Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 01, 2024, 05:26:00

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13  (Прочетена 190826 пъти)
 
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #135 -: януари 29, 2012, 14:13:53 »

Да допълня, че всяко мляко, което е по-маслено ще стане, тук не съм запозната много с млеката, но зад океана има много гъсти млека и са супер за шоколад и разни десертчета. В бг има ескуиза или нещо подобно, сега нямам време да го търся и гледам, че е заместител на много млечни продукти като сметани.
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1083



Моят сватбен албум

« Отговор #136 -: януари 29, 2012, 14:35:58 »

Туити, ще си взема sour cream, благодаря ти!

В нета открих няколко различни варианта на крем Милена, които доста се различават. Има рецепти с какао, захар и суха сметана, има рецепти със сладко, не с шоколад и други с разтопен шоколад, цедено мляко и сметана. Пишете предложения ако имате!  smile
Активен
anelcka80
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 859


Моят сватбен албум

« Отговор #137 -: януари 29, 2012, 14:49:21 »

Ariel  аз не рзбрах че ти трябва за крем Милена, тогава и Crème fraîche става, екскуизата е пак такова нещо... Извинете ме за недоразимението, в момента съм в сесия и малко  crazy
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #138 -: януари 30, 2012, 09:48:54 »

Аз направих за вечерта (вчера), френска лучена супа, не беше лоша.

Мъжът  ми яде и равиоли със сметанов сос и спанак.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #139 -: януари 30, 2012, 10:26:56 »

Дай рецептата за лучената супа.
Активен
fashion
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 399



« Отговор #140 -: януари 30, 2012, 10:27:24 »

tweety_bird
Това на снимката кое ястие е? smile
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1083



Моят сватбен албум

« Отговор #141 -: януари 30, 2012, 13:21:18 »

Аз пък се върнах назад с машината на времето с един кейк!  Yes От много време вече се интересувам от стари, vintage рецепти и благодарение на michelle, която тайничко си чете тук, но не пише,  Wink открих рецептата за кокосов кейк на поетесата Емили Дикинсън от късния 19 век. И  реших да го направя! Правих го два пъти, първият неуспешно. Сега няма да пиша с подробности, защото не смятам, че е редно да давам указания за нещо, което може да не ви допадне, но ако някой се интересува ще напиша рецептата и указания кое работи и кое не според моите наблюдения. Вторият път го направих със сироп от ром, с който полях и оставих да се охлади в хладилника.

Благодаря ти Емили Дикинсън! И благодаря michelle!



Кокосово кексче от 19 век със сироп от ром и неспресо с вкус на череши:


Скоро мисля да направя една рецепта на Тюдорите.  Wink

anelcka80, споко бе душа!  Wink И успех с изпитите!
« Последна редакция: януари 30, 2012, 13:26:05 от Ariel » Активен
Деска
Ентусиаст
**
Пол: Жена
Публикации: 107



Моят сватбен албум

« Отговор #142 -: януари 30, 2012, 13:29:32 »

деска хареса ли ви наистина.Ей много се радвам.Мога да ти пускам още рецептички за спанак.Аз също много го обичам.Пробвай и спаначената салатка.


ООООООО ДА през ден ме карат да им готвя супер е и е полезничка все пак много ти благодаря smile
Ако имаш някакви други варианти поне да разнообразявам от време на време да е спанак но под друга форма и вид хаххахах smile
Благодаря и лек ден ти пожелавам smile
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #143 -: януари 30, 2012, 17:49:10 »

Днес правих боб плакия


И ябълков пай


Ето и рецептата за френска лучена супа

Аз малко я промених, защото нямах време да я чакам 2ч да се готви. smile
1 кг лук
сол, пипер, зелени сухи подправки, всички на вкус
2.ч.ч телешки бульон (по ИЗбор, може и друг, може и вода)
2.ч.ч червено вино
3 сл. масло
Франзели за украса
Нарязвате лука на полумесеци и го разделяте,.Слагате масло в тигана и го запържвате леко, след това слагате бульона да поври и след това червеното вино, почти да изври и всичките му там подправки. След като лукът се сготви добре ще придобие червен цвят от виното и ще е мекичък.
Слагате го в широка чаша. Настъргвате кашкавал отгоре и запичате на грил във фурната , няма да се счупи чашата, не се притеснявайте. Гарнирате с препечени франзели.
Активен
lunno momiche
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1602


"Има само едно щастие в живота: да обичаш и да бъд


Моят сватбен албум

« Отговор #144 -: януари 30, 2012, 17:58:12 »

Момичета, вие творите чудеса тук виждам. Браво на вас.  Bravo
Ще ви споделя една любима рецепта на нашето семейство, която правя - Ябълков щрудел. Може на някой да му се хапва. Няма да съжалявате, ако пробвате.  good
Ето я и нея:

Необходими продукти:
4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. олио
1 ч.ч. кисело мляко
3 ч.ч. брашно
13-15 ябълки
1 бакпулвер
2 ванилии

Начин на приготвяне:

Обелените и настъргани ябълки се поръсват с канела, малко захар и по желание може да се добавят натрошени орехи. Оставят се да преседят малко, докато приготвим блата.
За блата : яйцата се разбъркат добре със захарта. Прибавяме олиото, разбъркваме отново и добавяме киселото мляко. Към новополучената смес добавяме брашното, бакпулвера и ванилията. Разбъркваме докато получим гладка каша без бучици.
Намазваме тавата, в която ще печем с олио, изсипваме половината от сместа и разпределяме из тавата. Прибавяме настърганите и овкусени ябълки, като се стремим да са на равни количества навсякъде. Заливаме с останалата част от сместа за блата, като внимаваме да покрием ябълките изцяло. Печем на 180 градуса в предварително загрята фурна до зачервяване.
По желание може след изпичане да се поръси с пудра захар.
« Последна редакция: януари 30, 2012, 17:59:44 от lunno momiche » Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #145 -: януари 30, 2012, 18:31:36 »

tweety_bird
Това на снимката кое ястие е? smile
Лучената супа Wink
Лунно момиче, сигурно е много вкусен.
smile
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #146 -: януари 30, 2012, 20:28:56 »

Солени палачинки
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1083



Моят сватбен албум

« Отговор #147 -: януари 30, 2012, 20:42:20 »

Ох, juji... Това просто не е истина! Тамън ядох и сега пак ми се прияде...  girl_impossible На фурна ли ги направи? Изглеждат като че ли са запечени с кашкавал на фурна. Пусни инфо моля!  smile

Лунна, откога не съм яла щрудел, благодаря за рецептата и напомнянето!

Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #148 -: януари 30, 2012, 20:47:09 »

Леле потекоха ми лигите.
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4641



Моят сватбен албум

« Отговор #149 -: януари 30, 2012, 20:51:57 »

Днес правих боб плакия



Moже ли рецепта  blum
Активен
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines