Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 24, 2024, 12:49:47
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
Готвенето - част 14
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Готвенето - част 14 (Прочетена 220253 пъти)
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #45 -:
февруари 21, 2012, 16:13:44 »
Дайте рецепта имам свински пържоли,сметана ,топено сирене и гъби,искам да е на фурна обаче.Давайте идей моля
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1209
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #46 -:
февруари 21, 2012, 16:19:53 »
В йена нареждаш нарязан на тънки филии лук, отгоре нареждаш свинските пържолки овкусени с тъмен соев сос и кимион, слагаш топеното сирене върху тях, гъбките и отгоре завършваш пак с нарязан на много тънки филии лук, слагаш бяло вино и сметана на вкус, затваряш с капак и в печката, след около 40 мин , отваряш и поръсваш с кашкавал, пармезан или каквото имаш под ръка.За гарнитура винаги правя варени картофи с масло. Гарантирам за невероятен вкус.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4922
яхнала метлата
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #47 -:
февруари 21, 2012, 16:22:00 »
Ама веднага
Начукваш хубаво свинските пържоли и ги овкусяваш със сол и черен пипер.Нарязваш гъбите на фолийки.Редиш в йенска тава или обикновенна която после ще завиеш с алуминиево фолио, ред пържоли върху тях слагаш гъбите, ако имаш моркови може и тях да сложиш нарязани на кръгчета.Слагаш малко топено сирене, след това пак пържоли, гъби, моркови и така докато свършиш пържолите.Отгоре остава гъби и моркови.Заливаш с половин чаша сметана добавяш вода и слагаш да се пече.Като е почти готово слагаш топеното сирене или кашкавал отгоре да се запече като махаш капака и си готова.Свинското става като мозък с тази рецепта
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #48 -:
февруари 21, 2012, 16:39:21 »
InLove_Girl,нямам бяло вино,за това ще се спра на рецептата на маги.Благодаря ти все пак
Маги,никъква мазнина ли да не слагам?За колко време стават горе долу тези пържолки,и без да запържвам в тиган предварително така ли?
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4922
яхнала метлата
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #49 -:
февруари 21, 2012, 16:45:15 »
Мазнина не се слага нали са свински пържоли, а слагаш и сметана.Само да уточня, че долу не съм написала. като наредиш един ред от пържолите, гъбите и морковите заливаш с малко сметана, и така на всеки ред.И накрая слагаш малко вода да има в какво да се задуши.Около 30-40 мин се готви това и не се пържи нищо.
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #50 -:
февруари 21, 2012, 16:55:09 »
Аз ще ти предложа руладини свински с топене сирене гъбки и сос от сметанката.
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1096
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #51 -:
февруари 21, 2012, 16:57:39 »
Цитат на: gucci в февруари 21, 2012, 16:55:09
Аз ще ти предложа руладини свински с топене сирене гъбки и сос от сметанката.
Мила давай рецептата
не споменавай името само
Маги твоите пържолики задължително ще ги направя тези дни ,но ще пропусна топеното сирене ,че не трябва да ям засега
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4922
яхнала метлата
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #52 -:
февруари 21, 2012, 17:01:19 »
Bibsi8792
аз топеното сирене го заменям с кашкавал наръсен накрая, но става и с тоепно сирене
Гери
я дава рецептата и без това се чуди със сестра ми тука за едно гости какво да сготвим
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #53 -:
февруари 21, 2012, 17:13:50 »
Гери,аз много обичам руладини ,обаче само аз си ги обичам
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1083
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #54 -:
февруари 21, 2012, 17:19:37 »
juji
, какво стана с твоя кухненски робот, всичко ок ли е? Намерихте ли купата?
Туити
, браво за питката. Това за мен е височко ниво, скоро ще почвам да се уча.
Цитат на: tweety bird в февруари 21, 2012, 12:23:27
Днес набързо, че малката не искаше да спи.
Запеканка с пилешко, яйца и зеленчуци
Пита
Ти питка и запеканка бързичко ли му викаш? Не искам да знам ако имаш повечко време какво ще спретнеш...
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #55 -:
февруари 21, 2012, 17:20:45 »
Рецепта е следната.Начуквате пържолките,задушавате гъбките,нарязвате на парченца сиренето/най-добре на дълги парчета/.Слагате в едния край на пържолката гъбки и топено сирене и завивате на стегнато рулце.Фиксирате рулото с клечки за зъби и запечатвате за малко в тиганчето за да не се разпадат.Половин щафета топено сирене и заедно със сметаната слагате на котлона .Като се разтопи сиренцето в сметаната махате от котлона.Редите в дълбока тавичка плътно едно до друго руладинките най добре в правоъгълна дълбока тавичка.Заливате със сметановия сос ипечете до готовност.по желание може да поръсите накрая и с кашкавалче,пармезанче и т.н.
Другия вариан те да овъргаляте в галета руладините и да изпечете в тавичка и отделно да поливате със сосчето.за да не пада галетата може първо да топите в разбит белтък.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #56 -:
февруари 21, 2012, 17:50:11 »
Ariel.три седмици я чаках ,но я дочаках тази купа
Активен
svetli
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1959
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #57 -:
февруари 21, 2012, 23:29:11 »
kiwi
ако не ти е късно, да ти кажа моето мнение за карамеловата част на сладкиша. Аз правих по рецептата, в която на 650мл мляко са 3 яйца - според мен причината да не стои стабилно крем карамела е (и на мен ми се яви като същия проблем като теб), че яйцата са много малко за това количество мляко. Ако се има предвид стандартната рецепта за крем карамел на 1л мляко са 8 яйца, т.е. на 650мл би трябвало да се поне 5. Можеш също така да сложиш и 1 пакетче желатин, разтворено в малко вода, ако слагаш по-малко яйца. Така е в една друга рецепта. Аз самата не съм сигурна до колко действа желатина в този случай, заради печенето.
Определено, ако го правя следващ път ще сложа повече яйца.
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1003
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #58 -:
февруари 22, 2012, 01:30:27 »
Светли
и аз мисля, че са му малко яйцата спрямо стандартния крем карамел, но не знам дали ще изплува упешно тестото за блата, ако сложа повечко яйца. Другото, което ми се върти из главата е да сложа пълномалсено мляко, че 1,5% май не го стабилизира достатъчно. Желатин не ми се иска да ползвам.
Ще пробвам, най-много нищо да не стане
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #59 -:
февруари 22, 2012, 08:55:21 »
Благодаря, Маги.
Ариел, аз от бързане не споменах, че питата я правих предната нощ.
Активен
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
30
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
Готвенето - част 14
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines