Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 04, 2024, 21:15:16
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Сватбено меню - 3 част
Страници:
1
...
20
21
[
22
]
23
24
...
29
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Сватбено меню - 3 част (Прочетена 211050 пъти)
blackisback
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1067
Re:Сватбено меню - 3 част
«
Отговор #315 -:
юли 30, 2014, 09:10:26 »
Ако професионалистите се напият на сватбата, значи не са професионалисти.
Активен
Svetla_24
Сватбар
«
Отговор #316 -:
юли 30, 2014, 14:37:09 »
Даа така си е. И ние сме предвидили пълен куверт за тях. Аз пък се притеснявам дали ще стигнат порциите за гостите. Имаме салата - гръцка, предястие - панирано меко сирене с филирани бадеми и сладко от боровинки, основно - свинско бон филе с гъбен сос, за гарнитура картофено пюре и задушени моркови. Накрая и торта.
Обаче няма да имаме ядки или следястие като мезета и сирене. Чудим се дали да слагаме мезета, защото и те струват пари
Активен
ri80
Любопитен
Публикации: 42
«
Отговор #317 -:
юли 30, 2014, 15:43:33 »
Зависи колко са големи порциите, но пък ми се струва, че е хубаво да има и мезета някакви, все пак сватбата ще продължи поне 6 часа.... знам ли..и ние имаме същите притеснения дали ще стигне, дали няма да е малко. Била съм на сватба, на която всички гости останаха гладки и след това се бяхме събрали в ресторанта на хотела, в който спяхме, за да се нахраним. Беше доста неприятно.
Активен
Svetla_24
Сватбар
«
Отговор #318 -:
юли 30, 2014, 16:55:21 »
Леле... сега още повече се притесних. Ами ние ходихме на дегустация и порциите са нормални, даже за нас са големи, защото само от салатата и половината предястие преядохме. След това извикахме брат ми да помага
Човека се нахрани и той, но това беше в рамките на 2.30 часа, а сватбата е много повече. Ще го мислим пак....
Активен
vileto_971
Ентусиаст
Публикации: 65
«
Отговор #319 -:
юли 30, 2014, 18:20:37 »
Ние също предвиждаме пълни куверти за "сервизните лица", защото все пак те също са с нас през целия ден
Заслужават го!
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
I will love you... unconditionally...
«
Отговор #320 -:
юли 31, 2014, 09:44:45 »
Аз пък съм далеч от мисълта, че непълния куверт ще обиди някого или ще бъде некачествен/недостатъчен.
Може би зависи от ресторанта, но специално при нас (Бална зала София) пълния куверт е 90лв/човек и като храна включва: Студено предястие, топло предястие, основно, мезета - като мезетата се изнасят непрекъснато т.е. нямат ограничение в количеството. Отделно от това включва безалкохолни all inclusive
Служебният куверт, който предлагат струва 40лв и представлява да сервират само 1 преястие (топло или студено по -наш избор) + основното ястие, безалкохолни, да им сложат бутилка от алкохола който ние ще донесем, както и торта.
Честно казано мисля че си струва и че няма да им липсва нищо и ще бъдат нахранени. Отделно от това ресторанта предлага в случай че ни отпаднат хора за които сме платили, за да не изгорим с парите, да ни направят сладък и солен бар, който да бъде изнесен след като се отсервира основното. Тоест, ако след това цялото меню има някой гладен ще може да мине и да се почерпи и да се нахрани.
Поне при нас, мисля че от към количества храна няма да има проблем
Така че зависи си от ресторанта според мен какво се разбира под непълен куверт... Предполагам има такива , които се опитват да изментят точно в това
П.С. Разликата в цената 90 лв и 40 лв за служебния куверт идва не само от липсата на ястия а и от това че куверта ни включва цялата украса, сервитьорите (тъй като е кетъринг фирма, а не ресторант в общоприетия смисъл на думата), табла за разпределение, рейбълки, платна, цветя - абе всичко
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #321 -:
август 04, 2014, 12:54:13 »
Не знам защо си мислите, че пълният куверт е много за хора, които са с вас около 20 часа, през повечето от които вие се храните и пиете до насита а те работят. Имам в предвид фото и видео операторите. А пък ако не вие срам сложете на ДЖ-я отделно меню, и се надявайте сватбата ви да е весела. За някой когото не познавате не е много пълен куверт, а за служебните лица от които зависи цялата сватба е много.
Активен
arnavonit
Ентусиаст
Публикации: 112
«
Отговор #322 -:
август 15, 2014, 22:11:37 »
Ние вчера ходихме да пробваме менюто. Не бяхме предупредили, че ще ходим на дегустация (тя не е включена в пакета), а просто да хапнем. Не всичко от сватбеното меню го има като стандартно меню в ресторанта, но поръчахме подобни неща. Останахме доволни, всичко беше на ниво и се надявам така да бъде и на сватбата. Ние не сме избрали ресторанта само, за да мине номера. Държим ястията да са красиво поднесени, чиниите и приборите да са красиви. В оливерниците да има зехтин, а не олио, доматите да са белени и т.н. за някой са дреболий- за нас са важни неща.
Менюто ще е :
уелкъм дринк- вино, сок, плодове, дребни сладки
салата Българска разядка (шопска, кьополу, печен пипер и лозови сърмички),
предястие - колебая се между пиперка бюрек или бирени кюфтенца специалитет на заведението (картофи, бекон, кисели краставички),
основно ястие - пилешко филе с топено сирене и кисели краставички увито в бекон с гарнитура начупени картофи с лек сос от сирена, грах
торта- още обмисляме вкуса и визията
следястие- мезета месни и сирена с орехи и грозде
Алкохол- ракия, вина- бяло и червено (обмислям и розе), бира- в комплекса има пивоварна и имат страхотна жива бира
Аз също съм ЗА пълния куверт на "служебните лица" . Може да не изядат всичко на място- няма проблем да го вземат за вкъщи.
следястие
Активен
Ice_Princess
Ентусиаст
«
Отговор #323 -:
август 23, 2014, 04:08:46 »
Не е ли рисковано пълен куверт за DJ-я? Ще вземе да прекали с алкохола и...
Сега сериозно - в ресторанта, в който ние ще бъдем, ми дадоха да избирам какво искам да сервираме на гостите и първоначално се бях спряла на салата (по-скоро плато с различни салати), топло предястие, основно и мезета + отделно тортата и алкохола. После обаче списъкът с гостите набъбна почти двойно и в крайна сметка решихме да отрежем топлото предястие. Не мисля, че някой ще остане гладен и така - само солатите са достатъчни да нахранят човек, според мен, пък и не искаме всички гости да се натъпчат и да не искат да танцуват.
П.С. И накрая да уверя чувствителния DJ, който се подвизава във форума, че нашият DJ ще получи пълен куверт (с редуциран алкохол, разбира се) и няма да остане гладен и нещастен.
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #324 -:
август 23, 2014, 12:19:47 »
Цитат на: Ice_Princess в август 23, 2014, 04:08:46
Не е ли рисковано пълен куверт за DJ-я? Ще вземе да прекали с алкохола и...
...
П.С. И накрая да уверя чувствителния DJ, който се подвизава във форума, че нашият DJ ще получи пълен куверт (с редуциран алкохол, разбира се) и няма да остане гладен и нещастен.
Ice_Princess Думите ти са направо обидни.
Мислиш ли че липсата на алкохол на служебната маса е пречка ДЖ-я да се напие ако поиска. Нали постоянно му носят разни чаши, пълни със всякакъв алкохол, от благодарност за направен поздрав или конкретна песен. Веднъж една баба ми донесе 100 годишна ракия за това че съм поздравил младоженците от нейно име. Всичко е въпрос на уважение. Също така не е никакъв проблем да си поръчам каквото поискам от ресторанта за моя сметка. Пак ще повторя , става дума за уважение. До сега не е имало случай някой да поиска поздрав или песен и да му поискам пари, (както разбирам че правят някой колеги), и няма и да има такъв случай. Знаеш ли защо??? Нарича се уважение. Не знам колко пъти трябва да го повторя за да разберете че без уважение сватба не се прави. Пачоране, къде си да им обясниш на тези госпожици как стоят нещата???
Аз не знам защо въобще го коментираме този въпрос, след като не стои на дневен ред. Само тук ги чета тези глупости. Аз до сега не съм имал такъв случай за толкова години освен един-два пъти, когато съм замествал колега, защото му се дублират сватби на една дата. При това и двата пъти сватбите бяха в много тесен семеен кръг и хората едва си платиха сметката в ресторанта. За което разбира се не мога да се сърдя. Вярвам че и за напред няма да имам случай с подобно отношение, защото почти всички младоженци са наясно с това което казвам, и най-вече с думата уважение.Тези приказки по-скоро подхождат на някой управител на р-т или свтбена агенция, които обичат да пълнят главите на младоженците с подобни глупости от сорта на- не е нужно на служебната маса да е пълен куверта.- Това са глупости и както казах почти всички го знаят. Казват тези неща, за да ви се "хлъзне" по-лесно тлъстата пачка, която ще платите на края. И те намерили от какво да избиват печалби но това е друга тема.
Чак не мога да повярвам, че чета тук за такова долнопробно отношение към най-важните хора, които отговарят за това вашата сватба да е най-прекрасната.
Активен
Ice_Princess
Ентусиаст
«
Отговор #325 -:
август 23, 2014, 12:51:52 »
AIVEN, драматизираш. Очевидно беше шега.
Все пак не съм съгласна, че DJ-ят е сред най-важните хора на сватбата - в САЩ дори понякога го заместват с мп3 плеър, така че...
И... откровено се радвам, че не съм избрала теб за моята сватба - аз би трябвало да се вайкам и тръшкам на всяка дума накриво, заради напрежението около сватбата, от хората около мен се очаква да се държат нормално.
И преди да кажеш, че DJ е най-важен, защото ако не работи както трябва, може да съсипе сватбата - дори един безименен келнер, който бутне сватбената торта върху булката може да го направи. Или пък некадърен готвач, или кофти украса, или провалена фотосесия, или пиян роднина... Най-важното на сватбата не е купона, не е и музиката, нито храната. Най-важното е най-близките на младоженците да бъдат заедно с тях. Затова и именно те са най-важните хора. Всички, на които се плаща да присъстват на сватбата, трябва да осъзнават ролята си на второстепенни и да се съобразяват с това!
«
Последна редакция: август 23, 2014, 12:59:30 от Ice_Princess
»
Активен
crazynelly
Сватбен ГУРУ
твоя аз съм..
«
Отговор #326 -:
август 23, 2014, 13:15:22 »
Пак се върти темата с дж-те.
Не мога да разбера защо тези няколко индивида постоянно си намират начини да спорят с булките тук.
Не може всички да са на вашето мнение и е много жалко как се опитвате да промените начина на мислене на хората тук,които дори не познавате в реалността.
Вместо да давате ценни съвети,вие си въртите едни и същи истории. Скоро вече никой няма да ви обръща внимание.
А колкото то притеснението на някои булки,дали дж-я им ще се напие на сватбата им,след като има пълен куверт и за него, мога да ви кажа,че нямате гаранция за нищо и няма как да знаете какво ще се случи.
Съгласна съм,че дж-я може да получи някак алкохол и без да му е на масата.
Това естествено може да се случи,ако някои роднина или приятел го почерпи или той да си поръча от някоя сервитьорка.
Ако не искате това да се случи,просто предупредете персонала на заведението и гостите си.
Ние с моя съпруг бяхме казала да персонала,че освен нашия алкохол не искаме друг да се сервира,дори гостите ни да поискат. Просто си имахме ограничения и лимит и това е нашата сватба и хората,трябва да се съобразят с нас. Така и стана и не съжалявам за това.
А пък нашите гости не са черпили дж-я с алкохол,просто защото са културни хора и не бих направили такова нещо зад гърба ни,на нашата сватба. Нямахме никакви проблеми с държанието на гостите ни. Всички бяха много примерни и се забавляваха.
Но моя съвет е,ако се притеснявате,че дж-я ви може да се напие,просто си намерете такъв,който не пие или не пие по време на работа. Повярвайте ми има такива. За пример,ще дам дж-я от моята сватба. Той нямаше чаша с алкохол при него, макар че имаше бутилки на масата на служебните лица.
Фото и видео също не бяха пили нищо. Когато събирахме останалия алкохол видях,че бутилките са пълни и не бяха отваряни дори.
Аз самата не съм им давала забрана да не пият. Дори по време на сватбата, когато те хапваха,аз отидох да ги видя как са и имат ли нужда от нещо. Подканих ги да пият поне малко вино и да се почерпят просто една глътка,но те отказаха. Не съм се обидила от техния отказ. По-скоро бях изненадана. Но не съм настоявала да пият,защото все пак това си е техен избор и аз нямам право да се меся.
Всичко се свежда до това да намериш правилните хора.
А това,че фото,видео и дж-я заемат второстепенни роли на сватбата ни съм напълно съгласна,но това не значи,че те са по-малко важни.
Най-нормалното нещо е да се отнасяш с уважение и да си приятелски настроен и ако срещнеш същото от другата страна,значи си направил добър избор.
Поне аз така мисля.
«
Последна редакция: август 23, 2014, 13:21:59 от crazynelly
»
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #327 -:
август 23, 2014, 15:26:04 »
crazynelly Много се радвам, че на твоята сватба си постъпила, така както смятам за правилно.
Колкото до съветите - това се опитваме да правим, (професионалистите тук) даваме безценни съвети, при това безплатно. Но в место благодарност понякога получаваме обиди.
Между другото много се радвам, че на утрешната сватба младоженците не мислят така както някой от пишещите тук. Не защото съм се притеснил, да не остана без ядене и пиене. (Аз даже имам нужда от малко диета) Не е приятно негативно отношение към хората които се стараят и дават всичко от себе си, за да сте щастливи. Ако не може да си позволите служебни куверти, никой няма да ви се разсърди. Обаче да се пише тук, че нямало нужда и как служебните лица щели да преядат и да препият.....ми се струва грубо и обидно, поне за мен.
Може би не знаете, че в много от случаите най-искрените пожелания и чувства идват от там, от където най малко очаквате. А именно служебните лица. Поне при мен е така. Често съм се радвал наравно с младоженците, повече от гостите. Понякога едва сдържам сълзите си от радост в определени ситуации. Примерно на танца на булката с таткото, когато и двамата плачат. С много младоженци съм в добри приятелски отношения години наред. Ако през цялото време бях срещал отношение, каквото тук се демонстрира, отдавна да съм зарязал тази работа.
Активен
ri80
Любопитен
Публикации: 42
«
Отговор #328 -:
август 24, 2014, 19:15:09 »
Няколко пъти ми се иска да се намеса и все се спирам, та..по темата за пълните куверти на "служебните лица". Да, вярно е, че те са с нас цял ден, но това им е на работата, за която ние си плащаме. На мен, а и на повечето хора, не им осигуряват храна на работа. А на сервитьорите трябва ли да осигурим куверт? Нали и те са с нас през цялото време в ресторанта:) няма смисъл от такива спорове. Всеки си преценява, но пълният куверт си е разход, вярно незначителен на фона на цялата сватба...
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #329 -:
август 25, 2014, 17:00:04 »
Чудно ми е защо реално този проблем не съществува, освен тук във форума. Снощи към 01:00ч. получих втора порция основно. Когато благодарих на колежката, която ми го донесе, отговора беше - естествено, кое време е вече.- Имаше в предвид, че сватбата беше от 17:30ч и вечерята беше в 21:00ч.
Нямам представа, дали са занесли и на фото-видео екипа, тъй като се хранех до като работя зад пулта и нямах визуален достъп към служебната маса.
«
Последна редакция: август 25, 2014, 17:16:11 от AIVEN
»
Активен
Страници:
1
...
20
21
[
22
]