Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 22, 2024, 22:53:37

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: " Захранване на бебетата - 4 "  (Прочетена 169645 пъти)

*mwpo
Професор
Публикации: 479

« Отговор #345 -: януари 18, 2012, 11:00:43 »

Аз по принцип говоря, щом е направено така за ДК явно е съобразено,диетолози правят менюто уж, пък и тя е след деветия месец.
А ти първо даваш пюре+жълтък,последвано от пюре с АМ, или не?
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1377

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Моят сватбен албум

« Отговор #346 -: януари 18, 2012, 11:05:58 »

Приготвям 1 порция пюре и отделям 2 лъжички от него преди да добавя АМ-то.В тези 2 лъжички размивам жълтъка и й ги давам в началото на обяда,после си додавам останалата порция. smile
И аз така си помислих,че е съобразено с възрастта.Ще видя по-натам как ще процедирам,защото няма да я записваме на ДК. good
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908

Моят сватбен албум

« Отговор #347 -: януари 18, 2012, 11:18:40 »

Момичета, вашите деца са по-големи с поняколко месеца, но като гледам от познати в ДК слагат сол, захар, черен пипер, а аз не мисля , че е редно. След зеленчуците сега въвеждам плодовете, но не съм слагала никога сол или захар.
Кои плодове не са препоръчителни??Аз знам за мъхестите и цитрусите, какво мога да и давам, досега е яла ябълка, слива и банан.
Активен
*mwpo
Професор

« Отговор #348 -: януари 18, 2012, 11:31:31 »

Ягоди и подобни, мъхести и цитруси знаеш.
Добре де, нали отива на едно място всичко и се разгражда постепенно, така че това за усвояването нещо не го разбрах.
За солта и захарта и аз съм против, затова всеки си решава.Иначе подправки си слагам-копър,магданоз, чубрица,глава целина съм слагала- много умерено, за аромат
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #349 -: януари 18, 2012, 11:33:38 »

tweety,можеш да дадеш круша и дюля.Правилно си разбрала за мъхестите и цитрусите. smile
И аз не добавям сол или захар към пюретата.Струва ми се излишно.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #350 -: януари 18, 2012, 12:20:59 »

mwpo,и аз така си помислих,но въпреки това продължавам да го давам по този начин.Едно,че не ми представлява някакво усилие и друго,така съм сигурна,че изяжда цялото количество.
Това важи само до определена възраст.В някои статии пише 10 месеца,а в други до годинка.Също така знам,че комбинация яйце и месо не е желателно да се дават до годинката повече от веднъж седмично.
Ето една статия относно жълтъка и изобщо захранването. smile
За ХБ хич не съм се впрягала и си бях решила,че дори да е по-нисък,да не давам никакви добавки.Когато ходихме на консултация декември,педиатърката ни я заместваше една възрастна лекарка.Като видя Лора и веднага започна "Това дете е много бледо,давайте всеки ден месо,през ден черен дроб",без изследвания,без нищо.Аз й обяснявам,че с баща й сме с много светла кожа,тя пак си продължава. tease
Луда работа. biggrin
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #351 -: януари 18, 2012, 13:00:10 »

Tweety, можеш да дадеш круша, авокадо. Ти за пресни плодове ли говориш, или принципно, и на пюрета? Ако е на пюре, може и праскова да дадеш. Не знам на колко месеца е бебето ти, както и от колко време се захранвате, така че те съветвам на сляпо.
Ако ДК се дава на бебето от годинка нататък, няма нищо лошо в малки количества захар или сол. Предполагам, че не са особено солени и сладки там храните, а и всяка майка би опитала първо, преди да даде на детето. Ако не й харесва, няма да му даде. Мисълта ми беше, че както се казва " прекаления светец и богу не е драг". Ако се дават минимални количества, не биха навредили. Пак казвам, че визирам бебенца на годинка поне.
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908

Моят сватбен албум

« Отговор #352 -: януари 18, 2012, 13:45:04 »

carlyangel, за круша се сетих вчера, но исках да е домашна от някой човек, но не мога да намеря, дюля ще ми дадат. Благодаря за подсещането !:)

Sunray, прасковата не е ли мъхест плод? Имам една праскова на ХИП, готово, но ме притеснява, че е мъхесто.
Авокадо и аз обичам ще й дам ако й е време. Авокадо и банан пасирано е нещо невероятно, така го харесвам, че не знам дали ще остава за бебе или аз ще й го изяждам lol
Ева е на 7м. Вчера ги направи. От 1 .12.2011г я захраних. Яла е тиква, картоф, морков, грах,карфиол,броколи, спанак, домат и чушка за друго не се сещам, от плодовете казах вече.
« Последна редакция: януари 18, 2012, 13:46:45 от tweety bird » Активен
*mwpo
Професор

« Отговор #353 -: януари 18, 2012, 13:57:31 »

Кайсия и праскова в пюре спокойно може да си дадеш,след обилане няма проблем, меки плодове са.  Авокадо също, и аз го правя с банан. От скоро давам и прясно манго, на голяма почит е.
Активен
leni_beni_
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #354 -: януари 18, 2012, 15:02:12 »

Авокадо съм давала още в началото (6 месеца и малко ) Беше едно от първите неща, които съм давала  good
Активен
bejkite
Сватбар
Публикации: 252

Моят сватбен албум

« Отговор #355 -: януари 18, 2012, 15:06:33 »

Нахлувам с няколко въпроса smile

Захраних на 6 месеца и 2 дни. Опитал е тиква, морков, броколи, картоф, лук, ябълка, круша, банан, портокал и безглутенова бисквитка.

Днес купих елда. Нали мога да я приготвя като хаша на неговата възраст?

Другият въпрос е относно порциите. Храним го на обяд (около 70 гр зеленчук), следобяд (около 50 гр плод), вечер (около 70 гр зеленчук) и много рядко преди обяд (около 50 гр плод или бисквита)- винаги преди това го кърмя, а понякога и след храната. Дали не му давам много на често твърда храна? Прочетох, че за втори месец захранване се препоръчва храна 2 пъти в деня  crazy

Вече може ли да включа в менюто пилешко???

Относно коментарите за захар и сол - не слагам и няма скоро да го правя.

Червен лук (добре сварен) и портокал яде от 2 седмици - по тукашната схема е в началото на захранването.

Относно baby-led weaning : мислих така да се захранваме, но тъй като той не успяваше да се справи (знам, че трябваше да го изчакам да разбере сам, че "тези теща" стават за ядене), зпочнах аз да му давам. Така 3-4 пъти. На него му се услади smile После когато го оставях сам, не успяваше веднага, захпваше чинията и започваше да се ядосва  angry Опитахме няколко пъти и накрая решихме да го храним  blum Ако с тази инфо помогна на някоя мама да не допусне моята грешка.

Благодаря за мненията smile
« Последна редакция: януари 18, 2012, 15:09:27 от bejkite » Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #356 -: януари 18, 2012, 16:01:50 »

Относно коментарите за захар и сол - не слагам и няма скоро да го правя.

Аз затова поясних, че говоря за след годинка поне. Вие сте малки още smile

Портокал според прочетеното и съветите, които са ми давали, е рано да се дава преди годинката. От цитрусите той се води силен алерген.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #357 -: януари 18, 2012, 19:51:27 »

Ради,можеш да включиш пилешко,да.Аз започнах с него,после захраних и с пуешко. smile Ами 2 пъти на деня,но грамажът ти е разпределен.Защо зеленчук вечерта?Можеш да дадеш зеленчук за обяд и да си го дохраниш с кърма след това.Каша можеш да даваш вече,дори е желателно.Дава се следобед по тукашните схеми.За вечеря остава само мляко. smile
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #358 -: януари 18, 2012, 20:08:40 »

Bejkite, защо искаш да въведеш пилешко? Ако ви е първо месо и е домашно - супер! Ако обаче не е от сигурен източник, по-добре започни въвеждане на месата с пуешко или заешко. Просто при тях "напомпването" с разни...хм, добавки, е по-трудно good Просто съвет, а ти решаваш smile
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #359 -: януари 18, 2012, 21:15:54 »

За пилешкото е вярно.Нашето пилешко е домашно-баба му на мъжа ми гледа кокошки и ни носят редовно.Иначе бих ползвала единствено пил. филе от Билла.То ми изглежда най-чисто. good
Тук пуешко се намира трудно.Ние имаме и домашно пуешко,но по магазините съм виждала само веднъж и то беше пуешко бутче. smile Как стои въпросът с месото в Испания?
« Последна редакция: януари 18, 2012, 21:18:24 от carlyangel » Активен
Страници: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: