Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 01, 2024, 07:51:39

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13  (Прочетена 190905 пъти)
 
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #45 -: януари 18, 2012, 21:25:29 »

Juji, аз не ям ориз, но бих ги направила за мъжа ми или гости, просто изглежда примамливо вкусни.
Ще споделиш ли рецептата?
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #46 -: януари 18, 2012, 21:51:32 »

Да рецептата е тазhttp://myruse.net/news/aranciniи  ,само че в оригинала се слага моцарела,ако нямате става и с кашкавал.Но търси ориз Аробрио,с български не знам дали става.Хубави са ,тук съм ги яла и с домати и моцарела,с рагу ги предлагат,за мезе са чудни.
Активен
krasart
Ентусиаст
**
Публикации: 53



« Отговор #47 -: януари 19, 2012, 21:13:33 »

Вместо запис, да споделя една много вкусна рецепта,която скоро ми припомниха.
http://thegingercookies.blogspot.com/2010/06/blog-post_5061.html

Благодаря за споделеното  give_rose Готвих я вчера, уникално вкусно  good
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #48 -: януари 20, 2012, 10:19:46 »

Снощи правих дип от спанак и сирене.
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863


Dum spiro, spero!


« Отговор #49 -: януари 20, 2012, 12:30:24 »

Gucci,
Моля те, напиши рецептата за дипа. Имам и два въпроса:
1. Откъде намирате пресен спанак? Аз купувам замразен, но той е накълцан и след размразяването стои като каша.
2. Може ли някой да ми напише изпробвана рецепта за канелони? Снощи ядох такива в един ресторант и си облизах пръстите, много ми се иска да приготвя и вкъщи.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #50 -: януари 20, 2012, 12:42:20 »

Дени аз купувам спанак от СБА,или от пазара.
Иначе Дипа е супер лесен
1-1.5 кг спанак пресен
1 пакетче крема сирене
1 ч.л. зехтин
няколко капки балсамико
Спанака се задушава с малк сол до омекване.Става бързо.Отцеждам хубаво.Пасирам с подправките  и сиренето до хомогенност.Ами това е.Страхотно е с бисквитки.
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #51 -: януари 20, 2012, 13:16:10 »

Аз тези дни не съм готвила нищо специално. Правих миш-маш вчера, че съпруга ми искаше. Имаше останало месо с картофи онзи ден такова яде пак той smile .
Аз съм на разделно хранене, ама май ще си докарам някаква беля, хич не съм свикнала да гладувам или да съм на диета, но след раждането исках бързо да отслабна и го постигнах, но сега с този ацетон в урината ...
Та да кажа, аз също обичам дип и често го правя като теб , Гучи обаче слагам и чесън и понякога смлени орехи. Хубаво си се сетила за бисквитките. По принцип ако ви се яде чипс, гледайте да е царевичен, а не картофен, но с кракери е най-добре.
Сега ще ви пусна най-разпространения спаначен дип в Америка, на мен не ми е най-любим, но някога съм го намирал по-приятен на вкус.
1 ч.ч. майонеза
1 ч.ч цедено мляко или крема сирене, там се използва sour cream, който тук го няма
ч пакет от лучена супа /по избор/
ч пакет замразен, накълцан спанак
1 ч.ч смлени до прах ядки /по избор
чесън на вкус
А, знаете ли, че те дори и го пекат и става като запеканка.
Просто добавят рендосан кашкавал.

Сега за канелоните, толкова много ги обичам, преди нова година правих.
Деничка, аз по принцип си попарвам канелоните, за да стане по-бързо готвенето. Като станат полуготови ги вадя и ги пълня.
Пълнила съм със сирене, с болонезе, зависи какви ги искам. Ти какви искаш да си направиш?
Аз спанак си купувам на пазарен ден от хората.

Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863


Dum spiro, spero!


« Отговор #52 -: януари 20, 2012, 13:32:44 »

Мерси за рецептите, Гучи, Tweety. Честно казано американската рецепта ми се вижда много усложнена, но пък аз и в дипа от тиквички слагам орехчета като в нея, така че явно ще я адаптирам между двете и ще правя нещо средно.

Tweety, аз няма как в работно време да съм извън работа и от пазарите успявам единствено лятото да купувам някакви неща, затова се чудех откъде намирате пресен спанак. Сега разбирам защо при мен се открива само замразен и накълцан.

За Канелоните, най-много обичам смесите със сирена и броколи. Тези, които ядох снощи, бяха с много богата плънка -бекон, броколи, сирена, сметана, топено сирене, потопени в доматен сос и запечени с кашкавал. Канелони досега не съм пробвала да готвя сама и се чудех - като се сварят лекичко, за да омекнат, после как се пълнят, не залепват ли? Може би всъщност това ми е основото питане по рецептата, иначе за соса ще използвам този, с който правя лазаня.
Активен
veseto_87
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2189



Моят сватбен албум

« Отговор #53 -: януари 20, 2012, 13:51:58 »

Трябва като ги свариш да не ги долепят един до друг. Не залепват, много хубаво си се пълнят, стига да не си ги преварила.
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #54 -: януари 20, 2012, 14:46:02 »

Аз май съм забравила да ви покажа американските палачинки, правих ги по Коледа и ги снимах, днес пак ги правих, но не ги , затова пращам стара снимка. Сори ако съм я качвала.

Дени, да затова каза, че трябва да са полуготови, защото така или иначе ще се гушат във фурната после smile

Аз мисля скоро това да направя, но да видим кога, подобно е на канелони


Ето едно клипче с броколи и рикота, в 2 части е, не съм го гледала, не мога да кажа дали е хубаво, пълнят се не канелони, а др вид паста.
http://www.youtube.com/watch?v=wvZAh_UyczU&feature=related
« Последна редакция: януари 20, 2012, 14:50:18 от tweety bird » Активен
veseto_87
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2189



Моят сватбен албум

« Отговор #55 -: януари 20, 2012, 14:55:46 »

tweety bird, ще дадешли рецептата за американските палачинки. Аз отдавна имам желание да ги пробвам. smile
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #56 -: януари 20, 2012, 15:00:20 »

С голямо удоволствие, Васе
1 ч.ч . мляко
1.ч.ч. брашно
1 с.л. лимонов сок
1 с.л. захар
1 яйце
2 с.л. разтопено масълце
Разбъкрва се , става малко по-гъсто от наши палачинки. Слага се един черпак зависи от големината де. Но не се разстила с тигана както големите палачинки. И не пълнен черпак , аз май имам среден до малък и не го пълня до горе.Така се оставя ,като почнат да излизат балончета, значи трябва да се обърнат.Оттук излизат средно 7 палачинки и мъжа ми ги изяжда всичките smile УАУ smile

Офф, забравих да напиша, че се слага и 2с.л. разтопено масълце.
« Последна редакция: януари 20, 2012, 15:02:19 от tweety bird » Активен
veseto_87
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2189



Моят сватбен албум

« Отговор #57 -: януари 20, 2012, 15:02:31 »

Мерси. Моят както обича да хапва сладичко, може да трябва две дози да му направя. smile Че аз не съм много по сладкото.
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #58 -: януари 20, 2012, 15:04:29 »

Да,  само удвояваш по две.
Нали видя, че съм допълнила, бях забравила да пиша маслото? > smile
Активен
veseto_87
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2189



Моят сватбен албум

« Отговор #59 -: януари 20, 2012, 15:10:30 »

Да, да, всичко е наред. Аз да добавя, понеже почнахме темата със спанака, че довечера ще си правя салатка от спанак и моркови. Много я обичам, а е и много полезна.
Активен
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines