Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 01, 2024, 03:02:01

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: " Захранване на бебетата - 5 "  (Прочетена 176248 пъти)

sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #165 -: юли 19, 2012, 15:06:38 »

И аз давам, гледам да са по-слабо солени. Може би и аз към годинката дадох за първи път, но не помня честно казано. Влади много ги харесва и като види веднага си иска  girl_wink

Това важи и за нас.

Не обезсолявам във вряла вода. Също като сиренето, обезсолявам в кутия с вода. Ако имам време, ги обезсолявам за час поне. Ако ли не, първо ги изплаквам хубаво и после за 20-30 минутки. По принцип има и безсолни маслини, но не винаги успявам да купя от тях. А Ели си мре за тях - под всякаква форма good, за разлика от майка си.
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908

Моят сватбен албум

« Отговор #166 -: юли 19, 2012, 15:30:52 »

LeniBeni, така ги обезсолявам, но продават и безсолни такива де . Wink
На мен ми харесват така, иначе не знам малко ме е гнус smile
А за сиренето също го държа в кутия с вода, но не преварена, а студена, остава си свежо и хубаво докато го изяден не сме имали проблем да се разкашка smile Иначе пожълтява и се вмирисва като не е във вода.
Активен
*mwpo
Професор
Публикации: 479

« Отговор #167 -: юли 19, 2012, 19:58:10 »

Също в кутия с вода обезсолявам,но сменям първата винаги.
Активен
svetla1081
Новак
*
Публикации: 7

« Отговор #168 -: септември 06, 2012, 19:21:21 »

Майчета, а пастет кога дадохте на малките?Ние сме на година и два месеца почти,рано ли да дам от детския пастет
Активен
*mwpo
Професор
Публикации: 479

« Отговор #169 -: септември 07, 2012, 05:34:40 »

Аз не съм давала и не мисля да дам /на година и половина е/ Ние не го ядем това неопределено нещо "пастет". За филийка с пастет ползвам бурканчетата с месо на Плазмон. Мажат се лесно,като пастет, не са 100% месо,мисля 40% беше.
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
Публикации: 842

Невероятно е да си родител....

Моят сватбен албум

« Отговор #170 -: септември 07, 2012, 12:43:00 »

Аз също не давам пастет от кутийка, на която пише пастет - Митко е на 2г3м.
Има бурканчета с чисто месо на Хип, на Плазмон и още някакви съм виждала, но не ми бяха познати и не съм взимала от тях. Когато вече порасна, на близо до 2те години, му правех домашен пастет от добре сварено месо, с мъничко подправки и зехтин, а съм слагала и мъничко ситно нарязан лук, който сварявам заедно с месото. Между другото, става много вкусно, ако заедно с месото се свари мъничко лук, морковче и подправки, и после се пасира на пастет smile
Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ
Публикации: 916

Моят сватбен албум

« Отговор #171 -: септември 07, 2012, 13:37:02 »

То пастет от всичко може да се направи и идеята на beb4eto_na_me4o много ми харесва и може да пробвам, но по принцип истинският пастет се прави от дроб, а не от месо, така поне си мисля аз, едно време вкъщи така го правеха майка ми и баба ми  smile
Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ
Публикации: 850

Моят сватбен албум

« Отговор #172 -: септември 16, 2012, 12:12:02 »

Момичета да се допитам до вас , ние сме още малки ,но вие от кога започнахте захранването. Ние сме на смесено хранене-крма и АМ. На някои места чета ,че е добре да се започне от 4тия месец,на др от 6тия.
Вие с какви пюрета започнахте,направени от вас или готови,някъде четох че имало значение за детето и консистенцията.
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Публикации: 3244

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #173 -: септември 16, 2012, 14:32:17 »

Момичета да се допитам до вас , ние сме още малки ,но вие от кога започнахте захранването. Ние сме на смесено хранене-крма и АМ. На някои места чета ,че е добре да се започне от 4тия месец,на др от 6тия.
Вие с какви пюрета започнахте,направени от вас или готови,някъде четох че имало значение за детето и консистенцията.

Ние също бяхме на смесено хранене и започнах на 5 месеца и половина, но не тръгна добре и спрях. Започнах отново на 6 месеца и половина. Давах пюрета на Хип. После включих и Бебевита като поотрасна. Други не ядеше.
Активен
dodo23
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #174 -: септември 16, 2012, 15:18:37 »

Мами,белтък на каква възраст дадохте?

Купих скоро топено сирене с идеята да дам на малката,ама гледам съдържанието пълно с Е-та.
Има ли подходящ продукт за децата на пазара-пушеното предполагам не е подходящо,крема сирене?
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #175 -: септември 16, 2012, 15:51:33 »

За топените сирена и тези на триьгьлници, тук вьв Франция сьм чула (от достоверен източник), че сьбират всички остатьци и изрезки, топят ги заедно, добавят консервант и подобрител на вкуса и така правят топеното сирене  bad

Крема давам (Филаделфия тук).
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
**
Публикации: 1605

Моят сватбен албум

« Отговор #176 -: септември 17, 2012, 11:09:30 »

На мен ми е интересно също как се познава кога е точния момент да се започне захранването. Една позната ми каза, че тя е разбрала когато малкия е наблюдавал с интерес как се храни тя и тогава е започнала с оризова кашичка и после със зеленчукови, плодовите на по-късен етап, защото не било добре да се свикват със сладко, иначе после не искали солените. Една позната пък започнала да захранва с ябълково пюре. Явно всеки си преценява по различен начин.
Активен
prety
Сватбар
Публикации: 208

« Отговор #177 -: септември 17, 2012, 11:33:09 »

Мами,белтък на каква възраст дадохте?

Купих скоро топено сирене с идеята да дам на малката,ама гледам съдържанието пълно с Е-та.
Има ли подходящ продукт за децата на пазара-пушеното предполагам не е подходящо,крема сирене?
Белтък съм й давала да опитва след 16мес, но сум давала за наяждане. Все още принцесите са само жълтък и сирене.
За крема сиренето, Софи не харесва никакви такива сирена, основно предлагам Филаделфия, ама не го харесва.
Princess_of_the_Dawn като видиш детето как сте гледа докато ядеш и ти става ясно blum при нас докато ядяхме пъпеш аз я държах и се започнаха едни лиги да дочи, да мляска да дурпа масата и не отделяше поглед от пъпеша. Беше на 5+месеца и и дадох да опита, тя го смука, смука и така се започна захранването.
Сега обича и зеленчуци и плодове. Дори понякога ги яде заедно tease
Активен
sunray
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #178 -: септември 18, 2012, 15:13:14 »

Диде, аз дадох белтък преди 3-4 месеца може би. Първо като част от застройка на супа.
Като видях, че няма реакция, започнах да й предлагам цяло сварено яйце. Тя яде с повече охота белтъка shok , като хляб направо. И жълтъкът, и белтъкът си имат полезни вещества и е добре, ако детето ги харесва, да се предложат от един момент нататък.

Крема сирене и подобни за мазане не давам именно защото са бъкани с разни подобрители. Но и Ели не е фен на сухоежбината. Намазана филийка яде само ако е с домашна лютеница.

Ели прояде страшно много домати и краставици. Айде, тя краставица си обичаше, но домат - не. От 1 месец като каза, че ще яде домати, гледай какво става blum

От плодовете само нектарини не долюбва. Умира за пъпеш, от сезонните.
Активен
dodo23
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #179 -: септември 18, 2012, 18:48:30 »

Дани,завидях и на теб и на всички мами,чиито дечица хапват сурови плодове и зеленчуци с охота!
Аз броя за успех това,че Дари днес яде кисел с круша-от сурова круша направо се погнусява.

Дара скоро опита сварен белтък.До сега е хапвала в баници и печива,а супите й не застройвам.Но и тя като Ели,много го хареса и ще й предлагам по-често.

И домашна лютеница не харесваме.Един ден яде домашно приготвен кетчуп направо с лъжицата,на другия ден-не искаше да го погледне.
Активен
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: