Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 01, 2024, 05:11:34

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13  (Прочетена 190762 пъти)
 
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #375 -: февруари 13, 2012, 21:05:37 »

Анелчка, толкова много приличат на моите баклави, които показах преди 3 стр. smile направо изумително, но аз реших да сложа и сладко за моя си почерк smile ахах, как звучи.
Браво за милинките.
Аз да кажа, че отново правих канелените рулца и този път не се получиха много странно. Така им бях навита, станах по-сухи, защо, не знам. Първия път така сладко ги ядох... е сиропирах ги.
Преправям си поста, след това направих и друго тестено изделие и пак не стана, установих, че е от брашното, не стига, че не стана ами и цвета на брашното беше тъмно.
« Последна редакция: февруари 14, 2012, 09:03:41 от tweety bird » Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1083



Моят сватбен албум

« Отговор #376 -: февруари 14, 2012, 11:32:05 »

Постът на Туитчето ме провокира и реших да ви питам.  smile Момичета, хайде да си поговорим за провалите, не само за чудесните опити. Все пак провалите в готвенето са част от готвенето и не вярвам да има човек, който да не се е провалял, ако наистина е готвил. В кое ястие сте се проваляли, ама истински и накрая разбрахте ли защо е станало така? В смисъл поучихте ли се от грешките си? Ето ме и мен:

Сега, да не се смеете  sarcastic- аз вкусни пълнени чушки така и не можах да направя. Да, да, именно, пълнени чушлета с ориз - голям провал.  girl_impossible Опитвах ги когато се преместих в чужбина и мисля, че типът чушки е причината - тук не мога да намеря хубавите дълги български чушлета, има само от тези дебелите, сочни камби, които са много воднисти и ужас... буламач...
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 681



« Отговор #377 -: февруари 14, 2012, 11:38:45 »

Когато живеехме 5-ма приятели на квартира заедно (казвам го с цел да си представите количеството), бях тръгнала да варя картофи. Когато са готови, започвам да изливам водата им в мивката иии... изсипвам всички картофи там! Това не е точно провал с готвене, ама беше доста гадно!  funnytooth Ариел, като ти прочетох поста и веднага ми изникна в съзнанието тази случка.
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1096



« Отговор #378 -: февруари 14, 2012, 11:52:07 »

А аз да си призная - ама няма да ми се смеете много .....не мога да правя бъркани яйца  koko6ka Просто ги пресичам ,препържвам и мио стават тричави -обшо взето вкуса е ужасен  bad Затова във вкъщи бъркани яйца и миш-маш прави моят съпруг

Сещам се и за едно картофено руло ..странно наду се и после спихна ... и не можах да разбера защо...blush Правих го за гарнитура към основното ястие (имахме гости) .. е не го сервирах ,а на бързо изпържих едни картофи.После мъжът ми добрев си хапна и каза ,че е божествено,но нямаше вид  nea

Като се замисля провали в кухнята винаги ще имаме smile Но важното е да сме упорити smile
« Последна редакция: февруари 14, 2012, 12:34:56 от Bibsi8792 » Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #379 -: февруари 14, 2012, 12:28:18 »

А аз имам провал с телешкото.Колкото пъти го правя толкова пъти става като джапанка.Заменям го със всякакво друго месо, само да няма телешко.Веднъж моя мъж прави шницел по Виенски е стана страхотен, но моя преди това беше пълен боклук.

Имам и други провали, тортите със крем от бита сметана и такива с кондензирано мляко.Провал!
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #380 -: февруари 14, 2012, 12:47:34 »

Последният ми провал беше задушено заешко.Дали от виното което сложих,не знам ,но се получи много блудкаво.А спазвах стъпка по стъпка рецептата на свекърва ми pardon
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #381 -: февруари 14, 2012, 19:36:58 »

Имам си ядене от вчера за това съм приготвила само лученото хлебче на Йоли,пробвайте невероятно е
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1083



Моят сватбен албум

« Отговор #382 -: февруари 15, 2012, 11:02:50 »

juji, супер готино хлебче, ще взема и аз да я прегледам тази Йоли, за която всички говорят.

nadelina88, много се смях като прочетох за тая сцена с картофите. И аз имам такива безумици, като се разсеям малко и лошо става. Ето преди седмица например толкоз ми се спеше, че вместо чай в чашата с чаени листя си налях кафе... Най-лошото е, че се усетих чак когато опитах странната смес и ми се стори странно на вкус. crazy  sarcastic

Вчера правих вити пилешки пържоли с винен сос. Много вкусно се получи. И пак правих от шоколадовия пудинг, хехе! Изяде се като едното нищо.  smile



Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 571



Моят сватбен албум

« Отговор #383 -: февруари 15, 2012, 12:12:40 »

Ariel ,с какво си ги напълнила?Супер изглеждат!
Аз много се запалих по тоя фондан и дори си поръчах тук от един саит,даже и червена боя за да го оцветя.Но много твърд ми се вижда.Сори за глупавият въпрос,но как да го разточа -по плота брашно или пудра захар да сложа? crazy
Може ли да ми споделите с какво да внимавам?Мисля да направя като тези торти,които вие сте показали с навитите блатове,но мислех на 2 етажа да пробвам!?
И още нещо може ли да споделите хубава рецепта за блатовете и някой шоко крем?
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1096



« Отговор #384 -: февруари 15, 2012, 12:23:05 »

Сори за глупавият въпрос,но как да го разточа -по плота брашно или пудра захар да сложа? crazy
Аз ще се включа само за фондана -  пудра захар smile
По останалите въпроси специалистите по торти gucci и магито ще тои дадът най точни напътсвия и съвети smile
И искаме снимка после smile
« Последна редакция: февруари 15, 2012, 12:24:43 от Bibsi8792 » Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #385 -: февруари 15, 2012, 12:24:46 »

Ariel ,с какво си ги напълнила?Супер изглеждат!
Аз много се запалих по тоя фондан и дори си поръчах тук от един саит,даже и червена боя за да го оцветя.Но много твърд ми се вижда.Сори за глупавият въпрос,но как да го разточа -по плота брашно или пудра захар да сложа? crazy
Може ли да ми споделите с какво да внимавам?Мисля да направя като тези торти,които вие сте показали с навитите блатове,но мислех на 2 етажа да пробвам!?
И още нещо може ли да споделите хубава рецепта за блатовете и някой шоко крем?
И аз искам да разбера за работата с фондан ,четох много в нета за него,но друго си  е някой с практически опит да обясни.matsinka,в сайта на Дими има и на два етажа вити торти,разкошни са обаче тя все много малки ги прави кат оза двама души,Ако искаш ще ти дам веднага сайта ,за да не ровиш да търсиш,ако го имаш пък още по добре
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1083



Моят сватбен албум

« Отговор #386 -: февруари 15, 2012, 12:45:46 »

matsinka, пълнежът е от праз лук и гъбки (те са запържени заедно), прясна мащерка, чесънче, лимонов сок, магданоз, сол и пипер, както и малко сурово пиле - всичко е блендирано в миксер или блендер и с това се мажат пържолките. Пържолките се навиват, завързват се и първо се запържват от всички страни, после се доготвят (задушават) в бяло винце и бульон на котлона. С течността от готвенето на пиленцето се прави сос - комбинация от пилешки бульон, бяло винце, масло, магданоз, лимонов сок, сол, пипер. Ями, дето се вика.  blum
« Последна редакция: февруари 15, 2012, 12:53:42 от Ariel » Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 571



Моят сватбен албум

« Отговор #387 -: февруари 15, 2012, 12:51:12 »

И аз искам да разбера за работата с фондан ,четох много в нета за него,но друго си  е някой с практически опит да обясни.matsinka,в сайта на Дими има и на два етажа вити торти,разкошни са обаче тя все много малки ги прави кат оза двама души,Ако искаш ще ти дам веднага сайта ,за да не ровиш да търсиш,ако го имаш пък още по добре
Аз видях,че говорите за някакъв сайт с такива торти,но нямах време да го търся.Можеш да ми гопратиш ако не те затруднявам,че да не търся.

Цитат
И искаме снимка после
tease Ако става за показване само,иначе не.Или по-точно в раздел Гафове ще я постна smile

Сетих се да ви кажа,че правих печено по еврейски.От соса имаше сладникава нотка ,на мен ми допадна,но мъжът ми си е традиционалист и не остана очарован май smile


* IMG_0231.JPG (29.11 KB, 448x298 - видяно 230 пъти.)
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 571



Моят сватбен албум

« Отговор #388 -: февруари 15, 2012, 12:56:01 »

И едни картофки правих и те сладниха леко,понеже в соса с които трябваше да ги намажа имаше балсамико тъмен и мед,и др.неща.Та от меда леко сладниха.Но явно е въпрос на вкус. pardon
Ariel,мерси, да бързам да пиша,понеже имам да уча и не видях ,че си ми отговорила.Ще ги пробвам много добре изглеждат.


* IMG_0227.JPG (32.76 KB, 448x298 - видяно 241 пъти.)
« Последна редакция: февруари 15, 2012, 12:59:09 от matsinka » Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1083



Моят сватбен албум

« Отговор #389 -: февруари 15, 2012, 13:04:58 »

Bibsi8792, аз няколко пъти се каня да те питам и все забрявам покрай другите рецепти - би ли могла да ми пуснеш рецептата на тиквените кюфтенца, много съм им се наточила!  give_rose

matsinka, аз направо обожавам сладникав привкус в ястията, пусни и ти ако и когато имаш време тази за месцето.  give_rose И успех с изпитите!

Леле и аз имам много да уча, изчезвам...  witch
« Последна редакция: февруари 15, 2012, 13:07:52 от Ariel » Активен
Страници: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines