Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 01, 2024, 05:41:28

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: " Захранване на бебетата - 5 "  (Прочетена 176263 пъти)
 
sunray
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2805


Имам всичко.


Моят сватбен албум

« Отговор #105 -: март 12, 2012, 22:35:30 »

всяко дете е различно... моята мома прояде каша едва в 9ти месец... попара на годинка



То това е ясно. Тук никой не е казвал обратното. Ти в каква връзка го казваш? huhhuh.gif
Активен
bejkite
Сватбар
***
Публикации: 252



Моят сватбен албум

« Отговор #106 -: март 13, 2012, 09:15:09 »

Мерси момичета  give_rose
Активен
bejkite
Сватбар
***
Публикации: 252



Моят сватбен албум

« Отговор #107 -: март 26, 2012, 14:22:05 »

Скоро ще въвеждам сирене.
Имаме домашно.
Въпросът ми е - има ли определени изисквания за период на узряване???
Активен
Miri
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1748



Моят сватбен албум

« Отговор #108 -: март 26, 2012, 16:42:42 »

Bejkite, ние по едно време си правехме домашно сирене и според инструкциите, които бях намерила в интернет пишеше ,че  е хубаво сиренето да престои 60 дни в саламура. По този начин се доубиват разни останали бактерии. Тъй като , когато започнеш процеса , нагряваш млякото само до 40-42градуса, което не убива напълни разните микроорганизми.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1377


Обичаме нашето хубаво момиченце :)


Моят сватбен албум

« Отговор #109 -: март 26, 2012, 17:14:50 »

Скоро ще въвеждам сирене.
Имаме домашно.
Въпросът ми е - има ли определени изисквания за период на узряване???

На мен такова нещо не ми е известно.Избирам твърдо сирене и обезсолявам парче от около 150гр. във вода за 24 часа. smile
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2805


Имам всичко.


Моят сватбен албум

« Отговор #110 -: март 26, 2012, 18:28:46 »

Като за начало е по-добре по-узряло.
Активен
bejkite
Сватбар
***
Публикации: 252



Моят сватбен албум

« Отговор #111 -: март 27, 2012, 08:00:34 »

Благодаря, момичета.
Активен
svetla1081
Новак
*
Публикации: 7


« Отговор #112 -: април 02, 2012, 12:36:18 »

От колко месеца на бебчо мога да приготвям кремчетата с прясно мляко,грис,овесени ядки.Ние сме на 8 месеца и отскоро започнах да и давам глутенови храни.
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2805


Имам всичко.


Моят сватбен албум

« Отговор #113 -: април 02, 2012, 13:19:29 »

Грис може да даваш вече, щом си въвела глутена. Ако е пшеничен грис. Царевичен също можеш.
Овесени ядки - ако ги приеме на тази възраст, също можеш - овесът съдържа по-малко глутен от пшеницата, ти си го и въвела. При ядките въпросът е дали ще му се хареса по-едрата консистенция на тази възраст. Опитай.
За прясно мляко - лично мнение, доста ви е рано. Като съставка от някакво ястие поне след годинката, постепенно. За пиене - след две. Така знам аз, че е най-добре и разумно.
Активен
prety
Сватбар
***
Публикации: 208



« Отговор #114 -: април 02, 2012, 13:29:55 »

Кога след годинка точно се въвеждат ягоди и горски плодове?
Какво знаете за свинското месо,кога се препоръчва?
Sunray кажи за прясното мляко, как и кога се въвежда?
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 921


Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати


« Отговор #115 -: април 04, 2012, 18:02:17 »

Аз също въведох прясното след навършена 1 год.
svetla1081, тъй като моето момче също яде каши и подобни... Аз варих на вода, правих малко по-гъсти кашите и след като свалях от котлона доразреждах с АМ.
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1031



« Отговор #116 -: април 04, 2012, 19:01:22 »

Съгласна съм със sunray. Като съставка в храната прясно мляко след годинка, а за пиене - след две.
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 813


Моят сватбен албум

« Отговор #117 -: април 10, 2012, 22:23:04 »

Малко късно се включвам по въпроса със сирената но сиренето - според баба ми а и някъде съм го чувала по телевизията- трябва да се консумира или когато я прясно - преди още да се сложи да се изцежда или когато узрее след около 40 дена . В периода преди узряването не е здравословно. Тя го наричаше отровно сирене. Това съм го чувала и от баща ми - който е технолог на вина- но все пак са му ясни горе-долу тези процеси. от него пък съм чувала и че сиренето не трябва да има кръгли дупки crazy - също не било добре.
Активен
svetla1081
Новак
*
Публикации: 7


« Отговор #118 -: април 27, 2012, 06:56:45 »

Моето бебе е на 9 месеца ,един ден ака 5 пъти кашаво и силно миришещо, по препоръка на лекар минахме на безлактозна диета и био гая.Оправи акането и след 3 дне и дадох млечни и пак кашаво.Възможно ли е такова голямо бебе да развие алергия към лактозата,случвало ли се е на някой подобно нещо.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1377


Обичаме нашето хубаво момиченце :)


Моят сватбен албум

« Отговор #119 -: април 27, 2012, 08:42:02 »

Светла,всичко е възможно,за това е най-добре да спазваш препоръката на вашият педиатър. good
Активен
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines