Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 27, 2024, 10:24:59

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 29   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбено меню - 3 част  (Прочетена 210383 пъти)
 
milenkata
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1136


I will love you... unconditionally...


« Отговор #270 -: февруари 04, 2014, 14:09:39 »

Ice_Princess мога ли да попитам къде е това прекрасно меню? Звучи много добре на разумна це... ако искаш пиши ми на лични да не правим реклама smile
Активен
bulka93
Ентусиаст
**
Публикации: 50



« Отговор #271 -: февруари 05, 2014, 12:16:53 »

и ние сме готови с менюто
1. Салата овчарска
2.Св. вратна пържола
3. Пилешко шишче
4.Кюфте
5.Кебабче
6.Задушени пресни картофи
7.Мезе
8.Безалкохолно   2 бр
9.Ракия smile
10.Минерална вода
Около 27 лева на човек за 60 човека без допълнителните алкохол,ядки,мезета и свтбената торта
Активен
seducente
Регистриран

Пол: Жена
Публикации: 2


« Отговор #272 -: февруари 10, 2014, 20:30:15 »

къде са тия цени..аз все за над 35 -40 знам.. пишете ми на лично, ако не е проблем  give_rose
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 4023



« Отговор #273 -: февруари 11, 2014, 08:39:29 »

Да споделя и аз опит с менюто Wink. На сватбата на сина ми гостите бяха само 70, но на различни хранителни режими /даже една суровоядка индийка си имахме/. Разделихме хората на три основни групи - ядящи пилешко, ядящи свинско и неядящи месо и риба. Разработихме 3 менюта, при които общото бяха само ползваните задушени плодове и зеленчуци. На пръв поглед, храните имаха еднакъв вид. Всеки беше попитан какво предпочита и бройките бяха дадени на персонала от ресторанта. Скоро бях и на сватба с много повече гости /150/, където имаше пък 4-ри възможности. Изборът си съобщавахме с потвърждаването за присъствие на сватбата. На нашата маса имаше хора от всичките варианти, като менюто беше изписано на красиви картички с различен цвят панделки, в зависимост от съдържанието. Гостите до нас бяха с изцяло рибно меню, което нямаше нищо общо /освен тортата и плодовете/с нашето. Май вече свикнахме с това, че не всички ядат едно и също на сватбата. Малко повече труд е, но не е невъзможно smile
Активен
Desislava
Сватбар
***
Публикации: 219



« Отговор #274 -: февруари 27, 2014, 11:04:34 »

Да споделя и аз опит с менюто Wink. На сватбата на сина ми гостите бяха само 70, но на различни хранителни режими /даже една суровоядка индийка си имахме/. Разделихме хората на три основни групи - ядящи пилешко, ядящи свинско и неядящи месо и риба. Разработихме 3 менюта, при които общото бяха само ползваните задушени плодове и зеленчуци. На пръв поглед, храните имаха еднакъв вид. Всеки беше попитан какво предпочита и бройките бяха дадени на персонала от ресторанта. Скоро бях и на сватба с много повече гости /150/, където имаше пък 4-ри възможности. Изборът си съобщавахме с потвърждаването за присъствие на сватбата. На нашата маса имаше хора от всичките варианти, като менюто беше изписано на красиви картички с различен цвят панделки, в зависимост от съдържанието. Гостите до нас бяха с изцяло рибно меню, което нямаше нищо общо /освен тортата и плодовете/с нашето. Май вече свикнахме с това, че не всички ядат едно и също на сватбата. Малко повече труд е, но не е невъзможно smile

Ние също ще сме с различни менюта и от ресторанта нямат проблем с това, но се чудя дали да отбелязваме с различен цвят в самите тейбълки или пък да ги сложим на една маса...нз как би било най-добре...
svekarva можеш ли да споделиш от опита от тези две сватби за примерно веганско меню и суровояско (ще имаме и ние 1 или 2-ма)
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 4023



« Отговор #275 -: февруари 27, 2014, 15:01:26 »

Desislava, индийката имаше почти само вода и чинии от ресторанта Wink. При нас нямаше вегани /ядяха си хората яйца и сирене/, на другата сватба също. Май съм забравила точно как беше: имахме салата айсберг със сушени домати, каперси и сирене тофу /и суровоядката го имаше/, после беше някакво сирене с портокал и бадемови ядки /за индийката беше само портокал със сурови ядки/, после беше пилешко или свинско с разни гарнитури /за неядящите риба и месо - тофу и гарнитурите, а за суровоядката бяха част от гарнитурата, мисля кълнове, сурови броколи и накиснат ориз, а за десерт - някакво пюре от банани, ягоди и киви. От ресторанта бяха много любезни, те предлагаха варианти.
Задължително е да има пред всеки индикация какво ще яде, по- лесно е за сервитьорите, ако са на различни маси. При нас не беше удачно да ги слагаме на отделна маса, защото не се познаваха и говореха различни езици.
Активен
Shaiya
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 256



« Отговор #276 -: февруари 27, 2014, 17:20:14 »

Не сме решили на 100% Може би, ще сменим салатата, но почити сигурно е това:

Гръцка салата 350 гр.
(домати, краставици, маслини, сирене на кубчета, шайби червен лук, босилек, подправена с зехтин)

Топло предястие „Диана” 200 гр. (сервира се в плата)
(кашкавал „Орли”, цариградски кюфтенца и  пилешки хапки)

Пилешки руладини „Диана”
(пилешко филе с пълнеж от шунка, кисели краставички и кашкавал, гарнирано с лек сметанов дресинг)

Гарнитура 200 гр.
(микс от задушени зеленчуци)

Следястие – луканка, филе „Елена”, свинско пушено филе 75 гр. (сервира се в плата)

Питка 1 бр. или хляб 2 филийки

Безалкохолно асорти 1 бр.
(пепси, миринда, тоник, севън ъп, сода)

Ракия (маркова селекция) 50 мл.
(бургаска мускатова, поморийска специална, сунгурларска специална, стралджанска мускатова)

+ ще си внесем алкохол, безалкохолно и ядки.
и + тортата Torte

Активен
Sunshine87
Сватбар
***
Публикации: 270



Моят сватбен албум

« Отговор #277 -: февруари 27, 2014, 17:28:27 »

Защио ли не взема и аз да отида до ресторанта, за да си избера меню. Като си представя август колко ще е топло и чак се чудя какви да ги мисля- хем леко, хем да не е студено, хем да е вкусно......
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1209



Моят сватбен албум

« Отговор #278 -: февруари 27, 2014, 17:35:25 »

Според мен менюто трябва да се избира месец преди сватбата, когато вече гостите са подтвърдени и знаете дали има вегетарианци, вегани, постещи /от 01-15.08 са пости/, неядящи определени храни и т.н. Да не говорим, че за всеки летен сезон, голяма част от ресторантите разработват нови  и различни менюта.
Активен
Shaiya
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 256



« Отговор #279 -: февруари 27, 2014, 18:00:05 »

Според мен менюто трябва да се избира месец преди сватбата, когато вече гостите са подтвърдени и знаете дали има вегетарианци, вегани, постещи /от 01-15.08 са пости/, неядящи определени храни и т.н. Да не говорим, че за всеки летен сезон, голяма част от ресторантите разработват нови  и различни менюта.
Месец е даже много според мен, особено за бройката, защото винаги може да стане нещо в последния момент. В нашия ресторант искат да им кажем точната бройка и финалните менюта 2-3 дни пред сватбата.
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1209



Моят сватбен албум

« Отговор #280 -: февруари 27, 2014, 18:02:02 »

Това е според  политиката на ресторанта. При нас избора на менюто беше около месец преди сватбата ,а  окончателната бройка трябваше да се даде седмица по-рано, така че...който подтвърдил подтвърдил  pardon
Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 790



« Отговор #281 -: февруари 27, 2014, 18:59:54 »

Права е ИнЛов, че менютата ги сменят и е хубаво да се отиде близо до датата, за да е сигурно, че каквото си опитвал това ще сервират. Ние нашето меню го опитахме и избрахме 1 седмица преди сватбата (нямаше как по-рано, защото не бяхме в града), а дадохме бройките 2 дни преди сватбата - тогава ми беше перфектно, понеже до последно имаше хора, дето ни мотаха дали ще идват или не.
Активен
bulka93
Ентусиаст
**
Публикации: 50



« Отговор #282 -: февруари 27, 2014, 20:28:11 »

Това е според  политиката на ресторанта. При нас избора на менюто беше около месец преди сватбата ,а  окончателната бройка трябваше да се даде седмица по-рано, така че...който подтвърдил подтвърдил  pardon
при нас политиката е същата
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 923



Моят сватбен албум

« Отговор #283 -: февруари 27, 2014, 20:43:05 »

Ние избрахме менюто декември, а вегетарианците ще ги доуточним преди сватбата, но 1 седмица преди ми се струва безумно късно.
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1209



Моят сватбен албум

« Отговор #284 -: февруари 27, 2014, 21:37:05 »

Повярвайте на миналите  по пътя, а и аз се занимавам с ресторантьорство. Ранното уточнение на меню е минус не само по причините, които вече изброих, но често се сменят и готвачите, съответно нещата се променят и т.н. Всеки сам преценя рисковете, ние само даваме съвети! Успех  good
Активен
Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 29   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines