Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 01, 2024, 05:11:34
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
Страници:
1
...
20
21
[
22
]
23
24
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13 (Прочетена 190761 пъти)
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #315 -:
февруари 10, 2012, 19:06:51 »
7гр суха мая отговарят на 25гр жива
Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 916
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #316 -:
февруари 10, 2012, 19:11:48 »
Супер, Гучи, много благодаря за бързия отговор - отивам да меся
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #317 -:
февруари 10, 2012, 20:16:13 »
албенчик, дано не ти е късно, по принцип мисля че правих канелените рулца с 2 сухи от 7гр, така че ги сложи и двете за всеки случай, зависи и от тавата ти де.
О, то Гучи е отговорила, значи разбра.
Бибси, радвам се, че сте го харесали, казах ви, че няма да съжалявате и затова ви насърчих да ги направите.
Джанет мога ли да попитам, ако маслото е по средно 200гр, защото има и по 125 и по 250, но да речех хайде взимам 125гр. по 6 пакета, това са 750гр масло, къде отива, та то няма ли да плува в масло?? Много странно.
Ето и аз какво направих днес. Тортилите няма да го повторя обаче, отне много време, аз търся къде ли не готови и няма, много се умириса и направо и тримата влезнахме да се къпем веднага
Дано пуснат готови тортили, аз ги бях виждала някъде, но не помня , сигурно ги има в метро.
Та направих чеснови хлебчета, малко в повече ми дойде копъра, но той се маха лесно, е такива хлебчета не бях яла, направо изядох докато беше топло едно и няма да вечерям.
После са тортилите и накрая моята си баклава, супер бърза и със сладко.
Накрая клипче , така направих баницата сплетена, както matsinka е направила нейния десерт.
http://www.youtube.com/watch?v=gV0B4l_wOnE&list=FLz4CCUVwKZnqOMVKbVZZGPg&index=105&feature=plpp_video
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #318 -:
февруари 10, 2012, 20:22:14 »
Туити прекрасни са.Дай рецептата за бкалавата.Готви тортили има Кауфланд.
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #319 -:
февруари 10, 2012, 20:44:10 »
Аз съм търсила 3 пъти в кауфланд, мисля че там ги видях, но сега не намирам, има гръцки питки, палачинки, но тортили не. Може би зареждат ако се търси, ще видя в друг Кауфланд.
Така сега направих половин доза баклава, защото аз не ям. Взех 6 листа кори.
3 листа един върху друг, отгоре сложих разтопено масло,след това сладко ,малко захар и орехи. Сложих отгоре другите 3 листа и повторих. Навих на руло и нарязах. Поставих ги с нарязано в тавата и сложих разтопено масло, полях ги с 2/3 от малко масло, досложих и олио и запекох до златисто. Като изстина залях с сироп от вода и захар равни количества почти.То става и само с олио не виждам разлика, може би съвсем малка и от сладкото имаше лека кисела жилка като лимон, много хубаво. Все пак го тествах
Ами това е, супер лесно, аз по принцип на око готвя, така беше и с хлебчетата, че ми се видя малко сухо тестото по рецепта, но добавих още малко мляко.
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #320 -:
февруари 10, 2012, 21:19:55 »
Благодаря Туити
От мен една Добружанка с пуешко и лук
Активен
JANET_1
Професор
Публикации: 314
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #321 -:
февруари 10, 2012, 21:21:18 »
Момичета баклавата стана страхотна
всички много я харесаха,ето и рецептата
6 пакетчета масло по 125гр или 3 пакетчета по 250гр.
1 пакет точени кори (финни) препоръчаха ми Девон
орехи около 0.500 гр или кои колкото иска
1 килограм захар -за сиропа
1 литър вода
2 ванилии
Нареждат се корите 2 кори,орехи,2кори,орехи,2 кори,орехи и така докато свъшат корите
Нарязвате на колкото се може по на ситно.
Маслото (750 грама) се загравя на котлона,докато се разтопи напълно и лекичко клокне
,
след това с една лъжичка минавате по улеичетата на баклавата,докато свърши маслото.
Оставяте така за 30-35 минути да поеме маслото и след това печете на предварително загрята фурна на 200 гардуса(аз я пеках около 15 минути)
По рецепта трябва да се залее след 12часа ,но аз я залях след 4 часа със сироп от захар,вода и ванилията,
Когато изстине е готова за хапване
с една топка сладолед например
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1209
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #322 -:
февруари 10, 2012, 21:29:57 »
gucci Добружанката изглежда много апетитна, ще дадеш ли рецептичка
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1083
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #323 -:
февруари 10, 2012, 21:32:12 »
Аз да ви се оплача днес обиколих сума ти магазини, за да намеря булгур и никъде нямаше. Не знам в колко магазина и супермаркета влезнах и няма и няма. Накрая отидох до един магазин за здравословни храни и трябваше да се обадят по телефона в другия им магазин, за да доставят един пакет специално за мен. Казаха, че нямало в Холандия търсене за булгур.
Утре ще мина да си го взема.
Имам един въпрос
към момичетата, които са правили фалафели - имате ли идея дали мога да използвам нахут от консерва вместо сух? Аз имам и сух, но си купих и в консерва да го пробвам, защото ако може него да ползвам това ще означава, че не трябва да го накисвам от предишния ден, пестене на време един вид. В консервата е с вода и е мек, като всеки консервиран зеленчук. Какво мислите, дали ще се получи?
Аз днес правих яйченото руло със сирена на Гучи, получи се много вкусно, но ми се начупи.
Пекох го както беше указано. Според мен брашното е малко в повечко, следващият път бих сложила само малко брашно, колкото да задържи молекулите на яйцата заедно, но да не е прекалено гъсто, защото после при навиването се чупи. Но вкусът беше супер! Благодаря gucci!
«
Последна редакция: февруари 10, 2012, 22:08:03 от Ariel
»
Активен
JANET_1
Професор
Публикации: 314
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #324 -:
февруари 10, 2012, 21:38:44 »
ето и снимка на баклавичката
DSC00104.JPG
(54.7 KB, 588x441 - видяно 221 пъти.)
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #325 -:
февруари 10, 2012, 21:40:34 »
Цитат на: InLove_Girl в февруари 10, 2012, 21:29:57
gucci Добружанката изглежда много апетитна, ще дадеш ли рецептичка
Добружанки
2 и 1/2 ч.ч башно
1/2 ч.ч олио
1 ч.ч кисело мляко
1 с.л. сода
сирене
пуешко
глава лук
Гасиш содата в млякото.Пресяваш брашното.Смесваш млякото с олиото.Добяваш брашното-разместваш до хомогенност.Прибавяш сиренето натрошено и пуешкото на кубчета.Намазняваш тавичка -малка.Изсипваш сместа отгоре ръсиш с шарена сол и подреждаш резените лук.Печеш до готовност
Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 916
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #326 -:
февруари 10, 2012, 23:43:55 »
Гучи, Туити, благодаря за съвета - сложих 2 пакетчета суха мая /по 7 гр едното/ за около 900 грама брашно и се получи супер. Успях и добре да изпека питката, което по принцип ми е малко трудно в нашите газови фурни тук.
Вече хапнахме заедно с вечерята от питката, а за десер - парченца питка с мед и орехи ммммм....
IMG_1160.jpg
(68.75 KB, 720x480 - видяно 214 пъти.)
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #327 -:
февруари 11, 2012, 09:34:23 »
Гучи и аз може да я направя тази добруджанка, особено щом е с лук, изглежда много вкусно. :І)
Бени, много хубава пита, сигурна съм, че ако сте я яли и топла се е свършила.
Джанет, хубава баклава, но аз я правя бързо, все пак имам бебе и гледам да й обръщам внимание.
Ариел, направи го с кус-кус или киноа, пак ще стане, даже може и с начупен ориз, той е много дребен
За нахута ти предлагам да използваш консерва. Какво ще се мъчиш да го киснеш. след това задължително в тенджера под налягане. ЩЕ ти се получи, не се притеснявай. Кога идват гостите?
Активен
anelcka80
Сватбен ГУРУ
Публикации: 859
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #328 -:
февруари 11, 2012, 11:02:18 »
Ariel
аз не съм пробвала с нахут от консерва. Не мисля обаче че е добра идея с такъв- много е мек, както казваш ти- ще стане на каша, може да не става за оформяне на кюфтенцата. В този ред на мисли- не съм писала колко големи трябва да са- аз ги правя колкото пинг-понг топчета и ги спрлесквам да станат като шайбички за игра на хокей на лед, малко смешно го обясних...
.Та пробвай предварително дали ще стане с тази консерва, че да не ти дойдат гостите и да не се получи тогава...
А количеството което съм дала в рецептата е страшно много- радели го на две...
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1083
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #329 -:
февруари 11, 2012, 11:06:59 »
Цитат на: tweety bird в февруари 11, 2012, 09:34:23
Ариел, направи го с кус-кус или киноа, пак ще стане, даже може и с начупен ориз, той е много дребен
За нахута ти предлагам да използваш консерва. Какво ще се мъчиш да го киснеш. след това задължително в тенджера под налягане. ЩЕ ти се получи, не се притеснявай. Кога идват гостите?
Туитче
, на мен нахутът и булгурът ми трябват за фалафелчетата. А иначе за гостите имаме време - решила съм да правя веганско ризото за девойката, дано го хареса! Благодаря ти все пак!
anelcka80
, ей сега преди да публикувам видях, че и ти си писала. Благодаря мила, и аз имам такова притеснение за консервата, да не стане на каша.
Иначе фалафелчетата са си за нас, не за гости, така че има място за провал. Ще карам със сух.
Правя ги по рецептата на Маги, но тя не е чак толкова различна от твоята.
«
Последна редакция: февруари 11, 2012, 11:09:44 от Ariel
»
Активен
Страници:
1
...
20
21
[
22
]
23
24
...
30
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines