Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 28, 2024, 12:43:07
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13 (Прочетена 190389 пъти)
vaia
Любопитен
Пол:
Публикации: 40
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #180 -:
февруари 02, 2012, 13:46:54 »
момичета, потекоха ми лигите...
, от вкусни, по-вкусни неща предлагате, непременно ще изпробвам някои от рецептите.
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #181 -:
февруари 02, 2012, 14:35:17 »
Цитат на: Ariel в февруари 02, 2012, 13:10:54
matsinka
, късно ли се включвам?
За Коледа правих две пилета и едното беше на бутилка с глазура. Е няма такава вкусотия!
Откакто открих тази рецепта за глазираното пиле вече не искам друг тип пиле да готвя. И не е вярно, че на бутилка става сухо, напротив! Именно бирата, която започва да се излива отвътре от високите температури поддържа влагата в пилето и месото става просто мммм! Уникално! Ако решиш да го правиш ми пиши, ще ти пусна рецептата веднага (изпробвана е вече няколко пъти). Но ако си решила да правиш нещо друго няма да я пиша, че не ми се клика напразно. Успех!
аз искам рецептата, чела съм я, нодруго е да знам, че е изпитана, . На колко градуса се пече, на кое ниво се слага, ей такива работи.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #182 -:
февруари 02, 2012, 15:32:38 »
А бутилката с бира пълна ли трябва да е.Момичета аз да ви питам,имаше едно време една темичка седмична,има ли още такава или замря
Активен
fashion
Професор
Пол:
Публикации: 399
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #183 -:
февруари 02, 2012, 15:35:02 »
Горкото ,,изнасилено,, пиле
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1083
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #184 -:
февруари 02, 2012, 15:45:38 »
Bibsi8792
, права си, наистина е до вкус и предпочитание. То идеята на бирата е точно да предодврати да не се изсушава месенцето. Аз да попитам каква е тази извираща бира, че ми стана интересно?
roumyana
, много се радвам да те видя отново!
И аз обичам подробни и добре описани рецепти, за да е всичко ясно, така че започвам. (
Dinna
и за теб пиша, скришно четяща девойко!
)
Глазирано пиле на бутилка
Порции: 4
ПРОДУКТИ:
1 Средно по големина пиле
5 ч.л. морска сол (ако използвате готварска малко по-малко)
1 ч.л. бакпулвер (важно!)
1 ч.л. черен пипер (най-добре прясно смлян)
1 кен бира - най-добре да се използва кен от 500 мл., от тези по-височките, а не тези от 330 мл, за да се закрепи добре пилето
За глазурата:
1 ч.л. царевично нишесте (ако нямате може и брашно, но с нишесте става по-добре)
1 с.л. вода
1/2 чаша кленов сироп (в по-големите супермаркети го има със сигурност, но може да се замени и с мед, пробвала съм и така)
1/2 чаша сладко от портокали
1/4 чаша оцет (бял, да не е червен или балсамико)
2 с.л. масло
2 с.л. горчица (Дижонска най-добре)
1 ч.л. черен пипер
ПРИГОТВЯНЕ:
1.
Нагласяте фурната на 165 градуса, на най-долна позиция. За пилето - за да стане супер хрупкава кожата отгоре трябва първо да отлепите кожата на пилето от месото, мушкайки ръката си отдолу. Звучи странно, но е така - като в ръкавица мушкате ръката си под кожата и с леки движения отделяте навсякъте където кожата се допира до месото, включително и на бутчетата, за да се отхлаби напълно. След това правите малки разрези на пилето с нож (на гърба на пилето), за да може да изтече мазнината по време на печене (това е важна стъпка, не я пропускайте, не искаме мека и хлабава кожа!). Ето така:
После взимате клечка за зъби или шишче и правите дупки от другата страна на пилето, около 20-тина.
Комбинирате в купичка бакпулвера, черния пипер и солта. Първо попивате с кухненска хартия пилето, за да има колкото се може по-малко влажност. После го напудряте хубаво с ръце със сместа с бакпулвера.
От кена изливате (изпивате, хехе
) половината от бирата. Намажете кена с олио или зехтин, за да не залепне за пилето. Слагате пилето върху кена, така че да седне удобно.
Слагате пилето в голяма тава (бирата ще се излива, ще тече мазнина от пилето, така че трябва да е стабилно). Печете около 55-75 мин. (според големината на пилето) докато се получи хубав златен цвят. През това време правите --->
2.
Глазурата - Всички съставки за глазурата без царевичното нишесте и водата се слагат в малка тенджерка докато заврят. Вари се около 6-8 мин. След това се добавя разтвореното във водата нишесте. Бърка се добре около 1 мин. Маха се от печката.
Вадите пилето (след указаното време), увеличавате фурната на 250 градуса и намазвате пилето с 1/4 от глазурата.
В тавата на пилето слагате 1 1/2 чаша вода. Слага се намазаното пиле в новозагрятата фурна (изчакайте да се покачи температурата напълно) за около 5 мин. На този етап го следете да не загори, защото е много горещо. Ако видите, че започва да загаря вадите. След като е готово мажете с още 1/4 от глазурата. Оставяте го малко да подиша и сервирате!
Внимание
- не вадите кена веднага, изчакайте малко да подиша, за да не е гореща бирата и като се успокои тогава изтегляте кена, за да не ви опръска.
Остатъкът от глазурата можете да разредите (ако искате) с малко бульон на котлона и да сервирате като сос за месото или за картофи ако имате.
Става мнооооого вкусно! Гаранция! Приятен апетит!
juji
задължително трябва да се излее от бирата, виж горе как съм го писала, иначе не може да се лее отвътре.
fashion
«
Последна редакция: февруари 02, 2012, 16:02:27 от Ariel
»
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #185 -:
февруари 02, 2012, 16:11:35 »
Ариел, ето това се казва хубаво и пълно описание на рецепта
аз съм тук, но предимно чета
задължително ще пробвам рецептата, че имам едно пиле домашно и се чудех как да го сготвя
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2117
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #186 -:
февруари 02, 2012, 19:47:03 »
Моля за изпитана рецепта за ябълков пай
Активен
*mwpo
Професор
Публикации: 479
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #187 -:
февруари 02, 2012, 20:32:12 »
Днес при Гала правиха един ябълков пай, отлежава-изстива в момента. По-късно/утре ще дам отзив. Приготвя се за 10 минути,пече се 20-30мин.
Добавям-хареса ми. Стана лек и трохлив,блата стои като бисквитен. Ако обичате такива, а рецептата е:
200грама брашно
200грама грис
200грама захар
1 бакпулвер
1 пак.разтопено масло
7 ябълки,настъргани+канела
Сухите смеси се объркват добре. Отделно настърганите ябълки се смесват с канелата/аз добавих малко захар,че бяха кисели.
В намаслен съд се изсипва половината от сухата смес, полива се с половината масло. Изсипва се цялата смес с ябълките и отгоре другата половина суха смес.Залива се с остатъка от маслото. Пече се 20-30 минути на 160 с вентилатор, или 180 без.
Иначе в Бг-мама има един ябълков пай-сладкиш в бисквити на дъното,ред ябълки и кексова смес. Също много вкусен става,но не като традиционния пай.
«
Последна редакция: февруари 02, 2012, 21:55:55 от mwpo
»
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #188 -:
февруари 02, 2012, 21:50:32 »
А да Лия го правеше,моля те дай рецептата ,че не успях да я запиша
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 571
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #189 -:
февруари 02, 2012, 21:53:09 »
И аз ще пробвам газираното пиле,мерси Ариел.Аз за днес реших да не е върху бирена бутилка,а нещо по-простичко ,понеже правих и торта Гараш.Ето какво направих- пиле вътре с половин лимон,лук и чесън,а отгоре с мед и горчица.
IMG_0130.JPG
(28.52 KB, 448x298 - видяно 257 пъти.)
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 571
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #190 -:
февруари 02, 2012, 21:54:45 »
А ето и унгарския Гараш
IMG_0128.JPG
(28.62 KB, 448x298 - видяно 245 пъти.)
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #191 -:
февруари 02, 2012, 22:10:45 »
matsinka,прекрасна е ,дай рецепта
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 571
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #192 -:
февруари 02, 2012, 22:14:18 »
Момичета, не искам да досаждам,но ще сложа една и отвътре да я видите.Просто е като от едно време.Много съм горда, мъжът ми каза само ММММММММММММММ
Всяка минута труд си заслужаваше
juji,рецептата не е моя от един сайт е.Аз правя по принцип Гараш,но вътре с жълт крем,а отгоре с черен.Също е разкошна,но този път исках тази да пробвам .Понеже тази е само с един крем.
Ето рецептата :
Торта " Гараш "
Продукти :
за блатовете (6 броя):
10 белтъка
400 грама смлени орехи
300 грама захар
2 супени лъжици бяло брашно (с лек връх)
за крема :
300 грама краве масло (меко, не разтопено)
6 жълтъка
200 грама хубав шоколад
100 мл вода
100 грама захар
ванилия
Приготвяне на крема :
Да започнем първо с крема, за да може да се охлади добре и да се работи лесно с него, без да тече.
Сложете водата и захарта на котлона да образуват захарен сироп.
След като сиропът заври, натрошете шоколада и го сложете вътре, като не спирайте да разбърквате, докато се получи гладка хомогенна смес със сиропа.
Махнете сместта от котлона, изчакайте съвсем малко и прибавете по малко от сместта към предварително разбърканите (не разбити на пяна) жълтъци.
Добавяйте от шоколадовата смес към жълтъците и не спирайте да разбърквате.
Смесете всичко напълно.
Изчакайте сместта да се охлади и прибавете маслото и ванилията.
Разбъркайте добре и оставете крема на хладно място да стегне.
Приготвяне на блатовете :
Разбийте с миксер белтъците и захарта на сняг.
Добавете орехите постепенно и разбърквайте с шпатула или лъжица, после прибавете и брашното и разбъркайте отново.
Изпечете 6 еднакви кръгли блата в подготвена намаслена и набрашнена или покрита с намаслена хартия за печене тава (диаметър около 27 см).
Ако изсипвате сместта със стандартен като големина черпак, долу горе 1 е достатъчен за един блат. Загладете сместта с лъжица.
Печете блатовете в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Изпичането става бързо, внимавайте да не ги прегорите.
Оставете готовите блатове да изстинат напълно и сглобете тортата, като се постараете да оставите малко повече крем за покриване на тортата.
Декорирайте с цели орехови ядки или с нещо по ваше желание.
Съхранявайте тортата в хладилник, ако е на топло вкуса й е различен.
Това, което получих като цялостен вкус напълно ми върна спомените за истинската торта "Гараш ", която помня от преди години, тогава, когато тази торта се приготвяше с хубави продукти и не се пестяха материали или пък да се заместват с нещо по-евтино и изкуствено като вид.
Единствената тънкост за визуалния резултат, която усетих при приготвянето, е работата с крема и по-точно, при покриването на тортата.
IMG_0134.JPG
(27.17 KB, 448x298 - видяно 223 пъти.)
«
Последна редакция: февруари 02, 2012, 22:27:12 от matsinka
»
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2117
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #193 -:
февруари 03, 2012, 09:14:57 »
Цитат на: mwpo в февруари 02, 2012, 20:32:12
Днес при Гала правиха един ябълков пай, отлежава-изстива в момента. По-късно/утре ще дам отзив. Приготвя се за 10 минути,пече се 20-30мин.
Добавям-хареса ми. Стана лек и трохлив,блата стои като бисквитен. Ако обичате такива, а рецептата е:
200грама брашно
200грама грис
200грама захар
1 бакпулвер
1 пак.разтопено масло
7 ябълки,настъргани+канела
Сухите смеси се объркват добре. Отделно настърганите ябълки се смесват с канелата/аз добавих малко захар,че бяха кисели.
В намаслен съд се изсипва половината от сухата смес, полива се с половината масло. Изсипва се цялата смес с ябълките и отгоре другата половина суха смес.Залива се с остатъка от маслото. Пече се 20-30 минути на 160 с вентилатор, или 180 без.
Хах това го правя редовно,рецептата я знам от баба ми и ние и казваме ябълков щтрудел с грис.Много го харесваме и е ужасно вкусен,но не е това,което търся.Искам рецепта за пай - от тези американските
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #194 -:
февруари 03, 2012, 09:29:32 »
Дани аз съм правила едно но незнам дали е ябълков пай.Много е елементарно с бутер тесто.
Активен
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...
30
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines