Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 01, 2024, 02:34:58
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
" Захранване на бебетата - 5 "
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Захранване на бебетата - 5 " (Прочетена 176245 пъти)
Боги
Заслужил майстор на спорта
I can't live in a world, where you don't exist...
Отг: " Захранване на бебетата - 5 "
«
Отговор #90 -:
март 09, 2012, 12:59:28 »
Благодаря ви момичета
не съм била на all inclusive в БГ, а само в Турция и много ми хареса, като изключим някои техни специалитети. Мъжо е бил на all inclusive на Златните и не беше особено очарован.
Иначе идеята да питам на място ми допада.
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #91 -:
март 09, 2012, 13:33:12 »
Боги
, да - със захар и бисквити е нормално да е като калорийна бомба киселото мляко.
За храненето по време на почивка, аз затова избрах място, където има ресторант (не е хотел, а комплекс), но и ние ще сме си в апартамент с кухничка, за да поприготвям чат пат по нещо на Ели и да имам къде да държа в хладилник продукти за целта. Е, няма да готвя всеки ден по 2 пъти
Ама примерно на 2 дни, ще направя 2-3 манджи и ще ги държа в бурканчета в хладилника. Така реших аз. Ели ще е на година и 6 месеца.
Принципно съм съгласна с Додо
Активен
dodo23
«
Отговор #92 -:
март 09, 2012, 14:11:54 »
Полезно ще е да отбележим,че при all inclusive,обичайно няма обяд,а само закуска и вечеря.
Моя близка,като ходи тази зима на планина с детето си беше приготвила няколко блюда-докато е горещо насипва в буркан с винт и после съхранява в рамките на седмица в хладилник.Така за всеки ден имаше обяд.
Напоследък и аз така правя,преди замръзявах.
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
«
Отговор #93 -:
март 09, 2012, 14:27:39 »
Цитат на: Боги в март 09, 2012, 09:50:46
Въобще съм в голяма чуденка какво ще яде Цецко, сблъсквали ли сте се с подобно нещо и въобще при ходене на море как избирате храната на детето?
Боги
, аз мисля, че няма да имате никакъв проблем, то на година и осем месеца не е чак такова бебе все пак... ще хапва от общата храна. Ние не сме ходили на море с малчо, но сега бяхме на дълъг уикенд на спа и с дете на година и седем месеца не сме имали проблеми с храната. Сутрин му правех попара - има гореща вода на блок масата, сиренце, масло, препечен хляб, после плод на малки парчета. На обяд и вечер пилешка супа с хляб, гювечи със зеленчуци, мусака малко намачкана, спагети намачкани с вилица, яйце, сандвич със сирене на парчета, пълнежите от чушка бюрек (да не е с панираното). Има разнообразни десерти и кремчета, плодове.
dodo23
, при all inclusive всичко е включено, то нали затова е "all" inclusive, иначе е полупансион или half board
.
Активен
dodo23
«
Отговор #94 -:
март 09, 2012, 15:05:17 »
Розовка,права си мила,но доста хора бъркат инклузива с полу-пансиона.Аз не се изразих правилно.
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813
«
Отговор #95 -:
март 10, 2012, 17:09:48 »
Я и аз да споделя миналото лято Раличка беше на 8 месеца и ядеше попарка сутрин и пюрета след това както и някои от общите храни Бяхме ол инклузив на златните и имаше детско меню- всеки ден спагети с два вида сос кренвириши или там някаква наденица и пържени картофи За големите на щанда предлагаха манджи и по един вид супа Предишното лято пък в друг хотел яденето беше почти само манджи при това много хубави но да се върнем на миналото лято - бяхме в апартамент с опция да сготвя нещо Сега зимата бяхме на спа декември - Раличка на година и два месеца и беше голям проблем с яденето В единия хотел нямаше нищо подходящо а супа вечерта не намерихме Поръчах и една чаша цедено кисело мляко и така легнахме На другата сутрин от блок масата нямаше нищо което да беше читаво - пържени яйца маргарин на место масло и евтини салами Преместихме се в друг хотел където имаше всеки ден супа но определено имахме проблем с яденето Сега за лятото съм решила Готвя 2-3- яденета супи без застройка слагам в малки бурканчета докато са горещи заварям още 30 мин да стерилизирам и готово Да вържа попа че е много притеснително когато детето не иска да яде Цялата почивка може да се провали
Активен
bejkite
Сватбар
Публикации: 252
«
Отговор #96 -:
март 11, 2012, 12:27:45 »
Мами, от кога предложихте червена леща, киноа и кус-кус???
Активен
prety
Сватбар
Публикации: 208
«
Отговор #97 -:
март 11, 2012, 12:40:10 »
Bejkite Червена леща дадох към 8мес,кус кус към 9мес,киноа сега около 1г. просто защото не се бях сетила по-рано
, мисля че 8-10 е ОК.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
«
Отговор #98 -:
март 11, 2012, 14:34:11 »
Давам леща и кус кус от около месец.Не се харесват особено,в интерес на истината.Киноа не съм предлагала,но мисля да пробвам за разнообразяване на закуската.
Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ
Мама на прекрасен син :)
«
Отговор #99 -:
март 12, 2012, 10:52:14 »
Здрвейте,
да ви попитам до сега съм въвела пилешко месо (което хапва с удоволствие), пуешко (което не одобри много) и заешко дадох изяде около повече от 1/2 бурканче и имам телешко, та мога ли да го дам вече телешкото?
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
«
Отговор #100 -:
март 12, 2012, 11:02:57 »
Не бих давала каквото и да е месо преди шест навършени месеца (най-малко).
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #101 -:
март 12, 2012, 11:57:47 »
Ние въведохме тези трите меса между 8-ми месец и годинката:huh: Не мисля, че е разумно да въведеш 4-ти вид месо на тази възраст. Телешко и свинско са по-тежки меса и по-трудни за храносмилане.
Bejkite
, мисля, че кус кус можеш да дадеш след като си въвела глутена. Ели отначало не го обичаше, но след месец-два сама го прояде.
Червена леща би могла да дадеш вече, предвид възрастта на детенцето ти. Аз още не съм се осмелила, защото Ели беше с чувствителен стомах през първите 4-5 месеца след раждането.
Киноа четох, че може след 7-8 месец. Въобще, киноа/ амарант/ просо/ елда - вкусотии, които са страшно полезни. Аз започнах да ги давам към 11 месец, но може и по-рано
Просто не се организирах навреме да ида и да купя, да почета за тях и да си събера рецепти.
«
Последна редакция: март 12, 2012, 11:59:20 от sunray
»
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Baby Time
«
Отговор #102 -:
март 12, 2012, 13:54:18 »
Момичета
От днес започнахме да въвеждаме месото. Снабдих се с домашен заек, сварих го, пасирах и част от бульона и дадох половин чаена лъжичка, която смесих с любимото му зеленчуково пюре
Знам че трябва да достигна около 30 гр месо, което знам че е около 1 супена лъжица. Мисля че Додо го беше мерила. До тук добре, обаче не ми е ясно сега всеки ден ли да давам месо докато достигна до желаното количество или през ден? Знам, че след като достигнем 30-те грама го започвам през ден, но дотогава?
Иве, другите са ти отговорили, но и аз мисля че е твърде рано за толкова много различни меса. Разбира се ти най-добре си преценяваш кое как да даваш, но все пак може би добре да намалиш малко темпото
Активен
Боги
I can't live in a world, where you don't exist...
«
Отговор #103 -:
март 12, 2012, 14:24:00 »
Капризче
, месото го даваш през ден. В никакъв случай всеки ден защото е тежко за стомахчето. Когато стигнете желаното количество тогава. Аз чак като записах Цецко на кухня след годинката и започнах всеки ден месо да давам, но то си е така в менюто т.е. или супата или второто е местно. Даже като гледах менютата на кухните и там месото всеки ден започват да го дават към 10 месец. Успех
Активен
aleksandroff
Ентусиаст
Публикации: 102
«
Отговор #104 -:
март 12, 2012, 19:07:17 »
всяко дете е различно... моята мома прояде каша едва в 9ти месец... попара на годинка
Активен
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...