Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 28, 2024, 12:34:50

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13  (Прочетена 190345 пъти)
 
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #345 -: февруари 11, 2012, 20:11:52 »

juji да на Дими.Маги прекрасна торта.Ето и парче
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #346 -: февруари 11, 2012, 21:05:43 »

Днес явно ни е бил тортен ден на всички. И аз направих една торта по случай 7-мия месец на дребосъчестия smile Ето я и нея:


И в разрез(с цветни блатове е):




teo: Оправих снимките
« Последна редакция: февруари 11, 2012, 22:34:39 от Teo » Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1083



Моят сватбен албум

« Отговор #347 -: февруари 11, 2012, 21:38:56 »

Мисля, че днес е бил един много успешен готварски ден за всички. Браво момичета!

От мен днес:

Направих турското пиде на Маги и си облизахме пръстите. Поръсих със сусам и лучен прах, морска сол и бяха намазани със зехтин! Леле как ухаят от лука и сусама, ихаа! Благодаря Маги!  give_rose



Ядохме пърленките с домашно направено Vitello Tonnato ама не както го правят набързо в ресторантите с майонезка и тон, ами по оригиналната италианска рецепта, както си трябва. Ммммм!


И за десерт правих най-вкусното шоколадово нещо, мале как се топи в устата - охладен пухкав шоколадов пудинг. За мен това е дефиницията на шоколадов рай, малеее, искам още и още, като шоколадов облак беше.......

Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #348 -: февруари 11, 2012, 22:17:57 »

Днес явно ни е бил тортен ден на всички. И аз направих една торта по случай 7-мия месец на дребосъчестия smile Ето я и нея:


И в разрез(с цветни блатове е):


Samo  az li ne vijdam snimka
izvinete latinicatana dr laptop sam
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1209



Моят сватбен албум

« Отговор #349 -: февруари 11, 2012, 22:21:41 »

Ariel каква е рецептата на шоколадовото изкушение? Bravo give_rose
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 681



« Отговор #350 -: февруари 11, 2012, 22:58:45 »

Ариел, такава реклама направи на пудинга, че няма как да не дадеш рецептата. Изглежда много вкусееееен.  heart

Гучи, а ти с какъв крем си правила тортата?

Активен
*mwpo
Професор
****
Публикации: 479



« Отговор #351 -: февруари 11, 2012, 23:13:45 »

Гери/Маги, видях че сте си разделили по килограм тесто. Всичкото за една торта ли отиде? Че се чудя тука на един 5кг, и не знам колко ще ми трябва.
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 571



Моят сватбен албум

« Отговор #352 -: февруари 12, 2012, 01:26:39 »

И аз да попитам за фондана-колко  отива за една торта?Тук гледах ,че се продават опаковки от по 250 гр и по 1 кг, и 5кг.Но искам да пробвам и ще ми трябва само за 1 торта.
И още нещо как се оцветява този фондан?Със сладкарска боя ли?Видях ,че има някакви тубички вътре с прахче по 4 евро,но има 4 различни вида.Вие как го оцветихте?
Пробвах на Маги питките,но и моите не се надигнаха много,по скоро като пърленка стоят.
П.п. ще напиша обещаните рецепти за кюфтенцата с риба тон и датската плитка утре,че вече доста късно стана.
 
« Последна редакция: февруари 12, 2012, 01:31:11 от matsinka » Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #353 -: февруари 12, 2012, 10:51:14 »

По спомен ние си взехме 2.5кг и го разделихме на две, значи по1.250кг на човек е отишло.С товаколичество направих аз една торта и остана за още една.Колко ще ви замине зависи от големината на тортата и от фигурките който ще правите може да се оцветява със бои, но ако са течни трябва да се намесва със пудра захар, защото се разрежда самия фондан.Тук в България има едни немски бои продават ги в Метро, те боядисват много трудно и втечняват много фондана не ги препоръчвам, по-добре си поръчайте от сладкарски сайт.Каквото ви интересува за този вид покритие и тортите с него питайте smile

А ето и разрез на моята торта, долния пласт е нарочно кафяв, сложих му какао smile крема е маслен.Всички я харесаха много smile Е имаше и забележки, но като за първи път става идеална smile

Ариел, давай рецепти smile на кремчетао и на Vitello Tonnato.Между другото в турската кухня като правят пидето отгоре в повечето случай слагат кебапа, точно както сте направили вие smile

Жужи, да от на Димитрана блога е тортата smile


* razrez.JPG (69.85 KB, 768x576 - видяно 218 пъти.)
« Последна редакция: февруари 12, 2012, 11:16:12 от магито » Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 571



Моят сватбен албум

« Отговор #354 -: февруари 12, 2012, 11:49:27 »

Цитат
Може ли рецептата за датската плитка
gucci, заповядай
(за тестото)
1/2  кубче прясна мая
1/2   ч. ч.  хладка вода
3  разбити яйца
1/4  ч. ч.  мед
1/2  ч. ч.  меко  краве масло
3  ч. ч.  брашно
1/3  с. л.  сол
1/3  с. л.  захар

и после по тази рецепта:
http://thegingercookies.blogspot.com/2010/05/blog-post_19.html
и тестото е от този сайт,но съм го написала и тук,понеже със същото тесто направих и поничките.Ако някой прави плитката ,само за уточнение,че аз я правих с половината от тестото което съм написала,а с другата половина поничките.Използвах замразени плодове,но малко потекоха.С пресни ще е супер и като е сезона на черешите пак ще я направя.То и сега има пресни,но са много скъпи ,а и вкус нямат.
Цитат
,а аз бих искала да те помоля за рецептата за въпросните кюфтенца с риба тон,
carlyangel,
Кюфтета от риба тон и картофи
Продукти:

1 консерва риба тон
1 много голям сварен картоф
1 яйце
1 голяма глава кромид лук
1 стрък зелен лук
прясно смлян черен пипер
1 стрък пресен копър
сол на вкус


за оваляне на кюфтетата:
брашно (или галета)
Излейте течността от консервата (олио или собствен сос).
В купа сложете рибата и сварения картоф.
Нарежете двата вида лук на ситно.
Прибавете всички останали продукти и омесете сместа за кюфтетата.
С ръце е ви е малко трудно, защото лепне, аз разбърквах с дървена шпатула.
Не се опитвайте да получавате гладко пюре, нека да си има парченца риба, по-вкусно става така.

Загрейте тиган с олио и намалете на средна към силна степен.
Пример: при максимална степен на котлона 9, работих на 7 степен.
Оформете кюфтетата, оваляйте в брашно или галета и изпържете до златисто.
След изваждане от мазнината, оставете ги за малко върху кухненска хартия.
« Последна редакция: февруари 12, 2012, 11:51:27 от matsinka » Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #355 -: февруари 12, 2012, 11:58:26 »

Гледам че Маги ви е писала за фондана.Аз правих малка тортичка и на мен 1/3 от фондана ми стигна за покритие и фигурки.Имам за още две малки.Аз оцветявах с течни бои но го боядисвах само отгоре самите фигурки а не цяло тесто.
nadelina88  е по рецепта на Лунно момиче
250 гр сметана Хопла
1 шоколад
50 гр.захар
Разбиваш сметаната със захарта.Разтапяш шоколада на водна баня и го добяваш към сметаната внимателно.Ами това е.
Ariel  страхотни неща си направила.Пиши рецептата за Vitello Tonnato
Капризче толкова е красива и цветна тортата.Последно по каква рецепта я прави и с какви бои оцветява.А крема е страхотен.
Маги твоята торта в разрез е перфектна.Я напиши рецептата за крема.
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1083



Моят сватбен албум

« Отговор #356 -: февруари 12, 2012, 12:56:44 »

Таз тортичка горе разрязана много ме изкушава, ша знаете!  blum

Леле момичета някой трябва да ме спре, моля ви спрете ме да не ям   girl_impossible, днеска опукахме по още един пудинг с моя човек и е още по-вкусен от вчера! Как може такова нещо питам аз?   Плачещо момиче Само се оглеждам за диетичната полиция.  look Официално този десерт ми влезе в графата любим. И е супер лесен за правене и бърз!

Споделям веднага!

Официалното му име е:
Creamy Chocolate Pudding
Снимчица - цоп:


За 6 порции

Нужни са:
2 ч.л. ванилия (течна или суха, няма значение, аз използвах течна)
1/2 ч.л. еспресо
100 гр. захар (аз използвах 50% кафява и 50% бяла, но не е казано, че трябва)
3 с.л. какао (най-хубаво неподсладено, истинско, а не онези смески със захар)
2 с.л. царевично нишесте (може и друго, но трябва да има, за да се сгъсти пудингът)
1/4 ч.л. сол
3 големи жълтъка
1/2 чаша сметана за готвене
2 и 1/2 чаши пълномаслено мляко
5 с.л. масълце, нарязано на големи парчета
110 гр. черен шоколад (с над 70% какао)

И после...
Смесвате в малка купичка ванилията и еспресото, оставяте настрана. В тенджерка смесвате захарта, какаото, нишестето и солта, жълтъците, сметаната за готвене, млякото. Хубаво разбърквате да няма по ъглите на тенджерката залепени работи. Слагате на котлона - средна температура, не на макс. Готвите като бъркате непрекъснато (най-добре с тел за биене) докато сместа се сгъсти и докато започнат да излизат балончета на цялата повърхност - около 5 до 8 мин. Използвайте таймер! Когато видите балончета засечете още 30 секунди на котлона, ще усетите как това е моментът, в който сместа значително се сгъстява. Веднага махате от котлона, слагате шоколада и маслото, бъркате докато всичко се стопи. След това слагате сместа с ванилията и еспресото. Наливате пудинга в чашки или купички но задължително през сито! Не искате неразтворени топки нишесте и др. да ви се лепнат по зъбите.  biggrin Покривате всяко пудингче с  леко намазнена хартия за печене - това е важно, за да не хваща коричка. Слагате в хладилника за минимум 4 часа. Колкото по-студен, толкова по хубав! Преди да сервирате разбърквате всеки пудинг един, два пъти хубаво с лъжичка.

Ако искате можете да гарнирате с парченца настърган шоколад и бита сметана, но според мен хич не е нужно, ще видите!
---------------------------------

Ами това е! Този десерт е дефиницията на шоколад! Голяма вкусотийка! Пишете после как е станало!
Сега почвам вителото.  smile
« Последна редакция: февруари 12, 2012, 21:28:45 от Ariel » Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1083



Моят сватбен албум

« Отговор #357 -: февруари 12, 2012, 13:37:12 »

Ние обожаваме антипасто и едно от любимите ни неща е Пица Модерниста с Витело Тонато и рукола. Затова реших да си го направя сама по оригиналната рецепта както си трябва.

Vitello Tonnato
Снимчица - цоп:


Малко история: writer За пръв път витело тонато се появява в рецепта от 1834 година в книга за готвене на Одескалчи (Odescalchi): "Il cuoco senza pretese". Стига толкова история.  Сега: cook

Нужни са ви:
500 гр. (ние го правихме с 250 гр.) младо телешко месенце
300 гр. сухо бяло вино
1 дафинов лист
няколко листя прясна салвия (демек градински чай) ако имате, ако не, не е фатално
1 с.л. зехтин
Зеленчуци: 30 гр. настърган морков, 30 гр. нарязан на дребно лук, 15 гр. накълцана целина (ако е на листя) иначе ако ако е на кубчета трябва да е 30 гр., 15 гр. накълцан надребно магданоз
4 цели рибки аншоа от консерва, измити под вода, изчистени от очички и кости  blum
150 гр. качествена риба тон от консерва, хубаво изцедена от олиото, но по-добре да е в собствен сос (ние сложихме две консерви защото така ни хареса)
2 твърдо сварени жълтъка
20 гр. каперси, измити под вода
1/2 с.л. оцет
3 ч.л. лимонов сок
50 гр. зехтин (официално 100 гр. ама ние сложихме 50 гр.)
черен пипер и сол на вкус

И после:
1. От предишния ден слагате месото в марината от виното, салвията (ако имате) и дафиновото листче Оставяте го да престои до другия ден, когато ще готвите.

2. Маринатата от месото слагате в тенджерка, в която ще варите, там добавяте и 1 с.л. зехтин и 200 гр. вода. Когато заври сместа слагате месото с накълцаните зеленчуци. Много важно - намалявате котлона на много ниска температура - оставяте го да къкри за 1 час. Важно е да не ври, а само да къкри, защото част от течността накрая ще я ползваме, демек, не го оставяйте да се изсуши напълно.

3. След 1 час вадите месцето в чинийка (то сега е напълно готово) и през сито хубаво изтисквате в чашка всичката течност от зеленчуците, която ви е останала в тенджерката. Зеленчуците не ви трябват вече. Нашата течност се получи около 80 мл. Оставяте я настрана да изстине, както и месото. В миксер или блендер, каквото имате слагате следното: рибата тон, двата твърдо сварени жълтъка, измитата аншоа от консерва, половината от каперсите, лимоновият сок, оцета и зехтина (официално се казва 100 гр. зехтин, ние сложихме 50гр., че много ни се видя). Смесвате с мискер. Сега течността, която отделихте слагате малко от нея и пак миксирате, после пак слагате течност и пак миксирате докато преценете каква гъстота ви харесва - официално се казва, че витело тонато е гъстичко, не трябва да е рядко. Подправяте със сол и пипер на вкус.

4. Нарязвате месцето на ивици, поливате със соса, гарнирате с останалите каперси, покривате с фолио и слагате в хладилника, където трябва да се изстуди напълно и да се сгъсти леко. Преди да сервирате трябва да си възвърне леко стайната температура. Може да стои в хладилника до няколко дни, но да е покрито.
---------------------------------------------------------------------
На прясно изпечено хлебче като турското пиде на Маги става просто ММММММ! Пица Модерниста се прави върху тънко хлебче с витело тонато с каперси и рукола. Да ви е сладко!  smile



« Последна редакция: февруари 12, 2012, 14:31:04 от Ariel » Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #358 -: февруари 12, 2012, 17:59:50 »

Ariel, това изглежда много трудно, но пък и вкусно.

Гери, ето го крема

170гр масло
3 белтъка
20гр захар за разбиване на белтъците
100гр захар + 60мл вода за приготвяне на сироп
щипка ванилия

Мекото масло (стайна температура) се разбива на крем. Белтъците се разбиват на сняг и към тях се прибавя захарта. Паралелно с това се подготвя захарният сироп: захарта, водата и ванилията се изсипват в метален съд и завират до температура 116°C - течността ври с мехури, но е далеч от карамелизиране. Снема се от огъня и на тънка струйка с непрекъснато бъркане (да не се сипва във въртящите се приставки на миксера!) се добавя към белтъчения сняг. Разбърква се докато сместа се охлади с температура като на разбитото на крем масло, което се добавя последно - масленият крем е готов.
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1083



Моят сватбен албум

« Отговор #359 -: февруари 12, 2012, 21:18:44 »

Маги, всъщност не е чак толкоз трудно. Само трябва да го оставиш месцето с виното от предишния ден, после вариш, миксираш съставките и добавяш от сока на вареното. Това е.  smile Но аз си пиша всичко подробно, за да е ясно и затова може да изглежда много.  pardon


Днес правих френската рецепта за Coq au Vin - с червено вино се прави. Месенцето стана много, много крехко и сочно заради виното. Ядохме го с яйчни спагети, но може и с картофки. Тази рецепта ще я повторя, много ми хареса.

Активен
Страници: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines