Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 24, 2024, 13:55:28
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Любовта и ... брака
(Модератор:
fiibi_bg
) > Тема:
А как се разбирате със свекървата ? - част 4
Страници:
1
...
4
5
[
6
]
7
8
...
13
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: А как се разбирате със свекървата ? - част 4 (Прочетена 177823 пъти)
ratatui
Баш Майстор
Re:А как се разбирате със свекървата ? - част 4
«
Отговор #75 -:
март 29, 2013, 16:26:00 »
Бива си я! Ние с нея сме една зодия и тя знае как да действа, за да постигне каквото иска, просто при мойто пате не винаги
номерата минават.
А иначе добре че ние живеем отделно, защото брат му и приятелката му живеят у тях и тя ги побърква, такъв контрол е наложила, че чак им чисти стаята и им оправя леглото! Но това си е тяхната къща и мен не ме интересува както са искат така да съжителстват.
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #76 -:
март 29, 2013, 19:45:59 »
Знам, че малко ще ме оплюете, но...това си е моето мнение... (П.С. - ние точно поради тези причини си плащахме сами сватбата)
Да - естествено, че това е празник както за младоженците, така и за родителите им. Но - завършването им също е празник...значи родителите да налагат какво да учат децата им?! Или пък кой да поканят на рожденния си ден?! Нали за всичко плащат те?!
Та - да, ЕСТЕСТВЕНО че трябва да си поканят гости, но в крайна сметка - тези гости не са само на родителите, те са и на младоженците и в крайна сметка трябва решението да е "взаимно". Не познавам хората - обаче може на това момче и да му бъркат в очите тия хора които не иска и това да му "скофти" цялото настроение. Не казвам, че е така, казвам че има такива хора.
И - е, за мен е малко "зад гърба" точно защото той отказва, пък ти си по "мека Мара". Това го казвам от собствен опит, защото и мен ме действат така.
Та така - разбирам те напълно и е много тъпо да си между чука и наковалнята, но пък не може ти да решаваш кой да покани мъжа ти и майка му - в крайна сметка ти не познаваш много от техните приятели и близки и няма как ти да взимаш тези решения...
Активен
hulcy
Сватбен ГУРУ
H & S
«
Отговор #77 -:
март 29, 2013, 22:22:14 »
skylife
, много точно казано , и аз съм на това мнение
ratatui
, ситуацията е малко кофти...но хубавото е ,че не живеете заедно, иначе според мен щеше да е доста трудно съжителството.
Активен
casky
Баш Майстор
Публикации: 1557
«
Отговор #78 -:
март 29, 2013, 22:53:27 »
Ще ме извинявате, ама явно не сте виждали "свекърви"
Като не искате никой, си изкарвате пари за сватба и вие сте шефовете - визирам всички
А и не мисля, че ако шефката я изгони две дена след това (защото в БГ е напълно възможно), ще е много голям довода че не е била
А за "меките марии" никой не им е виновен
Аз затова си казвам всичко на място, за да не ме е яд после на хората
Скайлайф
не смятам да те оплювам
И между другото набързо пресъздадох ситуацията на мъжа (понеже винаги ми е интересно да чуя неговата гледна точка) и той въпреки, че на нашата не искаше роднини, които не е виждал от детството (поканихме ги заради майка му, не че е настоявала, ама на мен ми е ясно какво би искала. И да отбележа, ча аз настоявах, не ги бях виждала и се запознах, когато им давахме поканите
), в случая каза същото за музиката и плащането с други думи
Да подчертая, че моя мъж е много безпристрастен винаги!
И знаете ли каква ситуация ми изскача веднага като продължение - ама тя дава повече на дъщеря си, защо
Ами защо ли
Каквото почукало, такова се обадило...
«
Последна редакция: март 29, 2013, 23:11:19 от casky
»
Активен
hulcy
Сватбен ГУРУ
H & S
«
Отговор #79 -:
март 30, 2013, 01:25:26 »
casky
, всеки с мнението си
Активен
casky
Баш Майстор
«
Отговор #80 -:
март 30, 2013, 11:30:38 »
Цитат на: hulcy в март 30, 2013, 01:25:26
casky
, всеки с мнението си
Така е
Но пък, за да е адекватно мнението, трябва останалите неща да са при равни други условия. Защото в случая фактора се измени, което променя цялата картинка. Аз още в първия пост попитах кой плаща, защото всъщност от това зависи всичко. Момичетата след това изказаха мнение, базирано пак в тази ситуация и се обосноваха с изречението с музиката, но
Скайлайф
каза нейната гледна точка, като още в началото уточни, че младоженците са си плащали (и дори каза точно по тази причина), което както казах променя всичко
И това сега го пиша не защото моето мнение е много важно в случая, , мисля даже че
Рататуй
вече си е решила, а защото подобно изкривяване на фактите, без да се уточни може да "насъска" булката срещу свекървата и после да има още по-големи драми
А замислихте ли се, че може шефката сама да се е самопоканила? Тя в случая какво трябва да направи?
Интересно ми е да чуя мнения
И
Скайлаф
на моя рожден ден винаги съм канила, който си искам, но пък родителите ми винаги са черпили, който си искат (отделно от мен)
Да не говорим на една абитуриентска кой присъства най-много, във връзка с ученето и плащането
«
Последна редакция: март 30, 2013, 12:12:37 от casky
»
Активен
Alleksia
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #81 -:
март 30, 2013, 12:58:26 »
Ще се присъединя към мнението на casky, според мен наистина жената е потърсила по-скоро разбиране от теб, а не ходене зад гърба. В крайна сметка това е детето й
А и ви предстои цял живот заедно, не си струва да се ядосвате за такива неща!
Според мен в момента около сватбата на мъжките майки им е много трудно, защото булките обикновено споделят със своите майки, сестри, приятелки, но рядко със свекървата (която често е общоприет враг Н1
), а надали младоженците споделят детайлно с майките си каква ще е украсата и тн.
За протокола - свекърва ми е мъжка майка, има двама сина. Предположих, че ще иска да се поразходи по магазините, да види разни булченски неща. Последната седмица преди сватбата я взех с мен и я водих по задачки - проба на роклята, ходихме да купим бижута и тн. Не само за нейно удоволствие, но и мнението й ме интересува. В крайна сметка тя е майката на мъжа ми.
Всички куверти плащахме ние, но попитахме родителите ни дали искат да поканят някого. Мисля, че по тяхно желание имахме допълнително една или две двойки.
Активен
casky
Баш Майстор
«
Отговор #82 -:
март 30, 2013, 13:39:53 »
И моята е с двама сина, но при нас го има другото - другата снаха е от над 15 години
За момента, не съм видяла нищо неравностойно по тази причина, дано не виждам и в бъдеще, за което също съм й благодарна.
Това с враг номер едно за мен си е един мит, който ако позволим може много да ни скофти живота. Не вярвам повечето свекърви да имат за цел да тормозят снахите си. Все пак всеки иска детето му да е добре (също имам син), но пък има една приказка - уважавай, за да те уважават
Така, че ако тръгнем с едно на ум още в началото по дефолт то е ясен края...
Относно съжителството - даже да е ангел съжителство с който и да е родител не е рай. Има си преимущества - от сорта на гледане на деца, но и недостатъци
Ние сме в една къща с майка ми поради ред причини (първо, че съм едно дете, второ, че баща ми е починал и т.н.) и мога да ви кажа, че майка ми така ми е вдигала нервите, както свекърва ми със зор сигурно няма да успее
До този момент свекърва ми само веднъж ме е изнервяла и то не за нещо насочено към мен, а защото е "мека Мария" и позволява някой неща, което както казах е напълно противоположно на моята същност.
И за протокола - като казах, че има такива "свекърви" мога да кажа, че съм израснала с една такава в нас
Просто това, което майка ми е видяла от нейната, рядко може да се види, затова бъдете благодарни на всичко друго, защото винаги има по-зле
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #83 -:
март 30, 2013, 14:01:22 »
И моята има двама сина близнаци. И от моя мъж много рядко може да научи нещо, което я интересува, защото той не обича да споделя с нея. Но неговото отношение към нея тя си го е заслужила с годините. Тя с мене лично не си спомням да се е държала открито зле, но съм била свидетел на повечето й изцепки пред сина й. Тя затова се държи добре с мен, защото в повечето случай аз съм тази, която го кара да отидем да я видим. Затова да кажа и аз нещо в поговорка
каквото повикало такова се обадило
Активен
casky
Баш Майстор
«
Отговор #84 -:
март 30, 2013, 14:11:21 »
Няма да продължавам темата, защото явно има вече предубеденост, а нямам за цел да слагам сол в раната
Опитах се да помогна, с цел избягване на бъдещи драми, както казах
Факт е обаче, че въпреки че плаща не е казала "искам", а "може ли"
Защото аз щях да кажа "искам" и то не за друго, ами защото след като се разчита на мен за плащане, ще мога да си поръчам поне "една песен"
Наистина не искам да навлизаме повече в подробности, в бъдеще ще споделиш развитието в отношенията
Дано не си се засегнала
Активен
hulcy
Сватбен ГУРУ
H & S
«
Отговор #85 -:
март 30, 2013, 14:12:04 »
Знам, че има какви ли не свекърви,от зли на по-зли
В историята на ratatui това, което аз не го приемам за нормално е свекървата защо поставя момичето между чука и наковалнята? Защо после тя трябва да си обере последствията? Защо годеникът й трябва да си го изкара на нея? И за моята сватба ,дори ще са две сватби, като тукашната я плащат родителите ни заедно, а за тази в Турция плащат родителите на годеника ми, аз нямам претенции. Всеки да покани когото си иска. Като се има в предвид на сватбата в Турция аз ще познавам сигурно 70-80 от гостите от общо над 250-300 присъстващи
което въобще не ме притеснява
Но моята свекърва (нито свекъра), никога няма да ме поставят в това неловко положение.Те ще предпочетат те самите да имат ,как да го кажа..."дразги" със сина си, отколкото аз-бъдещата му съпруга...
А друг е въпросът, ако шефката се е самопоканила. Тогава тази история трябва да е решена още от първия разговор с младоженеца, без дори да се стига до булката. Всеки би трябвало да влезне в положението на майка си/баща си, за да не го постави в неудобно положение (не става въпрос само за сватба).
Активен
casky
Баш Майстор
«
Отговор #86 -:
март 30, 2013, 14:17:10 »
Цитат на: hulcy в март 30, 2013, 14:12:04
Знам, че има какви ли не свекърви,от зли на по-зли
В историята на ratatui това, което аз не го приемам за нормално е свекървата защо поставя момичето между чука и наковалнята? Защо после тя трябва да си обере последствията? Защо годеникът й трябва да си го изкара на нея?
Така е, прави сте за това, но според мен свекито просто не е подходила правилно. Явно не е намерила начина, отделно не е знаела как ще реагира. Аз ако бях щях да обясня ситуацията (защото съм почти убедена, че има нещо недоизказано, относно шефката) и щях да помоля за разбиране. Щях да обясня защо занимавам нея, а не сина ми и че не искам това да се тълкува еди си как си. Мисля, че жената просто не е дообмислила нещата. Факт е че това е повод за дразнене, още повече че има предистория, но съм почти сигурна, че на шефката "не й е чиста работата"
Аз дори така почнах първия ми пост - тъпо е, но я разбирам....което означава, че не оправдавам начина, но пък разбирам причината
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265
«
Отговор #87 -:
март 30, 2013, 15:24:05 »
ratatuiче
, от дългия ми и невинаги добър опит със "свекърви", бих те посъветвала да й отстъпиш. Нека е доволна. И за теб ще бъде по -добре, в дългосрочен план. знам че сега си напрегната и не можеш така да го приемеш, но ще видиш някой ден.
Като се видим,подсети ме да ти разкажа една история, да те доубедя.
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #88 -:
март 30, 2013, 15:45:17 »
Така е, ще мине още време и ще видим как ще се развият нещата. Така или иначе за сега тя само казва, че ще плати част, но не е питала нито кога, нито нищо, а за сега наще са платили някой неща /поканите/.
Активен
casky
Баш Майстор
«
Отговор #89 -:
март 30, 2013, 15:53:34 »
Искрено се надявам от тук нататък отношенията да се променят към положително
Просто няма нужда от излишни нерви, животът е много кратък
Активен
Страници: