Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 24, 2024, 09:32:27
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
Готвенето - част 14
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Готвенето - част 14 (Прочетена 220041 пъти)
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #90 -:
февруари 24, 2012, 11:04:16 »
Имам въпрос-Някоя от вас правила ли е или пък яла ли е Египетска торта.Питам защото по рецепта в крема са слага одно голямо количество масло ,та да питам дали не е тежък крема
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #91 -:
февруари 24, 2012, 11:05:36 »
Аз не съм правила ,но съм яла такава торта и не ми беше тежка.Но пък незнам дали е тортата по същата рецепта.Я пусни линк към резепта и снимки ако имаш.
Активен
anelcka80
Сватбен ГУРУ
Публикации: 859
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #92 -:
февруари 24, 2012, 11:45:33 »
Изглежда много вкусно, но несъмнено и тежка... МОже да я пробвам след полувин година
http://thegingercookies.blogspot.com/2011/10/blog-post_10.html
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1083
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #93 -:
февруари 24, 2012, 13:31:09 »
Много хубави торти се развяват тук!
Аз напоследък нямах време за готвене, но днес чакаме гости и няма да се измъкна.
Но ето защо животът понякога е много хубав, вижте какво си открих в магазина и си купих за първи път:
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1096
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #94 -:
февруари 24, 2012, 13:33:50 »
Цитат на: Ariel в февруари 24, 2012, 13:31:09
Много хубави торти се развяват тук!
Аз напоследък нямах време за готвене, но днес чакаме гости и няма да се измъкна.
Но ето защо животът понякога е много хубав, вижте какво си открих в магазина и си купих за първи път:
Ариелче какво ще е менюто за днес??? А и като го опиташ този йогурт да кажеш дали се доближава до нашето българско млекце
Обаче обадиха име
Bulgaarse
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1083
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #95 -:
февруари 24, 2012, 14:20:32 »
Bibsi8792
, хехе, направо, мани! На вид са го докарали, ще видим на вкус.
Довечера ще готвя два вида ризото - веганско за веганската ни гостенка с гъби, нова рецепта е за мен и с пушена сьомга за останалите - изпитана много пъти и любима рецепта. И предястие от хапки - вегански, но и с месца и сиренца, както и български панирани чушчици и за десерт плодови гратенчета от пресни горски плодове като за веганката ще бъдат без млечно-яйчния сос, ами със сос от ягоди.
Ако оживея след този маратон пак ще е добре.
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1096
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #96 -:
февруари 24, 2012, 14:37:56 »
Цитат на: Ariel в февруари 24, 2012, 14:20:32
Bibsi8792
, хехе, направо, мани! На вид са го докарали, ще видим на вкус.
Довечера ще готвя два вида ризото - веганско за веганската ни гостенка с гъби, нова рецепта е за мен и с пушена сьомга за останалите - изпитана много пъти и любима рецепта. И предястие от хапки - вегански, но и с месца и сиренца, както и български панирани чушчици и за десерт плодови гратенчета от пресни горски плодове като за веганката ще бъдат без млечно-яйчния сос, ами със сос от ягоди.
Ако оживея след този маратон пак ще е добре.
Чакаме снимки на тези изкушения
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #97 -:
февруари 24, 2012, 14:44:08 »
Цитат на: gucci в февруари 24, 2012, 11:05:36
Аз не съм правила ,но съм яла такава торта и не ми беше тежка.Но пък незнам дали е тортата по същата рецепта.Я пусни линк към резепта и снимки ако имаш.
Гери,Ани е пуснала линка същата торта е
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #98 -:
февруари 24, 2012, 20:52:40 »
Bibsi, ти за такова пържене ли ми говори?
Аз помислих да се пържи само.
Иначе от майка ми знам винаги когато готвя ориз на фурна, го запържвам в тавата с олио и лук до прозрачно и тогава се готви.
Ариел, как е на вксу, в Америка почти на всички млека отзад пишеш, è е с бг закваска, но не им вярвам.
Аз имам в нас (сега не съм в нас, затова така говоря) императорски ориз, който е черен, на мен ми харесва, но като кафявия много бавно се готви, но и на мен не ми харесва. Анелчка сивгурно се свиква, щом имаш желание.
Вчера правих cheese danish pastry, оле, вкусотия, крема сирене и сладко, вече съм пристрастена към крема сирена и сладко.
http://prikachi.com/images/848/4443848H.jpg
Carlyangel, да ето я рецептата, то е на око де, аз така обичам
Сварих лук, праз,спанак,броколи,карфиол,морков, тиквичка. Каквото имах, но повече да е зелено. Пасирах, изчаках да изстине и сложих малко прясно и повече кисело мляко. Пак пасирах. Капнах зехтин отгоре както се вижда и топка кисело мляко, това е, сол и пипер. Без олио, без сметани. Много я харесвам и е диетично. Предпоследния път не съм слага и зехтин даже.
«
Последна редакция: февруари 24, 2012, 22:11:04 от tweety bird
»
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1377
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #99 -:
февруари 24, 2012, 22:53:13 »
Туити
,тъкмо щях да ти напомням за рецептата.
Няма да слагам зехтин,но мисля да добавя чесън,защото много обичам.Дали ще удачно?Той по принцип си върви с почти всичко,особено със спанак,та...
По повод киселото мляко искам да споделя и своя опит-в Германия се предлагаше българско кисело мляко и с чисто сърце мога да кажа,че не се различаваше по нищо от нашето.Там на почит е гръцкото кисело мляко,което си е същото като българското.Хората просто умеят да си правят по-добра реклама,за разлика от нас.
Дори приготвих таратор за моите работодатели,но не го харесаха.
За сметка на това обожаваха гръцкия вариант на нашата салата "Снежанка"-"Цацики".
Другото,което ме учуди е,че там редовно консумират цвик/водата,която се отделя от киселото мляко/.Продава се в кутийки като нашето кисело мляко и го пият така.
«
Последна редакция: февруари 24, 2012, 23:07:10 от carlyangel
»
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #100 -:
февруари 24, 2012, 23:16:16 »
carlyangel, да може да сложиш, забелязала съм, че като готвя лук и чесън и после много газове
За киселото мляко и там много обичат гръцкото кисело мляко и натурално, и плодово.
По повод цвика,аз си купувах такова редичко, но прясно, то и без това съм чела, че не е полезно, трудно се усвоява, та аз си взимах Skim Milk.
Активен
svetli
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1959
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #101 -:
февруари 24, 2012, 23:22:11 »
tweety
благодаря за рецептата на балеринките. Определено ще се пробват.
juji
ще се радвам да споделиш впечатленията си от египетската торта, когато я направиш. И аз отдавна гледам рецептата, но не съм се решила още.
Днес правих ето това
http://www.zvezdev.com/bg/recepta-id-1202/%D0%BA%D1%80%D1%8A%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%87%D0%BA%D0%B8/
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1377
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #102 -:
февруари 24, 2012, 23:30:08 »
Туити
,аз пък четох,че било полезно за целулита и бръчките/цвика,де/.За усвояването му не се споменаваше нищо.Аз не го харесвам,гадно ми е и кисело.
Чесънче ще сложа в супата.
Утре ще си купя спанак,сега е пълно по пазарите.
Утре имаме гости и ще правим по тяхна инициатива свински уши на скара.Знам,че много хора ще се погнусят,но има ли такива,които са правили?Сварени са предварително.
«
Последна редакция: февруари 24, 2012, 23:59:53 от carlyangel
»
Активен
veninceto
Сватбар
Пол:
Публикации: 150
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #103 -:
февруари 25, 2012, 00:02:59 »
Oo
свински уши на скара -любимите на моя мъж ..
Ако са варени след това на скарата ги овкусяваме с соев сос, а ако са пърлени -на лентички ги режа и пак с подправки ги увалям най-вкусни стават с червен пипер и чеснов сос, или от подправките за скара с чесън..
с вино много вървят и с ракийка също ушите на скара
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1377
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #104 -:
февруари 25, 2012, 08:46:51 »
Вени,много ти благодаря за идеите.Не съм правила до сега и си нямах на представа как да ги овкусим.
Аз да си призная,че не съм ги яла.Мъжът ми е хапвал и каза,че му харесвали.Да видим.
Активен
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...
30
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
Готвенето - част 14
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines