Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 28, 2024, 10:51:12
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
Страници:
1
...
26
27
[
28
]
29
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13 (Прочетена 190320 пъти)
Деска
Ентусиаст
Пол:
Публикации: 107
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #405 -:
февруари 16, 2012, 17:50:11 »
Цитат на: InLove_Girl в февруари 13, 2012, 17:16:20
Хахаха....
признааавам си... Не се стърпях, като ги извадих от фурната всичко миришеше на масло...
Рецептата е много лесна:
Продукти
42гр.мая/едно кубче, аз ползвах 11 гр. суха мая
2 чаени лъжички захар
3 супени лъжици топла вода
500 гр.кисело мляко
1 равна чаена лъжичка сода бикарбонат
200 гр.краве масло или маргарин
1 чаена лъжичка сол
300 гр.сирене
брашно - колкото да стане меко тесто, около 600 гр. ми трябваше на мен
галета - колкото да се покрият всички топчета - около 60 гр.
Разтваряме маята във водата и захарта.Прибавяме малко брашно,за да се получи каша и я оставяме да втаса. Ако ползвате суха мая, няма нужда да се разтваря, а направо се добавя към брашното. Киселото мляко разбиваме със содата и прибавяме втасалата мая,солта и брашното.Замeсваме меко тесто,което оставяме да втаса около 1 час.Правим топчета и върху всяко едно забождаме парченце сирене.Нареждаме топчетата в тава,намазана обилно с масло,едно до друго,докато се запълни тавата.Оставяме да втаса около 30 мин. още.Отгоре посипваме с галета с прибавена ½ лъжица сол .Останалото масло разтопяваме и заливаме милинките.Печем в умерена фурна до зачервяване.Аз пекох на 180 градуса около 20 мин.
запрятам ръка и ги започвам
после ще споделя резултата
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #406 -:
февруари 16, 2012, 18:32:11 »
Тези дни хич не готвя
Нали бяхме на вилата и там не съм снимала някои неща, но като цяло, не съм и правила кой знае какво като за снимка. Ето сега направих яйца по панагюрски за мъжа ми, обаче не ги полях със запържено олио, защото искам и той да яде малко по-изчистено. Та сложих чеснов сос върху киселото мляко, олио и червен пипер и го разбърках с това ги полях. Много обичам яйца. Аз днес ям много и всичко.
Става бърза вечеря, особено днес не ми се готвеше, учиш бебка на разни песни и игри.
Исках да направя питка, въпреки че мислях, че повече няма да го направя заради дългото приготвяне, но нямах достатъчно брашно.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #407 -:
февруари 16, 2012, 19:32:14 »
Цитат на: tweety bird в февруари 16, 2012, 17:08:34
Бибси, вземи рецептата тогава за козунаците. Може и да се навия да направя истински козунак, а не само сладка питка с локум и стафиди.
Да попитам тези, които са правили кашкавалени кошнички какъв кашкавал са ползвали. Аз съм правила с пармезан, но не в БГ и става хубави, тук се опитах с по-твърд кашкавал и не станах.
Аз съм правила кошнички ,но само с пармезан,нещо ми се видяха по трудни отколкото си мислех.За козунаците ,винаги се боядисва козунака когато има боядисано яйце.Това което си показала няма нищо общо с италинското.Те нямат козунак ,а Коломба ,не боядисват яйца с изключение в някой части в южна Италия.Но не е някъкъв ритуал като при нас.Иначе направо готови яйца боядисани съм виждала само и единствено в тукашен Лиъл,ама май когато има и ден на гръцка кухня
/по Великден/и никъде другаде.Аз правих козунак миналата година хубав стана, ама пак не се получи на конци .Ама мерак ми беше та го направих със стафиди и бадеми
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #408 -:
февруари 16, 2012, 20:33:14 »
Juji, аз като написах италиански козунак на английски излезнаха тези с яйцата вътре.
не съм преценила аз, че това е италиански козунак, но в търсачката излизат такива.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #409 -:
февруари 16, 2012, 20:45:27 »
Цитат на: tweety bird в февруари 16, 2012, 20:33:14
Juji, аз като написах италиански козунак на английски излезнаха тези с яйцата вътре.
не съм преценила аз, че това е италиански козунак, но в търсачката излизат такива.
Сигурно е така защото в търсенето фигурира думата козунак.За Великден тук се правят коломби,за коледа панетони и пандоро,през другото време на годината няма как да си ги купиш тези сладкиши.Иначе тук само по празниците можеш да откриеш и бонбониери.Единствено в Лидъл има бонбониери през цялата година .Сега видях и аз в гугъл на панетона пише ,че е коледен козунак
.
Абе странни са ми тук с тези сладкиши да ви кажа .В Бг оп всяко време на година има козунак тук не е така.
Туити ,пиши коломба в гугъл и ще видиш какво представлява.Иначе за яйцата,веднъж подарих на едни наши познати и мъжа каза ,че и те имат подобна традиция но той е от южна Италия
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #410 -:
февруари 16, 2012, 22:04:27 »
Жужи, благодаря ти ,миличка, за точното пояснение, не знаех. За панетонето знам, какви хубави пържени филии стават с него, малеееееееее, да си оближеш пръстите. Гледах рецептата при Лаура Витале, направих ги, но с наш си козунак, много вкусно.
За другите две наименования не знаех.
В търсачката написах Italian easter bred, нямаше козунак, ама явно поамериканчено излиза. На теб кой вид ти допада повече?
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1209
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #411 -:
февруари 16, 2012, 22:11:34 »
За да стане козунака на конци важни са най-вече яйцата - да са домашни и температурата на месене - около 30 градуса и повече... Това е съвет от моята баба, която всяка година прави по 5 тави козунаци с белени бадеми... Стават на конци, пухкави и жълтички. Трябва да се премесват на всеки час и половина, два и както казах - температурата - мнооого топло. Едно време тя палеше печка на дърва в помещението, където прави козунаците и ги премесваше цяла нощ.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #412 -:
февруари 16, 2012, 22:46:19 »
Цитат на: tweety bird в февруари 16, 2012, 22:04:27
Жужи, благодаря ти ,миличка, за точното пояснение, не знаех. За панетонето знам, какви хубави пържени филии стават с него, малеееееееее, да си оближеш пръстите. Гледах рецептата при Лаура Витале, направих ги, но с наш си козунак, много вкусно.
За другите две наименования не знаех.
В търсачката написах Italian easter bred, нямаше козунак, ама явно поамериканчено излиза. На теб кой вид ти допада повече?
Да ти призная нашите козунаци са ми по вкусни.Панетона не е лош,но зависи на коя фирма е производство.Аз харесвам Пандоро /златен хлаб/ той е нещо подобно на кекс има си към него пакетче с пудра захар и някой пандоро са със крем,лимонов или шоколадов.По канала Риъл тайм /по който гледам и боса на тортите/ съм гледала как се прави панетон много дълга е подготовката.Хубавото е ,че когато е коледа панетоните са около 3.9 евро,щом мине празника падат и до 1,90.
Туити ,ти гледала ли си боса на тортите ,леле този човек прави невероятни неща.Според теб това риалити шоу ли е ,защото имам чувството ,че този Бъди е само артист
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #413 -:
февруари 16, 2012, 23:24:34 »
Бъди съм го засичала и в Америка, но там нямах време да го гледам. Тук като бях бременна само него гледах, съответно по TLC and FLN ако не се лъжа.
Та аз знам, че това си е истинска пекарна, но те обичат да правят шоу, голямо италианско семейство, луди хора, голям смях.
Искат да им е интересно на хората, страхотни торти прави, но за съжаление не съм засичала солените му ястия, само 1 път го гледах, сега и нямам много време д.е
По принцип проблемите, които стават в шоуто според мен голяма част са измислени, за да има интерес, но вярвам, че и много от тях се случват, като падане на торти
За да не е извън темата
http://www.google.bg/search?q=Buddys'+cake&hl=bg&prmd=imvns&source=lnms&tbm=isch&ei=yHM9T9d_x-yyBqS-7PEE&sa=X&oi=mode_link&ct=mode&cd=2&ved=0CBEQ_AUoAQ&biw=1280&bih=666
Пропуснах да отговоря на InLoveGirl - аз затова казах, че е сложна работа, сигурно най-сложното откъм сладките неща от БГ традициите. Затова мисля сладка питка да си направя
«
Последна редакция: февруари 16, 2012, 23:27:00 от tweety bird
»
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1209
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #414 -:
февруари 16, 2012, 23:25:40 »
Жужи, не е само артист, наистина има такава пекарна и е доста популярна. Много големи звезди поръчват торти при тях. Това шоу го дават по TLC от 14.10 до 15.10, за тези които не са го гледали го препоръчвам.
Съжалявам за
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #415 -:
февруари 16, 2012, 23:31:11 »
А мерси момичета,и това исках да питам дали наистина има такава сладкарница,но вие сте ми отговорили.Иначе тук от скоро го дават като готвач ,предлага предимнно италианска кухня,казва се в превод Кухнятя на боса и е половин час .Но ще ни се карат ,че оспамихме темата-спирам
Активен
Tally
Новак
Пол:
Публикации: 17
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #416 -:
февруари 17, 2012, 13:28:55 »
Момичета, даваите рецепти за вкусни вегетариански ястия? Иска ми се нещо ново да опитам, че аз вече започнах да зациклям откъм идеи
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #417 -:
февруари 17, 2012, 13:38:07 »
Цитат на: Tally в февруари 17, 2012, 13:28:55
Момичета, даваите рецепти за вкусни вегетариански ястия? Иска ми се нещо ново да опитам, че аз вече започнах да зациклям откъм идеи
поясни колко строго е вегитарианството тоест консумирате ли млечни продукти,яйца и т.н.
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1083
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #418 -:
февруари 17, 2012, 14:19:18 »
Tally
, ето ти една любима рецепта, която наскоро изпробвах с успех.
Паниран карфиол
125 гр. брашно от нахут (аз използвах смлян нахут, защото не намерих брашно)
100 гр. брашно
2 ч.л. кориандър (сух)
1 ч.л. кимион
¼ ч.л. лют червен пипер
1/2 ч.л канела на прах
1.5 ч.л куркума
250 гр. вода
1 яйце (по желание, аз сложих)
2 ч.л. сол
½ Ч.л. бакпулвер
700 гр. карфиол (начупен на парчета - не по-големи от орех)
олио за пържене
Всичко без солта и бакпулвера се смесва и се оставя да престои за през нощта (аз не го направих и пак се получи). На другия ден се добавят солта и бакпулвера и се разбърква добре. Омесват се карфиолчетата в сместа (не трябва да са варени предварително) и се пържи в тиган с олио (поне няколко пръста). Слагат се само когато олиото е много хубаво загрято и леко пуши иначе ще попият много от олиото. Като се изпържат се слагат върху кухненска хартия да се отцедят. Ядат се топли. Поръсват се по желание с черно пиперче, лимон, магданоз. На следващия ден са още по-вкусни - ние ги ядохме поне няколко дни след това и бяха чудесни. Моят съвет е по-малки парченца карфиол - по-вкусно е. И още нещо - внимавай с куркумата - боядисва ужасно.
Ами това е от мен, имам още много, но тази скоро правих и е супер.
Активен
Tally
Новак
Пол:
Публикации: 17
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #419 -:
февруари 17, 2012, 15:45:57 »
Благодаря ти Ariel!
Мисля да я пробвам, когато купя карфиол.
По принцип употребявам яйца и млечни продукти, но се старая до колкото е възможно да ги избягвам...
Активен
Страници:
1
...
26
27
[
28
]
29
30
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines