Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 24, 2024, 11:58:05

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Готвенето - част 14  (Прочетена 220201 пъти)
 
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #90 -: февруари 24, 2012, 11:04:16 »

Имам въпрос-Някоя от вас правила ли е или пък яла ли е Египетска торта.Питам защото по рецепта в крема са слага одно голямо количество масло ,та да питам дали не е тежък крема
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #91 -: февруари 24, 2012, 11:05:36 »

Аз не съм правила ,но съм яла такава торта и не ми беше тежка.Но пък незнам дали е тортата по същата рецепта.Я пусни линк към резепта и снимки ако имаш.
Активен
anelcka80
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 859


Моят сватбен албум

« Отговор #92 -: февруари 24, 2012, 11:45:33 »

Изглежда много вкусно, но несъмнено и тежка... МОже да я пробвам след полувин година   pardon http://thegingercookies.blogspot.com/2011/10/blog-post_10.html
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1083



Моят сватбен албум

« Отговор #93 -: февруари 24, 2012, 13:31:09 »

Много хубави торти се развяват тук! Wink

Аз напоследък нямах време за готвене, но днес чакаме гости и няма да се измъкна.

Но ето защо животът понякога е много хубав, вижте какво си открих в магазина и си купих за първи път:  yahoo

Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1096



« Отговор #94 -: февруари 24, 2012, 13:33:50 »

Много хубави торти се развяват тук! Wink

Аз напоследък нямах време за готвене, но днес чакаме гости и няма да се измъкна.

Но ето защо животът понякога е много хубав, вижте какво си открих в магазина и си купих за първи път:  yahoo

Ариелче какво ще е менюто за днес??? А и като го опиташ този йогурт да кажеш дали се доближава до нашето българско млекце smile
Обаче обадиха име  tease Bulgaarse  Bravo
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1083



Моят сватбен албум

« Отговор #95 -: февруари 24, 2012, 14:20:32 »

Bibsi8792, хехе, направо, мани! На вид са го докарали, ще видим на вкус.  Wink

Довечера ще готвя два вида ризото - веганско за веганската ни гостенка с гъби, нова рецепта е за мен и с пушена сьомга за останалите - изпитана много пъти и любима рецепта. И предястие от хапки - вегански, но и с месца и сиренца, както и български панирани чушчици и за десерт плодови гратенчета от пресни горски плодове като за веганката ще бъдат без млечно-яйчния сос, ами със сос от ягоди.  star Ако оживея след този маратон пак ще е добре.
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1096



« Отговор #96 -: февруари 24, 2012, 14:37:56 »

Bibsi8792, хехе, направо, мани! На вид са го докарали, ще видим на вкус.  Wink

Довечера ще готвя два вида ризото - веганско за веганската ни гостенка с гъби, нова рецепта е за мен и с пушена сьомга за останалите - изпитана много пъти и любима рецепта. И предястие от хапки - вегански, но и с месца и сиренца, както и български панирани чушчици и за десерт плодови гратенчета от пресни горски плодове като за веганката ще бъдат без млечно-яйчния сос, ами със сос от ягоди.  star Ако оживея след този маратон пак ще е добре.
Чакаме снимки на тези изкушения smile
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #97 -: февруари 24, 2012, 14:44:08 »

Аз не съм правила ,но съм яла такава торта и не ми беше тежка.Но пък незнам дали е тортата по същата рецепта.Я пусни линк към резепта и снимки ако имаш.
Гери,Ани е пуснала линка същата торта е
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #98 -: февруари 24, 2012, 20:52:40 »

Bibsi, ти за такова пържене ли ми говори? smile Аз помислих да се пържи само.
Иначе от майка ми знам винаги когато готвя ориз на фурна, го запържвам в тавата с олио и лук до прозрачно и тогава се готви.
Ариел, как е на вксу, в Америка почти на всички млека отзад пишеш, è е с бг закваска, но не им вярвам.
Аз имам в нас (сега не съм в нас, затова така говоря) императорски ориз, който е черен, на мен ми харесва, но като кафявия много бавно се готви, но и на мен не ми харесва. Анелчка сивгурно се свиква, щом имаш желание.
Вчера правих cheese danish pastry, оле, вкусотия, крема сирене и сладко, вече съм пристрастена към крема сирена и сладко.
http://prikachi.com/images/848/4443848H.jpg
Carlyangel, да ето я рецептата, то е на око де, аз така обичам
Сварих лук, праз,спанак,броколи,карфиол,морков, тиквичка. Каквото имах, но повече да е зелено. Пасирах, изчаках да изстине и сложих малко прясно и повече кисело мляко. Пак пасирах. Капнах зехтин отгоре както се вижда и топка кисело мляко, това е, сол и пипер. Без олио, без сметани. Много я харесвам и е диетично. Предпоследния път не съм слага и зехтин даже.
« Последна редакция: февруари 24, 2012, 22:11:04 от tweety bird » Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1377


Обичаме нашето хубаво момиченце :)


Моят сватбен албум

« Отговор #99 -: февруари 24, 2012, 22:53:13 »

Туити,тъкмо щях да ти напомням за рецептата. biggrin Няма да слагам зехтин,но мисля да добавя чесън,защото много обичам.Дали ще  удачно?Той по принцип си върви с почти всичко,особено със спанак,та... huhhuh.gif
По повод киселото мляко искам да споделя и своя опит-в Германия се предлагаше българско кисело мляко и с чисто сърце мога да кажа,че не се различаваше по нищо от нашето.Там на почит е гръцкото кисело мляко,което си е същото като българското.Хората просто умеят да си правят по-добра реклама,за разлика от нас.
Дори приготвих таратор за моите работодатели,но не го харесаха. sad За сметка на това обожаваха гръцкия вариант на нашата салата "Снежанка"-"Цацики". pardon Другото,което ме учуди е,че там редовно консумират цвик/водата,която се отделя от киселото мляко/.Продава се в кутийки като нашето кисело мляко и го пият така. bad
« Последна редакция: февруари 24, 2012, 23:07:10 от carlyangel » Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #100 -: февруари 24, 2012, 23:16:16 »

carlyangel, да може да сложиш, забелязала съм, че като готвя лук и чесън и после много газове smile
За киселото мляко и там много обичат гръцкото кисело мляко и натурално, и плодово.
По повод цвика,аз си купувах такова редичко, но прясно, то и без това съм чела, че не е полезно, трудно се усвоява, та аз си взимах Skim Milk.
Активен
svetli
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1959



Моят сватбен албум

« Отговор #101 -: февруари 24, 2012, 23:22:11 »

tweety благодаря за рецептата на балеринките. Определено ще се пробват.

juji ще се радвам да споделиш впечатленията си от египетската торта, когато я направиш. И аз отдавна гледам рецептата, но не съм се решила още.

Днес правих ето това http://www.zvezdev.com/bg/recepta-id-1202/%D0%BA%D1%80%D1%8A%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%87%D0%BA%D0%B8/
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1377


Обичаме нашето хубаво момиченце :)


Моят сватбен албум

« Отговор #102 -: февруари 24, 2012, 23:30:08 »

Туити,аз пък четох,че било полезно за целулита и бръчките/цвика,де/.За усвояването му не се споменаваше нищо.Аз не го харесвам,гадно ми е и кисело. tease  Чесънче ще сложа в супата.  Wink Утре ще си купя спанак,сега е пълно по пазарите.
Утре имаме гости и ще правим по тяхна инициатива свински уши на скара.Знам,че много хора ще се погнусят,но има ли такива,които са правили?Сварени са предварително. blum
« Последна редакция: февруари 24, 2012, 23:59:53 от carlyangel » Активен
veninceto
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 150



Моят сватбен албум

« Отговор #103 -: февруари 25, 2012, 00:02:59 »

Oo smile свински уши на скара -любимите на моя мъж .. smile
Ако са варени след това на скарата ги овкусяваме с соев сос, а ако са пърлени -на лентички ги режа и пак с подправки ги увалям най-вкусни стават с червен пипер и чеснов сос, или от подправките за скара с чесън.. smile с вино много вървят и с ракийка също ушите на скара smile
 
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1377


Обичаме нашето хубаво момиченце :)


Моят сватбен албум

« Отговор #104 -: февруари 25, 2012, 08:46:51 »

Вени,много ти благодаря за идеите.Не съм правила до сега и си нямах на представа как да ги овкусим.
Аз да си призная,че не съм ги яла.Мъжът ми е хапвал и каза,че му харесвали.Да видим. smile
Активен
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines