Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 22, 2024, 09:34:48
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Танците 2
Страници:
1
...
13
14
[
15
]
16
17
...
22
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Танците 2 (Прочетена 178147 пъти)
evyevy
Професор
Публикации: 406
Re:Танците 2
«
Отговор #210 -:
април 04, 2013, 22:47:57 »
И аз по-скоро си мисля да включа и шаферките.
Мрявка, вие избрали ли сте си музиката вече? И по принцип какви песни мислите да използвате - българси, поп, детски, а защо не и Гангнам стайл?
Активен
casky
Баш Майстор
Публикации: 1557
«
Отговор #211 -:
април 04, 2013, 22:50:10 »
Аз подобни компилации НЕ харесвам, но пък всеки с вкуса си
По-скоро предпочитам варианта на
eleni4ka
, в който има първи танц
и "шоуто" е после
Активен
Мрявка
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #212 -:
април 05, 2013, 00:19:12 »
Цитат на: evyevy в април 04, 2013, 22:47:57
И аз по-скоро си мисля да включа и шаферките.
Мрявка, вие избрали ли сте си музиката вече? И по принцип какви песни мислите да използвате - българси, поп, детски, а защо не и Гангнам стайл?
Да избрахме ги, първата е валс много класически, след това рок н' рол и последната е мн любима наша песен тип гангнам стайл, по около 1 минута и половина всяка от трите песни ще звучи, като последната е с лесни движения, в които ще се включат шаферки/ри, кум/а, а накрая се надяваме и гостите
, има си червена нишка в цялата хореография, с типични неща от характерите на двама ни, страшно сладко и артистично се получи
Активен
casky
Баш Майстор
«
Отговор #213 -:
април 05, 2013, 00:35:44 »
Направо виждам как всички стават още докато са влезли в ресторанта
И от опит - единствените хора, които не се притесняват да станат още в "началото" са професионалистите или тези, които са на мушка, в случая младоженците - просто там се налага
Няма нищо лошо да си харесвате подобни танци, само не се надявайте прекалено
Или поне ги "подгрейте" досатъчно предварително
Активен
evyevy
Професор
«
Отговор #214 -:
април 05, 2013, 01:03:33 »
Мрявка, много добре звучи. Стискам палци да си научите движенията и се надявам всичко да мине добре. Всъщност убедена съм, че ще се забавлявате, както вие, така и гостите ви.
Цитат на: casky в април 04, 2013, 22:50:10
Аз подобни компилации НЕ харесвам, но пък всеки с вкуса си
По-скоро предпочитам варианта на
eleni4ka
, в който има първи танц
и "шоуто" е после
Всъщност нашият микс ще започне с първи сватбен танц, на любима за двама ни песен, танцуваме така около 1-2 минити и тогава се започва с тази компилацийка от различни хитови парчета, които се отличават със специфичен танц, например макарена, патето яки, YMCA..
Накрая се продължава сватбения танц от там, откъдето е бил прекъснат. Лично на мен много ми харесват тези танци, не само, заради това, че се явяват подарък-изненада за гостите, но и заради многото приятни емоции, съпътстващи заучаването на стъпките и движенията.
Активен
Мрявка
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #215 -:
април 05, 2013, 01:16:56 »
Еви това с патето яки мн сладко звучи, а YMCA е позната комбинация от движения ще в лесно да си включите и VIP хората като нас :-), моите вече знаят стъпките, пратих им клипче с движенията за домашно вкъщи всеки да си ги учи :-), да и за нас емоцията от обработката на танца, както и тренирането му е голяма, пада супер веселба!
А какво друго мислите да включите? Гангнам стайл го намирам за доста подходящо между другото, а за макарена и ние мислихме в началото, но после променихме насоката на цялата хореография и не се вписваше... А сега се сещам и една друга със специфични движения: "ai se eu te pego", мн ми беше любима лятото :-)
«
Последна редакция: април 05, 2013, 01:22:24 от Мрявка
»
Активен
Thea
Професор
Публикации: 323
«
Отговор #216 -:
април 05, 2013, 11:22:42 »
Гангнам стайл e отдавна демоде, я си направете един Harlem Shake
Това в кръга на шегата, разбира се
ДА не съм оф-топик, според мен, ако се правят такива компилации е добре да се постараят младоженците да не сменят толкова бърза песните. По-добре по-малко песни, а не смяна на всеки 15-20 секунди, тогава ефекта малко става дефект
Активен
Мрявка
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #217 -:
април 05, 2013, 11:29:02 »
И аз съм на твоето мнение Теа, на мен също не ми харесва бързото сменяне на песните и стиловете, но пък всеки си има негов вкус и виждане
Аз лично исках нещо стилно и ендовременно артистично, а не диво и подскачащо и точно това се получи, иначе моята любима компилация е
http://www.youtube.com/watch?v=Zl_o3eiNG28&feature=related
A за Харлем Шейк
, аз лично умирам от ужас с тая песен, мн ме дразнят тея лъвове дето реват там, иначе даже в университета имаше харлем шейк ужас!
Активен
Thea
Професор
Публикации: 323
«
Отговор #218 -:
април 05, 2013, 11:52:39 »
А,
Мрявка
, мнението за компилацията ми беше неангажиращо.
Всеки си има вкус и глава на раменете да прецени какво е най-подходящо.
И аз хич не го обичам този Харлем шейк, в нашата фирма чак „конкурс“ направиха за него. Но до сега не съм виждала цяла сватба да прави харлем шейк....хахаха.
Тази двойка от видеото са супер, много добре се справят. На мен лично само последната част с шаферите не ми допадна, защото сменят изцяло стила, но това е моят вкус. Иначе са супер, много са се постарали и успяват да прехвърлят емоцията на "зрителите" !
Истината е, уроците по танци /за съжаление съвсем малко/, които имахме бяха супер изживяване, също и тренировките в къщи след това. Страхотен момент!
Активен
Мрявка
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #219 -:
април 05, 2013, 12:00:32 »
Цитат на: Thea в април 05, 2013, 11:52:39
Но до сега не съм виждала цяла сватба да прави харлем шейк....хахаха.
100% много ще е забавно, но НЕ и на моята сватба!
Ужас изтръпвам само при мисълта
Активен
casky
Баш Майстор
«
Отговор #220 -:
април 05, 2013, 12:07:06 »
Еви
това с известни танци микс се получава яко, като шоу, но както аз казах
според мен
по-добра опция е да е впоследствие, когато хората са се "поразчупили", та може и да станат
Даже и да не е известен танц, когато движенията са елементарни и могат да се "копират"... то даже в големите паркове (в чужбина) го има като атракция и е супер яко
Но си е точно шоу
Иначе както
Теа
е казала всеки с вкуса си, така че вие си решавате...
Аз просто давам една друга гледна точка, над която можеш поне да помислиш, ако не си се замисляла под този ъгъл и кой и кога ще "стане"
Активен
evyevy
Професор
«
Отговор #221 -:
април 05, 2013, 18:29:57 »
Casky, благодаря за гледната точка
и се съгласявам с теб, ако целта на този микс е да вдигне хората от масите. Но в нашия случай, мислим да е както казваш повече като шоу програма. Ще си имаме и фолклорна танцова група, а после ще се развихрим и ние. Нашите гости, както приятелите, така и роднините, нямат проблеми с танците, сигурна съм, че няма да е необходимо някой да ги подканя, а напротив ще окупират дансинга през цялото време, за което съм много щастлива. Мислим да е в началото на сватбата, за да вдигнем градуса на настроението, а не после като се развихрят хората, да ги гоним от дансинга, защото наистина съм сигурна, че той празен няма да остане. А и всичко ще мине толкова бързо, че няма да усетим как е минало времето...
Относно времетраенето на самите песни, според мен при всяка е различно - някои стават досадни, ако са повече от 30-40 секунди, други позволяват разнообразни движения по-дълго време. Например споменатата по-горе макарена според мен ще втръсне ако продължи 2 минути.
Мрявка, имам си една папка в youtube, където съм си запазила всички песнички, които са ми харесали и мисля, че мога да използвам...но са около 20 на брой и нямам никаква идея как ще ги отсея - всички ми харесват. Сега умувам поканите и още не съм се замисляла по-сериозно кои песни ще включа. Но задължително ще има валс или танго, малко ирландски стъпки/подскоци
(тъй като ще имаме гости от Ирландия). Сред песните, които мисля, че са подходящи са още:
http://www.youtube.com/watch?v=4m1EFMoRFvY&list=PLoaYgK4LPbJVotcrRNoY6Dhhfzbh2VCdG&index=4
;
http://www.youtube.com/watch?v=-P6700m-tZ0&list=PLA0258D385056914D&index=12
;
http://www.youtube.com/watch?v=6IQ0snWgef0
;
http://www.youtube.com/watch?v=Um3C9Gmpm4Y&list=PLB9313E10E8DA79A0&index=22
сладурската песничка на Michel Telo, която ти си посочила, някоя на Lady Gaga (някои имат страхотна хореография)...Това е микс от различни стилове музика, което не на всеки се харесва. Спирам дотук, че много дълго стана
. Ако искаш пиши ми на ЛС, с удоволствие ще ти отговоря. А ето и едно мое любимо видео:
http://www.youtube.com/watch?v=rJ3q6CHN200&list=PLoaYgK4LPbJUOWSjvnaAbYzwyy9Ry-47R&index=11
Активен
eleni4ka
Професор
Публикации: 346
«
Отговор #222 -:
април 05, 2013, 18:46:14 »
На las ketchup песента има танц,walk like an egyptian, mambo N 5 и waka waka също
А ние още се чудим над няколко песни - Brotherhood of men - kisses for me; Jackie willson - higher; James brown - I feel good; Светльо - let me da te love you; Rembrandts - I'll be there for you и естествено Lets do the twist/lets twist again.
Активен
evyevy
Професор
«
Отговор #223 -:
април 05, 2013, 19:42:06 »
Ели, сега разглеждам твоите предложения и вижте на какво попаднах - не можах да се сдържа да не го споделя...аз лично не мога да отделя поглед от тях
http://www.youtube.com/watch?v=oG2O7kRsdh8
камерата можеше да снима и от по-подходящ ъгъл, но аз и така им се наслаждавах
Активен
casky
Баш Майстор
«
Отговор #224 -:
април 05, 2013, 20:22:22 »
Страхотни са
Но пък на негрите танца (и изобщо музиката) им е в кръвта
Иначе наистина са невероятни
П.П. То даже си личи колко свободно го изпълняват, без никакво напрежение...
«
Последна редакция: април 05, 2013, 20:30:07 от casky
»
Активен
Страници:
1
...
13
14
[
15
]