Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 22, 2024, 23:21:16

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 31 32 [33] 34 35 ... 40   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: " Очаквани Бебета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ"  (Прочетена 207490 пъти)

kala
Сватбар
Публикации: 297

Моят сватбен албум

« Отговор #480 -: юни 05, 2012, 08:56:22 »

Bubi_baby, присъединявам се и аз към другите момичета за второ мнение. Това е просто нереално - разбирам бебка да не нараства много, но да се смалява.....вижда ми се невъзможно. Стискам палци всичко да е ОК!
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1058

Моят сватбен албум

« Отговор #481 -: юни 05, 2012, 09:59:49 »

Roxanne_, на мен "единични калцирания" ми звучи като на места е започнала да се калцира. Но копирам част от статия от нета: "До 30-та седмица тя трябва да е с нулева степен на зрелост.
Първа степен е нормално да се случи между 27 и 34 седмица.
Втора степен – от 34 до 39 седмица.
Трета степен – след 37 седмица."
Смятам, че е нормално вече да ти се калцира. Лекаря щеше да те предупреди ако не е  нормално,най-малкото да намалиш калция при храненето.
ellimink, влезте, после да разкажете с какво да мажем бебето през лятото.
bubi_baby, направо питай, щом не ти казват. Сега се сещам само за една история-чалгаджията Константин разказва в предаване, че всеки път изкарвали тяхното бебе все по-малко и той се притеснил,накрая излязло голямо бебе. Много е относително това с теглото.
Активен
fibi
Баш Майстор
**
Публикации: 1667

Ангелчето на мама Изабел

« Отговор #482 -: юни 05, 2012, 12:03:52 »

bubi_baby и аз се присъединявам към другите, искай второ мнение.

Мен също така ме наплашиха вчера при прегледа, не че бебка върви малка, а за главичката била измерена малка та мислеха дали да ме пратят пак на Ехо. Вчера цял ден бях на тръни, с главоболие от това дали ще звъннат, но изглежда че няма нужда, не звъннаха.
Моя много се ядосва че уведомиха първо нас, а не го обсъдиха първо те, за да не ни притесняват така, особено мен.

Питахме 2 пъти какъв е проблема, но не ни казаха нищо, само обясняваше че измерванията при големи бебенца били трудни и ненадеждни и че щом коремчето на бебка е добре и в норма(нащо е дебеличко), значи всичко е наред. Ако на бебето му има нещо първо на коремчето се отразявало.

Някой път лекарите хич не се съобразяват и плямпат без да мислят, та аз от неделя имам зелена светлина за раждане, сега се сетиха да ме притесняват за главичката на бебка.
Както и да е, сега зависи само от малката ми принцеса, когато реши да излезе е добре дошла.

Бъди силна мила и гледай да не се тревожиш прекалено, бебчетата го усещат

toni8301 не се притеснявай, не оспамваш темата, доколкото разбрах тук можеш да пишеш за абсолютно всичко което желаеш,
втората болница на мен ми допада повече, с 2 ръце съм за спокойствието, моя мъж също иска да е неотлъчно до мен през цялото време и за наша радост, нашата болница е с такива семейни стаи с малката разлика че кувиоз има в стаята, ако се наложи. Бебето ще е неотлъчно до нас.

Но при нас няма избор, има една болница в района и раждаш в нея, за късмет е една от най добрите за раждания в държавата, гинеколог, нистезиолог, педиатър имаш на разположение 24/7, когато решиш че искаш упойка или се наложи такава, ако бебето има нужда от помощ всеки е на разположение
Активен
bubi_baby
Професор
Публикации: 474

« Отговор #483 -: юни 05, 2012, 12:35:43 »

На 16.05. на доплера я измериха 1308гр.
Обиколка на коремчето 24,63см.
На17.05. на друг ехограф 1260гр.
На 28.05. пак на доплера 1268гр. При този доплер казаха, че обиколкато на коремчето отговаря на много по-малка седмица отколкото другите мерки – 22,48см.Как става така да се е смалила много ми е чудно?!Друго нещо което ми казаха, че започнали и водите ми да намаляват.И един вид да се настройвам, че няма да искарам до термина.
На 01.06. на трети ехограф 1200гр.
Наистина че от апарат до апарат има разлика съм сагласна обаче 2 пъти на един и същи доплер две различни стойности.
Сега сме решили да отидем на преглед и при друг лекар/не че всеки път не ме гледа различен лекар, но както и да е/ поне ще съм спокоина че съм отишла в друга болница с друга апаратура.
Активен
fibi
Баш Майстор
**

Ангелчето на мама Изабел

« Отговор #484 -: юни 05, 2012, 13:51:09 »

в коя седмица си мила, и кои седмици съответстват на датите които си описала.
Не трябваше да пиша това за коремчето, много се извинявам, повече те притесних сега. Отиди на друг лекар и апарат да се види как ще е.
Питай направо какво да очакваш и как да помогнеш за развитието на бебчо (специален режим на хранене), не се стресирай и не гадай какво става, питай, ако не ти казват ходи на друг лекар и пак питай.

да допълна мила че датите са близки, разликата в грамажите е от 40 до 100гр. за да се изчислят грамажите те слагат кръстчета от едно място на друго и компютъра изчислява. Кръстчетата е невъзможно да се поставят на едно и също място винаги, бебето е живо, върти се, шава, някой път просто не е в подходяща позиция за измерване.
мисли позитивно, говори на бебчо постоянно, предполагам че го усещаш вече, играй си с него

а за околоплодните води е нормално да намаляват, бебето расте и му трябва повече местенце, моите също бяха намалели в 33та+6 седмица като ме гледаха, казват че е нормално, измериха на 4-5 места около бебето (казваха им басейни)и излезна водата в норма, но поради тази намалена околоплодна течност ехото не беше много ясно, но личицето определено си личеше по добре
« Последна редакция: юни 05, 2012, 14:08:56 от fibi » Активен
bubi_baby
Професор

« Отговор #485 -: юни 05, 2012, 15:05:05 »

fibi, това което си писала за коремчето, вече го знам от лекарката която ме гледа на 28.05.
Сега съм в 34 г.с. по ПРМ.
На 28.05. на доплера излизаше LMP- 32г.с.6 дни, а AUA-29г.с.5дни/но предполагам разминаването е от об. на коремчето/.
Диаметъра на главичката отговаряше на 31г.с.5дни
Об. на главичката 30г.с.1ден
Об. на коремчето 26г.с.6дни
Дължина на бедрото 30г.с.2дни
А по принцип още от самото начало си вървим с две седмици назад.
Активен
fibi
Баш Майстор
**

Ангелчето на мама Изабел

« Отговор #486 -: юни 05, 2012, 16:41:41 »

да не би да не са ти изчислили термина правилно
момиченце ли чакаш, те са по принцип финни, но и в последните месеци започва сериозното качване, ето в нашата темичка едно от момичетата роди 2800грама. Също зависи от вашето телосложение с таткото, дали сте дребнички или нормално телосложение.
Слушай какво ти казват докторите мила, всичко ще се оправи, имай вяра и както казах мисли позитивно
Активен
bubi_baby
Професор

« Отговор #487 -: юни 06, 2012, 07:32:29 »

fibi , благодаря ти за подкрепата!
По принцип аз съм по-дребничка,но пък таткото е по-едър.
Активен
V_e_S_i
Сватбен ГУРУ
Публикации: 879

Моят сватбен албум

« Отговор #488 -: юни 08, 2012, 07:22:58 »

Здравейте милички!!! Влизам в темичката да ви съобщя, че милата ни Princess_of_the_Dawn вече е станала мама!!! Не знам подробности, но от фейсбук разбрах, че на 06.06.2012г. се е родила малката Вероника, която е само 2.6 кг. Доколкото знам имаше още доста до термина, но явно бебка е била нетърпелива да излезе на бял свят! Надявам се мама и малката принцеса да са наред, ако разбера още нещо, ще ви пиша!

Иначе аз съм официално от миналата седмица в майчинство, но ме викнаха пак за 2 дена, тази седмица също ще ходя да довърша едни неща. Шефа ме бъзика, че май ще си родя на работното място, ама ще му дам аз един бъзик ако каже още веднъж хайде моля ти се ела поне за 1 час.  beating
- сега като чета това и си мисля, че бъзика на шефа й се е оказал истина. crazy crazy

П.П. Краси, миличка, надявам се не се сърдиш, че съм съобщила новината и още по-силно се надявам всичко да  е наред и скоро да ни се похвалиш лично!!! Пожелавам ти бързо възстановяване и
 двете с бебка да се прибирате бързо вкъщи при щастливия татко!!!

Активен
bubi_baby
Професор

« Отговор #489 -: юни 08, 2012, 07:53:19 »

Princess_of_the_Dawn , честито да ти е жива и здрава малката Вероника и много да те радва! Bravo
Активен
toni8301
Професор
Публикации: 346

...живота е чудо....

Моят сватбен албум

« Отговор #490 -: юни 08, 2012, 08:00:16 »

Princess_of_the_Dawn
Честита дъщеричка! Да ръсте здраво, умно и будно дете. Да бъде радост за мама и тате и нека бог винаги бди над нея!  give_rose

П.С. Дано всичко при вас е наред и скоро да ни пишеш как се развиват нещата....
Активен
Barborana
Сватбар
Публикации: 251

« Отговор #491 -: юни 08, 2012, 08:02:25 »

И аз се присъединявам към пожеланията! Да е жива и здрава малката принцеса Вероника! Да расте щастлива и много обичана!  give_rose
Активен
pkara
Сватбар
Публикации: 229

« Отговор #492 -: юни 08, 2012, 08:30:37 »

Princess_of_the_Dawn  Честито и от мен! Надявам се да сте добре с малката сладурана! Ще чакаме разказче как е минало раждането!
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1096

« Отговор #493 -: юни 08, 2012, 09:11:41 »

Princess_of_the_Dawn  Честито милааааа smile Пожелавам на малката принцеска Вероника много много здраве и да радва много много много мама и тати  give_rose На теб мила мамче желая бързо възтановяване и разбира се разказа ти за първите мигове с бебка smile  give_rose give_rose give_rose
Активен
bergeria
Сватбен ГУРУ
Публикации: 705

Моят сватбен албум

« Отговор #494 -: юни 08, 2012, 10:44:28 »

И аз се присъединявам към пожеланията, дано всичко е наред и скоро лично да ни разкажеш за преживяването give_rose
Активен
Страници: 1 ... 31 32 [33] 34 35 ... 40   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: