Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 28, 2024, 10:29:57
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
Страници:
1
...
21
22
[
23
]
24
25
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13 (Прочетена 190246 пъти)
Kiwi
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1003
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #330 -:
февруари 11, 2012, 11:15:07 »
Аз редовно си хапвам нахут от консерва и не мисля, че е мек. Здраво дъвкане пада
За твоята рецепта твърд ли трябва да бъде?
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1083
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #331 -:
февруари 11, 2012, 11:20:20 »
kiwi
, ами точно това е проблемът, че не знам. В рецептата се казва, че се взима сух нахут, накисва се от предната вечер и на другия ден се смила с миксер. Рецептата е за фалафели на топчета. А този от консервата, който си купих го опитах вчера да видя колко е мек и е доста мек - като варен морков е. Е, пак ще успея да го смеля де...
Не знам, може би има значение видът консервиран нахут. Но ще карам както
Анелка
каза, че не ми се рискува. Благодаря ти!
Активен
Dinna
Професор
Публикации: 310
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #332 -:
февруари 11, 2012, 11:56:43 »
Ариел давай с този от консервата. Аз само такъв ползвам. Хич не ми се занимава да го накисвам.
До момента съм нямала проблеми
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1003
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #333 -:
февруари 11, 2012, 12:22:24 »
Аз съм ползвала и твърд за други рецепти (хомус например), накисва се, за да омекне, т.е. да стане като този от консервата, но не е толкова мек и после го сварявам. Консеривараният май е минал и топлинна обработка и си го ползвам директно, а ако ще му правиш още нещо май няма много смисъл да е от консерва.
Ама това си е голяма хамалогия със суровия нахут - кисни, цеди... Ако ползваш консервиран само трябва да му махнеш всичката вода. Аз си имам един трик с консервите, които се отварят с едно като палче, отварям мъничко, колкото да има малка дупчица и ги оставям легнали на ръба на мивката да изтече всичката водата. После отварям напълно
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #334 -:
февруари 11, 2012, 17:07:31 »
От мен днес една торта-Вита торта с боровинки и шоколадов крем покрита с фондан.Това ми е първия опит с фондан.
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1096
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #335 -:
февруари 11, 2012, 17:32:31 »
GUCCI поздравления мила - великолепно си се справила ,а съпругът ти ще бъде просто очарован
Така и не се престраших да работя с този фондан - лесно ли се работи с него??Сама ли си го прави или си купи готов???и може ли рецептата???за тортата
Аз днес направих пак пърленки заради мъжа ми
с кашкавал и сиренце,а в тестото този път сложих и малко чубричка.Какво се е влюбил в тези пърленки незнам
И сега правя пържено свинско месце с вино и много лимон- малко нездравословно ,но пък вкусно
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #336 -:
февруари 11, 2012, 17:43:37 »
Bibsi8792 фондана е готов купен.Лесно се работи като с пластелин.Оцветяването е по трудно.Рецептата е микс от няколко и като пробвам на вкус защото за първи път я правя ще я напиша.
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1096
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #337 -:
февруари 11, 2012, 17:55:45 »
Цитат на: gucci в февруари 11, 2012, 17:43:37
Bibsi8792 фондана е готов купен.Лесно се работи като с пластелин.Оцветяването е по трудно.Рецептата е микс от няколко и като пробвам на вкус защото за първи път я правя ще я напиша.
Добре ,благодаря ти.А за вкуса не се и съмнявам ,че ще е уникален !
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #338 -:
февруари 11, 2012, 18:23:25 »
Цитат на: gucci в февруари 11, 2012, 17:07:31
От мен днес една торта-Вита торта с боровинки и шоколадов крем покрита с фондан.Това ми е първия опит с фондан.
Гери,браво ,прекрасна е ,а от къде купи готовия фондан?
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4922
яхнала метлата
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #339 -:
февруари 11, 2012, 18:48:12 »
Не съм Гери, но да кажа, понеже си делихме фондана, купихме го от интернет сайт.Ние обаче с Гери все едно сме се наговорили и аз направих вита торта и я покрих с фондан, е моята е с маслен крем.Като я разрежа ще снимам и ще кача
Между другото с фондана се работи много лесно и го препоръчвам пред марципан Варна.
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1083
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #340 -:
февруари 11, 2012, 18:50:44 »
Гучита, Маги
, браво, вече сте в тежката категория на професионалистите!!!
Направо ви се възхищавам, че сте се престрашили да работите с фондан. На мен ми изглежда много трудно с това оцветяване. Дано не съм права.
От супермаркет може ли да се купи фондан? Или само в специализирани магазини? Или само от интернет?
А вита торта защо му викате?
Аз сега готвя много работи, ще ви показвам по-късно.
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #341 -:
февруари 11, 2012, 18:55:45 »
http://www.hitrini.com/product/106/pme-byal-fondan-2-5-kg.html
Ето този фондан си делнахме с Маги.Маги мило хайде пускай снимкиииииии ,че я чакам с нетръпение да я видя твоята торта.Маги много ми помогна за направата и за работата с фондан.
Ariel не е трудно пробвай се с готов.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4922
яхнала метлата
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #342 -:
февруари 11, 2012, 19:10:28 »
Ето я и моята торта.Аз имам много забележки към нея, но за да ги поправя, трябва да си взема много инструменти.Важното е че работих с фондан, видях че е много по-лесно от марципан Варна
Тортата трябваше да е бяло и синьо със снежинки, но сутринта реших да е бяло и червено със сърца и рози
RDM.JPG
(51.53 KB, 768x576 - видяно 206 пъти.)
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #343 -:
февруари 11, 2012, 19:28:00 »
Маги,браво прекрасна торта.Витата торта от блога на Дими ли е аз съм я правила няколко пъти разкошна става.Да покажете с Гери и парченце
Активен
JANET_1
Професор
Публикации: 314
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #344 -:
февруари 11, 2012, 19:31:18 »
Мале момичета какви неща творите
Поздравления
Активен
Страници:
1
...
21
22
[
23
]
24
25
...
30
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines