Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 01, 2024, 06:11:27

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 25 26 [27] 28 29 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13  (Прочетена 190890 пъти)
 
fashion
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 399



« Отговор #390 -: февруари 15, 2012, 13:54:37 »

Ariel
Страхотно вкусно изглеждат...
п.с. Искам такива мартенички със съдържанието за 1-ви март  blum sarcastic sarcastic DANCE
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #391 -: февруари 15, 2012, 14:01:29 »

Блога е следния: http://dimitranas.blogspot.com/2011/12/2012.html отстрани има категории с торти.Разгледай тортите в тях, всичките са вити, има една в която е обяснено точно правенето на двуетажна торта стъпка по стъпка.Крема вътре е важен, защото не трябва да се разтече.Важни са и блатовете като количество продукти.

Фондана е захарно тесто, пристига много твърд, но при месене между ръцете става по-мек.Преди точене ти препоръчвам също да го размесиш с длани.Ако не го оцветяваш, няма нужда да се поръсва плота с пудра захар не залепва.Като разточваш ако нямаш силиконова подложка, сложи стреч фолио, отгоре фондани после пак стреч фолио.Остава лъскав по този начин.Другия вариянт е метална точилка.ЗАДЪЛЖИТЕЛНО преди да се сложи фондана на тортата се намазва цялата с маслен крем и се слага в хладилника да стегне.Това е лепилото за фондана към тортата.

Питайте каквото ви интересува.
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1096



« Отговор #392 -: февруари 15, 2012, 14:04:25 »

Bibsi8792, аз няколко пъти се каня да те питам и все забрявам покрай другите рецепти - би ли могла да ми пуснеш рецептата на тиквените кюфтенца, много съм им се наточила!  give_rose
За теб винаги душицо smile
Аз ги правя така :
Настъргвам тиквичките ( ако са замразени ги накълцвам с блендера ) , слагам ръкавици найлонови и започвам да изцеждам водата,(притискам между ръцете част от тиквичките) докато станат полусухички- е не можеш да махнеш на 100% водата ,но  все пак smile
Та след като си ги изцедила аз добавям едно яйце ,малко настъргано (намачкано) сирене или кашкавал,слагам черен пипер и универсална подправка (Вегета примерно ) на око (или сложи каквито искаш ти )  ,пресен магданоз и ако сместа ми е станала водниста добавям една 1-2 с.л. брашно или галета за да попие влагата (не стават тестяни спокойно ).Загрявам в тигана олио или зехтин ,след това слагам по една супена лъжица в тигана от сместа - след като добие кафява коричка обръщам с шпатула (с щипки или вилица ще ти е трудно разкъсват се).И май това е smile Лесно и много вкусно  give_rose
Обикновено едно яйце слагам на 2-3 тиквички средно големи.Сместа ти трябва да е хем течна хем и стегната - но сама ще видиш като започнеш да ги правиш!
Не съм много по обясненията ,но се надявам да си ме разбарал :)И чакам снимки smile
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #393 -: февруари 15, 2012, 14:05:32 »

Маги вие казала за фондана-аз го месих съвсем кратко в ръцете си и стана мека като пластелин.Сложих го между свежо фолио и точих-ама ще ви спестя с какво да не ми се смеете.Преди слагане на чаршафа мазах с маслен крем тортата и сложих да се стегне малко.А самото заглаждане със сухи ръце.не съм ръсила нито със пудра захар нито нещо друго.Знам,че ако боядисваш с течни бои целия фондан е хубаво да добавяш пудра захар,но лично аз не съм пробвала с оцветяването и само боядисвам отгоре с четка за рисуване.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #394 -: февруари 15, 2012, 14:57:54 »

Да при боядисване с течни бои задължително се домесва с пудра захар.Ако имате малки формички за сладки може с тях да изрежете формички и от фондана.Залепването им става пак с масления крем.
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
*
Пол: Жена
Публикации: 6458



Моят сватбен албум

« Отговор #395 -: февруари 15, 2012, 15:33:48 »

Влизам да ви споделя снимки на моята торта по рецепта на Йоли от сайта й - Торта с Дулсе де лече


Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #396 -: февруари 15, 2012, 16:48:43 »

Здравейте, мацки. Тези дни не съм готвила. само канелените рулца.
Много хубави неща, Ариел, това ми е любимо да пълня пилешко или свинско, толкова хубаво стои. Само да кажа, бяха го споменавала, че ако пълните пилешко трябва да е от бутчета, а не филе, че става много суго и после трябва да правите сос за заливка отгоре.
Жужи, обичам го и хлебчето, обаче не си падам по хляба, но така е супер вкусно.
Аз също много харесвах Йоли (бях писала), но хлебчето не е нейно, хлебчето го намерих в един американски сайт, а пък и тя е споменал там, че го е взела от някой си. Имаше и една лимонена торта или лимонен чийзкейк, който не беше написала, че го е взела, а аз го видях на друго място, пак в американски сайт. Но както и да е, взела не взела, важното е да се спомене, а пък иначе като цяло ми харесват доста неща, особено начина, по който аранжира и й се получават нещата.
Фиби, забравих да спомена, много добре изглежда тортата.
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1083



Моят сватбен албум

« Отговор #397 -: февруари 15, 2012, 22:52:56 »

Ох, страхотна е тази торта, изглежда много сочна! fiibi_bg, сама ли си прави крема или го купи?

Bibsi8792, благодаря ти много!  give_rose Много хубаво си го описала даже!
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #398 -: февруари 15, 2012, 23:25:03 »

tweety bird,писала съм ,че е от Йоли защото от този сайт съм го взела smile,иначе Йоли ни е споделяла в готварският сайт ,че има леля в Америка и от нея получава много идеи и рецепти.То всичко е импровизация, малко са тези които създават собствени ястия.Аз да ви кажа гледам тук канал  Риъл тайм,има един Бъди-босът на тортите,та той сега всеки ден води кулинарна рубрика,заиграва се с италианските си корени.Та той такова тирамису направи ,че останах потресена  funnytooth.Има някой добри рецепти,но такова мазно и калорично готвене никой не е показвал до сега ,а и колко сол слага направо  се учудвам.Та всеки си има собствени интерпретации на нещата   nea
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #399 -: февруари 15, 2012, 23:40:06 »

О, Жужи ,
вземи ми думите от устата, той готви толкова калорични, че ако ям ястията ми една седмица 10к, че и 15 не ми мърдат.
За да не е гол поста, ще правите ли Великденски козунаци? Те се правят много трудно, аз правих с едни приятели в Америка преди 4г, бяха взели рецептата от бабата на момчето, но явно при записа нещо не е чуто както трябва и беше такъв смях, ние правим тесто , а то не става и не става, сигурно използвахме 5кг брашно, накрая се получиха 3 козунака, но голям смях беше и много приятен спомен ми е останал.
Аз мисля да правя, защото ми е страст, но мисля да е козуначена питка, за да не стане някой провал пак.
ТОва ми харесва, може да се направи за всеки индивидуален като подарък


 
   А какво ще кажете за това?


Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1083



Моят сватбен албум

« Отговор #400 -: февруари 16, 2012, 12:56:54 »

Туити, аз пък мисля тази година да опитам. Винаги съм си мислела, че може би е загуба на време да се правят великденски козунаци като се има предвид, че тези, които сега можеш да си купиш готови са супер вкусни и много богати (за италианските говоря). Но пък искам да се уча и да се развивам в кулинарството, затова защо не?  smile

Ето едни спагети от мен - Пекорино Романо. Правих ги вчера и много ми харесаха, но моят човек е много особен като стане дума за сирене, затова аз си ги ядох:



 smile
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #401 -: февруари 16, 2012, 15:58:50 »

Ariel, много хубава снимка имате lol
Да , и аз мисля да направя, но по-скоро като сладка пита, че ме е страх да не стане провал. smile
Аз пък обичам спагетите само с различни сирена, без нищо друго като кайми, сосове и т.н., така че с удоволствие бих се почерпила от твоите.smile
Ето италиански козунаци

Чудя се тия яйца няма ли да боядисат хляба, който е влажен...боята трябва да е сладкарска или безвредна.
Да, да, оцапал се с боя козунака smile 
« Последна редакция: февруари 16, 2012, 16:00:53 от tweety bird » Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1096



« Отговор #402 -: февруари 16, 2012, 16:15:42 »

АРИЕЛЧЕ  радвам се ,че писанията ми са ти дали яснота smile

Туитке  тънкостта на козунака е в месенето - по трудно се меси защото е сладко тесто.Тестото става хубаво ,пухкаво и такова на конци след изпичането му , след като започне да пука по време на месенето.Образуват се едни малки мехурчета с въздух.Моята майка всяка година прави домашни козунаци,които не бих заменила с нито един от магазините.Помагам и в месенето на тестото ,(че му е нужно доста месене) .Тази година смятам освен традиционите ми козуначени кифлички да направя и козунаци - да видим какво ще стане smile
А и Туити за боите - безвредни - все пак боядисваш яйца ,незнам дали сладкарските бои могат да оцветят трайно яйцето smile
« Последна редакция: февруари 16, 2012, 16:17:55 от Bibsi8792 » Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
*
Пол: Жена
Публикации: 6458



Моят сватбен албум

« Отговор #403 -: февруари 16, 2012, 16:49:05 »

Ariel сама си правих крема и се оказа много сполучлив.Само ,където тук нямах търпение и снимах тортата преди съвсем да се е втрърдила.няколко часа по-късно беше удивителна.
За козунаците наистина при целият богат избор на пазара не съм склонна да приготвям домашни такива.Но от друга страна съм готова да приема предизвикателството и да запретна ръкави .
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #404 -: февруари 16, 2012, 17:08:34 »

Бибси, вземи рецептата тогава за козунаците. Може и да се навия да направя истински козунак, а не само сладка питка с локум и стафиди. smile
Да попитам тези, които са правили кашкавалени кошнички какъв кашкавал са ползвали. Аз съм правила с пармезан, но не в БГ и става хубави, тук се опитах с по-твърд кашкавал и не станах.
Активен
Страници: 1 ... 25 26 [27] 28 29 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines