавам набързо да споделя моя лимонов сладкиш smilesmile
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #146 -: февруари 29, 2012, 10:06:22 »

А рецептичка? Фийбс страхотен е и снимките са веднъж.Аз снощи си сглобих тортата.Довечера я мажа с малсен крем и започвам направата на декорация.Имам концепция в главата, нокакво ще стане ще разберем накрая :)Та стискайте палци да се получи нещо smile А и тортата стана торте.Не си оразмерих добре лентите и се получи малка като диаметър и висока smile
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1083



Моят сватбен албум

« Отговор #147 -: февруари 29, 2012, 11:27:33 »

Давай рецептичка Фийби!

Снимки, Маги, снимки! Да!!! Искаме!  smile

Ние пък имаме днес у дома любимата ни млечна картофена супичка. От типа блендирани е, с праз и морковче. Мале ако и се сложи пресно розмаринче отгоре просто става неустоима!
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 571



Моят сватбен албум

« Отговор #148 -: февруари 29, 2012, 11:41:18 »

Цитат
Ние пък имаме днес у дома любимата ни млечна картофена супичка. От типа блендирани е, с праз и морковче. Мале ако и се сложи пресно розмаринче отгоре просто става неустоима!
Ariel,и ние си правим картофена супа,но я сподели как точно я правите?Точно търсих някаква идея за одяд на дреб.Мерси
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1083



Моят сватбен албум

« Отговор #149 -: февруари 29, 2012, 12:14:13 »

matsinka, много е лесна тази супичка и ни е любима.  smile

Та значи: Млечна супа с картофи, моркови и праз

Първо слагаш литър и половина вода с 3-4 кубчета бульон в тенджерка (ние ползваме пилешки, но може и зеленчуков) да заври. Ако сложиш 4 кубчета може после да не слагаш сол. Добави във водата щипка захар. През това време нарязваш 3 големи моркова на кубчета (не е нужно да са прекалено малки кубчета). Също така нарязваш 2 големи праз лука или ако са малки нека са 4 на брой (разрязани на половина и с отстранена зелена част). Аз ги режа първо през средата и после още веднъж през средата и после на парчета. Слагаш моркова и праз лука в тиган да се запържат в около 30 гр. масълце, за няколко минути (около 4-5), не прекалено много, само колкото да се объркат хубаво в масълцето, но не да ги покафениш. След това добавяш за още около 2 минути нарязаните на кубчета и обелени 500 гр. картофи (те са суриви на този етап). Когато бульонът е заврял намаляваш котлона на много ниска температура и слагаш всичко във водата. Оставяш на ниска температура за 40 мин. Целта не е намаляване на течността, така че след 40 мин. е готово при всяко положение. Блендираш всичко в тенджерата, после слагаш 200 гр. сметана за готвене. Не повече от това! Сол, пиперче на вкус. Сервира се с пресно розмаринче или смес от магданоз и розмарин и крутони по желание. Облизваш си пръстите!  give_rose



Супата е много хубава на самия ден, но на следващите два дни е просто божествена. Както и много други супи ако се остави да престои се смесват вкусовете чудесно и става много по-ароматна на следващия ден.  good
« Последна редакция: февруари 29, 2012, 16:19:37 от Ariel » Активен
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines