Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 24, 2024, 16:40:02
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
Готвенето - част 14
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Готвенето - част 14 (Прочетена 220489 пъти)
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #30 -:
февруари 20, 2012, 22:24:26 »
Маги ,браво ,много хубаво е станало,как ти се е месило,разсточвало или си имаш машинка за разточване на кори.Аз пък имам едни тортелини с прошуто и се чудя с какво да ги приготвя,обаче искам на фурна ще си погледна книгата с рецепти.
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #31 -:
февруари 20, 2012, 22:29:25 »
Fibi, локумките ти толкова приличат на тези от детството ми, дори ги усещам
Маги, страхотна лазаня, аз ползвам готови кори, не бих се наела.
За маскрапонето, нямам изпитан десерт, но почти винаги рецептите от чужди сайтове ми стават, а от бг не
Ето лесно и бързо:
Може и тарталети да направиш с маскарпоне.
Или чийзкейк.
Фунийки пълнени.
http://escrime-escrimecom.blogspot.com/2011/02/mascarpone-cheesecake-recipes.html
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4922
яхнала метлата
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #32 -:
февруари 20, 2012, 22:30:12 »
Жужи
, нямам машинка на ръка с точилката
хич не беше толкова сложно, а резултата е много вкусен
Киви
, на този сладкиш само съм му хвърлила око и още не съм го направила.
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1209
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #33 -:
февруари 20, 2012, 22:33:40 »
Фиби, моля те дай рецепта за локумките...милото много обича всичко с локум.
А аз да похваля моята половинка - той готви и по принцип е изкарал доста сериозен курс за готвач. Лятото той готви вкъщи , защото аз съм на работа... Мога да пратя и едно негово произведение...
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1377
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #34 -:
февруари 20, 2012, 22:36:42 »
Туити
,да пазя се.Няма как.
Но като видиш,че има резултат,ти е в пъти по-лесно.
Кексът е елементарен.
Продукти:
1ч.ч. вода(моята побира 180мл.,измерих я)
2ч.ч. брашно(същата,с която меря водата)
1/2ч.ч. олио
1 и 1/2 ч.ч. захар
1ч.л. канела
2с.л. какао
1ч.л.сода или бакпулвер
В купа смесваме последователно водата,олиото,захарта,канелата и содата/бакпулвера/.Разбъркваме добре и прибавяме към брашното и какаото.Печем в намаслена и набрашнена ф-ма за кекс на 200С за около 40мин.Поръсваме с пудра захар преди сервиране.
Идеален е за пост.
InLove_Girl
,каква е тази вкусотия,която е направил мъжа ти?Прилича на солена торта.
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1083
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #35 -:
февруари 20, 2012, 22:40:44 »
Магито
, чакай, чакай, чакай, на ръка ли? Колко време ти отне?
Евала... Иначе изглежда много вкусно, обожавам лазаня и къри също, а домашна лазаня не може да се сравнява с купешка ако ще... Ама за корите ме разби...
InLove_Girl
ти уби рибата сега, дето се казва...
Страхотно и браво на мъжа ти!
Понеже
Фийби
пита за канелоните, не си ли говорихте за канелони в една от предишните теми, а
Туити
? Ти май беше готвила канелони? Ето тук е споменато:
http://forum.svatbata.bg/index.php?topic=30928.45
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
Пол:
Публикации: 6458
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #36 -:
февруари 20, 2012, 22:45:27 »
Рецептата за локумките :
1 ч. св.мас или краве масло
1 ч. кисело мляко
1 ч.л. сода - разтваря се в млякото
1 щипка сол
Брашно колкото поеме.Омесва се по-твърдо тесто.Разточва се и се навива на рулца ,а за пълнеж аз винаги използвам локум и орехче.Предпочитам тези формички ,като пурички ,които са на снимката ,но спокойно могат да се направят и топчета и да бъдат навити по диагонал .
Маги ,давай рецептата за корите
Жужи ,сега ще търся рецептата .Видях десерта в 13-та част на темата
Моят мъж готви ,когато е в настроение ,но винаги залага на традиционните ястия - мусака,пиле печено о т.н. и се справя много добре .
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1209
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #37 -:
февруари 20, 2012, 22:48:12 »
Това е една от неговите тайнии рецепти
Желирано пиле...бяло месо, кисели краставички и стерилизирани гъбки се желират, декорацията е по избор. Точна рецепта ще ви дам утре, защото милото заспа, а както казахме...рецертата си е негова тайна
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #38 -:
февруари 20, 2012, 23:11:02 »
У нас едно време често се правиха желирани торти и солени предястия.
Прави се много лесно, важното е да се украси хубаво както съпруга на InLoveGirl
Da, Ариел, говорихме за канелоните в предната тема.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4922
яхнала метлата
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #39 -:
февруари 21, 2012, 08:58:33 »
Ariel
, абсолютно на ръка са направени корите и не е хич трудно.Да ви кажа по-голяма занимавка ми бяха сосовете пред самите кори
Ама ние работим екип.Аз направих тестото и източих корите, а мъжът ми ги мина през горещата и студена вода
Иначе с домашните кори е страхотна лазанята, надали ще направя пак с купешки
На мен желираната торта солената ми изглежда страхотна, но си помислих, колко по ефектно ще е ако се направи в малки формички и на всеки гост се сложи по една в чинийката
Фийбс
, много благодаря събота ги подхващам.От сега се облизвам да знаеш
«
Последна редакция: февруари 21, 2012, 10:04:52 от магито
»
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #40 -:
февруари 21, 2012, 09:19:39 »
Маги прекрасна ти е станала лазанята-пускай рецептата.Фийбс благодаря за локумките.InLove_Girl прекрасно ти е предястието но аз не си падам по желета за съжаление иначе е много ефектна браво на мъжа ти.Канелоните аз ги харесвам със сирена доматен сос и много кашкавал отгоре.По късно ще ти метна една рецепат за крем с маскарпоне.tweety bird не съм съгласна че БГ рецептите не са сполучливи.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4922
яхнала метлата
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #41 -:
февруари 21, 2012, 10:11:09 »
Аз готвя само от български сайтове, просто съм подбрала 2-3 на който имам вяра за манджите и 2-3 за сладките неща.Рядко експериментирам от други сайтове
Гери рецептата за самите кори е на Йоана от този блог
http://www.kulinarno-joana.com/2009/09/fresh-lasagna-with-tomato-sauce-and-cheese/
обяснила ги е много добре, но тя показва с машинка за паста.Аз такова нещо нямам и точих на ръка.Значи като разбиете яйцата с брашното бъркайте добре да станекато на трохи, и после с ръка, получава се леко лепнещо тесто.Не бързайте да слагате вода освен ако наистина остане доста брашно и не може да се хумугенизира тестото.ДОкато месите си сложете на котлона тенджера с вода за да заври
Аз източената кора я нарязах на парчета, за да мога да ги пускам в тенджерата и после в купа със студена вода и лед.Накрая ги слагах в една чиния, нбо може би е добре между корите да се слага нещо домакинско фолио, защото залеват леко и после се работи внимателно.Сосовете са пълна импровизация.Червения е със запържен лук и чесън, малко гъби, кайма и доматен сос, като го оставих по-рядък, тъй като при печенето ще се до сгъсти.За от горе направих сос Бешамел
Пекох около 30 мин.
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2079
Загубил всичко, не загубвай себе си ...
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #42 -:
февруари 21, 2012, 12:09:41 »
Капризче
, ако не ти е късно за заместителя на маскарпонето, мога да ти напиша аз какво съм ползвала, става доста сполучливо. Разбивам крема сирене, заквасена и бита сметана. Пропорциите са приблизително на 1 крема сирене от 125гр, слагам малка кофичка заквасена сметана (мисля че са 200 или 250гр) и битата е хубаво да не е от флакон, а да си я разбиеш от течна - приерно една от малките кутийки, може и малко по-малко. Можеш да ги променяш пропорциите, в зависимост дали искаш да е по-солено или по-сладко.
С това маскарпоне става страхотен десерт, подобно на първата снимка на Туити, но с ягоди - ммм, само да им дойде сезона
Маги
, лазанята изглежда страхотно! Браво!
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #43 -:
февруари 21, 2012, 12:23:27 »
Маги, домашното с нищо не може да се сравни, но баница , паста гледам да са готови кори,листа и т.н., че и без това нямам много време. Но вкусна на приготвеното е несравним.
Днес набързо, че малката не искаше да спи.
Запеканка с пилешко, яйца и зеленчуци
Пита
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4922
яхнала метлата
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #44 -:
февруари 21, 2012, 16:11:41 »
Туити
питата изглежда страхотна, за мен това си е висш пилотаж в готвенето.
Аз днес няма да готвя на гости сме, а и има още лазаня
Сега съм в чуденка какво сладко да спретна за гостито, но май реших вече
Активен
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
30
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
Готвенето - част 14
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines