Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 28, 2024, 10:28:24

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13  (Прочетена 190244 пъти)
 
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #165 -: февруари 01, 2012, 08:33:31 »


matsinka може ли рецептите за хляба и за американските палачинки.





Активен
danieIa ☼
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1407



Моят сватбен албум

« Отговор #166 -: февруари 01, 2012, 08:44:04 »

matsinka , и аз го пробвах този спаначен хляб и пожъна успех у нас. Много хубава коричка ти се е получила  good
Но му добавих сирене и праз в спанака, защото малко сухо ми идваше. От тук взех рецептата http://yoli-www.blogspot.com/2009/12/blog-post_14.html
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 571



Моят сватбен албум

« Отговор #167 -: февруари 01, 2012, 10:39:18 »

danieIa,и аз от там я взех.Само,че направих двойна доза и сложих не два пъти по 200 гр,а общо 280 гр спанак,понеже прочетох коментарите отдолу,че спаначеното тесто ставало повече.За праз не се бях сетила,другият път.Аз някой използва ли конвекторна фурна?Някаки интересни рецепти?
Аз снощи правих  руло Стефани.Знам,че е старо колкото света,но за първи път правих ,дори отделно направих сос и стана супер!
gucci,палачинките са по тази рецепта

Продукти :
( 20 броя )

2  яйца
2  ч . ч .   брашно
3  пълни  с . л .  захар
2  с . л .  бакпулвер
1  ч . л .  сода бикарбонат
1  равна с .  л .  сол
2  ч . ч .  айрян  ( да не е гъст )
4  с . л .  меко краве масло
1 / 2  ч . л .  ванилия

Разбийте на сняг яйцата със захарта ,  прибавете айряна ,  маслото и разбийте добре .
В друга купа сложете брашното и всички останали продукти . 
Прибавете постепенно яйчената смес ,  но след смесането на продуктите не бъркайте много агресивно ,  за да не изчезнат " балончетата " . 
Това е много важно не само ,  заради бухването ,  а и защото ,  ако се прекали с бъркането ,  има риск панкейковете да станат по - жилави .
Загрейте добре тефлонов тиган (  или плоча )  ,  намажете дъното  с масло  ( както за палачинки )  и в средата на тигана изсипвайте по малко от сместта ,  долу горе около половин чаена чаша  ( но не от големите чаши )  . 
Не разстилайте сместта ,  идеята е да са малки като площ ,  а не като нашите типични палачинки .
При обръщането на панкейка ,  той бухва .
Не работете на много силен котлон !

Незнам дали е коректно така с линк,но ако не-ще го изтрия. От този сайт е рецептата.
http://thegingercookies.blogspot.com/2010/05/buttermilk-pancakes.html


* IMG_0041.JPG (40.47 KB, 448x298 - видяно 211 пъти.)
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 571



Моят сватбен албум

« Отговор #168 -: февруари 01, 2012, 10:42:32 »

Аз съм правила и преди,но не точно Стефани.Тук много често се хапва,но е без плънка като българското Стефани,а просто все едно огромно кюфте изпечено във фурна.Ето вижте го вътре.

Искам да попитам дали някой е пробвал този десерт кодит кадър.И дали наистина блата остава отдолу?Много странно ми се вижда как се изсипва сместа в средата ,а после остава отдолу.Благодаря.


* IMG_0043.JPG (41.47 KB, 298x448 - видяно 239 пъти.)
« Последна редакция: февруари 01, 2012, 11:12:19 от matsinka » Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #169 -: февруари 01, 2012, 11:42:37 »

Matsinka, страхотни палачинки, но според мен това са по-скоро като блини или там както се казваха руските такива, защото в американските няма нито сода, нито бакпулвер. От много американци съм взимала рецептата оригинала и това, което написах е точната. Иначе резултатът ти е супер, то и личи по цвета, че не са типични американски, важното е да е вкусно.
Рулото ти е разкош, със сигурност ще се пробва и от мен.
Гучи и твоето ще го пробвам, особено аз, защото няма тесто. smile
Имахме гости вчера, основното не го снимах, хвана ме срам smile  ето мезето и десерта


Забравих да кажа, че много се радвам, че все повече и повече кулинарки започват да пишат тук, толкова хубави неща правите и давате идеи. Браво. Много ме зарадва matsinka smile
« Последна редакция: февруари 01, 2012, 11:45:12 от tweety bird » Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1096



« Отговор #170 -: февруари 01, 2012, 12:45:45 »

Момичета само да отбележа ,че в руските блини има  прясно мляко и се добавя мая  ,а не айрян и са изключително вкусни smile
Ние днес ще сме на пилешка супа ,че мен май гадния грип е на път да ме повали  Cray
А на мъжо обещах кратофки с грах (или райкин боб) и пиленце в гювеча smile
Момичета показвате великолепни кулинарни умения !Много ви се радвам на всички smile
Активен
once_upon_a_time
Професор
****
Публикации: 421


« Отговор #171 -: февруари 01, 2012, 14:23:04 »

Искам да попитам дали някой е пробвал този десерт кодит кадър.И дали наистина блата остава отдолу?Много странно ми се вижда как се изсипва сместа в средата ,а после остава отдолу.Благодаря.
Аз съм го пробвала вече 2 пъти, и двата пъти ми стана точно както е описано. Кексовата смес се изсипва върху карамелената и си потъва надолу, но по време на печене пак изплува нагоре. След като изстине и престои една нощ в хладилника (както е описано в рецептата), обръщаш сладкиша в поднос за сервиране и ефектът е Уау  Wink Доста рядко се сещам да отворя форума, затова и не пиша много тук, но сега този въпрос ме накара да споделя опит smile
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1096



« Отговор #172 -: февруари 01, 2012, 19:21:53 »

Момичета само да отбележа ,че в руските блини има  прясно мляко и се добавя мая  ,а не айрян и са изключително вкусни smile
Ние днес ще сме на пилешка супа ,че мен май гадния грип е на път да ме повали  Cray
А на мъжо обещах кратофки с грах (или райкин боб) и пиленце в гювеча smile
Момичета показвате великолепни кулинарни умения !Много ви се радвам на всички smile
Момичета промених малко менюто  - вместо картофките с райкин боб и пиленце ,направих импровизирани мини рулца Стефани с пълнеж от горчица и мариновани краставички,кашкавалче отвътре и отвън   pardon((не ми се ходеше до магазина за друго )  и сосче към тях  от бяло винце с малко водичка и подправки + половин лъжичка царевично нишесте smile Дано мъжо ги хареса smile
P.S: Хареса ги ужасно много  Eeager

А пилешката супичка е "застроена" с 2 лъжици заквасена сметана размити в малко водичка и добавени в супичката  blush



* s.JPG (41.84 KB, 509x189 - видяно 199 пъти.)
« Последна редакция: февруари 01, 2012, 20:29:03 от Bibsi8792 » Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1083



Моят сватбен албум

« Отговор #173 -: февруари 01, 2012, 23:26:55 »

 danceg Днес съм в много добро настроение, защото мъжът ми ме изненада с 100% вегетарианска вечеря! Боже, чак не можах да повярвам, прибирам се отвън (навън е -4C), премръзнала от велосипеда, той седнал, направил я сам и без грам месо! Като го знам какъв е месар... Изпадаха ми очите!

gucci-таblum, кажи за това яйчено руло - за плънката просто смесваш нарязани доматчета и сиренца на кубчета ли? Слагаш ли нещо като майонезка, кисело мляко или нещо друго, за да се размазва или не?

Относно панировката за месца (пуешко, пилешко - пържени):

Състои се от 2 части:

Мокра панировка: половин чаша прясно мляко (може и нискомаслено) и половин чаша кисело мляко (много важно!), 1 с.л. сол, табаско или нещо друго лютичко като сос (няколко капки), 1 ч.л. черен пипер, 1/2 ч.л. чесън на прах, 1/2 ч.л. сладък червен пипер, щипка лют червен пипер. Месото се овалва в сместа и се оставя в хладилника за 1 час.

Суха панировка: След като е престояло месото в мократа панировка се омесва в сухата. Тя е комбинация от: 2 ч.ч. брашно, 2 ч.л. бакпулвер (много важно!!!), 1 ч.л. сол, 2 ч.л. черен пипер, 1 ч.л. чесън на прах, 1 ч.л. сладък червен пипер и още една щипка лют червен пипер. Всичко се омесва и сега идва нещо важно: в сухата смес се излива 1/4 чаена чаша мляко. Бърка се докато се образуват малки буци в брашното. Месото се овалва и се пържи. Малките буци, които се образуваха ще станат онези хрупкави и ароматни парченца панировка като на KFC. И не ги оставяйте да прегорят!

Става много, ама много вкусно!  Torte Едвам спрях да ям... Утре отивам пак на фитнес.  chee
« Последна редакция: февруари 01, 2012, 23:32:34 от Ariel » Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #174 -: февруари 01, 2012, 23:35:50 »

Ariel  много мило от негова страна.
Яйченото руло със сирена правя плънката по следния начин
пушено сирене на купчета
синьо сирене на купчета
обикновенно сирене
топено сирене за мазане
домат-само месестата част
магданоз
омесвам сирената и мажа върху топлото руло и оставам във фурната за кратко да се поразмекнат.След отва прибавям нарязания на ситно домат и магданоза и завивам.
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 571



Моят сватбен албум

« Отговор #175 -: февруари 02, 2012, 00:32:55 »

Момичета,майка ми ми каза ,че утре е Петльов ден.Макар,че не сме си в родината мисля да спазя традицията и да направя пиленце,все пак съм мъжка майка вече.Някакви интересни предложения?Винаги го правя в плик и става супер,но нещо по интерсно исках да направя?Мислех върху бирена бутилка да пробвам или не се получава добре?Ще се поразровя,но ако имате идеи ще ме улесните много. give_rose
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #176 -: февруари 02, 2012, 08:52:16 »

Момичета,майка ми ми каза ,че утре е Петльов ден.Макар,че не сме си в родината мисля да спазя традицията и да направя пиленце,все пак съм мъжка майка вече.Някакви интересни предложения?Винаги го правя в плик и става супер,но нещо по интерсно исках да направя?Мислех върху бирена бутилка да пробвам или не се получава добре?Ще се поразровя,но ако имате идеи ще ме улесните много. give_rose
Върху бутилка става много добре.
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1096



« Отговор #177 -: февруари 02, 2012, 10:21:51 »

Момичета,майка ми ми каза ,че утре е Петльов ден.Макар,че не сме си в родината мисля да спазя традицията и да направя пиленце,все пак съм мъжка майка вече.Някакви интересни предложения?Винаги го правя в плик и става супер,но нещо по интерсно исках да направя?Мислех върху бирена бутилка да пробвам или не се получава добре?Ще се поразровя,но ако имате идеи ще ме улесните много. give_rose
А аз ти предлагам да намажеш пилето (цяло или на порции) обилно с масло,червено пиперче ,универсална подправка и олио или зехтин.Слагаш в тава наливаш малко бира,вино или вода и закриваш тавата в алуминиево фолио - след като започне да ври го остави поне 1 час така ,после като махнеш фоилиото  през 15-20 мин обръщаш пилето или порциите и поливаш със соса в тавата-вкл. и бялото месо става невероятно сочно.Аз пека пилето обикновено 2-2часа и половина
Пиле на бутилка правила съм ,но ми става леко суховатичко - но всеки си  има вкус smile
Приятен апетит smile

Туко що направих една бисквитена тортичка - толкова простичка е тази тортичка ,а е толкова вкусна и как ме връща назад в детските ми години  Torte witch chee
« Последна редакция: февруари 02, 2012, 12:35:21 от Bibsi8792 » Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1083



Моят сватбен албум

« Отговор #178 -: февруари 02, 2012, 13:10:54 »

matsinka, късно ли се включвам?  smile

За Коледа правих две пилета и едното беше на бутилка с глазура. Е няма такава вкусотия!  pullpigtails Откакто открих тази рецепта за глазираното пиле вече не искам друг тип пиле да готвя. И не е вярно, че на бутилка става сухо, напротив! Именно бирата, която започва да се излива отвътре от високите температури поддържа влагата в пилето и месото става просто мммм! Уникално! Ако решиш да го правиш ми пиши, ще ти пусна рецептата веднага (изпробвана е вече няколко пъти). Но ако си решила да правиш нещо друго няма да я пиша, че не ми се клика напразно. Успех!  good

Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1096



« Отговор #179 -: февруари 02, 2012, 13:31:10 »

matsinka, късно ли се включвам?  smile

 И не е вярно, че на бутилка става сухо, напротив! Именно бирата, която започва да се излива отвътре от високите температури поддържа влагата в пилето и месото става просто мммм! Уникално!


При мен може би стана сухо защото така и не можах да накарам бирата да изври от бутилката - явно проблема е бил в мен  blush Яла съм и с извираща бира- е сухо ми е на мен незнам ,но все пак сме различни хора с различни вкусове  tease Така ,че когато matsinka направи своето пиле нека сподели smile каква рецепта е ползвала smile
Активен
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines