Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 27, 2024, 01:43:38

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 26 27 [28] 29 30 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: " Захранване на бебетата - 4 "  (Прочетена 170605 пъти)

sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #405 -: февруари 01, 2012, 23:43:52 »

Аз я варя във вода, водата-чай си я изпива, плода го яде намачкан с малко кис.мляко.

Харесва ми идейката за вода-чай и сварената дюля! Ще опитам и аз, благодаря! smile Аз засега давам 4 плода, които се ядат с удоволствие, пу пу - банан най-вече!, ябълка, круша и авокадо. Но не пречи да се разнообрази и с още нещо, поне от време на време smile
Активен
bejkite
Сватбар
Публикации: 252

Моят сватбен албум

« Отговор #406 -: февруари 02, 2012, 13:59:13 »

Благодаря, момичета  give_rose
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #407 -: февруари 02, 2012, 17:07:08 »

Мами, направо се виждам в чудо и съм на ръба на нервна криза, та влизам да се жалвам тук....

Ели е ужасно разсеяна, докато се храни. Сменяме играчки, четем книжки, какво ли не - само и само да се залиса и да яде. Не че не й харесва храната. Като й е в устата, бързо бързо я гълта, но хич и не се сеща и зори да я отваря. Казвам ви, направо има моменти, когато мога да лудна huhhuh.gif Храним се по 30-40 мин, като изяденото количество накрая е 150-200 г храна, не повече. Как ще се оправяме по-нататък не знам. Като ставам от стола после, не си усещам кръста. Тя си е в столчето за хранене, но постоянно сочи към нещо. Ако й го дам, сочи друго. Дърпа се да слиза на пода, абе... girl_impossible
Знам, че не трябва детето да се учи, докато се храни да играе или прави нещо друго, но това е единствения начин да хапва. Иначе няма да наддаде и малкото, което по принцип наддава huhhuh.gif

Нямам въпроси към никоя от вас, просто имах нужда да споделя. Все пак майчинството и отглеждането на детенце не е само рози. Ако някой все пак има мнение, с удоволствие ще прочета.
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #408 -: февруари 02, 2012, 17:48:42 »

Дали можеш да издьржиш да не й даваш да яде, докато не огладнее, ама наистина да е гладна и не си поиска сама ?

Знам като е с ниско тегло колко е притеснително за майката, и колко голямо е изкушението да тичаш след нея с льжицата. Сьседката ми имаш точно сьщия проблем. Ходи на педиатьр заради това. Посьветва я гореказаното и при нея подейства.

Friend
Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ
Публикации: 916

Моят сватбен албум

« Отговор #409 -: февруари 02, 2012, 18:46:12 »

Дани - това с играта и храненето е все едно описваш Сиана допреди месец някъде. Само където тя въобще не успяваше да изяде 150-200 грама, а само по 3-4 лъжички. Като я видех, че не иска, въобще не съм се мъчила. Пробвах, както казва Ина, да я оставям да огладнее много, но пак така беше - плаче, че е гладна, изяде 3-4 лъжички и край. Ама да ти кажа аз хич и не се притеснявах, директно си и давах мялкото, за да се нахрани. И така си я карахме - и тя доволна и аз спокойна. Всичко се промени съвсем изведнъж преди няколко седмици и сега си хапва доста повече, без да се разсейва много много, а пък аз имам стимул да готвя, защото знам, че няма да бъде изхвърлено после  smile
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #410 -: февруари 02, 2012, 19:36:02 »

Благодаря за мненията, момичета! smile

Бени, освен и аз да дохранвам с млекце, когато откаже повече храна.

Чудя се... дали пък не са й много вече 5 хранения crazy Режимът й е следния:

7.30 - около 220 - 230 мл АМ

9.30 - закуска - попара/ грис/ филийка/ каша - не повече от 150-200 г

11.30 - обяд - месно или постно - около 200 г + варен зеленчук

14.30 - 15.00ч  -закуска - настърган плод/ или банан, плюс бисквитка понякога; кремче

18.30 - уж вечеря - готвено напоследък: домати с ориз; пастет от чушки и извара; понякога пълнозърнеста плодова каша

21.00 ч - 250-260 мл АМ.

Извинявам се, ако се отклонявам от темата, но не се сещам за по-подходящо място.
« Последна редакция: февруари 02, 2012, 19:37:43 от sunray » Активен
dodo23
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #411 -: февруари 02, 2012, 20:06:42 »

Дани,съвет не мога да дам,но нашите хранения са по-малко и на брой,и на грамаж.
-7,30ч кърма
-11,30ч нещо,което броя за закуска(кус-кус,плод+бисквита...)
-към 12ч се приспиваме на гърда,но хапва минимално количество
-15ч-обяд
-към 18ч пак приспиване на гърда
-20ч вечеря
Активен
*mwpo
Професор
Публикации: 479

« Отговор #412 -: февруари 02, 2012, 20:30:05 »

7,30-8-попара,каша,ов.ядки-200мл -рядко бива изядено цялото
11,30-12-обяд- ЗП, +месо,+жълтък пак около 200мл-мама доизяжда
15-АМ, никога не изяжда повече от 150мл вода/
18-плод с бисквитка, или кис.мляко с бисквитка, 100-150мл-много трудно изяжда всичко
21-АМ,150мл вода, нито капка повече

На 10 месеца и 9 дни е. Като гледам нашето и вашето, добре си хапва девойката. Или моето не хапва добре.
Активен
kokiche
Професор
Публикации: 312

« Отговор #413 -: февруари 02, 2012, 20:34:44 »

При нас храненето винаги е било много трудно.Сънрай  съчувствам ти искрено.Трябва да е залисан с нещо иначе няма ам-ам. Столче дори не виждам смисъл да купувам, макар че съм убедена в предимствата му.Понякога даже търся канал с реклами по тв-то, защото се захласва по тях и изяжда по няколко лъжици. 30 минути за нас си е нормално ядене pardon. Изключение е да се нахрани бързо. И аз съм го пробвала гладен, но става по-лошо, изнервя се, хапва малко и пак капризи.
Аз също акъл не мога да давам Girl_hide. Всяко дете е различно и не може да се дават съвети на килограм.
При нас хапването изглежда така, часовете са около-около; грамажите в добри дни варират между100-150-200гр.Аз дояждам остатъците :  Wink
6:00-7:00 - губи ми се малко часа, че съм нани-на blush-кърмене.
9:00 - кърмене
10:00 -каша+плод.пюре;попара;трахана
когато не излизаме на разходка кърмене с цел приспиване
13:00-14:00-зеленчук+жълтък или месно ядене
15:00 -кърмене
17:00 - кисело мляко
18:30-19:00- каша+плод
1930 -200 кърмене
През нощта кърмене на корем  blum
През деня между храненията давам плод
« Последна редакция: февруари 02, 2012, 20:37:29 от kokiche » Активен
*mwpo
Професор
Публикации: 479

« Отговор #414 -: февруари 02, 2012, 21:44:49 »

Аз се обърках. Кокиче,имате 8 хранения без нощните. Значи опр. ние не ядем по много. А не е малък,на 10 месеца е 9кг. Съвсем нормално май
Активен
kokiche
Професор
Публикации: 312

« Отговор #415 -: февруари 02, 2012, 21:56:56 »

Ами аз под хранене имам предвид твърдата храна различна от млякото Преди всяко хранене освен на обяд аз му давам да суче Умишлено не съм замествала хранене Целта на упражнението е до навършване на годинка детето да приема с приоритет млякото от което то  най-много се нуждае а твърдата храна само да допълва хранителните му нужди
Ох извинявам се че нямам знаци но нещо клавиатурата ми заби girl_impossible
Ние на 11м бяхме 9кг  blum
Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ
Публикации: 916

Моят сватбен албум

« Отговор #416 -: февруари 02, 2012, 23:12:50 »

Ето ги и нашите хранения, въпреки че то всяко човече си е индивидуално  pardon

5:00-5:30 АМ
9:00-9:30 Закуска /овесени, ръжени, ечемичени ядки, смесени с мляко, плодове или сирене/ - това е единственото нещо, което почти никога не отказва да яде и изяжда около 200-250 грама
13:00-14:00 - Обяд /нещо готвено/ - около 100-150-200 грама, всеки ден различно /както споменах, до скоро тук основното също беше АМ/
17:30-18:00 - Плодове, кисело мляко, понякога бисквита, крем Чудесия  Wink, овесени блокчета, пълнени печени ябълки, грис с мляко и плод... такива неща
Обикновено около 19:00 часа и ние сядаме да ядем и тогава си гризва още нещичко покрай нас, нищо че скоро е яла - дреболийки, малко кашкавалче, хлебче, краставица, маслинки.... такива неща, но в минимални количества
20:30-21:00 АМ
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #417 -: февруари 02, 2012, 23:25:37 »

О, да, наясно съм, че всичко си е индивидуално. Аз и затова писах, че искам да споделя и че ще се радвам просто на мнения give_rose

Бени, и вие сте с 5 хранения общо, но с големички паузи, за разлика от нашите. Може би трябва да натъкмя така храненията, че да има повече време между тях. Пусто, гледам да ги напасна със спането - тоест да не се падат между 12-14.00 и 16.00 - 18.00ч. Тогава спинка.

Кокиче, Диде, вие още кърмите, дори и през нощта, което коренно променя нещата що се отнася до количествата през деня. Просто за денонощие все пак си събират достатъчно папане с кърменията good

Пък да килограмите... Ние още не сме чукнали девятката, поне до преди седмица, а след броени дни ставаме на годинка blum
« Последна редакция: февруари 02, 2012, 23:27:12 от sunray » Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #418 -: февруари 02, 2012, 23:31:33 »

Я и аз да се включа с днешното меню, ако вьобще мога да го нарека така.
Между другото се успокоих, че не само моята Мартеница нищичко не яде  pardon

Та днес:

13ч - 2 чаени льчижки просо с малко сирене-крема и малко масло;
17ч - 3 чаени льжички печена ябьлка пьлнена с просото от обяда, смесено с малко канела;

Кьрмене на поискване, но не иска особено, цока само преди да заспи и то по малко т.е 2-3 пьти дневно по малко и нощем пак така.

Последния пьт за 2 месеца беше наддала 150г
Активен
krasart
Ентусиаст
**
Публикации: 53

« Отговор #419 -: февруари 03, 2012, 02:18:43 »

sunray и ние сме с 5 хранения, подобни на вашите,

8.30- АМ
10.00- пресен плод
12.00- местно или постно основно ядене с жълтък (с паста/ориз/хляб/зърнени)
16.00- следобедна закуска (каша, филийка с нещо, кисело мляко с нещо и други)
19.00- супички или леки постни храни с хлебче (понякога давам жълтъка към супите ако не ми се връзва с постната обедна манджа)
21.00- АМ

аз мога само да си похваля детето че хапва добре, но сме имали периоди в които е карал само на банан, хляб, сирене и АМ за почти седмица заради една ужасна хрема. Като казвам добре си хапва имам впредвид с апетит, иначе понякога не си изяжда порцията, понякога иска допълнително.

Ще напиша някои идеи, които или съм прилагала и прилагам, или съм чела някъде си, ако искаш пробвай каквото ти хареса и ти е на душата:

1. Както Ина е писала, понякога като ми се глезоти на масата го оставям, не го храня, на следващото ядене излапва всичко smile
2. Храним се задължително двамата на масата в 10,00  12,00  19,00, когато ядем двамата не бързаме за никъде и не ме нерви факта че  е продължително, защото и аз се храня през това време
3. Без хляб не сяда на обяд и на вечеря, дори и да има паста, пак държи хляб в ръце- успокоява го явно smile не яде всеки път от него, но понякога си играе, особенно от скоро го бута като количка и вика бууууууу
4. Като видя че не му е на кеф някоя манджа и му давам лъжичката в ръчичка и той се кефи много сам да се храни (аз му помагам и я пълниме заедно и вкарваме в устата). И така може да изяде всичко което само преди минута не е искал
5. Като му давам хапка и викаме "Аммммм", обикновенно има хляб в ръцете и го моля да ми даде и аз да си хапна, и така аз храня него той храни мене. И се редуваме един път аз му дам веднъж той на мен и яденето върви
6 Понякога включваме на трапезата и някое животинче. И казваме едн ахапка за слончо примерно и давам пълна лъжичка пред слончето, една за мама (правя се че хапвам и викам амммм вкусно), и една за Алекс ( и той си отваря устата)
7. Винаги съм се придължала да има някакъв режим на хранене- това да му давам я бисквитка я солета ей така , при мене го няма, аз следвам принципа да има време да огладнее (нека не ме критикуват другите дето не мислят като мен, просто всеки да си прави както сметне за добре)
8 . Никога не го гоня с лъжицата и паницата из къщи - ако иска да яде да яде, като не на следващото хранене ще яде
9. Никога не пускам телевизор по време на хранене, да некажа че изобщо не го пускам докато е буден.
10. Алекс има респект от кучета и много се заплесва по тях- когато тръгне да се цупи и мрънка веднага питам къде е кучето? той знае че ги вижда през прозореца докато ги разхождат навън хората и започва да се ослушва и мрънкането е забравено на секундата. Също му говоря като не ще да яде че кучето си хапва и той трябва да си хапне, иначе няма да могат да си играят заедно ако единия остане малък и т.н. - невинаги действа но на 50 процента има успеваемост- само открий кое е вашето заковаващо вниманието нещо 

Това се сещам smile Дано не съм се натрапила с толкоз писане, но ако случайно нещо помогне ще се радвам. Иначе ти се подготви че нещата от раз няма да станат. Бъди настойчива и кураж от мен! Стискам ти палци!
Активен
Страници: 1 ... 26 27 [28] 29 30 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: