Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 24, 2024, 16:41:04

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Готвенето - част 14  (Прочетена 220490 пъти)
 
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #30 -: февруари 20, 2012, 22:24:26 »

Маги ,браво ,много хубаво е станало,как ти се е месило,разсточвало или си имаш машинка за разточване на кори.Аз пък имам едни тортелини с прошуто и се чудя с какво да ги приготвя,обаче искам на фурна ще си погледна книгата с рецепти.
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #31 -: февруари 20, 2012, 22:29:25 »

Fibi, локумките ти толкова приличат на тези от детството ми, дори ги усещам smile
Маги, страхотна лазаня, аз ползвам готови кори, не бих се наела. smile
За маскрапонето, нямам изпитан десерт, но почти винаги рецептите от чужди сайтове ми стават, а от бг не smile
Ето лесно и бързо:



Може и тарталети да направиш с маскарпоне.
Или чийзкейк.
Фунийки пълнени.


http://escrime-escrimecom.blogspot.com/2011/02/mascarpone-cheesecake-recipes.html
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #32 -: февруари 20, 2012, 22:30:12 »

Жужи, нямам машинка на ръка с точилката smile хич не беше толкова сложно, а резултата е много вкусен smile

Киви, на този сладкиш само съм му хвърлила око и още не съм го направила.
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1209



Моят сватбен албум

« Отговор #33 -: февруари 20, 2012, 22:33:40 »

Фиби, моля те дай рецепта за локумките...милото много обича всичко с локум.  pardon А аз да похваля моята половинка - той готви и по принцип е изкарал доста сериозен курс за готвач. Лятото той готви вкъщи , защото аз съм на работа... Мога да пратя и едно негово произведение...
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1377


Обичаме нашето хубаво момиченце :)


Моят сватбен албум

« Отговор #34 -: февруари 20, 2012, 22:36:42 »

Туити,да пазя се.Няма как. pardon Но като видиш,че има резултат,ти е в пъти по-лесно. smile
Кексът е елементарен.
Продукти:
1ч.ч. вода(моята побира 180мл.,измерих я)
2ч.ч. брашно(същата,с която меря водата)
1/2ч.ч. олио
1 и 1/2 ч.ч. захар
1ч.л. канела
2с.л. какао
1ч.л.сода или бакпулвер

В купа смесваме последователно водата,олиото,захарта,канелата и содата/бакпулвера/.Разбъркваме добре и прибавяме към брашното и какаото.Печем в намаслена и набрашнена ф-ма за кекс на 200С за около 40мин.Поръсваме с пудра захар преди сервиране.
Идеален е за пост. good

InLove_Girl ,каква е тази вкусотия,която е направил мъжа ти?Прилича на солена торта. smile
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1083



Моят сватбен албум

« Отговор #35 -: февруари 20, 2012, 22:40:44 »

Магито, чакай, чакай, чакай, на ръка ли? Колко време ти отне? shok Евала... Иначе изглежда много вкусно, обожавам лазаня и къри също, а домашна лазаня не може да се сравнява с купешка ако ще... Ама за корите ме разби...

InLove_Girl ти уби рибата сега, дето се казва...  sarcastic Страхотно и браво на мъжа ти!  Bravo

Понеже Фийби пита за канелоните, не си ли говорихте за канелони в една от предишните теми, а Туити? Ти май беше готвила канелони? Ето тук е споменато: http://forum.svatbata.bg/index.php?topic=30928.45
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
*
Пол: Жена
Публикации: 6458



Моят сватбен албум

« Отговор #36 -: февруари 20, 2012, 22:45:27 »

Рецептата за локумките :

1 ч. св.мас или краве масло
1 ч. кисело мляко
1 ч.л. сода - разтваря се в млякото
1 щипка сол
Брашно колкото поеме.Омесва се по-твърдо тесто.Разточва се и се навива на рулца ,а за пълнеж аз винаги използвам локум и орехче.Предпочитам тези формички ,като пурички ,които са на снимката ,но спокойно могат да се направят и топчета и да бъдат навити по диагонал .

Маги ,давай рецептата за корите

Жужи ,сега ще търся рецептата .Видях десерта в 13-та част на темата

Моят мъж готви ,когато е в настроение ,но винаги залага на традиционните ястия - мусака,пиле печено о т.н. и се справя много добре .
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1209



Моят сватбен албум

« Отговор #37 -: февруари 20, 2012, 22:48:12 »

Това е една от неговите тайнии рецепти  pardon  Желирано пиле...бяло месо, кисели краставички и стерилизирани гъбки се желират, декорацията е по избор. Точна рецепта ще ви дам утре, защото милото заспа, а както казахме...рецертата си е негова тайна  give_rose
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #38 -: февруари 20, 2012, 23:11:02 »

У нас едно време често се правиха желирани торти и солени предястия.
Прави се много лесно, важното е да се украси хубаво както съпруга на InLoveGirl
Da, Ариел, говорихме за канелоните в предната тема.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #39 -: февруари 21, 2012, 08:58:33 »

Ariel, абсолютно на ръка са направени корите и не е хич трудно.Да ви кажа по-голяма занимавка ми бяха сосовете пред самите кори smile Ама ние работим екип.Аз направих тестото и източих корите, а мъжът ми ги мина през горещата и студена вода smile Иначе с домашните кори е страхотна лазанята, надали ще направя пак с купешки smile

На мен желираната торта солената ми изглежда страхотна, но си помислих, колко по ефектно ще е ако се направи в малки формички и на всеки гост се сложи по една в чинийката smile

Фийбс, много благодаря събота ги подхващам.От сега се облизвам да знаеш smile
« Последна редакция: февруари 21, 2012, 10:04:52 от магито » Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #40 -: февруари 21, 2012, 09:19:39 »

Маги прекрасна ти е станала лазанята-пускай рецептата.Фийбс благодаря за локумките.InLove_Girl прекрасно ти е предястието но аз не си падам по желета за съжаление иначе е много ефектна браво на мъжа ти.Канелоните аз ги харесвам със сирена доматен сос и много кашкавал отгоре.По късно ще ти метна една рецепат за крем с маскарпоне.tweety bird не съм съгласна че БГ рецептите не са сполучливи.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #41 -: февруари 21, 2012, 10:11:09 »

Аз готвя само от български сайтове, просто съм подбрала 2-3 на който имам вяра за манджите и 2-3 за сладките неща.Рядко експериментирам от други сайтове smile

Гери рецептата за самите кори е на Йоана от този блог http://www.kulinarno-joana.com/2009/09/fresh-lasagna-with-tomato-sauce-and-cheese/ обяснила ги е много добре, но тя показва с машинка за паста.Аз такова нещо нямам и точих на ръка.Значи като разбиете яйцата с брашното бъркайте добре да станекато на трохи, и после с ръка, получава се леко лепнещо тесто.Не бързайте да слагате вода освен ако наистина остане доста брашно и не може да се хумугенизира тестото.ДОкато месите си сложете на котлона тенджера с вода за да заври smile Аз източената кора я нарязах на парчета, за да мога да ги пускам в тенджерата и после в купа със студена вода и лед.Накрая ги слагах в една чиния, нбо може би е добре между корите да се слага нещо домакинско фолио, защото залеват леко и после се работи внимателно.Сосовете са пълна импровизация.Червения е със запържен лук и чесън, малко гъби, кайма и доматен сос, като го оставих по-рядък, тъй като при печенето ще се до сгъсти.За от горе направих сос Бешамел smile Пекох около 30 мин.
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #42 -: февруари 21, 2012, 12:09:41 »

Капризче, ако не ти е късно за заместителя на маскарпонето, мога да ти напиша аз какво съм ползвала, става доста сполучливо. Разбивам крема сирене, заквасена и бита сметана. Пропорциите са приблизително на 1 крема сирене от 125гр, слагам малка кофичка заквасена сметана (мисля че са 200 или 250гр) и битата е хубаво да не е от флакон, а да си я разбиеш от течна - приерно една от малките кутийки, може и малко по-малко. Можеш да ги променяш пропорциите, в зависимост дали искаш да е по-солено или по-сладко.

С това маскарпоне става страхотен десерт, подобно на първата снимка на Туити, но с ягоди - ммм, само да им дойде сезона smile

Маги, лазанята изглежда страхотно! Браво!
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #43 -: февруари 21, 2012, 12:23:27 »

Маги, домашното с нищо не може да се сравни, но баница , паста гледам да са готови кори,листа и т.н., че и без това нямам много време. Но вкусна на приготвеното е несравним.
Днес набързо, че малката не искаше да спи.
Запеканка с пилешко, яйца и зеленчуци
Пита

Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #44 -: февруари 21, 2012, 16:11:41 »

Туити питата изглежда страхотна, за мен това си е висш пилотаж в готвенето.

Аз днес няма да готвя на гости сме, а и има още лазаня smile Сега съм в чуденка какво сладко да спретна за гостито, но май реших вече smile
Активен
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines