Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 28, 2024, 05:21:47
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
Готвенето - част 14
Страници:
1
...
8
9
[
10
]
11
12
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Готвенето - част 14 (Прочетена 220821 пъти)
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #135 -:
февруари 26, 2012, 22:50:56 »
Ариел, момичетата са ти обяснили. Вкусът на живота с казва предаването.
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #136 -:
февруари 27, 2012, 12:56:51 »
Ариел, момичетата са ти обяснили. Вкусът на живота с казва предаването.
Да постна днешната ми диетична доматена супа. Консерва буркан домати. С малко вода докато омекне лукът и чесънът (без олио) след това прибавих доматите, подправки всякакви. След като намали обема си беше готова. Пасирах студена, поръсих с праз и кисело мляко за разкош.
Бебенце ми кашля и няма да се задържам в кухнята, зарази се от баща си
Само ще ви чета сигурно, дано се оправи по-бързо.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1377
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #137 -:
февруари 27, 2012, 15:06:27 »
Туити
,понеже времето е кофти и няма да успея днес да се снабдя със спанак,ще приготвя доматената ти супичка.Изглежда много вкусно,а е и точно по моята част-без олио.
Много мерси за идеята.Хубаво е,че споделяш какво готвиш и за себе си,да черпя и аз вдъхновение,че въртя определени неща и е нужно повече разнообразие.
Напоследък си правя скумрия с доматен сос на фурна.Първо запичам скумрията за кратко и отсипвам мазнината,която пуска.След това режа една глава лук на ситно и я слагам в тавичката.Изсипвам 1 буркан нарязани на кубчета домати/да няма много сок,а повечко домати/,заедно с 2 скилидки чесън и чубрица.Посолявам на вкус и ръсвам малко лют червен пипер.Пека до готовност.Много е вкусно и е без никаква мазнина.
Другото,което хапвам е пак рибно-риба тон с различни зеленчуци.Отцеждам водата от една консерва риба тон в собствен сос и я смесвам с червен лук,нарязан на ситно и кубчета домати.Поръсвам с лимон и консумирам така.Вкусно е,може да се сложи и краставица,нарязана като за млечна салата.
Забравих да спомена как приготвихме в край на сметка ушите.
Та,сварихме ги за 5 мин в тенджерата под налягане,след което ги нарязахме на ленти,поръсихме с червен,черен пипер,малко чесън и ги изпекохме на фурна.Опитах само едно парченце,понеже няма как да се приготвят без мазнина и определено ми харесаха.Мъжете излапаха цялата тавичка за отрицателно време.Явно вървят с биричка.
«
Последна редакция: февруари 27, 2012, 15:19:12 от carlyangel
»
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #138 -:
февруари 27, 2012, 15:57:57 »
Carlyangel, скумрията сигурно е супер.
Забравих само да спомена, след това да се мине през цедка, за да се махнат семките.
Да ти е сладко.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2117
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #139 -:
февруари 27, 2012, 19:20:56 »
Моля давайте идеи за диетични десерти
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4922
яхнала метлата
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #140 -:
февруари 27, 2012, 19:26:05 »
Мъфини с овесени ядки или сладки такива?
Дани
рулото ти стана страхотно да ти кажа и се изяде за норматив.Много благодаря
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2117
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #141 -:
февруари 27, 2012, 19:33:32 »
Цитат на: магито в февруари 27, 2012, 19:26:05
Мъфини с овесени ядки или сладки такива?
Дани
рулото ти стана страхотно да ти кажа и се изяде за норматив.Много благодаря
За нищо
Радвам се,че ви е харесало
В момента зарибих една дузина с него
Хахаха
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1083
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #142 -:
февруари 28, 2012, 11:20:07 »
matsinka
, аз още чакам месцето по еврейски, пусни рецептата ако имаш време! Благодарско!
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 571
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #143 -:
февруари 29, 2012, 01:36:06 »
Цитат на: Ariel в февруари 28, 2012, 11:20:07
matsinka
, аз още чакам месцето по еврейски, пусни рецептата ако имаш време! Благодарско!
Олеее,много се извинявам.Съвсем забравих,но дребния е болен с Т от вече 10 дни. А рецептата е много лесна и според мен вкусна,но както казах мъжът ми хапна,но каза ,че съм заносала 1,300 кг. хубаво свинско
Щом обичаш сладникъв привкус мисля,че ще ти допадне.Давам линка направо.
http://thegingercookies.blogspot.com/2010/10/blog-post_23.html
Между другото след един сайт на уоли,този е другият от които съм пробвала вече 10-тина неща и всичко ми се получава супер!Пиша го,защото си мисля,че може да е в полза на някой- има толкова рецепти в нета и картинки към тях всичко супер изглежда ...и като пробваш-опааа,нещо не се получава.
Аз много обичам доматена супа и дребния също,но съм правила само с пресни домати.Не знаех дали с консервирани пак ще е вкусна,но ще пробвам.
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1083
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #144 -:
февруари 29, 2012, 01:42:54 »
Благодаря ти много
matsinka
! Да, да, обожавам сладникаво месце, глазирани работи и сладко-кисело! Мммм! Дано се оправи малкият човек бързо, бързо, че гадно!
Ние правим доматена супа с консерви с цели парченца домати, с пресни домати, както и с праз! Една от любимите ми супи е! Така че давай смело!
И благодаря за сайта - много се дразня като опитвам рецепти от даден сайт и не се получават, хубаво е да си пишем и кои сайтове си заслужават!
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
Пол:
Публикации: 6458
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #145 -:
февруари 29, 2012, 09:59:16 »
Аз минавам набързо да споделя моя лимонов сладкиш
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4922
яхнала метлата
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #146 -:
февруари 29, 2012, 10:06:22 »
А рецептичка? Фийбс страхотен е и снимките са веднъж.Аз снощи си сглобих тортата.Довечера я мажа с малсен крем и започвам направата на декорация.Имам концепция в главата, нокакво ще стане ще разберем накрая :)Та стискайте палци да се получи нещо
А и тортата стана торте.Не си оразмерих добре лентите и се получи малка като диаметър и висока
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1083
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #147 -:
февруари 29, 2012, 11:27:33 »
Давай рецептичка
Фийби
!
Снимки,
Маги
, снимки! Да!!! Искаме!
Ние пък имаме днес у дома любимата ни млечна картофена супичка. От типа блендирани е, с праз и морковче. Мале ако и се сложи пресно розмаринче отгоре просто става неустоима!
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 571
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #148 -:
февруари 29, 2012, 11:41:18 »
Цитат
Ние пък имаме днес у дома любимата ни млечна картофена супичка. От типа блендирани е, с праз и морковче. Мале ако и се сложи пресно розмаринче отгоре просто става неустоима!
Ariel,и ние си правим картофена супа,но я сподели как точно я правите?Точно търсих някаква идея за одяд на дреб.Мерси
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1083
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #149 -:
февруари 29, 2012, 12:14:13 »
matsinka
, много е лесна тази супичка и ни е любима.
Та значи:
Млечна супа с картофи, моркови и праз
Първо слагаш литър и половина вода с 3-4 кубчета бульон в тенджерка (ние ползваме пилешки, но може и зеленчуков) да заври. Ако сложиш 4 кубчета може после да не слагаш сол. Добави във водата щипка захар. През това време нарязваш 3 големи моркова на кубчета (не е нужно да са прекалено малки кубчета). Също така нарязваш 2 големи праз лука или ако са малки нека са 4 на брой (разрязани на половина и с отстранена зелена част). Аз ги режа първо през средата и после още веднъж през средата и после на парчета. Слагаш моркова и праз лука в тиган да се запържат в около 30 гр. масълце, за няколко минути (около 4-5), не прекалено много, само колкото да се объркат хубаво в масълцето, но не да ги покафениш. След това добавяш за още около 2 минути нарязаните на кубчета и обелени 500 гр. картофи (те са суриви на този етап). Когато бульонът е заврял намаляваш котлона на много ниска температура и слагаш всичко във водата. Оставяш на ниска температура за 40 мин. Целта не е намаляване на течността, така че след 40 мин. е готово при всяко положение. Блендираш всичко в тенджерата, после слагаш 200 гр. сметана за готвене. Не повече от това! Сол, пиперче на вкус. Сервира се с пресно розмаринче или смес от магданоз и розмарин и крутони по желание. Облизваш си пръстите!
Супата е много хубава на самия ден, но на следващите два дни е просто божествена. Както и много други супи ако се остави да престои се смесват вкусовете чудесно и става много по-ароматна на следващия ден.
«
Последна редакция: февруари 29, 2012, 16:19:37 от Ariel
»
Активен
Страници:
1
...
8
9
[
10
]
11
12
...
30
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
Готвенето - част 14
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines