Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 28, 2024, 12:39:01

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13  (Прочетена 190375 пъти)
 
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #315 -: февруари 10, 2012, 19:06:51 »

7гр суха мая отговарят на 25гр жива
Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 916



Моят сватбен албум

« Отговор #316 -: февруари 10, 2012, 19:11:48 »

Супер, Гучи, много благодаря за бързия отговор - отивам да меся  smile
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #317 -: февруари 10, 2012, 20:16:13 »

албенчик, дано не ти е късно, по принцип мисля че правих канелените рулца с 2 сухи от 7гр, така че ги сложи и двете за всеки случай, зависи и от тавата ти де.
О, то Гучи е отговорила, значи разбра. smile
Бибси, радвам се, че сте го харесали, казах ви, че няма да съжалявате и затова ви насърчих да ги направите.
Джанет мога ли да попитам, ако маслото е по средно 200гр, защото има и по 125 и по 250, но да речех хайде взимам 125гр. по 6 пакета, това са 750гр масло, къде отива, та то няма ли да плува в масло?? Много странно.
Ето и аз какво направих днес. Тортилите няма да го повторя обаче, отне много време, аз търся къде ли не готови и няма, много се умириса и направо и тримата влезнахме да се къпем веднага smile Дано пуснат готови тортили, аз ги бях виждала някъде, но не помня , сигурно ги има в метро.
Та направих чеснови хлебчета, малко в повече ми дойде копъра, но той се маха лесно, е такива хлебчета не бях яла, направо изядох докато беше топло едно и няма да вечерям. smile
После са тортилите и накрая моята си баклава, супер бърза и със сладко.
Накрая клипче , така направих баницата сплетена, както matsinka е направила нейния десерт.



http://www.youtube.com/watch?v=gV0B4l_wOnE&list=FLz4CCUVwKZnqOMVKbVZZGPg&index=105&feature=plpp_video
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #318 -: февруари 10, 2012, 20:22:14 »

Туити прекрасни са.Дай рецептата за бкалавата.Готви тортили има Кауфланд.
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #319 -: февруари 10, 2012, 20:44:10 »

Аз съм търсила 3 пъти в кауфланд, мисля че там ги видях, но сега не намирам, има гръцки питки, палачинки, но тортили не. Може би зареждат ако се търси, ще видя в друг Кауфланд.
Така сега направих половин доза баклава, защото аз не ям. Взех 6 листа кори.
3 листа един върху друг, отгоре сложих разтопено масло,след това сладко ,малко захар и орехи. Сложих отгоре другите 3 листа и повторих. Навих на руло и нарязах. Поставих ги с нарязано в тавата и сложих разтопено масло, полях ги с 2/3 от малко масло, досложих и олио и запекох до златисто. Като изстина залях с сироп от вода и захар равни количества почти.То става и само с олио не виждам разлика, може би съвсем малка и от сладкото имаше лека кисела жилка като лимон, много хубаво. Все пак го тествах smile  Ами това е, супер лесно, аз по принцип на око готвя, така беше и с хлебчетата, че ми се видя малко сухо тестото по рецепта, но добавих още малко мляко.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #320 -: февруари 10, 2012, 21:19:55 »

Благодаря Туити
От мен една Добружанка с пуешко и лук
Активен
JANET_1
Професор
****
Публикации: 314



Моят сватбен албум

« Отговор #321 -: февруари 10, 2012, 21:21:18 »

Момичета баклавата стана страхотна  Yes  yahoo всички много я харесаха,ето и рецептата

6 пакетчета масло по 125гр или 3 пакетчета по 250гр.
1 пакет точени кори (финни) препоръчаха ми Девон
орехи около 0.500 гр или кои колкото иска
1 килограм захар -за сиропа
1 литър вода
2 ванилии

Нареждат се корите 2 кори,орехи,2кори,орехи,2 кори,орехи и така докато свъшат корите smile
Нарязвате на колкото се може по на ситно.
Маслото (750 грама) се загравя на котлона,докато се разтопи напълно и лекичко клокне smile ,
след това с една лъжичка минавате по улеичетата на баклавата,докато свърши маслото.
Оставяте така за 30-35 минути да поеме маслото и след това печете на предварително загрята фурна на 200 гардуса(аз я пеках около 15 минути)
По рецепта трябва да се залее след 12часа ,но аз я залях след 4 часа със сироп от захар,вода и ванилията,
Когато изстине е готова за хапване smile с една топка сладолед например  Torte Torte Torte
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1209



Моят сватбен албум

« Отговор #322 -: февруари 10, 2012, 21:29:57 »

gucci Добружанката изглежда много апетитна, ще дадеш ли рецептичка  give_rose
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1083



Моят сватбен албум

« Отговор #323 -: февруари 10, 2012, 21:32:12 »

Аз да ви се оплача днес обиколих сума ти магазини, за да намеря булгур и никъде нямаше. Не знам в колко магазина и супермаркета влезнах и няма и няма. Накрая отидох до един магазин за здравословни храни и трябваше да се обадят по телефона в другия им магазин, за да доставят един пакет специално за мен. Казаха, че нямало в Холандия търсене за булгур.  crazy Утре ще мина да си го взема.  smile

Имам един въпрос към момичетата, които са правили фалафели - имате ли идея дали мога да използвам нахут от консерва вместо сух? Аз имам и сух, но си купих и в консерва да го пробвам, защото ако може него да ползвам това ще означава, че не трябва да го накисвам от предишния ден, пестене на време един вид. В консервата е с вода и е мек, като всеки консервиран зеленчук. Какво мислите, дали ще се получи?

Аз днес правих яйченото руло със сирена на Гучи, получи се много вкусно, но ми се начупи.  blum Пекох го както беше указано. Според мен брашното е малко в повечко, следващият път бих сложила само малко брашно, колкото да задържи молекулите на яйцата заедно, но да не е прекалено гъсто, защото после при навиването се чупи. Но вкусът беше супер! Благодаря gucci!  give_rose
« Последна редакция: февруари 10, 2012, 22:08:03 от Ariel » Активен
JANET_1
Професор
****
Публикации: 314



Моят сватбен албум

« Отговор #324 -: февруари 10, 2012, 21:38:44 »

ето и снимка на баклавичката  smile smile


* DSC00104.JPG (54.7 KB, 588x441 - видяно 220 пъти.)
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #325 -: февруари 10, 2012, 21:40:34 »

gucci Добружанката изглежда много апетитна, ще дадеш ли рецептичка  give_rose
Добружанки
2 и 1/2 ч.ч башно
1/2 ч.ч олио
1 ч.ч кисело мляко
1 с.л. сода
сирене
пуешко
глава лук
Гасиш содата в млякото.Пресяваш брашното.Смесваш млякото с олиото.Добяваш брашното-разместваш до хомогенност.Прибавяш сиренето натрошено и пуешкото на кубчета.Намазняваш тавичка -малка.Изсипваш сместа отгоре ръсиш с шарена сол и подреждаш резените лук.Печеш до готовност
Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 916



Моят сватбен албум

« Отговор #326 -: февруари 10, 2012, 23:43:55 »

Гучи, Туити, благодаря за съвета - сложих 2 пакетчета суха мая /по 7 гр едното/ за около 900 грама брашно и се получи супер. Успях и добре да изпека питката, което по принцип ми е малко трудно в нашите газови фурни тук.
Вече хапнахме заедно с  вечерята от питката, а за десер - парченца питка с мед и орехи ммммм....


* IMG_1160.jpg (68.75 KB, 720x480 - видяно 213 пъти.)
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #327 -: февруари 11, 2012, 09:34:23 »

Гучи и аз може да я направя тази добруджанка, особено щом е с лук, изглежда много вкусно. :І)
Бени, много хубава пита, сигурна съм, че ако сте я яли и топла се е свършила.
Джанет, хубава баклава, но аз я правя бързо, все пак имам  бебе и гледам да й обръщам внимание.
Ариел, направи го с кус-кус или киноа, пак ще стане, даже може и с начупен ориз, той е много дребен
За нахута ти предлагам да използваш консерва. Какво ще се мъчиш да го киснеш. след това задължително в тенджера под налягане. ЩЕ ти се получи, не се притеснявай. Кога идват гостите? smile
Активен
anelcka80
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 859


Моят сватбен албум

« Отговор #328 -: февруари 11, 2012, 11:02:18 »

Ariel аз не съм пробвала с нахут от консерва. Не мисля обаче че е добра идея с такъв- много е мек, както казваш ти- ще стане на каша, може да не става за оформяне на кюфтенцата. В този ред на мисли- не съм писала колко големи трябва да са- аз ги правя колкото пинг-понг топчета и ги спрлесквам да станат като шайбички за игра на хокей на лед, малко смешно го обясних... pardon .Та пробвай предварително дали ще стане с тази консерва, че да не ти дойдат гостите и да не се получи тогава...
А количеството което съм дала в рецептата е страшно много- радели го на две...
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1083



Моят сватбен албум

« Отговор #329 -: февруари 11, 2012, 11:06:59 »

Ариел, направи го с кус-кус или киноа, пак ще стане, даже може и с начупен ориз, той е много дребен
За нахута ти предлагам да използваш консерва. Какво ще се мъчиш да го киснеш. след това задължително в тенджера под налягане. ЩЕ ти се получи, не се притеснявай. Кога идват гостите? smile

Туитче, на мен нахутът и булгурът ми трябват за фалафелчетата. А иначе за гостите имаме време - решила съм да правя веганско ризото за девойката, дано го хареса! Благодаря ти все пак!  smile smile smile

anelcka80, ей сега преди да публикувам видях, че и ти си писала. Благодаря мила, и аз имам такова притеснение за консервата, да не стане на каша.  sad Иначе фалафелчетата са си за нас, не за гости, така че има място за провал. Ще карам със сух.  smile Правя ги по рецептата на Маги, но тя не е чак толкова различна от твоята.
« Последна редакция: февруари 11, 2012, 11:09:44 от Ariel » Активен
Страници: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines