Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 22, 2024, 23:00:45
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
" Захранване на бебетата - 4 "
Страници:
1
...
19
20
[
21
]
22
23
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Захранване на бебетата - 4 " (Прочетена 169648 пъти)
aprilka
Сватбен ГУРУ
Отг: " Захранване на бебетата - 4 "
«
Отговор #300 -:
януари 11, 2012, 10:46:27 »
Цитат на: Капризче в януари 09, 2012, 10:57:54
Момичета, не знам дали за тук точно е въпроса ми, но пак е свързан със захранването, за това питам
Чели ли сте тази книга и какви са ви отзивите за нея:
http://www.book.store.bg/p31071/kak-da-hranim-bebetata-i-malkite-deca-anabel-karmel.html
Цитат на: dodo23 в януари 09, 2012, 12:20:56
Капризче,мисля,че Павла цитираше тази книга.Дано се включи с отзиви.
Книжката е супер за майки, които са решили да готвят за бебоците си
Тази е по-разширена от моята и може би и аз ще си я взема. Не знам дали няма да ти е малко по-английска от гледна точка на това, че захранването тук не протича както в България. Книжката е съобразена със стандартите на зравната организация в Англия.
Аз давам твърда храна винаги, когато мога. Изключвам плодовете и зеленчуците, които са винаги част от обяда/вечерята. Досега не се е давила от храна, която може да държи в ръката си. Преди обаче да дам пърченце плод реших, че ще стържа...еми такава гадост няма...То на всяка хапка правеше от онази давещата се физиономия, та това беше със стъргането
За мен е по-важно да хапне 2 броколчета, 3 бобчета и малко от храната, която съм и сготвила отколкото да и ѝ изсипя в гърлото 300 грама(примерно) хомогенна смес
. Количествата и при нас са мини, но Изи се е забила на нейната си процентна линия за тегло и това мен си ме устройва. Колкото толкова
«
Последна редакция: януари 11, 2012, 14:37:51 от aprilka
»
Активен
rosit@
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #301 -:
януари 11, 2012, 11:25:00 »
Момичета,много ви благодаря за съветите,които ми дадохте.И аз тези дни изчетох доста информация по темата,остава сега на консултацията да поговоря и с педи,да чуя и нейната гледна точка и после вече да дойдат месеците,когато ще започнем.
Другото,което исках да ви попитам е може ли при започване на захранването да пропусна даването на сокчета,а примерно направо със зеленчуково или плодово пюре?
И другата ми питанка е дали има някой,който е давал пюренцата на Нестле?
Само последно питане:чували ли сте твърдението,че бебета,които са изцяло на АМ трябвало да се захранят по-рано?
«
Последна редакция: януари 11, 2012, 11:27:50 от rosit@
»
Активен
*mwpo
Професор
Публикации: 479
«
Отговор #302 -:
януари 11, 2012, 11:27:20 »
rosit@
желателно е да ги пропуснеш. Алете не съм давала, не симпатизирам на Нестле. Пък и цената изобщо не ми харесва. В началото ще ти е много излишно-големи буркани са, ще хвърляш половината.
Активен
dodo23
«
Отговор #303 -:
януари 11, 2012, 11:41:23 »
Цитат на: rosit@ в януари 11, 2012, 11:25:00
Момичета,много ви благодаря за съветите,които ми дадохте.И аз тези дни изчетох доста информация по темата,остава сега на консултацията да поговоря и с педи,да чуя и нейната гледна точка и после вече да дойдат месеците,когато ще започнем.
Другото,което исках да ви попитам е може ли при започване на захранването да пропусна даването на сокчета,а примерно направо със зеленчуково или плодово пюре?
И другата ми питанка е дали има някой,който е давал пюренцата на Нестле?
Само последно питане:чували ли сте твърдението,че бебета,които са изцяло на АМ трябвало да се захранят по-рано?
Роси,повечето майки пропускат соковете.Аз също още не съм давала сок.Почнах с плодово пюре.
Всички пюрета си ги правя,не купувам.
Има такова твърдение,че бебета на АМ могат да се захранят след 4м.
Активен
leni_beni_
«
Отговор #304 -:
януари 11, 2012, 11:53:15 »
Да се изкажа и аз като майка на захранено дете по Рапли метода.
Въпреки, че изглежда сложно за някой, за мен беше най-естественото и лесно захранване. Изобщо не съм се чудела и вайкала за храната. Съобразявала съм се , храните които предлагам, да са около месеците, за които се препоръчва да се въвеждат. Никола сам си избираше от кое и по колко да си хапва. Не сме имали заместено хранене до годинката някъде и в един момент той просто започна да яде по повече и почти не сучеше след това (за обяда имам предвид) .
Никога не се е задавял. Ако се случи да лапне по-голямо парче и се опита да го глътне, започва да издава един такъв звук хъркащ , и си продължава да си дъвче (понякога изплюва част, а другото си го дъвче). Пюрета и каши никога не е ял. Предлагала съм му два пъти пюре- първия път повърна, втория път започна да маха с руце срещу мен и да си върти главичката......до там бях. Каша също 2 пъти пробвах- единия път не си отвори устата, а втория път ме наплю
Вече се храни сам с вилица и лъжица. Яде супа без да се улива
Много съм горда с него
Активен
dodo23
«
Отговор #305 -:
януари 11, 2012, 12:07:27 »
Цитат на: leni_beni_ в януари 11, 2012, 11:53:15
Много съм горда с него
Браво Лени-гордостта ти е съвсем оправдана!
На каква възраст започна да му даваш да държи прибори?
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати
«
Отговор #306 -:
януари 11, 2012, 13:37:56 »
Роси, изцяло подкрепям твърдението, че можеш да започнеш първо със захранването. Бях писала и преди за лекарите те не са част от захранването въобще, а си отделно. Като майка на дете, което от 2ия си месец е на АМ мога да ти кажа, че по-спокойно приех факта, че захранването ни се случи преди 6ия месец, но ако детето ми не ми беше показало, че е готово бих си чакала спокойно до 6ия месец.
Лени, браво на Ники и на теб! и аз се присъединявам към въпроса кога започна. Ние от около месец се опитваме и понякога му се получава много добре, но все още не яде сам
Активен
leni_beni_
«
Отговор #307 -:
януари 11, 2012, 13:56:08 »
Диде, не помня точно на колко, но на година вече ядеше плодове от купичка, нарязани на кубчета и си ги боцкаше .
Давала съм му само железни вилица и лъжица. С пластмасова виличка не можеше да си забучи и се ядосваше.
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #308 -:
януари 11, 2012, 18:19:47 »
Роси , аз също не съм давала сокчета. Нашите педиатри ми казаха да го отложа, колкото може повече във времето.
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Baby Time
«
Отговор #309 -:
януари 11, 2012, 18:40:18 »
Цитат на: leni_beni_ в януари 11, 2012, 11:53:15
Много съм горда с него
Браво на детето
Много се радвам, когато чета такива неща
Надявам се и ние на вашата възраст да сме толкова напреднали
Прегръдки на адашчето
Активен
kokiche
Професор
«
Отговор #310 -:
януари 11, 2012, 21:44:51 »
Това е полезна табличка с храните алергени.
Елдата не е безобиден алерген и по тази причина не не се препоръчва като първа храна /каша/ Оризът е много по- лек за стомахчето. Ако се притеснявате от запек давайте малки количества в началото, а по нататък като напреднете със захранването в комбинация с разхлабващ плод /праскова, круша, синя слива/
Сокове не се препоръчват в началото на захранването, защото дразнят лигавицата, пълнят стомаха и бебето не иска мляко, а не носят толкова голяма полза. Към 10м-12м. вече може спокойно да се дава сокче, защото те вече не са за сметка на млякото и се приемат по-добре от свикналото с чужда храна храносмилателна система.
Имаше питане дали да се въвежда ориза отделно, когато е за сгъстяване в готовите пюрета. Аз подхождах много внимателно в началото / и все още
/ и въвеждах всеки продукт по отделно. И първия месец, че и повече давах по не повече от 2 продукта заедно.
17902310285829820981272139165TvjFqnOJbhq6MYQD9hpN.GIF
(31.01 KB, 573x632 - видяно 316 пъти.)
«
Последна редакция: януари 11, 2012, 22:03:18 от kokiche
»
Активен
*mwpo
Професор
Публикации: 479
«
Отговор #311 -:
януари 12, 2012, 08:24:59 »
По таблицата-храните са подредени от най-силни към слаби алергени, т.е отгоре-надолу. Нали пражилно те разбрах?
Ориза е по-нагоре от елдата..или аз нещо не разбрах.
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #312 -:
януари 12, 2012, 10:21:11 »
Докато се разберем кое кое е в таблицата ....аз искам да отбележа, кое най-много ми хареса - ами да не забравяме, че когато една култура е характерна за даден географски регион хората много по-лесно я понасят. И още нещо според мен в последните години някои неща изведнъж станаха по-големи алергени от преди не само защото хората повече разбират, но и защото са измислени неща като ГМО и изкуствени торове и всякакви глупости с които храната ни стана по-отровна и опасна.
Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ
Мама на прекрасен син :)
«
Отговор #313 -:
януари 12, 2012, 13:44:55 »
Здравейте,
имам въпрос относно захранването-вярно ли е, че към всяко пюре било то плодово или зеленчуково се добавя кърма или АМ до навършване на 1 година?
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #314 -:
януари 12, 2012, 13:48:55 »
Аз не знам за такова правило. В началото се прави, за да може детето да приеме по-лесно новия вкус и покрай познатия на кърмата да приеме и новия. Също така някои добавят, за да се замести храненето и да откаже детето кърмата,но че чак да е правило до годинката за първи път чувам. Според мен е въпрос на личен избор - ако го правиш никой нищо не може да ти каже и не вярвам да навреди на детето
Активен
Страници:
1
...
19
20
[
21
]
22
23
...