Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 01, 2024, 06:12:26
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
Страници:
1
...
25
26
[
27
]
28
29
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13 (Прочетена 190891 пъти)
fashion
Професор
Пол:
Публикации: 399
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #390 -:
февруари 15, 2012, 13:54:37 »
Ariel
Страхотно вкусно изглеждат...
п.с. Искам такива мартенички със съдържанието за 1-ви март
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4922
яхнала метлата
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #391 -:
февруари 15, 2012, 14:01:29 »
Блога е следния:
http://dimitranas.blogspot.com/2011/12/2012.html
отстрани има категории с торти.Разгледай тортите в тях, всичките са вити, има една в която е обяснено точно правенето на двуетажна торта стъпка по стъпка.Крема вътре е важен, защото не трябва да се разтече.Важни са и блатовете като количество продукти.
Фондана е захарно тесто, пристига много твърд, но при месене между ръцете става по-мек.Преди точене ти препоръчвам също да го размесиш с длани.Ако не го оцветяваш, няма нужда да се поръсва плота с пудра захар не залепва.Като разточваш ако нямаш силиконова подложка, сложи стреч фолио, отгоре фондани после пак стреч фолио.Остава лъскав по този начин.Другия вариянт е метална точилка.ЗАДЪЛЖИТЕЛНО преди да се сложи фондана на тортата се намазва цялата с маслен крем и се слага в хладилника да стегне.Това е лепилото за фондана към тортата.
Питайте каквото ви интересува.
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1096
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #392 -:
февруари 15, 2012, 14:04:25 »
Цитат на: Ariel в февруари 15, 2012, 13:04:58
Bibsi8792
, аз няколко пъти се каня да те питам и все забрявам покрай другите рецепти - би ли могла да ми пуснеш рецептата на тиквените кюфтенца, много съм им се наточила!
За теб винаги душицо
Аз ги правя така :
Настъргвам тиквичките ( ако са замразени ги накълцвам с блендера ) , слагам ръкавици найлонови и започвам да изцеждам водата,(притискам между ръцете част от тиквичките) докато станат полусухички- е не можеш да махнеш на 100% водата ,но все пак
Та след като си ги изцедила аз добавям едно яйце ,малко настъргано (намачкано) сирене или кашкавал,слагам черен пипер и универсална подправка (Вегета примерно ) на око (или сложи каквито искаш ти ) ,пресен магданоз и ако сместа ми е станала водниста добавям една 1-2 с.л. брашно или галета за да попие влагата (не стават тестяни спокойно ).Загрявам в тигана олио или зехтин ,след това слагам по една супена лъжица в тигана от сместа - след като добие кафява коричка обръщам с шпатула (с щипки или вилица ще ти е трудно разкъсват се).И май това е
Лесно и много вкусно
Обикновено едно яйце слагам на 2-3 тиквички средно големи.Сместа ти трябва да е хем течна хем и стегната - но сама ще видиш като започнеш да ги правиш!
Не съм много по обясненията ,но се надявам да си ме разбарал :)И чакам снимки
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #393 -:
февруари 15, 2012, 14:05:32 »
Маги вие казала за фондана-аз го месих съвсем кратко в ръцете си и стана мека като пластелин.Сложих го между свежо фолио и точих-ама ще ви спестя с какво да не ми се смеете.Преди слагане на чаршафа мазах с маслен крем тортата и сложих да се стегне малко.А самото заглаждане със сухи ръце.не съм ръсила нито със пудра захар нито нещо друго.Знам,че ако боядисваш с течни бои целия фондан е хубаво да добавяш пудра захар,но лично аз не съм пробвала с оцветяването и само боядисвам отгоре с четка за рисуване.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4922
яхнала метлата
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #394 -:
февруари 15, 2012, 14:57:54 »
Да при боядисване с течни бои задължително се домесва с пудра захар.Ако имате малки формички за сладки може с тях да изрежете формички и от фондана.Залепването им става пак с масления крем.
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
Пол:
Публикации: 6458
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #395 -:
февруари 15, 2012, 15:33:48 »
Влизам да ви споделя снимки на моята торта по рецепта на Йоли от сайта й - Торта с Дулсе де лече
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #396 -:
февруари 15, 2012, 16:48:43 »
Здравейте, мацки. Тези дни не съм готвила. само канелените рулца.
Много хубави неща, Ариел, това ми е любимо да пълня пилешко или свинско, толкова хубаво стои. Само да кажа, бяха го споменавала, че ако пълните пилешко трябва да е от бутчета, а не филе, че става много суго и после трябва да правите сос за заливка отгоре.
Жужи, обичам го и хлебчето, обаче не си падам по хляба, но така е супер вкусно.
Аз също много харесвах Йоли (бях писала), но хлебчето не е нейно, хлебчето го намерих в един американски сайт, а пък и тя е споменал там, че го е взела от някой си. Имаше и една лимонена торта или лимонен чийзкейк, който не беше написала, че го е взела, а аз го видях на друго място, пак в американски сайт. Но както и да е, взела не взела, важното е да се спомене, а пък иначе като цяло ми харесват доста неща, особено начина, по който аранжира и й се получават нещата.
Фиби, забравих да спомена, много добре изглежда тортата.
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1083
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #397 -:
февруари 15, 2012, 22:52:56 »
Ох, страхотна е тази торта, изглежда много сочна!
fiibi_bg
, сама ли си прави крема или го купи?
Bibsi8792,
благодаря ти много!
Много хубаво си го описала даже!
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #398 -:
февруари 15, 2012, 23:25:03 »
tweety bird,писала съм ,че е от Йоли защото от този сайт съм го взела
,иначе Йоли ни е споделяла в готварският сайт ,че има леля в Америка и от нея получава много идеи и рецепти.То всичко е импровизация, малко са тези които създават собствени ястия.Аз да ви кажа гледам тук канал Риъл тайм,има един Бъди-босът на тортите,та той сега всеки ден води кулинарна рубрика,заиграва се с италианските си корени.Та той такова тирамису направи ,че останах потресена
.Има някой добри рецепти,но такова мазно и калорично готвене никой не е показвал до сега ,а и колко сол слага направо се учудвам.Та всеки си има собствени интерпретации на нещата
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #399 -:
февруари 15, 2012, 23:40:06 »
О, Жужи ,
вземи ми думите от устата, той готви толкова калорични, че ако ям ястията ми една седмица 10к, че и 15 не ми мърдат.
За да не е гол поста, ще правите ли Великденски козунаци? Те се правят много трудно, аз правих с едни приятели в Америка преди 4г, бяха взели рецептата от бабата на момчето, но явно при записа нещо не е чуто както трябва и беше такъв смях, ние правим тесто , а то не става и не става, сигурно използвахме 5кг брашно, накрая се получиха 3 козунака, но голям смях беше и много приятен спомен ми е останал.
Аз мисля да правя, защото ми е страст, но мисля да е козуначена питка, за да не стане някой провал пак.
ТОва ми харесва, може да се направи за всеки индивидуален като подарък
А какво ще кажете за това?
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1083
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #400 -:
февруари 16, 2012, 12:56:54 »
Туити
, аз пък мисля тази година да опитам. Винаги съм си мислела, че може би е загуба на време да се правят великденски козунаци като се има предвид, че тези, които сега можеш да си купиш готови са супер вкусни и много богати (за италианските говоря). Но пък искам да се уча и да се развивам в кулинарството, затова защо не?
Ето едни спагети от мен -
Пекорино Романо
. Правих ги вчера и много ми харесаха, но моят човек е много особен като стане дума за сирене, затова аз си ги ядох:
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #401 -:
февруари 16, 2012, 15:58:50 »
Ariel, много хубава снимка имате
Да , и аз мисля да направя, но по-скоро като сладка пита, че ме е страх да не стане провал.
Аз пък обичам спагетите само с различни сирена, без нищо друго като кайми, сосове и т.н., така че с удоволствие бих се почерпила от твоите.
Ето италиански козунаци
Чудя се тия яйца няма ли да боядисат хляба, който е влажен...боята трябва да е сладкарска или безвредна.
Да, да, оцапал се с боя козунака
«
Последна редакция: февруари 16, 2012, 16:00:53 от tweety bird
»
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1096
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #402 -:
февруари 16, 2012, 16:15:42 »
АРИЕЛЧЕ радвам се ,че писанията ми са ти дали яснота
Туитке тънкостта на козунака е в месенето - по трудно се меси защото е сладко тесто.Тестото става хубаво ,пухкаво и такова на конци след изпичането му , след като започне да пука по време на месенето.Образуват се едни малки мехурчета с въздух.Моята майка всяка година прави домашни козунаци,които не бих заменила с нито един от магазините.Помагам и в месенето на тестото ,(че му е нужно доста месене) .Тази година смятам освен традиционите ми козуначени кифлички да направя и козунаци - да видим какво ще стане
А и Туити за боите - безвредни - все пак боядисваш яйца ,незнам дали сладкарските бои могат да оцветят трайно яйцето
«
Последна редакция: февруари 16, 2012, 16:17:55 от Bibsi8792
»
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
Пол:
Публикации: 6458
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #403 -:
февруари 16, 2012, 16:49:05 »
Ariel сама си правих крема и се оказа много сполучлив.Само ,където тук нямах търпение и снимах тортата преди съвсем да се е втрърдила.няколко часа по-късно беше удивителна.
За козунаците наистина при целият богат избор на пазара не съм склонна да приготвям домашни такива.Но от друга страна съм готова да приема предизвикателството и да запретна ръкави .
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #404 -:
февруари 16, 2012, 17:08:34 »
Бибси, вземи рецептата тогава за козунаците. Може и да се навия да направя истински козунак, а не само сладка питка с локум и стафиди.
Да попитам тези, които са правили кашкавалени кошнички какъв кашкавал са ползвали. Аз съм правила с пармезан, но не в БГ и става хубави, тук се опитах с по-твърд кашкавал и не станах.
Активен
Страници:
1
...
25
26
[
27
]
28
29
30
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines