Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 24, 2024, 11:29:28
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
Готвенето - част 14
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Готвенето - част 14 (Прочетена 220108 пъти)
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #60 -:
февруари 22, 2012, 09:02:53 »
Аз креп карамела го правя с 1 л мляко и 6 яйца.така че според мен на 650 мл можеш да сложиш 4 яйца и няма да имаш проблем с изплуването на кексовата смес и с стабилността на крем карамела.
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
Пол:
Публикации: 6458
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #61 -:
февруари 22, 2012, 14:20:23 »
Привет от мен .
Аз направих канелоните със сос Болонезе и се получиха много вкусни ,но за съжаление не чак толкова красиви за снимки
Тази вечер съм решила да направя сирене по шопски - много леко за хапване и вкусно.
Трябва да се ориентирам и в най-скоро време в използването на маскарпонето ,за да не го разваля без време
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1096
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #62 -:
февруари 22, 2012, 14:36:50 »
Цитат на: gucci в февруари 22, 2012, 09:02:53
Аз креп карамела го правя с 1 л мляко и 6 яйца.така че според мен на 650 мл можеш да сложиш 4 яйца и няма да имаш проблем с изплуването на кексовата смес и с стабилността на крем карамела.
И аз като gucci слагам на 1 литър прясно мляко 6 яйца и 6 супени лъжици захар ( за крем карамела)
Ние сношо бяхме на сиренце пане и прясна салатка - доста лека вечеря както fiibi_bg казва
За тази вечер все още не съм измислила какво ще вечеряме- момичета давайте бързо по някой друга идея за лесна и бърза вечеря
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #63 -:
февруари 22, 2012, 14:51:24 »
Днес бях в командировка в Стара Загора и за мое голямо щастие си купих купички за крем брюле, това ми е любимия десерт и си търсех купички от достаааа време, но намирах само супер скъпи, и така вече си имам 8 купички за 18 лева.
Досега не съм правила крем брюле и ще ви помоля за класическата рецепта, ако може изпитана, за да зарадвам себе си
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #64 -:
февруари 22, 2012, 18:13:28 »
Руми, не мога да ти помогна. Мъжът ми не яде крем карамел, аз съм си правила веднъж досега за 2г само за мен, но не му се старах толкова да не завира водата, че да не стане на шупли, беше ми гладък въпреки всичко, но аз по принцип като готвя е на око.
Аз днес направих балеринките на мама
Много ги обичам, защото в тестото се слага крема сирене, и са със захар и стават солено-сладки.
Направих си и супа Шрек
със спанак, карфиол, броколки, праз, морков много малко прясно мляко, кисело, без олио и без сметана. Стана супер.
А ето ако ви се иска по-сладки сладки, може да ги напълните със сладко, еее каква тафталогия
Аз нали пити нямаше да правя, обаче сега съм си набелязала 3 пити плюс още по толкова сладки, соленки, хлебчета, кифлички....ужас, добре, че не съм пофтенлива.
Не , че не си хапнах от балеринките де.
Активен
svetli
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1959
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #65 -:
февруари 22, 2012, 21:56:45 »
tweety bird
дай моля те рецепта за тези балеринки. Много интересно ми изглеждат!
roumyana
аз съм си харесала ето тази рецепта за крем брюле
http://utilisima.bg/24kitchen/krem-bryule
но не съм я пробвала още. Доколкото знам е добре да го направиш с животинска, а не с растителна сметана. Имай го предвид, когато избираш сметана в магазина, че май повечето е растителна.
Активен
JANET_1
Професор
Публикации: 314
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #66 -:
февруари 22, 2012, 22:05:04 »
Момичета да сте пробвали Маслинова каша
една колежка ми е препоръча ,но ... никога не бях чувала за такова нещо
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 571
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #67 -:
февруари 22, 2012, 22:27:52 »
Аз искам да попитам дали някой знае как се прави китайският ориз със зеленчуци и китайските спагети.Купила съм пакет тънки азиатски спагети,но незнам-да ги варя ли или да ги пържа
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #68 -:
февруари 23, 2012, 08:16:28 »
http://prikachi.com/images/655/4435655J.jpg
Правиш тесто от:
250гр маргарин, масло по избор
250гр крема сирене
5с.л. кисело мляко
1 бакпулвер
ванилия
600гр брашно
Разточва се като за баница горе долу, малко по-дебело и ре режат кръгове с чаша.
http://prikachi.com/images/656/4435656u.jpg
Поръсва се обилно със захар.
След това се затваря кръга, става полумесец и пак се поръсва.
http://prikachi.com/images/658/4435658i.jpg
След това отново със захар. Накрая се прегъва още веднъж, затварят се отдолу с натиск на пръста поръсва се със захар и се пекат на 180 С докато станат по краищата кафяви.
Използвай кухненска хартия, защото захарта пада по тавата и се захаросва.
Ако искаш по-сладки просто като се изпекат отваряш леко и слагаш вътре.
Много бързо става, но като че ли крема сиренето от едно време беше хубаво, защото намирам лека разлика във вкуса, но като цяло са бързи и за гости и за кафенце.
Джанет, аз обожавам маслинова паста, но си я купувах от магазин в Америка. Хубава е за мазане на хляб, за някоя предястие да се сложи в купичка и да си топиш. Вътре имаше микс от маслини, зехтин, зелени подправки и натрошено сирене. Ставаше просто невероятен вкус.
Matsinka, нудълса( спагетите) оризови ли са? По принцип не може да ги пържиш направо ще станат хрупкави и не може да им сложиш зеленчуци вътре например. Ето прочети това:
http://purpleperl.hubpages.com/hub/How-To-Cook-Chinese-Noodles
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4922
яхнала метлата
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #69 -:
февруари 23, 2012, 10:12:20 »
JANET_1
в по-големите вериги магазини продават на щанда с маслините маслинена паста.Според мен не може да се яде директно много е силна на вкус.Аз я правя с извара и сол на вкус става страхотна разядка.Може и със сирене както
Туити
е казала.Друго което се сешам, че правя едни охлювчета от бутер тесто с нея, за гости са страхотни, акоискаш ще ти пусна рецептата
Аз довечера ще готвя едно свинксозадушено с цели картофи и мисля да направя ориз към него
Ще видим за какво ще ми дойде музата.За десерт имаме мъфини с ябълка и топинг, много ги обичам тях.
Активен
*mwpo
Професор
Публикации: 479
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #70 -:
февруари 23, 2012, 10:17:47 »
Маслиновата паста е много вкусна,за мен. Купената е малко солена, но става за сандвичи, за брускети, разредена с малко зехтин за сос за салата.
Аз си правя домашна, едни познати гърци ми казаха, много е вкусна , но и аз обожавам маслини. Ще го напиша, ако някой иска да си направи
Пастет от маслини
около 200-300 грама маслини без костилка-черни или зелени
1 филия хляб, накисната във вода,отцедена-като за кайма
половин опаковка майонеза
1-2 сварени яйца.
Всичко се пасира, мазнина не се слага, подправки също. Мажа на филийка, използвам за салати, на пица съм слагала.
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1096
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #71 -:
февруари 23, 2012, 10:44:16 »
Цитат на: matsinka в февруари 22, 2012, 22:27:52
Аз искам да попитам дали някой знае как се прави китайският ориз със зеленчуци и китайските спагети.Купила съм пакет тънки азиатски спагети,но незнам-да ги варя ли или да ги пържа
Знам, че ориза трябва да се изпържи преди да е сварен ,тоест всяко зрънце да се "оваля" в мазнината.Баща ми умира за ориз , и това е една от любимите му храни и направен по този начин става божествен.
Сега се разрових в нета и намерих една рецепта,в която пише ,че оризът трябва да се свари и тогава да се изпържи
странно....но ми се струва че ще стане като кал ....
Ето и линка :
http://recepti.kulinar.bg/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B5%D0%BD-%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B7-%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%BA%D1%83%D1%85%D0%BD%D1%8F-1121
«
Последна редакция: февруари 23, 2012, 16:40:38 от Bibsi8792
»
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #72 -:
февруари 23, 2012, 15:55:12 »
Да, бибси, иначе няма как да се сготви после, първо се вари, после се пържи.
Аз направих половин доза от едни сладки пак по рецепта на мама, излезоха доста около 40. Утре ще ходим при свекърите и те хапват сладки доста.
Честно да кажа, аз обичам по-сиропираните неща, сладки не обичам, но иначе са вкусни.
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1096
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #73 -:
февруари 23, 2012, 16:19:01 »
Цитат на: tweety bird в февруари 23, 2012, 15:55:12
Да, бибси, иначе няма как да се сготви после, първо се вари, после се пържи.
Туити не е така ,баща ми сигурно изял досега ориз колкото един китаец - винаги пържи ориза суров за да се оваля в мазнина и след това го вари и няма никакъв проблем по време на варенето.
Така,че не мога да се съглася ,че неможе да се сготви (че не увира)
На мен лично ми харесва повече така ( по описаният от мен начин) от колкото по другия ,но всеки има вкусови предпочитания
Нещата на снимката изглеждат доста апетитно
«
Последна редакция: февруари 23, 2012, 16:32:20 от Bibsi8792
»
Активен
anelcka80
Сватбен ГУРУ
Публикации: 859
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #74 -:
февруари 23, 2012, 16:21:08 »
Ето една рецепта за ориз със зеленчуци по китайски
ориз
4 супени лъжици мазнина
2 скилидка чесън
ситно нарязан 1 чили пипер, без семената
нарязани на ситно 700гр зеленчуци (моркови, праз, чушки, бебе царевица, китайско зеле, бобови кълнове, зелен млад грах)
100 мл соев сос
100 грама доматен кетчуп
1 ч.л. смлян джинджифил
4 ч. л. кашу, печено
Приготвяне не ориза, според инструкциите на опаковката. Загрейте олиото в тиган. Чесън и чили и моркови, праз и чушки запържете добре за около 5 минути . Добавете зеленчуците и задушете за около 1 до 2 минути до изпаряване на водата. Соев сос, доматен кетчуп и джинджифил се разбъркват, добавят към зеленчуците и се готви покрито 10 минути.Добявете ориза и поръсете с кашу.
Активен
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...
30
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
Готвенето - част 14
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines