Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 22, 2024, 22:37:22

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: " Захранване на бебетата - 4 "  (Прочетена 169641 пъти)

*mwpo
Професор
Публикации: 479

« Отговор #330 -: януари 17, 2012, 07:48:19 »

Яденето на супа първите дни беше бедствие. Аз не давам много супа, около 50мл преди пюрето на обяд, та къде лапне,къде падне. Мама ми купи една лъжичка за супа,която изглежда широка, но всъщност е много удобна. По две са в пакетче, бели меламинови, евтинки. Една по-малка и една по-голяма. Дори и малката да ви изглежда голяма-супер удобна е. В Джъмбо са по левче двете.
За сиренето-това ми каза педката. Да има нещо млечно.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1377

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Моят сватбен албум

« Отговор #331 -: януари 17, 2012, 09:41:32 »

Давам често различни крем-супи.Натрошавам 2 сухара вътре и така няма какво да се разтече.  pardon
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #332 -: януари 17, 2012, 09:58:18 »

Благодаряяя!

mwpo, аз също се старая да внасям млечни при всяко хранене. Страх ме е отсега да не й навредя на зъбките най-вече huhhuh.gif На едно хранене, примерно, слагам масълце, на друго давам сирене, на трето извара или опитвам да дам кисело мляко. Може да е малко, но да ги има good
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #333 -: януари 17, 2012, 11:05:09 »

Дани, как правиш рожковите?

Моро, дай рецептата за супата.

Понеже вече давам на Марта каквото ядем ние, вчера например имахме крем-супа от тиква. Пьрво не я искаше, но след като си изяде хляба, почна да сочи чинията и да вика "ам-ам". Давам с обикновена метална чаена льжичка и нямам никакви грижи - нито тече, нито нищо. Може би защото ми е гьста супата, не знам.

За млечните не се включвам, защото тя още се кьрми на поискване и като цяло избягвам кравите продукти. Използвам символично количество пармезан, малко масло и понякога заквасена сметана (като в супата примерно), но определено не е всеки ден.
Активен
*mwpo
Професор

« Отговор #334 -: януари 17, 2012, 12:28:55 »

Млечна супа без мляко-вода около 100мл, лъжица фини овесени ядки, малко масло, и лъжица сирене/извара. Понякога и сварен жълтък добавям накрая.
По същия начин и млечна супа с грис/без ядките/.
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #335 -: януари 17, 2012, 13:03:13 »

Става течно ли? Трябва да пробвам. Аз досега само каша сьм правила.
Активен
*mwpo
Професор

« Отговор #336 -: януари 17, 2012, 15:01:10 »

Кое да става течно? Ако е за супата с ядките-да, става леко "лигава", но си е течна. Течността е повече и не става каша.
Активен
sunray
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #337 -: януари 17, 2012, 15:52:45 »

Благодаря ти, mwpo  @}->--Ще опитам и аз тези рецепти, а и скоро ще въдеда жълтъка тъкмо good
Аз искам точно по-течна супичка да правя, не крем сума. Да яде различни по гъстота и консистенция храни.

Инче, за съжаление, защото знам че не даваш такива, дадох рожкови от каша в кутия. На Нестле е - ориз и рожкови. Честно казано, не съм проверявала в органичния ни магазин дали няма, за да си взема натуралния продукт и да си приготвя сама. На друго място едва ли бих намерила, а и сигурно много хора ще ме гледат учудени какво е това tease

Забелязвам, че вече съм по-уверена в захранването. Според случая, понякога и не оставям паузи между две нови хани. Ето, вчера дадох рожкови, днес - карфиол. Ох, този карфиол вони ужасно! Затова добавих една лъжичка от него към другото зеленчуково пюре. Да го въведа, че гледам в седмичното меню на детската кухня го има всяка седмица.
Активен
dodo23
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #338 -: януари 17, 2012, 18:39:41 »

Млечна супа без мляко-вода около 100мл, лъжица фини овесени ядки, малко масло, и лъжица сирене/извара.
Аз давам същото-овесени ядки с масло и сирене,но отцеждам от водата и не минава за супа!

Дани,и на мен много ми миришеше карфиола,но вече не го пасирам и май е по-поносимо.

Ина как правиш крем-супа от тиква?
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #339 -: януари 17, 2012, 18:43:40 »

Много лесно:

1 малка глава лук
1 мальк картоф
1 мальк морков
1 парче тиква

Варя всичко и пасирам с 1 с.л сметана.
По сьщия начин (без моркова, а с малко пащьрнак) правя от тиквички и вместо сметана слагам сирене-крема.
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908

Моят сватбен албум

« Отговор #340 -: януари 17, 2012, 22:41:50 »

Искам да попитам лук кога може да се дава на бебе в храната? Аз й правя пюренца, не искам да й купувам. Сега като четях на Ина рецептата и видях лук.
Искам да ви споделя една рецепта за супа от тиква. Става страхотна стига да свикнете с това, че трябва да се яде солена, на мен в Америка ми беше трудно да свикна, че тиквата може да се яде солена, а не сладка.
Говорим за такава тиква

Ето и рецептата :
Изпича се тиквата.
Пържи се глава лук ( за бебе може и да се свари, а не пържи )
сол на вкус (ако слагате, за пипер няма да споменавам)
Нарязани няколко листа салвия
Когато лукът омекне се слага и тиквата , намачква се, и се сипва зеленчуков бульон
Вари се така 10 ми ни после с пасира, но внимавайте супата трябва да е леко изстинала, за да не се пръсне пасатора ако е с купа.
Може да се гарнира с мляко или сметана.
По същата рецепта някои добавят картоф или морков.

Активен
*mwpo
Професор

« Отговор #341 -: януари 18, 2012, 08:30:35 »

Аз започнах да добавям лук, праз може би 2 месеца след началото, към 8-мия. И чесън съм слагала в лещата му. От скоро и домат-без люспа и семки.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #342 -: януари 18, 2012, 10:21:49 »

Добавям отскоро лук в пюретата и супите,които готвя.Не го запържвам,а го варя заедно с останалите продукти.Крем-супата е правя по същия начин като inaxastra,само че вместо сметана добавям малко мляко.Също така слагам малко зехтин,а накрая и 1ч.л. масълце.  smile Не добавям никакви подправки. good Правя също така и крем-супа само от морков и картоф или от картоф и броколи.Всички варианти много се харесват. smile

Само да допълня,че когато ни е ден за месо,към порцията добавям и колкото е нужно месце.  smile
« Последна редакция: януари 18, 2012, 10:26:59 от carlyangel » Активен
*mwpo
Професор

« Отговор #343 -: януари 18, 2012, 10:31:25 »

Гледайки майките около мен,които ползват кухня, забелязах че всеки ден има месо. Ако пюрето е месно, в супата има жълтък. Чак се зачудих дали не давам малко месо. Но гледам на порция да има 20-30 грама.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #344 -: януари 18, 2012, 10:41:35 »

Ами педиатърката на мен ми каза да слагам максимум по 10гр. месо и да давам през ден,понеже натоварвало бъбреците.Не знам дали количеството е обвързано с възрастта и за това да е толкова в ДК.На мен 20-30гр. ми се вижда много на този етап,а и ХБ ни е 135.Жълтък давам 2 пъти седмично по 1/4,като не го смесвам с млечни,заради усвояването на желязото.Просто отделям малко от пюрето,преди да съм добавила АМ и размивам жълтъка в него.  smile
Активен
Страници: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: