Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 18:05:27

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 22   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Трябва ли да присъства бащата на раждането?  (Прочетена 111044 пъти)

me4enceto
Сватбар
Публикации: 215

Моят сватбен албум

« Отговор #195 -: януари 28, 2010, 11:52:17 »

Ние сме на мнение, че бебчето ще бъде наше, на двамата и този момент трябва да бъде споделен. Винаги сме се подкрепяли и той иска да е до мен. Само го е страх да не припадне и да отнеме от вниманието на лекарите. Аз без него не отивам да раждам! Изрично ще предупредя леакрката или болницата и там такси и аз незнам какво, че сама не влизам! А за привличането - божее, според мен е въпрос на отношения и любов между двамата, а не на интимни прически  Wink
Но най-вероятно за различните хора е различно - ако знаете, че мъжа ви държи на това да сте изрядна - правете го, ако държи повече на това да го гушнете - правете го - всеки най-добре си познава мЪжо и знае как да го зарадва. Общо правило май няма. Мама сама е раждала, но това не пречи безумно много да се обичат и татко да е горд татко  Wink Успех бъдещи и настоящи мами  give_rose
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Моят сватбен албум

« Отговор #196 -: февруари 22, 2010, 17:17:48 »

Ако раждам секцио бих искала той да е до мен, но ако раждам нормално...не, аз имах приятел от детските години и след като присъства на раждането, им се развалиха отношенията...каза ми "Не мога, след всичкото което видях, просто не мога"...не искам да загубя мъжът си...а и знам , че това не е за него...той се ужасява, само като изохкам за нещо, пък камо ли да ме види как ще крещя от болка...Той е категоричен че ще раждам секцио, защото на един приятел на жена му и разказаха играта в Майчин дом и той пребледня само като слушаше, освен това, лекарката ни е приятелка и няма да се чувстам сама...но от друга страна не бих искала да съм сама...
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1031

« Отговор #197 -: февруари 22, 2010, 17:20:48 »

Мм, доколкото знам, не се разрешава присъствието на бащата при секцио - поне където съм проверявала...
Активен
kali_gali
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2243

Моят сватбен албум

« Отговор #198 -: февруари 22, 2010, 22:17:31 »

На мен не ми разрешиха да присъства бащата на секцио.
Активен
Zahira
Публикации: 2242

Моят сватбен албум

« Отговор #199 -: февруари 23, 2010, 09:07:51 »

Аз съм против бащата да присъства на раждането. Не  искам да ме вижда в такава светлина, а не знам, може и друг път да съм го писала, но и самата акушерка с която раждах също сподели, че не гледат с добро око на тази практика най-вече, защото татковците започват да се панират, да се месят с неуместни коментари и въпроси по време на раждането, объркват родилката. Сподели за един случай в който родилката въобще не е напъвала правилно и те се опитват да контролират ситуацията, а мъжа постоянно повтарял: Браво мило, браво, чудесно се справяш!
Активен
desislavka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1146

Моят сватбен албум

« Отговор #200 -: февруари 23, 2010, 10:33:56 »

Аз също нямам желание таткото да присъства на раждането по ред причини! Просто не мисля, че мястото му е там независимо дали раждането е нормално или секцио! Преди време обаче попитах на шега мъжа ми дали има желание да присъства, а той ми отговори - " Ами мило, ако искаш детето да види в първите си минути баща си как се излага-припаднал на земята и лекарите го свестяват- да може и да дойда!" ROFL sarcastic
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 921

Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати

« Отговор #201 -: февруари 23, 2010, 14:01:17 »

desislavka, мъжът ти е бил откровен  girl_wink, мисля, че така е с повечето ... Аз лично не искам да присъства на раждането. И не мисля, че ще се чувствам самотна след като знам, че той е отвън и ще влезне да ме целуни след като родя.  Girl_hide
Активен
Kiksi
Публикации: 2440

Моят сватбен албум

« Отговор #202 -: февруари 23, 2010, 14:18:00 »

Аз пък мисля, че трябва да присъства. Според мен това е един много съкровен момент, който трябва да бъде изживян и от двамата. Пък и таткото може да окаже голяма подкрепа на жената в този момент (ако не припадне преди това, хихи). А и той няма да наднича там, отдолу все пак. А ще стои до главата й и ще я окуражава.
Много ме е яд, че нямах тази възможност, макар че мъжът ми така и до края не ми даде ясен отговор би ли присъствал или не. Все викаше: "Ами не знам".  pardon
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1031

« Отговор #203 -: февруари 25, 2010, 17:46:59 »

Ами мен ми се струва, че не е необходимо да присъства на раждането. Нали е бил на зачеването  laugh...
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Моят сватбен албум

« Отговор #204 -: февруари 26, 2010, 11:52:35 »

В предния си пост само изказах предположение, но снощи питах милото дали иска да раждаме заедно и той бе категоричен, че не може да гледа как се мъча
Активен
paolla
Ентусиаст
**
Публикации: 125

Моят сватбен албум

« Отговор #205 -: март 04, 2010, 14:40:41 »

В София в клиника Щерев мъжа може да присъства и на СЕКЦИО.
Аз и мъжа ми искахме да присъства, но родих секцио, а в болницата където раждах не се допуска мъжа при секцио  sad Ако някой ден имаме второ дете и раждам сигурно ще е секцио ще избира болница, в коят може и да присъства поне на мен ми беше доста самотно и ме беше страх по време на секциото, въпреки че лекаря ми е чудесен, а анестезиолога и сестрата през цялото време ми говореха и разправяха смешки.
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ

« Отговор #206 -: март 05, 2010, 11:51:22 »

Аз бях писала, че мисля, че е по-добре мъжът да не присъства. И така си мислех, че ще е на моето раждане, но последното, което чух и което много ме изненада беше - думите на мъжа ми че това дори не трябва да се коментира и той ще присъства Oh my .... И сега не знам какво да правя  pardon
Активен
leni_beni_
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #207 -: март 05, 2010, 12:07:32 »

malinkata , радвай се  good Толкова е хубаво , че бащата иска да е част от този съкровен момент . Бих искала и нашия татко да е така, ама тц  nea Той от сега като заговоря за раждане и му става лошо и казва, че го е страх  Oh my ... все едно той ще ражда  pardon
Активен
mmagi
Сватбен ГУРУ
Публикации: 703

« Отговор #208 -: март 05, 2010, 14:10:18 »

последното, което чух и което много ме изненада беше - думите на мъжа ми че това дори не трябва да се коментира и той ще присъства Oh my .... И сега не знам какво да правя  pardon

Поздравления за мъжа ти Bravo Ще видиш след раждането, че той е бил прав  good Нашият тати беше и сега казва, че по-щастлив момент в живота си никога не е имал и не би проспуснал следващ такъв за нищо на света. Леко раждане на всички  give_rose
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ

« Отговор #209 -: март 05, 2010, 14:57:27 »

Аз в интерес на истината останах изненадана от твърдостта на решението му и сега не знам да се съгласявам ли или не. Но сте прави, щастлива съм за това, че той така силно ни обича и се старае всячески да ни го покаже и максимално да е част от всичко свързано с бебо. Girl_hide
Активен
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 22   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: