Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 24, 2024, 13:15:09

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Готвенето - част 14  (Прочетена 220287 пъти)
 
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1083



Моят сватбен албум

« Отговор #105 -: февруари 25, 2012, 15:16:45 »

Момичета, нашата вечеря мина и лудницата беше голяма, нямах време дори да правя снимки. Само мога да ви кажа никога да не се захващате да правите два вида ризото по едно и също време, ризотото си изисква внимание и постоянно бъркане, е няма да ви казвам каква лудница беше. Гъбеното ризото стана супер, аз го опитах разбира се преди да сервирам на веганската ни гостенка, мисля да го правя пак за нас си и тогава вече ще го снимам. Ризотото с пушена сьомга се получи прекрасно както винаги, много вкусно!

Относно българското кисело мляко, което ви се похвалих, че купих - чудесно е! Точно като нашето си, много маслено и вкусно! smile
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #106 -: февруари 25, 2012, 15:21:43 »

tweety .

juji ще се радвам да споделиш впечатленията си от египетската торта, когато я направиш. И аз отдавна гледам рецептата, но не съм се решила още.

Тортата я направих,сега остана да направя украсата,направих и шоколадови трюфели,бели и черен шоколад.Леле невероятен вкус особено белите.Ще пусна по късно снимка ,че сега имам още много работа
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #107 -: февруари 26, 2012, 11:30:22 »

Ето и нея

Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #108 -: февруари 26, 2012, 11:33:56 »

Парченце ,лоша снимка защото не е снимана в къщи ,тортата беше подарък и бонбоните

Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #109 -: февруари 26, 2012, 11:36:12 »

Жужи, а получили ти се свинското?

Иначе тортата изглежда страхотно smile

Аз вчера правих локумките на ФИЙБС, страхотни са и станаха много.Занесох и на нашите и в къщи има, голям кеф.Тия дни нищо не съм готвила, но скоро ще трябва да правя торта та ще споделя като стане smile
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1083



Моят сватбен албум

« Отговор #110 -: февруари 26, 2012, 11:49:30 »

juji, чудесни са! А това са шоко трюфелите, нали? Рецептичка?  blush
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #111 -: февруари 26, 2012, 11:57:52 »

ОМаги,страхотно се получи ,щом и мъжа им го хареса така,той все на скара го иска ,но беше невероятно,Ариел да трюфелите са това ,по рецепта на Ева тонева,Станаха страхотни особено белите
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #112 -: февруари 26, 2012, 12:13:43 »

Радвам се Жужи smile Аз черните трюфели ги правя по една рецепта дето Inaxastra беше дала стават страхотни и ги изяждат много бързо, а бели не съм правила, но правя Рафаело редовно.Сега за НГ правих и едни Тути-фрути, много лесно се правят.Дай рецептата на белите трюфели, моля smile
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1209



Моят сватбен албум

« Отговор #113 -: февруари 26, 2012, 12:20:30 »

магито направо съм възхитена от вида на тортата  Bravo, а по принцип не обичам  give_rose
Никога не съм правила никакви трюфели, затова моля за рецептата  blush
Аз тези дниии..правих гюзлеми, но с готови кори...

Правих и едни мъфини с круши и шоколад от този форум я взех, но се извинявам, че не помня кой я е пуснал  blush В интерес на истината не се получиха...изобщо не се надигнаха...Но трябва да си показваме и провалите, затова поствам снимката

Вчера направих един десерт с бишкоти и кисело мляко...всички много го харесаха. Рецептата си я насосах, но се радвам, че се получи...


Съжалявам за дългия пост, но са големички снимките  give_rose
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #114 -: февруари 26, 2012, 13:28:33 »

InLove_Girl тортата е правена от Жужи, не от мен.Аз довечера ако имам време ще напиша моята рецепта за трюфелите.
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1083



Моят сватбен албум

« Отговор #115 -: февруари 26, 2012, 13:33:10 »

Аз довечера ако имам време ще напиша моята рецепта за трюфелите.

Много моля!  give_rose Аз пък ще готвя твоето свинско днес.  smile

juji, аз не знам коя е Ева Тонева, но ще потърся по-късно.

InLove_Girl, хубаво е и за провалите да си говорим отвреме навреме, все пак си е част от говтенето! А гюзлемите ти и бишкотеният десерт са супер!  Bravo
Активен
Alleksia
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 711



« Отговор #116 -: февруари 26, 2012, 13:39:31 »

Момичета, както винаги, страхотни неща сте приготвили Bravo
Аз ви следя, но рядко се включвам, тъй като мъжът ми готви, аз само в събота и неделя се развихрям кулинарно  blush
Днес се включвам с едни запечени картофки с малко кайма, брюкселско зеле и гъбки.
Активен
lunno momiche
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1602


"Има само едно щастие в живота: да обичаш и да бъд


Моят сватбен албум

« Отговор #117 -: февруари 26, 2012, 16:36:33 »

smile Сега правя турското пиде по рецепта на Маги, само където го правя със суха мая, понеже нямам друга. Засега втасва супер! Искам да попитам, понеже съм чувала , че турската кухня е изключително вкусна - някой пробвал ли е нещо, което да сподели. Чувала съм, че оризът им е много вкусен. С какво би вървяло пидето?
Надявам се да се получи и да е вкусно на семейството! smile
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #118 -: февруари 26, 2012, 16:38:41 »

Ето рецептата за трюфели
Продукти за около 30-40 броя:
142 мл сметана 35%
150 гр настърган бял шоколад
150 гр настърган черен шоколад 70% какао
50 гр краве масло
80 гр бисквити
85 гр сушени плодове, нарязани
настъргана кора на 1 портокал
пудра захар за овалване
какао на прах за овалване

Начин на приготвяне:
Загрейте сметаната до кипене.
В две купи сложете поотделно настъргания шоколад.
Разделете върху него кравето масло.
Във всяка купа налейте половината сметана, изчакайте 1 минута и разбъркайте до гладкост.
Охладете леко смесите, разпределете в тях портокаловата кора, натрошените бисквити и сушените плодове.
Разбъркайте хубаво и охладете за минимум 4 часа.
С помощта на лъжичка оформете трюфелите.
Оваляйте белите трюфели в пудра захар, а черните - в какао.
Поставете ги в хартиени чашки и съхранявайте в хладилника до момента на поднасяне
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863


Dum spiro, spero!


« Отговор #119 -: февруари 26, 2012, 16:42:08 »

Маги, и аз ще чакам с нетърпение рецептата за трюфелите на Inaxastra. Много вкусни неща сте показвали тия дни.

Ние вчера готвихме нещо, вдъхновено от рецептите на овчарския пай, но с продуктите за мусака, както и шотландски палачинки. И двете рецепти се получиха много вкусни, добавих си ги към добрите хрумки и ги препоръчвам.

Това е паят:





А това са шотландските палачинки:



Активен
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines