Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 27, 2024, 14:37:18

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 29   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбено меню - 3 част  (Прочетена 210409 пъти)
 
zai4e_kate
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 306



Моят сватбен албум

« Отговор #330 -: август 30, 2014, 13:38:40 »

ох, как ми се искаше да не засягам пак тая тъй болезнена тема... ама няма как  nea
Хората които са цял ден с младоженците са фотографа и видеооператора ,а не DJ-я!Другото което е ,че все пак тези хора са на работа и не са ,част от гостите ,че да им се сервира алкохол дори и за почерпка.Не би трябвало да се сърдят дори и когато не им се сервира пълен куверт ,защото така или иначе дори и само с частичен куверт няма да останат гладни.
Ако младоженците си решат друго вече си е тяхна работа,но това не би трябвало да повлияе по някакъв начин на служебните лица и тяхната работа.Както казаха по-нагоре според тая логика трябва да платите куверт и на сервитьорите които ви обслужват.
Успех с организацията на всички бъдещи булки. give_rose
Активен
Anne_Shirley
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 305



Моят сватбен албум

« Отговор #331 -: август 30, 2014, 15:31:13 »

С цялото ми уважение към всички участници в спора, не исках да заемам страна  give_rose, но ми направи впечатление, че на няколко пъти се споменава, че по същата логика трябва да се определи куверт и за сервитьорите... Сервитьорите не работят творческа работа и няма да се занимават с продукта от свършеното тази една вечер през следващия месец. Те сервират както на сватби, така и на бизнес приеми, рождени дни, студентски запивания и т.н., за тях работата е една и съща - носят храна, прибират съдове... Докато фотографът и видеооператорът, а и диджеят, не просто са служебни лица, които се оказват на вашата сватба да ви обслужват, те работят с това, което ще ви остане спомен за цял живот. Разбира се, че според мен е важно да се чувстват добре, защото когато се чувстват добре и имат добри взаимоотношения с младоженците, те не само ще си свършат работата, за която им се е платило, но и ще вложат доброто си отношение. Сигурна съм, че един фотограф с много по-голяма любов би обработвал снимките на младоженци, които са се отнесли с него приятелски и са му показали, че уважават нуждите и труда му, отколкото на такива, които директно са му показали мястото на "служебно лице" наравно със сервитьорите, лишили са го от алкохол ма масата, сякаш е малко дете и трябва да му се отреже възможността да се напие (съмнявам се един уважаващ себе си и професията си фотограф/оператор да се напие на работа)... не знам, на мен също би ми станало обидно. Нормално е ако човек няма възможност, да търси да съкрати разходите и предполагам, че и те са хора и биха разбрали тази ситуация. Отношението обаче ми се струва много грешно - те са там, за да ни обслужват. От труда на сервитьорите (не, че го омаловажавам) няма да ви остане нищо, но от труда на тези хора ви зависят спомените за цял живот, които ще показвате на децата и внуците си... Аз бих държала те да се чувстват комфортно и като скъпи гости, защото са изключително важна част от тържеството. Диджеят пък отговаря за цялостната атмосфера и настроение, също не бих го подценявала, защото с кофти диджей трудно би се получила хубава сватба. А това отново остава спомен за цял живот. Смятам, че за да получим добра услуга, трябва да дадем нещо повече от торба с пари и отношение тип "аз плащам, той ме обслужва и точка".  girl_impossible Не искам да обидя никого, просто видях, че лагерите са се разделили и исках да направя това малко уточнение, за което като че ли само служебните лица говорят, а трябва да се възприеме и от отсрещната страна, че творческият труд се нуждае изключително много от добро отношение, храна и вода, за да бъде пълноценен и клиентите да са доволни. Давайки добро отношение, ще получите много по-качествен продукт, а това е важно за вас, защото фотографът ще си свърши работата ,за която  му е платено, и ще мине на следващите клиенти, а на вас неговият труд ще ви остане години наред.  good
Активен
Vikito_19
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 265



Моят сватбен албум

« Отговор #332 -: август 31, 2014, 10:46:49 »

Даааааааа.  Аз също от доста време игнорирам острите "съвети" на AIVEN, но ми идва в повече в която и тема да вляза постоянно "професионални и безплатни съвети"  yahoo   Странно, но препрочитайки темата, няма как да не ми направи впечатление  - никой не ги е поискал. Даже се учудвам, как откровенно обиждаш участничките във форума.  sad
За всички булки е ясно, че на този ден всичко и всички са важни. Както се вижда от повечето теми, обръщаме внимание и на най-малкия детайл.
Но разбери ме правилно,  Вие сте хората на които плащаме - няма как да ме убедиш, че си се трогнал повече от майка ми или приятелите ми  Oh my ... Ако пък е така - кажи моля, правил ли си подаръци на твоите клиенти, например нещо безплатно?
Това което ми прави впечатление, че се коментират кувертите /което си е бонус от младоженците/, а никой не коментира бонус 1 час овъртайм например. NO

Ние платихме пълни куверти за агентката, фотографа, оператора и DJ-я /не сме и помисляли друго/. Просто се оказа, че DJ-я води второ лице със себе си /маниер на работа/ за което нямаше предвидено меню. За секунда не съм си помислила да следя тези хора какво пият и дали изобщо пият. След цялата работа по организацията и направени поне по две срещи с всеки от тях, аз им гласувах пълно доверие. И когато се наложи да продължим още два часа - платихме на DJ-я, защото така е редно и договорените правила трябва да се спазват.




Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Мъж
Публикации: 878



« Отговор #333 -: август 31, 2014, 14:05:49 »

Но разбери ме правилно,  Вие сте хората на които плащаме - няма как да ме убедиш, че си се трогнал повече от майка ми или приятелите ми Ако пък е така - кажи моля, правил ли си подаръци на твоите клиенти, например нещо безплатно?
Това което ми прави впечатление, че се коментират кувертите /което си е бонус от младоженците/, а никой не коментира бонус 1 час овъртайм например.
На следващата сватба съм обещал 1 час овертайм безплатно, както и две вази тип аквариум, в допълнение към украсата на младоженската маса.
 blum blum blum
Имат голяма дупка между подписването и ресторанта, а голяма част от гостите са от провинцията и няма какво да правят по време на очертаващата се дълга фотосесия. Искаха да сменят часа на подписването но се оказа невъзможно. Направих този и други жестове за тях  защото са доста приятни и добри хора. Очертава се дълга и хубава сватба.  
 tease tease tease
Хората които са цял ден с младоженците са фотографа и видеооператора ,а не DJ-я!Другото което е ,че все пак тези хора са на работа и не са ,част от гостите ,че да им се сервира алкохол дори и за почерпка.
zai4e_kate  Никаде не съм обсъждал  само Дж-я. Става дума за целия екип и за някакви половинчати куверти, предназначени за Фото, Видео и ДЖ-я. Освен това нека да повторя, че такова отношение с половинчатите куверти съществува само в този форум. До сега не съм срещал такова долнопробно отношение от страна на младоженците. Ако нямате пари за служебни куверти НИКОЙ НЯМА ДА ВИ СЕ РАЗСЪРДИ, моите уважения към всички, които нямат финансова възможност, но недеите да коментирате тук как служебните лица не заслужавали пълни куверти защото щели да преядат и да препият. Такова отношение могат да си позволят само някой анонимни лица защото иначе биха потънали от срам след такива думи. Не е никакъв проблем за мен или за колегите да си поръча от ресторанта каквото пожелае, за собствена сметка. Даже в много от ресторантите на мен няма да ми донесат сметката и няма да ми вземат пари. Но не това е важното в случая. Крайно време е това обидно отношение от шепа анонимни коментатори да приключи.
 NO NO NO    crazy crazy crazy
« Последна редакция: август 31, 2014, 14:13:49 от AIVEN » Активен
bride_varna
Сватбар
***
Публикации: 256



« Отговор #334 -: септември 02, 2014, 16:33:05 »

Момичета, на какви торти сте се спрели,с какъв вкус по-точно...чудим се. Предложиха ни с еклеров крем. Дори ни дадоха да дегостираме крема. Какво мислите?
Активен
chopper_girl
Любопитен
*
Публикации: 36



« Отговор #335 -: септември 02, 2014, 21:05:04 »

Здравейте момичета! Приемам всякакви предложения за детско меню! Сватбата ще е последната седмица на септември и ще има ориентировъчно около осем дечица на възраст между 7 и 12 години. Засега сме се спрели на следното меню:
  1. салата (още не сме решили, каква да бъде точно)
  2. пилешки хапки с пържени картофи
  3. Сватбена торта, която ще е с крем брюле и малинов йогурт
  4. 2 броя натурален сок Капи
   
Активен
Ice_Princess
Ентусиаст
**
Пол: Жена
Публикации: 73



Моят сватбен албум

« Отговор #336 -: септември 02, 2014, 21:12:42 »

Еклеров крем е прекрасна идея! Моята сигурно ще бъде с крем брюле. Не съм голям фен нито на шоколадовите (които са твърде тежки), нито на плодовите (които пък с твърде леки) и лично намирам тези кремчета за златната среда. Е, ако трябваше да избирам торта за себе си, сигурно бих се спряла на тирамису или някаква торта, залята с доволно количество кафе, но трябва да се съобразяваме и с вкуса на младожененца...
Много е важно също при избор на торта и изобщо за всички елементи от менюто да се пробва, заото дори да изглежда прекрасно, може да не струва. (Например тортите на Амбелино, Асеновград, изглеждат страхотно, но приличат на вкус на стари сухи пасти и никога не бих поръчала при тях, макар и цената да е 1 лв на парче  shok )
И също така, винаги питайте дали бирата се включва в алкохола за внасяне - аз днес говорих с ресторанта и останах неприятно изненадана. Имало  "такса персонал" по 20 лв на човек, която в моя случай е доволно 160 лв - също абсолютно непланирана.
Сега остава да преговаряме дали бирите, допълнителните безалкохолни и кафетата (които, изглежда, почти всички гости имали навика да си поръчват след основното), ще си ги плащаме ние ли ще връчват сметката на който си го е поръчал.  girl_impossible

Относно детското меню - на нас ни предложиха да оставим родителите да поръчват за децата си и да го плащаме отделно, защото масово ядели само пържени картофи, но може някой да се обиди ако му треснем на детето само това за основно.

П.С. AIVEN възнамерявам занапред просто да го игнорирам, защото не заслужава всички да се занимаваме с неговите драми и необосновани претенции!
« Последна редакция: септември 02, 2014, 21:15:31 от Ice_Princess » Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Мъж
Публикации: 878



« Отговор #337 -: септември 21, 2014, 14:14:18 »

Здравейте момичета! Приемам всякакви предложения за детско меню! Сватбата ще е последната седмица на септември и ще има ориентировъчно около осем дечица на възраст между 7 и 12 години. Засега сме се спрели на следното меню:
  1. салата (още не сме решили, каква да бъде точно)
  2. пилешки хапки с пържени картофи
  3. Сватбена торта, която ще е с крем брюле и малинов йогурт
  4. 2 броя натурален сок Капи

 Дано не е късно, но мисля че основното в детското меню не е подходящо за деца. Състои се изцяло от пържени храни, което не е добре. По-добре е да хапнат задушено месо със задушени картофи или други зеленчуци. Нормално и препоръчително е също така освен грамажа, който е по-малък да бъдат редуцирани и подправките, които в менюто за възрастни често са в обилно количество, особено солта и черния пипер. Не забравяйте, че детското меню се нарича така не само заради по-малкия грамаж.
УСПЕХ smile smile smile give_rose

P.S. По отношение на менюто за възрастни е добре да има натурални сокове, за сметка на част от газираните напитки. Не само децата пият сок.
 smile
« Последна редакция: септември 21, 2014, 14:26:05 от AIVEN » Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1136


I will love you... unconditionally...


« Отговор #338 -: ноември 19, 2014, 16:22:38 »

Ето и нашето меню:

Салата:
Домати с прясно биволско сирене и сос домашно песто - 350гр.

Предястие -мини коктейлни хапки микс: (решихме да е изцяло рибно) - все пак е Никулден
Канапе с рози от сьомга, каперси и млечен меланж
Пролетни рула със скариди и зеленчуков дип в оризови кори
Солена тарталета с мус от риба тон и маслини
Канапе Океан с херинга
Трюфел със сирена и интегрирано грозде

Общо са 350гр.

Основно

Свински вайсбрат с диви гъби с гарнитура от ориз със зеленчуци и рози от картофено пюре и пюре с тиква. -450гр

Следястие:
плата мезета - по две големи плата на маса с различни сирена и колбаси
ядки микс

Десерт
Сватбена торта

Мисля че ще бъде достатъчно smile

Свекърва ми все се притесняваше дали ще има достатъчно храна и хората да не останат гладни - мисля че по килограм и малко хана на човек е предостатъчно

Еййй да, безалкохолните и минералната вода, както и хляба са в неограничени количества и влизат в куверта
« Последна редакция: ноември 19, 2014, 16:44:59 от milenkata » Активен
Sunshine87
Сватбар
***
Публикации: 270



Моят сватбен албум

« Отговор #339 -: ноември 19, 2014, 16:29:50 »

Нашето меню беше традиционно:

- 2 бр мин вода/2 бр безалкохолно
- 50 мл твърд алкохол/ ракия
-салата Фантазия- домати, краставици, царевица, грах, шунка , гъби, маруля ( лист),кашкавал ( май имаше и още)
- плата сирена и месни деликатеси
-предястие- солена палачинка с пиле, сметана, кисели краставички, кашкавал
- основно ястие- пилешко филе, пълнено с кисели краставички, сметана, топено сирене, пилешко шишче, гарнитура картофено пюре
- ядки- кашу, шам фъстък, лешник, бадеми
- торта girl_wink

Отделно си вкарахме домашна ракия, бяло и червено вино, уиски, водка, шампанско...
Активен
Cerise
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 863



Моят сватбен албум

« Отговор #340 -: февруари 13, 2015, 15:07:12 »

Момичета, как оформихте менюто?
Вие или от ресторанта ви дадоха няколко, между които да избирате?

Ние си го направихме сами и съм много доволна, това беше и една от причините да се спра на този ресторант - свободата която ми дадоха за храна и алкохол, защото все пак това е преди всичко РЕСТОРАНТ.
Активен
djosi
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 620



Моят сватбен албум

« Отговор #341 -: февруари 13, 2015, 15:13:12 »

И при нас е така, хващаме менюто и  избираме какво да бъде, като ще попитаме например кое как се затопля,  как се съхранява.. не искам увехнали салати и студено ядене въпреки че ще е топло време..
Активен
lorka888
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 677



Моят сватбен албум

« Отговор #342 -: февруари 13, 2015, 15:16:19 »

Ресторанта ни даде готови менюта,като имаме свободата да заменяме нещо,ако не ни харесва. Давам пример: ако в едното има овчарска салата и пилешка пържола, а в другото шопска и свинска пържола, а ние искаме овчарска и свинска пържола, няма проблем да се правят комбинации. А за някакви неща,които не ги е имало в менютата не сме се сетили да попитаме могат ли да ги направят, въпреки че те ни дадоха ако не се лъжа 7 варянта,които бяха доста изчерпателни.
Активен
alexandrova_90
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3545


I'm wearing the smile you gave me....


Моят сватбен албум

« Отговор #343 -: февруари 13, 2015, 15:19:25 »

Не сме го избрали още, защото ни предстои дегустация на избрани менюта. Те ни дадоха примерни, като бяха позволени корекции и замени, а и ни казаха, че може да изберем друго. В крайна сметка не сме уточнили дори и какво точно ще дегустираме.. Но имаме свободата да изберем, това, което ни хареса най-много.. Като дойде време със сигурност ще пиша, от сега знам, че няма да е шопска салата и пържоли с гарнитура.. Няма го и сред предложенията..
Побъркват ме подобен род менюта като на последната сватба на псевдо-моя-стара-приятелка, за кяото споменах, че бях поканена седмица преди събитието и не успях да откажа от изненада, дори  pardon.. Салатата ок, после предястието - паниран кашкавал+сирене с боровинки (като замисъл може да се каже добре, ама изпълнение  NO), а основното беше страшно - картофена салата + пържени картофи и свинска+пилешка пържола  Oh my ... crazy

Много трябва да внимаваме, хем да е нещо издържано, хем достатъчно, че майка ми само ми казва "Прецени го добре, така че да могат мъжете като пият много да има да си мезят... "  pleasantry Ще е интересно...  danceg
Активен
Anne_Shirley
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 305



Моят сватбен албум

« Отговор #344 -: февруари 13, 2015, 15:21:42 »

И ние ще избираме от готови, като в тях се включва и десерт, но все още не знам дали няма да поискаме за тези пари нещо друго, а да си внесем торта. Още го умуваме. Момичета, вие толкова рано ли сте уговорили менютата? На нас ни казаха от ресторанта малко преди сватбата да отидем и тогава ще се разберем за храната. Също така имате ли гости вегетарианци? По принцип няма вегетарианско меню в нашия ресторант, но когато ги питах, казаха, че няма проблем "да се измисли нещо". Но и аз не знам какво ще е това нещо, затова търся идеи, понеже ще имаме 4-5 вегетарианци на сватбата и не искам да си останат гладни милите.  blush
Активен
Страници: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 29   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines