Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 01, 2024, 05:31:28

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13  (Прочетена 190848 пъти)
 
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #195 -: февруари 03, 2012, 10:10:51 »

MWPO, благодаря за рецептата, аз го гледах, но не я записах, после ме хвана яд.
Matsinka, тортата ти изглежда като купена, много е красива, аз няма как да правя Гараш, защото ми е тежка и на мен и на съпруга ми.
Нещо нямам настроение за готвене и творене, готвя, ама ей така без мерак.
Откакто започнах да правя крилцата с домашен Барбекю сос и пилето започнах да го глазирам. Много ми е вкусно и със семки и зелени сухи подправки. Само дето не слагам горчица, сигурно и така е хубаво.
Гучи, сигурно за това говориш:

Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #196 -: февруари 03, 2012, 10:20:09 »

tweety bird не е това.Моета е затворено и ябълките са настъргани.

matsinka много впечатляваща е тортата.Аз пък правя един фалшив гараш-не е толкова тежка като оригиналната ,но е адски вкусна и много шоколадова.





Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #197 -: февруари 03, 2012, 10:22:38 »

Този е с праскови де, понеже каза много лесен и това ми се видя такова smile
А сподели и твоята рецепта за тортата.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #198 -: февруари 03, 2012, 10:24:39 »


tweety bird ще гледамдовечера или утре да я напиша,че не я знам наизус.






Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1096



« Отговор #199 -: февруари 03, 2012, 11:01:43 »

Bibsi8792, права си, наистина е до вкус и предпочитание. То идеята на бирата е точно да предодврати да не се изсушава месенцето. Аз да попитам каква е тази извираща бира, че ми стана интересно?
Имах предвид ,когато бирата започва да облива пилето smile Нали от топлината започва да илиза от кенчето или бутилката- ех ама и аз го обясних ама  cap

matsinka браво - тортата изглежда великолепно просто ... yahoo
« Последна редакция: февруари 03, 2012, 11:06:00 от Bibsi8792 » Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #200 -: февруари 03, 2012, 12:06:34 »

Ariel, кенът не е ли вреден особено когато се нагрее, четох, че дори и с алуминиево фолио не е хубаво да затваряш храната. Опитай с бирено шише или буркан.
ще чакам на Гучи рецептата да видим, аз по принцип не съм по шоколада, но си заслужава понякога десерт с шоколад.
Имам доста останал хляб и ще пържа филийки с кашкавал, сладки филийки и пица от тях. Да има през уикенда какво да се яде. smile
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1031



« Отговор #201 -: февруари 03, 2012, 12:39:01 »

matsinka, моля те кажи как печеш блатовете - един по един или по няколко... аз съм правила Гараш навремето и ми се получи и искам пак да направя, но не си спомням как пекох блатовете...
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1096



« Отговор #202 -: февруари 03, 2012, 13:03:44 »

matsinka, моля те кажи как печеш блатовете - един по един или по няколко... аз съм правила Гараш навремето и ми се получи и искам пак да направя, но не си спомням как пекох блатовете...

Мила,извинявай ,че се намесвам ,но matsika e написала рецептата подробно ,а ето и за блатовете.

Ако изсипвате сместта със стандартен като големина черпак, долу горе 1 е достатъчен за един блат. Загладете сместта с лъжица.
Печете блатовете в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Изпичането става бързо, внимавайте да не ги прегорите.

« Последна редакция: февруари 03, 2012, 13:05:31 от Bibsi8792 » Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1083



Моят сватбен албум

« Отговор #203 -: февруари 03, 2012, 14:00:16 »

Ariel, кенът не е ли вреден особено когато се нагрее, четох, че дори и с алуминиево фолио не е хубаво да затваряш храната.

Пусни линкче към това, което си чела. Аз за пръв път чувам за такова нещо, а доста чета по въпроса.

Може би Данитка има предвид този ябълков пай, или торта, както там се води:



Аз никога не съм го готвила, макар, че имам американската рецепта, защото си го купуваме от пекарната до нас - там са специализирани в правенето му и е най-вкусният пай от всички плодови пайове! И да искам не мога да го докарам така на вкус у дома, а и като видя колко е дълга рецептата направо ми се отщява. Те холандците нали са луди на тема ябълков пай... та аз си се възползвам! smile
« Последна редакция: февруари 03, 2012, 15:15:06 от Ariel » Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 571



Моят сватбен албум

« Отговор #204 -: февруари 03, 2012, 14:14:48 »

rozovka,това е най-голямата занимавка,че блатовете се пекат един по един.Бързо се изпичат спор няма,но много време отнема да се разстеле тънък блат на листа хартия за печене.Аз дори докато се пече единия и си разстилам следващия,за да става по-бързо.Понеже имам вече многоо опит с гарашите.Като имам време ще напиша и другата която правя най-редовно (всеки месец,че то винаги има поводи ).
И да споделя аз направих 7  блата,въпреки ще пишеше само 6,но много ми излезе сместа.Понеже имах останали белтъци от предния ден и сложих и тях.Та с останалото направих ореховки.Не са като купените,но дребния много ги хареса.

Преди седмица правих и още  една торта,пак с орехи .От един друг сайт взех рецептата.Казва се тортаДинастия.Пак с два крема.Но стана по-бързо,понеже изпекох само 1 блат  в най-голямата ми правоъгълна тава (много тънък) и после го разрязах на 3 по дължина.Стана много добре,а и не висях  цял ден за една торта.Малко приличаше на руло,понеже е една педя широко,апък дълго.Но беше по-нестандартно и много вкусно.
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863


Dum spiro, spero!


« Отговор #205 -: февруари 03, 2012, 14:51:49 »

Ariel, кенът не е ли вреден особено когато се нагрее, четох, че дори и с алуминиево фолио не е хубаво да затваряш храната. Опитай с бирено шише или буркан.

И аз снощи се замислих над същия въпрос. И се зачудих как се получава, ако се използва бутилка с бира, а  после се сетих, че преди време Бубка беше публикувала нейната рецепта за пиле на бутилка ето тук, даже и снимка е сложила тук. Аз много харесах обяснението на Ариел, защото е много подробно и хубаво, обаче май ще пробвам да правя по рецептата на Бубка, че нямам толкова време и продукти да се занимавам.

Мацинка, много е готина твоята торта. А за нея наскоро четох нямкъде, че всъщност Торта Гараш се е появила в началото на 20в. в една сладкарница в София, която е била собственост на унгарец, та всъщност си е българска, но измислена от него тук, а не е привнесена. Много интересно ми стана, защото винаги съм си мислела, че си е натурално унгарска.

Гучи, моля те, дай и твоята Гараш рецепта. 
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1484



« Отговор #206 -: февруари 03, 2012, 15:06:45 »

 Винаги чета с голямо удоволствие темата  smile За мое съжаление няма как да се включа, понеже на фона на всички тези майсторски изпълнения, моите "постижения" са бледнеят...Надявам се да не се сърдите, че си имате един редовен читател и верен почитател  give_rose Бих се радвала, когато имате време, желание и вдъхновение, да понапишете и предисторията на някоя от рецептите. Например ако сте внесли нещо ново в традиционна - защо и как е станало. Ако сте измислили своя или знаете някоя интересна за използвана от вас  smile
 Ariel, страхотно описана рецепта  good Много изкушаваща  smile
 matsinka, каква си лоша  Wink С тази торта приканваш към чревоугодничество!
« Последна редакция: февруари 03, 2012, 15:08:53 от michelle » Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1083



Моят сватбен албум

« Отговор #207 -: февруари 03, 2012, 15:22:27 »

Деничка Звездичка, рецептата на Бубка е хубава, но е съвсем различна. Успех на теб с пилето!  give_rose

michelle, ще се опитам да вмъквам такива коментари по рецептите както казваш, харесва ми идеята! И не се стеснявай да пускаш идеи, колкото и да ти се струват семпли. Понякога най-простите ястия са най-вкусни и не толкова лесни за правене, колкото си мислим. Аз например революционизирах идеята за омлет - всеки ще ви каже, че това е най-лесното нещо за правене и всеки може да го сготви. Аз пък ви казвам, че не е така и има начин да се направи омлет по такъв начин, че ще си кажете, че никога не сте яли истински френски омлет досега.  Wink

Поздравче за всички кулинарни съфорумки от снежна Холандия - прясна снимка от днес:

 give_rose give_rose give_rose
« Последна редакция: февруари 03, 2012, 15:27:31 от Ariel » Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #208 -: февруари 03, 2012, 15:50:15 »

Ариел, голяма зима е тази година smile
Аз това го бях чела някъде като бях в Америка, сега не знам къде точно, но ето намерих подобни линкове:
http://www.realsimple.com/food-recipes/tools-products/aluminum-foil-safe-10000001154553/index.html
Всъщност е много противоречиво
http://voices.yahoo.com/four-bad-uses-aluminum-foil-1835064.html
Общо взето може да се ползва, но не за всички цели.
Ако напишеш в гугъл ще ти излезе много по темата. Не трябва да се готви общо взето с алуминиево фолио. А аз съм пекла месо така sad . Е, не може от всичко да се пазиш все пак.
Ето и пицата : изчистих малко хладилника smile такава пица няма какво ли не сложих
« Последна редакция: февруари 03, 2012, 19:44:48 от tweety bird » Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1083



Моят сватбен албум

« Отговор #209 -: февруари 03, 2012, 22:32:42 »

Туити, най-добре е наистина да се готви с по-малко алуминий поне докато не си изяснят учените и тези от Американската здравна асоциация полезно ли е вредно ли е. Относно рецептата за пилето с бутилка няма да се промени нищо, просто се използва бутилка вместо кен.  smile

Днес у нас имаше глазирана сьомга (мммм!) и италианска салата Панцанела с хлебчета и босилек.



Активен
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines