Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 01, 2024, 04:03:09

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13  (Прочетена 190740 пъти)
 
vaia
Любопитен
*
Пол: Жена
Публикации: 40



« Отговор #180 -: февруари 02, 2012, 13:46:54 »

момичета, потекоха ми лигите... smile, от вкусни, по-вкусни неща предлагате, непременно ще изпробвам някои от рецептите.
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2648



Моят сватбен албум

« Отговор #181 -: февруари 02, 2012, 14:35:17 »

matsinka, късно ли се включвам?  smile

За Коледа правих две пилета и едното беше на бутилка с глазура. Е няма такава вкусотия!  pullpigtails Откакто открих тази рецепта за глазираното пиле вече не искам друг тип пиле да готвя. И не е вярно, че на бутилка става сухо, напротив! Именно бирата, която започва да се излива отвътре от високите температури поддържа влагата в пилето и месото става просто мммм! Уникално! Ако решиш да го правиш ми пиши, ще ти пусна рецептата веднага (изпробвана е вече няколко пъти). Но ако си решила да правиш нещо друго няма да я пиша, че не ми се клика напразно. Успех!  good


аз искам рецептата, чела съм я, нодруго е да знам, че е изпитана, . На колко градуса се пече, на кое ниво се слага, ей такива работи.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #182 -: февруари 02, 2012, 15:32:38 »

А бутилката с бира пълна ли трябва да е.Момичета аз да ви питам,имаше едно време една темичка седмична,има ли още такава или замря  sad
Активен
fashion
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 399



« Отговор #183 -: февруари 02, 2012, 15:35:02 »

Горкото ,,изнасилено,, пиле  sarcastic
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1083



Моят сватбен албум

« Отговор #184 -: февруари 02, 2012, 15:45:38 »

Bibsi8792, права си, наистина е до вкус и предпочитание. То идеята на бирата е точно да предодврати да не се изсушава месенцето. Аз да попитам каква е тази извираща бира, че ми стана интересно?

roumyana, много се радвам да те видя отново!   yea И аз обичам подробни и добре описани рецепти, за да е всичко ясно, така че започвам. (Dinna и за теб пиша, скришно четяща девойко!  blum )

Глазирано пиле на бутилка

Порции: 4

ПРОДУКТИ:
1 Средно по големина пиле
5 ч.л. морска сол (ако използвате готварска малко по-малко)
1 ч.л. бакпулвер (важно!)
1 ч.л. черен пипер (най-добре прясно смлян)
1 кен бира - най-добре да се използва кен от 500 мл., от тези по-височките, а не тези от 330 мл, за да се закрепи добре пилето

За глазурата:
1 ч.л. царевично нишесте (ако нямате може и брашно, но с нишесте става по-добре)
1 с.л. вода
1/2 чаша кленов сироп (в по-големите супермаркети го има със сигурност, но може да се замени и с мед, пробвала съм и така)
1/2 чаша сладко от портокали
1/4 чаша оцет (бял, да не е червен или балсамико)
2 с.л. масло
2 с.л. горчица (Дижонска най-добре)
1 ч.л. черен пипер

ПРИГОТВЯНЕ:

1. Нагласяте фурната на 165 градуса, на най-долна позиция. За пилето - за да стане супер хрупкава кожата отгоре трябва първо да отлепите кожата на пилето от месото, мушкайки ръката си отдолу. Звучи странно, но е така - като в ръкавица мушкате ръката си под кожата и с леки движения отделяте навсякъте където кожата се допира до месото, включително и на бутчетата, за да се отхлаби напълно. След това правите малки разрези на пилето с нож (на гърба на пилето), за да може да изтече мазнината по време на печене (това е важна стъпка, не я пропускайте, не искаме мека и хлабава кожа!). Ето така:

После взимате клечка за зъби или шишче и правите дупки от другата страна на пилето, около 20-тина.
Комбинирате в купичка бакпулвера, черния пипер и солта. Първо попивате с кухненска хартия пилето, за да има колкото се може по-малко влажност. После го напудряте хубаво с ръце със сместа с бакпулвера.
От кена изливате (изпивате, хехе  blum) половината от бирата. Намажете кена с олио или зехтин, за да не залепне за пилето. Слагате пилето върху кена, така че да седне удобно.  LAUGHTER Слагате пилето в голяма тава (бирата ще се излива, ще тече мазнина от пилето, така че трябва да е стабилно). Печете около 55-75 мин. (според големината на пилето) докато се получи хубав златен цвят. През това време правите --->

2. Глазурата - Всички съставки за глазурата без царевичното нишесте и водата се слагат в малка тенджерка докато заврят. Вари се около 6-8 мин. След това се добавя разтвореното във водата нишесте. Бърка се добре около 1 мин. Маха се от печката.

Вадите пилето (след указаното време), увеличавате фурната на 250 градуса и намазвате пилето с 1/4 от глазурата.


В тавата на пилето слагате 1 1/2 чаша вода. Слага се намазаното пиле в новозагрятата фурна (изчакайте да се покачи температурата напълно) за около 5 мин. На този етап го следете да не загори, защото е много горещо. Ако видите, че започва да загаря вадите. След като е готово мажете с още 1/4 от глазурата. Оставяте го малко да подиша и сервирате! Внимание - не вадите кена веднага, изчакайте малко да подиша, за да не е гореща бирата и като се успокои тогава изтегляте кена, за да не ви опръска.

Остатъкът от глазурата можете да разредите (ако искате) с малко бульон на котлона и да сервирате като сос за месото или за картофи ако имате.

Става мнооооого вкусно! Гаранция! Приятен апетит!  give_rose

juji задължително трябва да се излее от бирата, виж горе как съм го писала, иначе не може да се лее отвътре.
fashion  funnytooth
« Последна редакция: февруари 02, 2012, 16:02:27 от Ariel » Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2648



Моят сватбен албум

« Отговор #185 -: февруари 02, 2012, 16:11:35 »

Ариел, ето това се казва хубаво и пълно описание на рецепта
 blum аз съм тук, но предимно чета
задължително ще пробвам рецептата, че имам едно пиле домашно и се чудех как да го сготвя
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #186 -: февруари 02, 2012, 19:47:03 »

Моля за изпитана рецепта за ябълков пай
Активен
*mwpo
Професор
****
Публикации: 479



« Отговор #187 -: февруари 02, 2012, 20:32:12 »

Днес при Гала правиха един ябълков пай, отлежава-изстива в момента. По-късно/утре ще дам отзив. Приготвя се за 10 минути,пече се 20-30мин.
Добавям-хареса ми. Стана лек и трохлив,блата стои като бисквитен. Ако обичате такива, а рецептата е:

200грама брашно
200грама грис
200грама захар
1 бакпулвер

1 пак.разтопено масло

7 ябълки,настъргани+канела


Сухите смеси се объркват добре. Отделно настърганите ябълки се смесват с канелата/аз добавих малко захар,че бяха кисели.
В намаслен съд се изсипва половината от сухата смес, полива се с половината масло. Изсипва се цялата смес с ябълките и отгоре другата половина суха смес.Залива се с остатъка от маслото. Пече се 20-30 минути на 160 с вентилатор, или 180 без.


Иначе в Бг-мама има един ябълков пай-сладкиш в бисквити на дъното,ред ябълки и кексова смес. Също много вкусен става,но не като традиционния пай.
« Последна редакция: февруари 02, 2012, 21:55:55 от mwpo » Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #188 -: февруари 02, 2012, 21:50:32 »

А да Лия го правеше,моля те дай рецептата ,че не успях да я запиша
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 571



Моят сватбен албум

« Отговор #189 -: февруари 02, 2012, 21:53:09 »

И  аз ще пробвам газираното пиле,мерси Ариел.Аз за днес реших да не е върху бирена бутилка,а нещо по-простичко ,понеже правих и торта Гараш.Ето какво направих- пиле вътре с половин лимон,лук и чесън,а отгоре с мед и горчица.


* IMG_0130.JPG (28.52 KB, 448x298 - видяно 257 пъти.)
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 571



Моят сватбен албум

« Отговор #190 -: февруари 02, 2012, 21:54:45 »

А  ето и унгарския Гараш


* IMG_0128.JPG (28.62 KB, 448x298 - видяно 245 пъти.)
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #191 -: февруари 02, 2012, 22:10:45 »

matsinka,прекрасна е ,дай рецепта
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 571



Моят сватбен албум

« Отговор #192 -: февруари 02, 2012, 22:14:18 »

Момичета, не искам да досаждам,но ще сложа една и отвътре да я видите.Просто е като от едно време.Много съм горда, мъжът ми каза само ММММММММММММММ blum
Всяка минута труд си заслужавашеsmile
juji,рецептата не е моя от един сайт е.Аз правя по принцип Гараш,но вътре с жълт крем,а отгоре с черен.Също е разкошна,но този път исках тази да пробвам .Понеже тази е само с един крем.
Ето рецептата :
Торта " Гараш "
    Продукти :
    за блатовете (6 броя):
    10 белтъка
    400 грама смлени орехи
    300 грама захар
    2 супени лъжици бяло брашно (с лек връх)


    за крема :
    300 грама краве масло (меко, не разтопено)
    6 жълтъка
    200 грама хубав шоколад
    100 мл вода
    100 грама захар
    ванилия
Приготвяне на крема :
Да започнем първо с крема, за да може да се охлади добре и да се работи лесно с него, без да тече.
Сложете водата и захарта на котлона да образуват захарен сироп.
След като сиропът заври, натрошете шоколада и го сложете вътре, като не спирайте да разбърквате, докато се получи гладка хомогенна смес със сиропа.
Махнете сместта от котлона, изчакайте съвсем малко и прибавете по малко от сместта към предварително разбърканите (не разбити на пяна) жълтъци.
Добавяйте от шоколадовата смес към жълтъците и не спирайте да разбърквате.
Смесете всичко напълно.
Изчакайте сместта да се охлади и прибавете маслото и ванилията.
Разбъркайте добре и оставете крема на хладно място да стегне.

Приготвяне на блатовете :
Разбийте с миксер белтъците и захарта на сняг.
Добавете орехите постепенно и разбърквайте с шпатула или лъжица, после прибавете и брашното и разбъркайте отново.
Изпечете 6 еднакви кръгли блата в подготвена намаслена и набрашнена или покрита с намаслена хартия за печене тава (диаметър около 27 см).
Ако изсипвате сместта със стандартен като големина черпак, долу горе 1 е достатъчен за един блат. Загладете сместта с лъжица.
Печете блатовете в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Изпичането става бързо, внимавайте да не ги прегорите.
Оставете готовите блатове да изстинат напълно и сглобете тортата, като се постараете да оставите малко повече крем за покриване на тортата.
Декорирайте с цели орехови ядки или с нещо по ваше желание.
Съхранявайте тортата в хладилник, ако е на топло вкуса й е различен.


Това, което получих като цялостен вкус напълно ми върна спомените за истинската торта  "Гараш ", която помня от преди години, тогава, когато тази торта се приготвяше с хубави продукти и не се пестяха материали или пък да се заместват с нещо по-евтино и изкуствено като вид.
Единствената тънкост за визуалния резултат, която усетих при приготвянето, е работата с крема и по-точно, при покриването на тортата.


* IMG_0134.JPG (27.17 KB, 448x298 - видяно 223 пъти.)
« Последна редакция: февруари 02, 2012, 22:27:12 от matsinka » Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #193 -: февруари 03, 2012, 09:14:57 »

Днес при Гала правиха един ябълков пай, отлежава-изстива в момента. По-късно/утре ще дам отзив. Приготвя се за 10 минути,пече се 20-30мин.
Добавям-хареса ми. Стана лек и трохлив,блата стои като бисквитен. Ако обичате такива, а рецептата е:

200грама брашно
200грама грис
200грама захар
1 бакпулвер

1 пак.разтопено масло

7 ябълки,настъргани+канела


Сухите смеси се объркват добре. Отделно настърганите ябълки се смесват с канелата/аз добавих малко захар,че бяха кисели.
В намаслен съд се изсипва половината от сухата смес, полива се с половината масло. Изсипва се цялата смес с ябълките и отгоре другата половина суха смес.Залива се с остатъка от маслото. Пече се 20-30 минути на 160 с вентилатор, или 180 без.



Хах това го правя редовно,рецептата я знам от баба ми и ние и казваме ябълков щтрудел с грис.Много го харесваме и е ужасно вкусен,но не  е това,което търся.Искам рецепта за пай - от тези американските
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #194 -: февруари 03, 2012, 09:29:32 »

Дани аз съм правила едно но незнам дали е ябълков пай.Много е елементарно с бутер тесто.
Активен
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines