Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 28, 2024, 12:36:28

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13  (Прочетена 190355 пъти)
 
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #60 -: януари 20, 2012, 16:52:13 »

Дени аз канелоните ги сварявам леко колкото да омекнат малко и после ги пълня с топено сирене спанак и кашу.Заливам със сметана/или бешемел и настърган кашкавал.Правила съм и болонезе ама ми идват тежки.Ако не ги превариш няма да има проблем с пълненето.Аз ти препоръчвам да пробваш и лумакони.
tweety bird страхотни палачинки.Аз обожавам марудници.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #61 -: януари 20, 2012, 17:49:28 »

Аз не ги потяпям във вода,правя си плънката и ги заливам със съответният сос и стават,хубаво ме подсетихте сега за тях.
Плънката е изпровизация винаги,ако не се сетя с какво да ги правя в нета има милион рецепти.
Активен
*mwpo
Професор
****
Публикации: 479



« Отговор #62 -: януари 20, 2012, 18:00:20 »

И аз не варя канелоните. Пълня и пека, по-често в доматен сос-настъргани домати, съотв. зимата в пасирана консерва домати. Брашнените бели сосове ми идват малко тежко.
Активен
Миши
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 405



« Отговор #63 -: януари 21, 2012, 18:09:34 »

Аз да Ви питам за някоя рецепта за мини кроасани със някакво сладко или шоколад.
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #64 -: януари 21, 2012, 20:03:31 »

У нас има картофи и свинско с много подправки и билки.
Активен
cvety_p
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 510


Няма неизпълнени мечти, Има изоставени желания!


Моят сватбен албум

« Отговор #65 -: януари 21, 2012, 20:05:15 »

tweety bird и аз да питам за американските палачинки, не ми стана ясно самата технология на пърженето - не остават ли отвътре сурови по този начин и в по-малък тиган ли трябва да се правят? От доста време се чудех как се правят и сега се радвам, че някой е споделил рецепта  give_rose
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #66 -: януари 22, 2012, 09:56:38 »

ЦветиП, след като сместа е готова, загрявяш какъвто и размер тиган имаш, не е нужно да е малък. С черпак  взимам малко ако е голям черпака взимаш половин, ако е много малък става и с един, ти сама ще прецениш. Слагаш сместа, но не я разстилаш както голяма палачинка, просто поставяш и то си заема малък кръг. Колкото се разшири кръга от самосебе си толкова. Когато започнат да се образуват балончета, а и да не се, но това е знак я обръщаш от другата страна. Стават страшно вкус, аз не обичам палачинки, но тези много ми харесват. Дано направиш сега е неделя, ще има хубава закуска и да споделиш после. Няма нищо да остане сурово. lol !
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1096



« Отговор #67 -: януари 22, 2012, 13:35:31 »

Аз да Ви питам за някоя рецепта за мини кроасани със някакво сладко или шоколад.
Миши аз правя кифлички с козуначено тесто - а плънката е според това какво имам във вкъщи ,но може би искаш изпитана рецепта за кроасани с многолистно тесто или греша???

У нас днес имаме пилешка супа с много магаданоз и домашно петленце  с картофи и грах в гювеча  Girl_hide
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1083



Моят сватбен албум

« Отговор #68 -: януари 22, 2012, 13:55:27 »

Аз да Ви питам за някоя рецепта за мини кроасани със някакво сладко или шоколад.

Миши, четеш ли английски? Ако да мога да ти пусна на лични, понеже сега нямам време да я преведа.  smile От  проверен източник е. Но тук не можем да пускаме на латиница доколкото знам.

Активен
Миши
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 405



« Отговор #69 -: януари 22, 2012, 13:58:54 »

Да няма проблеми ще съм ти много благодарна Ariel. Искам да споделя с вас един огретен, които се получи много вкусен, но немога да кача снимката sad Надявам се да успея да я смаля и ако Ви хареса ще напиша и рецептата.
Активен
Миши
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 405



« Отговор #70 -: януари 22, 2012, 19:33:22 »

Да се отчета какво спретнах днес. Станаха много добре като за първи път чак учудващо. Даже се обазалага дали следващия път ще се получат така добре.
Качвам снимка и на огретена smile


* jpg.jpg (70.04 KB, 400x300 - видяно 2686 пъти.)
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1083



Моят сватбен албум

« Отговор #71 -: януари 22, 2012, 22:26:08 »

Страхотни са МишиBravo А как бяха на вкус? Само снимката на огретена не я видях...

Нашата спаначена супичка се получи много добре. Първоначално тръгнах с намерението да направя рецептата както беше написана от gucci, но накрая направих мой си вариант и комбинирах с някои от нейните идеи (благодаря gucci!).
Първо запържих една глава лук и две скалидки чесън (през пресата) в 2 суп. лъжици масло. Добавих малко червен пипер и сол. Запържва се всичко това заедно със спанака (аз използвах 1 кг. замразен) за около 6 мин. Задушава се сместа за около 15 мин. с една чаша вода. После се добавят 2 чаши бульон (аз използвах една чаша зеленчуков и една пилешки) и трета чаша вода. Вари се и като кипне се добавя магданозът. Вари се още около минута, добавя се пармезанът. Всичко се пасира и после се слага сметаната за готвене (заквасена, около 100 - 125 гр.). Връща се отново на котлона докато достигне до гъстотата, която желаете. Сервирах с крутони с вкус на сирене и начупени бадеми и орехи.

Само да кажа, че супата когато престои малко става много по-вкусна. Ако я сготвите и я изядете на другия ден всички вкусове са се смесили много по-добре и има огромна разлика с ако я ядете веднага. Това важи почти за всички супи, които съм готвила.

Такова зелено досега не бях постигала!  Xixixi
« Последна редакция: януари 22, 2012, 22:28:18 от Ariel » Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1096



« Отговор #72 -: януари 23, 2012, 11:42:03 »

Миши резултата е добър ,но в крайна сметка тестото какво е???Така като гледам не е мнголистно .... сподели smile
Активен
Миши
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 405



« Отговор #73 -: януари 23, 2012, 13:23:17 »

Ariel незнам защо не се е качила сега пак ще кача снимката на огретена.
Кифличките ги направих по следната рецепта:
5 яйца, 1 мая, пакет масло, 300гр. захар, 1 ч.ч. мляко ( моята беше около 250-300 ) и брашно колкото поеме (около 1 кг.) омесва се добре след което го намазах с олио, за да не засъхне и го оставих да втаса. после го нарязах на няколко топки, като всяка една я разточих добре и нарязах на триъгълници. Сложих настърган шоколад и различни видове сладка, че да има за всеки по нещо  blum накрая ги намазах с жълтък и порусих с малко захар. Пекох при загрята фурна от 200 С , след което намалих до 180. мисля, че станаха за не повече от 15 мин. smile Може да имам някои попуски, но за 1 път правя кифлички, но щом се изядоха горещи ( едвам успях д ги снимам ) значи са се получили Wink.


* 111.jpg (64.17 KB, 350x262 - видяно 2628 пъти.)
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1083



Моят сватбен албум

« Отговор #74 -: януари 23, 2012, 17:24:44 »

Миши, значи са се получили наистина един вид кифлички, а не многолистови кроасани, нали? Само да споделя, че рецептата, която ти пуснах на лични е за многолистови кроасани, ако решиш да я пробваш някой ден да знаеш.

Огретенът ти изглежда чудесно - вегетариански ли е? Ще споделиш ли рецепта, никога досега не съм правила, макар много да обичам някой друг като го сготви. Благодаря! smile
Активен
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines