Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 22, 2024, 22:44:37

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: " Захранване на бебетата - 4 "  (Прочетена 169642 пъти)

Anichka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 984

Моят сватбен албум

« Отговор #360 -: януари 18, 2012, 21:55:56 »

bejkite,
нашият педиатър например препоръчва да се изчака до 9 месец със започването с месо при кърмени бебета.
Аз съм чела на други места, че в Испания препоръчват захранването да започне с портокал. Аз лично го приемам ОК - нещо като започване с местен плод - както е ябълката в БГ.
Все още съм навита да захранвам по Рапли. Майка ми е ужасена за сега от решението ми, че няма да може да 'нахрани' детето с лъжицата и ако не иска да яде да я насили pardon Дано Леа прояви интерес към храната, макар и в минимални количества, че баба й да е 'спокойна'...
« Последна редакция: януари 18, 2012, 21:58:49 от Anichka » Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
Публикации: 734

Моят сватбен албум

« Отговор #361 -: януари 18, 2012, 22:14:40 »

Включвам се по въпроса с портокала, защото ме вълнува. Бежките, кога казваш че се препоръчва при вас да се дава? Мойто сладурче е много ама много заинтересувано от всичко що е мандарини и портокали, а уж бях намислила да изчаквам преди да му давам...После пък четох, че децата сами си подсказвали от какво имат нужда (той зеленчуци трудно яде, а плодове обожава).
За месото лично аз мислех да изчакам. И аз бих предпочела или домашно гледано или поне Био такова (а може би можеш да намериш някоя био ферма наоколо).

Ани, позната история това с бабата. Моята беше ужасена при мисълта, че може да се задави, че ще направи всичко мазало и че нищо няма да яде. Ела я виж сега, по-голям привърженик на този метод и от мен стана. Прави му и супички, пасирани, в които слага малко олио и малко жълтък. Така е сигурна, че е предложа различни консистенции, но го оставя той да избира. Като не иска изобщо не го насилва, а е вече и по-спокойна от мен, когато му дава плод да дъвче. Само за протокола - мен ме е захранила по диаметрално различен начин, но се адаптира много много лесно smile

Що се отнася до количествата - решила съм лично до 1-та година на детето да не се впрягам. Колкото изяде - толкова. Само кърма да има (Дай Боже)! 
« Последна редакция: януари 18, 2012, 23:25:52 от minalina » Активен
bejkite
Сватбар
Публикации: 252

Моят сватбен албум

« Отговор #362 -: януари 18, 2012, 22:59:41 »

Пилешко, защото ще ни донесът домашно отгледано  Wink carlyangel, сложно е с продуктите от магазина. Но понеже намерихме еко пиле, иначе щеше да е купешко  pardon Хубавото е, че има доста магазини за еко/био продукти.

За портокала: въпреки, че педи препоръчва захранване след 6-тият месец, на прегледа на 5 месеца каза, че може да му дам сок от порокал, за да а*а по- редовно; първи плодове при захранване са ябълка, круша, банан и портокал; аз дадох портокала преди няколко дена, като пасирах целите парчета, а не само сок и го дадох с бананче (не посмях само портокал).
Въвеждането на месата е след като се въведът няколко зеленчука. До 10-тия месец са позволени пилешко, телешко и заешко (в тази последователност).
Глутена го дават след 7-ми месец, но аз още не съм въвела.
Като първи зеленчуци се дават картоф, лук, морков, боб. След 9 месец са тиквата, тиквичката и домат.
Това са препоръките на Каталунската здравна с-ма.

А относно честотата на твърдите храни, други мнения??? Даваме му вечер, защото той така жално ни гледа, когато вечеряме. А количеството е около 50 гр (много съм зле с грамажите  blush) Но дори да му давам малко, да не му затормозявам коремчета като е по- често???

Каква домашна каша мога да му приготвя?

Мерси за коментарите, момичета.

Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #363 -: януари 18, 2012, 23:15:27 »

bejkite според мен количествата ти са добри.

Каша от елда можеш да си напрвиш-смилаш зърната на брашно и вариш;или вариш зърната и после пасираш.
Елдата се счита обаче за алерген и не се препоръчва много рано.Аз не знаех и я въведох много смело.
Можеш да започнеш с оризова каша.

Бях фен на BLW,но захраних по-рано и не го приложих.От няколко дни обаче,малката не иска да яде от лъжица,или да й давам парчета в устата-иска сама да си ги взима.Та може би този метод щеше да има почва при нас.....
Активен
bejkite
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #364 -: януари 18, 2012, 23:34:44 »

Dodo23, аз пък четох за елдата, че не е алерген, че лесно се приема ...
Ужас направо- колкото източници, толкова и различни мнения  crazy

Оризова каша не искам да давам, че нали запича  nea
Активен
dodo23

Моят сватбен албум

« Отговор #365 -: януари 18, 2012, 23:43:15 »

Ами,Дара оризовата каша не я запича,ама тя си е някакъв чешит-от как се е родила има само един ден,в който не се е изхождала.
Мисля,че можеш да се комбинираш ориза с някакъв разхлабващ плод,щом те притеснява.
А това,че елдата е алерген се коментираше тук 2-3 стр по назад.
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908

Моят сватбен албум

« Отговор #366 -: януари 19, 2012, 10:11:25 »

Момичета, педиатърката ми каза, след като въведа плодовете да започна с кашите, каква каша бихте ми препоръчали за начало, не искам да се запича, знам че от оризова и бананова се запича.
Ние сме на Аптамил и мисля да продължа с кашите на Милупа. Месец и малко въвеждах зеленчуците, сега плодовете почнах преди седмица и края на месеца мисля да почна с кашите.
След кашите предполагам почват месните, нали?

В Америка започват с каши. И не ги пробват по няколко лъжички, направо си дават новия продукт, та стой да гледай. smile ДАли са по-различни от нас по природа не ми е ясно, но не ги жалят много. smile
Активен
*mwpo
Професор
Публикации: 479

« Отговор #367 -: януари 19, 2012, 10:29:42 »

Аз започнах с млечна елда на Хип. После оризова,по съвет на педиатър.Не е имало проблем. На Хумана и Блевит кашите са хубави също. За Милупа нямам наблюдение, Нестле-твърдо против.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1377

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Моят сватбен албум

« Отговор #368 -: януари 19, 2012, 10:42:43 »

tweety bird,аз започнах с млечна оризова каша и наистина я запече малко,но не до степен да не се изхожда,а просто самото ако стана по-твърдо.Инстантните каши са голямо улеснение,а и бебчетата ги харесват, вкусни са.Аз добавям и плодово пюре в кашата,но Лора не яде отделно плодовото и за това процедирам така. smile
Това,което каза за пасатора по-назад,случвало ли ти се е?Доста се стреснах,понеже аз честичко пасирам супите директно на котлона. tease
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #369 -: януари 19, 2012, 10:54:09 »

А относно честотата на твърдите храни, други мнения??? Даваме му вечер, защото той така жално ни гледа, когато вечеряме. А количеството е около 50 гр (много съм зле с грамажите  blush) Но дори да му давам малко, да не му затормозявам коремчета като е по- често???

Ради, не се притеснявай, той ако чувства, че му е пьлен корема няма да иска да яде. Или ще хапне сьвсем малко и ще спре. Предлагай спокойно, детето е способно да се регулира  good

Кашите не коментирам, защото не сьм компетентна  good
Активен
sunray
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #370 -: януари 19, 2012, 13:05:40 »

И ние, както при Дидето, сме явно друг чешит blum защото Ели също досега не бих казала, че е имала запек от каквато и да е храна. Само веднъж се случи да не ака 2-3 дни, ама после добре се "освободи" sarcastic И бананът не ни действа запичащо, така че е индивидулно, според мен.
Аз съм взимала каши на Милупа. Дори с тяхната безмлечна оризова започнах захранването. Доволна бях, защото лесно се разтварят, а на мен ми харесваха и на вкус и аромат.
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908

Моят сватбен албум

« Отговор #371 -: януари 19, 2012, 15:13:13 »

Благодаря ви, момичета!
Активен
bejkite
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #372 -: януари 20, 2012, 20:01:31 »

И аз благодаря  give_rose
Активен
dodo23

Моят сватбен албум

« Отговор #373 -: януари 20, 2012, 20:18:49 »

Ще захранвам с риба и имам следните въпроси:
С какво да я комбинирам?
Каква е препоръчителната доза-пак ли като другите меса 20-30гр?
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #374 -: януари 20, 2012, 20:23:53 »

За грамажа - да.

Можеш да я обьркаш с авокадо или с паста (звездички или азбука)  good
Активен
Страници: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: