Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 01, 2024, 05:15:08
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13 (Прочетена 190779 пъти)
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #195 -:
февруари 03, 2012, 10:10:51 »
MWPO, благодаря за рецептата, аз го гледах, но не я записах, после ме хвана яд.
Matsinka, тортата ти изглежда като купена, много е красива, аз няма как да правя Гараш, защото ми е тежка и на мен и на съпруга ми.
Нещо нямам настроение за готвене и творене, готвя, ама ей така без мерак.
Откакто започнах да правя крилцата с домашен Барбекю сос и пилето започнах да го глазирам. Много ми е вкусно и със семки и зелени сухи подправки. Само дето не слагам горчица, сигурно и така е хубаво.
Гучи, сигурно за това говориш:
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #196 -:
февруари 03, 2012, 10:20:09 »
tweety bird не е това.Моета е затворено и ябълките са настъргани.
matsinka много впечатляваща е тортата.Аз пък правя един фалшив гараш-не е толкова тежка като оригиналната ,но е адски вкусна и много шоколадова.
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #197 -:
февруари 03, 2012, 10:22:38 »
Този е с праскови де, понеже каза много лесен и това ми се видя такова
А сподели и твоята рецепта за тортата.
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #198 -:
февруари 03, 2012, 10:24:39 »
tweety bird ще гледамдовечера или утре да я напиша,че не я знам наизус.
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1096
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #199 -:
февруари 03, 2012, 11:01:43 »
Цитат на: Ariel в февруари 02, 2012, 15:45:38
Bibsi8792
, права си, наистина е до вкус и предпочитание. То идеята на бирата е точно да предодврати да не се изсушава месенцето. Аз да попитам каква е тази извираща бира, че ми стана интересно?
Имах предвид ,когато бирата започва да облива пилето
Нали от топлината започва да илиза от кенчето или бутилката- ех ама и аз го обясних ама
matsinka браво - тортата изглежда великолепно просто ...
«
Последна редакция: февруари 03, 2012, 11:06:00 от Bibsi8792
»
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #200 -:
февруари 03, 2012, 12:06:34 »
Ariel, кенът не е ли вреден особено когато се нагрее, четох, че дори и с алуминиево фолио не е хубаво да затваряш храната. Опитай с бирено шише или буркан.
ще чакам на Гучи рецептата да видим, аз по принцип не съм по шоколада, но си заслужава понякога десерт с шоколад.
Имам доста останал хляб и ще пържа филийки с кашкавал, сладки филийки и пица от тях. Да има през уикенда какво да се яде.
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #201 -:
февруари 03, 2012, 12:39:01 »
matsinka
, моля те кажи как печеш блатовете - един по един или по няколко... аз съм правила Гараш навремето и ми се получи и искам пак да направя, но не си спомням как пекох блатовете...
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1096
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #202 -:
февруари 03, 2012, 13:03:44 »
Цитат на: rozovka в февруари 03, 2012, 12:39:01
matsinka
, моля те кажи как печеш блатовете - един по един или по няколко... аз съм правила Гараш навремето и ми се получи и искам пак да направя, но не си спомням как пекох блатовете...
Мила,извинявай ,че се намесвам ,но matsika e написала рецептата подробно ,а ето и за блатовете.
Цитат на: matsinka в февруари 02, 2012, 22:14:18
Ако изсипвате сместта със стандартен като големина черпак, долу горе 1 е достатъчен за един блат. Загладете сместта с лъжица.
Печете блатовете в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Изпичането става бързо, внимавайте да не ги прегорите.
«
Последна редакция: февруари 03, 2012, 13:05:31 от Bibsi8792
»
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1083
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #203 -:
февруари 03, 2012, 14:00:16 »
Цитат на: tweety bird в февруари 03, 2012, 12:06:34
Ariel, кенът не е ли вреден особено когато се нагрее, четох, че дори и с алуминиево фолио не е хубаво да затваряш храната.
Пусни линкче към това, което си чела. Аз за пръв път чувам за такова нещо, а доста чета по въпроса.
Може би
Данитка
има предвид този ябълков пай, или торта, както там се води:
Аз никога не съм го готвила, макар, че имам американската рецепта, защото си го купуваме от пекарната до нас - там са специализирани в правенето му и е най-вкусният пай от всички плодови пайове! И да искам не мога да го докарам така на вкус у дома, а и като видя колко е дълга рецептата направо ми се отщява. Те холандците нали са луди на тема ябълков пай... та аз си се възползвам!
«
Последна редакция: февруари 03, 2012, 15:15:06 от Ariel
»
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 571
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #204 -:
февруари 03, 2012, 14:14:48 »
rozovka,това е най-голямата занимавка,че блатовете се пекат един по един.Бързо се изпичат спор няма,но много време отнема да се разстеле тънък блат на листа хартия за печене.Аз дори докато се пече единия и си разстилам следващия,за да става по-бързо.Понеже имам вече многоо опит с гарашите.Като имам време ще напиша и другата която правя най-редовно (всеки месец,че то винаги има поводи ).
И да споделя аз направих 7 блата,въпреки ще пишеше само 6,но много ми излезе сместа.Понеже имах останали белтъци от предния ден и сложих и тях.Та с останалото направих ореховки.Не са като купените,но дребния много ги хареса.
Преди седмица правих и още една торта,пак с орехи .От един друг сайт взех рецептата.Казва се тортаДинастия.Пак с два крема.Но стана по-бързо,понеже изпекох само 1 блат в най-голямата ми правоъгълна тава (много тънък) и после го разрязах на 3 по дължина.Стана много добре,а и не висях цял ден за една торта.Малко приличаше на руло,понеже е една педя широко,апък дълго.Но беше по-нестандартно и много вкусно.
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
Dum spiro, spero!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #205 -:
февруари 03, 2012, 14:51:49 »
Цитат на: tweety bird в февруари 03, 2012, 12:06:34
Ariel, кенът не е ли вреден особено когато се нагрее, четох, че дори и с алуминиево фолио не е хубаво да затваряш храната. Опитай с бирено шише или буркан.
И аз снощи се замислих над същия въпрос. И се зачудих как се получава, ако се използва бутилка с бира, а после се сетих, че преди време Бубка беше публикувала нейната рецепта за пиле на бутилка
ето тук
, даже и снимка е сложила
тук
. Аз много харесах обяснението на Ариел, защото е много подробно и хубаво, обаче май ще пробвам да правя по рецептата на Бубка, че нямам толкова време и продукти да се занимавам.
Мацинка
, много е готина твоята торта. А за нея наскоро четох нямкъде, че всъщност Торта Гараш се е появила в началото на 20в. в една сладкарница в София, която е била собственост на унгарец, та всъщност си е българска, но измислена от него тук, а не е привнесена. Много интересно ми стана, защото винаги съм си мислела, че си е натурално унгарска.
Гучи
, моля те, дай и твоята Гараш рецепта.
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1484
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #206 -:
февруари 03, 2012, 15:06:45 »
Винаги чета с голямо удоволствие темата
За мое съжаление няма как да се включа, понеже на фона на всички тези майсторски изпълнения, моите "постижения" са бледнеят...Надявам се да не се сърдите, че си имате един редовен читател и верен почитател
Бих се радвала, когато имате време, желание и вдъхновение, да понапишете и предисторията на някоя от рецептите. Например ако сте внесли нещо ново в традиционна - защо и как е станало. Ако сте измислили своя или знаете някоя интересна за използвана от вас
Ariel
, страхотно описана рецепта
Много изкушаваща
matsinka
, каква си лоша
С тази торта приканваш към чревоугодничество!
«
Последна редакция: февруари 03, 2012, 15:08:53 от michelle
»
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1083
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #207 -:
февруари 03, 2012, 15:22:27 »
Деничка Звездичка,
рецептата на Бубка е хубава, но е съвсем различна. Успех на теб с пилето!
michelle
, ще се опитам да вмъквам такива коментари по рецептите както казваш, харесва ми идеята! И не се стеснявай да пускаш идеи, колкото и да ти се струват семпли. Понякога най-простите ястия са най-вкусни и не толкова лесни за правене, колкото си мислим. Аз например революционизирах идеята за омлет - всеки ще ви каже, че това е най-лесното нещо за правене и всеки може да го сготви. Аз пък ви казвам, че не е така и има начин да се направи омлет по такъв начин, че ще си кажете, че никога не сте яли истински френски омлет досега.
Поздравче за всички кулинарни съфорумки от снежна Холандия - прясна снимка от днес:
«
Последна редакция: февруари 03, 2012, 15:27:31 от Ariel
»
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #208 -:
февруари 03, 2012, 15:50:15 »
Ариел, голяма зима е тази година
Аз това го бях чела някъде като бях в Америка, сега не знам къде точно, но ето намерих подобни линкове:
http://www.realsimple.com/food-recipes/tools-products/aluminum-foil-safe-10000001154553/index.html
Всъщност е много противоречиво
http://voices.yahoo.com/four-bad-uses-aluminum-foil-1835064.html
Общо взето може да се ползва, но не за всички цели.
Ако напишеш в гугъл ще ти излезе много по темата. Не трябва да се готви общо взето с алуминиево фолио. А аз съм пекла месо така
. Е, не може от всичко да се пазиш все пак.
Ето и пицата : изчистих малко хладилника
такава пица няма какво ли не сложих
«
Последна редакция: февруари 03, 2012, 19:44:48 от tweety bird
»
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1083
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #209 -:
февруари 03, 2012, 22:32:42 »
Туити
, най-добре е наистина да се готви с по-малко алуминий поне докато не си изяснят учените и тези от Американската здравна асоциация полезно ли е вредно ли е. Относно рецептата за пилето с бутилка няма да се промени нищо, просто се използва бутилка вместо кен.
Днес у нас имаше глазирана сьомга (мммм!) и италианска салата Панцанела с хлебчета и босилек.
Активен
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...
30
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines