Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 24, 2024, 21:00:21

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Украса на ресторанта - 9 част.  (Прочетена 197075 пъти)

Bulka88
Сватбен ГУРУ
Публикации: 719

Моят сватбен албум

« Отговор #180 -: януари 17, 2012, 14:20:53 »

Момичета само на мен ли ми се струва,че тази цена 195лв. е крайно съмнителна. Колкото и да е криза и да са на ръба тези агенции това е крайно ниска цена. Аз знам,колко ни излезе украсата на нашата сватба и преди да наемем агенцията проверих почти всички останали в града. Цените са почти едни и същи,но такава сума като тази 195лв. никъде нямаше. Тези хора сигурно съвсем са останали без работа за да паднат до там,че да работят без пари. Питайте надълго и нашироко за всичко,защото  с тази цена да не се окаже,че има някаква уловка.  sad
И на мен ми е съмнителна...и много взех да се замислям,макар че за нещата които аз искам ми казаха 480лв.
Активен
emocia_wa
Професор
Публикации: 399

« Отговор #181 -: януари 17, 2012, 14:29:35 »

момичета, внимателно обмислете офертата за цялостна декорация на Грънчаров и син, защото цената е изключително ниска! shok Изобщо не твърдя, че са измамници или некоректни! Просто обърнете внимание на количеството, което е включено в тази цена.
за да направят цветна аранжирока, която ще струва 10-15 лв за маса означава, че количеството на цветята е малко. (отделно има и цена за наем на ваза примерно) Ако влезв който и да е магазин за цветя 1 роза струва  3-5 лв, това означава, че ще получите ваза с 3 рози  huhhuh.gif и това за украса на цялата маса(без значение -8-10 човека..).
Букета ако е по-семпъл може и да е 45 лв-много красиви неща се правят с малко цветя (говоря като количество) тук зависи от фантазията и опита на флориста, а и вашите предпочитания;
бутониери и гривни -пак може да са ок за тази сума, но ще е 1 по-обикновено цвете-дали ще ви хареса - зависи какво искате.
За преместването на украсата от колата на масата - аз лично бих ви посъветвала да не го правите. Представете си следното: лято е, навън е 30 градуса жега, слънцето пече. Отделно капака на колата се нагрява (от самото движение на колата) до към 40-50 градуса. Колата се украсява ако не сутринта то по обяд, придвижва се от едно място на друго (да вземе кумовете, после младоженеца, после булката, после обреден дом, после църква, после ресторант, а може и да отиде някъде за фотосесия); и през всичките тези часове, с високите температури, от самото движения на колата(тя няма да пъпли с 10 км/час, а най-малко с 40-50), представете си какво ще остане от тази цветна аранжировка  Oh my ... (да не говорим ако завали или духа вятър!) *crazy*а вие след това ще я сложите на младоженската маса и ще искате да е свежа и красива за още поне 5-6 часа..за цялата вечер..  huhhuh.gif мислите ли, че ще е цяла, първо и второ - свежа? все пак, на тази маса ще се правят много снимки - реално цяла вечер, всички гости само в нея ще гледат..  huhhuh.gif
от флористката, с която работя знам, че декорацията буквално се изпича на предния капак...  pardon
Хубаво ги помислете нещата, защото в самия Ден хич няма да ви се занимава да търсите украса от друго място или да мислите варианти. А доколкото знам психиката на булките-това може да ви провали настоението за целия ден!  nea
Напълно съм наясно, че всеки си прави сметката (така и трябва), но добре преценете дали това, което ще получите за 195 лв ще бъде като количество и вид като това, което си представяте, искате и би ви харесало! good Ако нямате възможност за по-скъпа, по-едра и тн. украса, може да опитате да си я направите сами-с цветя от цветна борса, с панделки, всякакви декоративни елементи, които няма да са скъпи. варианти има-обмислете ги!  good
Активен
eli_belii
Ентусиаст
**
Публикации: 84

Моят сватбен албум

« Отговор #182 -: януари 17, 2012, 14:38:16 »

Ще споделя моя опит от обикалянето да си търся украса. Намерих една фирма,която ми даваше облечките за столовете за 1,50лв. Много се зарадвах,защото цената беше доста по ниска от тази,която ми предлагаха всички останали. Отидох да се срещна с жената от агенцията и какво да ви кажа  sad Показа ми едни облечки от някакъв сатен много лъскав и одърпан. А другите,които ми показа бяха парчета плат от покривки. От тези дето ги има в магазин за 1лв.  sad Излишно е да казвам,че се убедих че евтиното е просто ужасно.  Плачещо момиче
Активен
irena_popova
Професор
Публикации: 458

Моят сватбен албум

« Отговор #183 -: януари 17, 2012, 14:58:41 »

Привет аз също съм във вихъра на  украсите..smile имам няколко оферти и цените са между 450-560 лв, за украса с живи цветя. Украсата няма да е много натруфена, включила съм калъфи и панделки за столовете, по един букет на масите за гости със свещ, малко балони с хелии (за дансинга) и на офиц. маса три топки от цветя 30 х 30 см.Транспорта е включен в цените.
Активен
veseto_87
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2189

Моят сватбен албум

« Отговор #184 -: януари 17, 2012, 14:59:46 »

Съгласна съм, че цената е ниска, но не всички се опитват да "изстискат" младоженците до краен предел. За мен именно това е реалната цена. Замислете се колко може да струват тези калъфи, панделки и тишлайфери! Като се има предвид, че се ползват много кратно, даже мога да кажа, че стойността им е много по-ниска от 195. А от гледна точка на търговеца - проста икономика. 50 украси по 195 лв. са много повече, отколкото да кажем 10 по 500, нали? Аз например, ако не бях намерила тази оферта, нямаше да слагам калъфи. А така - и те доволни, и аз доволна.
Активен
Christy
Сватбен ГУРУ
Публикации: 758

Моят сватбен албум

« Отговор #185 -: януари 17, 2012, 15:15:59 »

Пак казвам, в събота ходих да погледна украса направен от тях в същия ресторант - всичко си беше по местата както трябва да е. Още повече, че те канят на среща, за да видиш какво предлагат - нито панделките са им одърпани - напротив, нито нищо. За цена от 2,50 ходих да гледам опърпани панделки от органза.

Още повече, че 1 роза струва 3-5 лв., само за този, които не знае от къде да си закупи розите. Има борса за цветя, от където зареждат 98% от магазините в София за цветя. Просто е нужно човек да се информира. Естествено, че ако не се проучи нищо, първото нещо на което ще попаднете е цена 5 лева розата... Но всеки си знае.

Само още веднъж ще подчертая, че се подписва договор, който има юридическа стойност. Има и спецификация на поръчката - колко броя от какво са длъжни да осигурят. Не знам защо повечето от вас са свикнали да работят на "честна дума" и съответно до последно да стискат гащи, дали ще си удържи думата отсрещната страна. Да не говорим за сигурната увереност - ако украсата е за 190 лв. със сигурност има измама, ама ако е за 1000 лв. със сигурност всичко е точно  crazy Пазарна икономика сме - има конкуренция и конкурентни цени. Просто е. Отивате, виждате какво предлагат и дали ви харесва, ако ви харесва подписвате договор. Пак ще кажа - с юридическа стойност е, предполагам, че за някои все значи нещо.
Активен
Bulka88
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #186 -: януари 17, 2012, 16:11:21 »

Момичетааа сега ми се обадиха от ГиС и ми казаха че вече някой е заел моята дата и от офиса в София няма да се заемат със сватбата ми sad Като си помисля че не трябваше да им казвам че утре ще им дам отговор,а още на момента трябваше да се съглася...и ме хваща яд.Но пък ми обещаха да ми изпратят всички нужни материали (панделки, покривки и ленти) такаче пак е нещо...
Активен
veseto_87

Моят сватбен албум

« Отговор #187 -: януари 17, 2012, 16:15:40 »

На коя дата е твоята сватба?
Активен
Bulka88
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #188 -: януари 17, 2012, 16:47:07 »

05.05.2012
Активен
Christy
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #189 -: януари 17, 2012, 17:06:57 »

05.05.2012

А какви цветове искаше? Защото това е моята сватба, но в София Wink Но аз съм ги ангажирала доста по-отдавна (средата на декември мисля че беше).
« Последна редакция: януари 17, 2012, 17:09:15 от Christy » Активен
veseto_87

Моят сватбен албум

« Отговор #190 -: януари 17, 2012, 17:11:22 »

Аз доколкото разбрах точно за София става дума. Затова и питах, защото аз съм ги ангажирала за 12.05. smile
Активен
Nina Style
Баш Майстор
**
Публикации: 1790

www.ninabg.com

Моят сватбен албум

« Отговор #191 -: януари 17, 2012, 18:37:55 »

Съгласна съм, че цената е ниска, но не всички се опитват да "изстискат" младоженците до краен предел. За мен именно това е реалната цена. Замислете се колко може да струват тези калъфи, панделки и тишлайфери! Като се има предвид, че се ползват много кратно, даже мога да кажа, че стойността им е много по-ниска от 195. А от гледна точка на търговеца - проста икономика. 50 украси по 195 лв. са много повече, отколкото да кажем 10 по 500, нали? Аз например, ако не бях намерила тази оферта, нямаше да слагам калъфи. А така - и те доволни, и аз доволна.
Не съм съгласна,че това е реалната стойност на тези калъфи,панделки и т.н.  smile Този инвентар струва много повече от тези 195лв. за да си го набави човек.  good Вярно е че се ползва многократно,но има едно голямо НО! Нищо от това не може да изкара повече от сезон и половина максимум два и то с доста подмяна на същите въпросни калъфи,покривки и други неща. Идея си нямате след една сватба,колко изгорени неща има или накапани с олио и какво ли не! За стъклени вази и свещници направо нямам думи. Там няма спиране в пазаруването. Почти няма сватба без счупени вази или безследно изчезнали. И въпроса не приключва само до това. Следва тези артикули,които трябва да се сложат от дадените хора логично е че се заплаща и на тях. Нали не си мислите,че една украса за 100 човека се сътворява от 1 човек. Това се прави от поне 4 човека. Продължаваме с разхода офис,заплати,осигуровки,рекламни материали и още куп неща.  good  Не мисля,че агенциите смъкват кожите на хората,защото поне аз не познавам такава,която да е забогатяла от тази си дейност. Винаги има период на ръба,защото това е сезонна работа и после 5 мес. се плащат само разходи без да влизат никакви приходи. Не искам да засегна никой нито искам поста ми да се приема като заяждане,но това е самата реалност.  good Колкото до въпросната фирма за мен това е просто малък трик за реклама и популяризиране на името на агенцията за което ги поздравявам! Хората са намерили начин вместо да дават луди пари по медии да го направят по-този начин. Възползвайте се,защото в момента вие сте печелившите. На тях едва ли им остава нещо от сумата 195лв.  good Не мисля,че ще могат да изкарат целия сезон на тази цена и съм убедена,че много скоро отговора, ще е -ангажирани сме /за която и дата да се попита/  Дори и да не са заети.  Това е мое лично мнение и то разбира се не е миродавно!  good  Предполагам,че сега ще има куп недоволни момичета от този пост,но пък в крайна сметка това е самата реалност поне за мен като човек,който го работи от 7год вече 8год. и съм наясно какви са разходите и приходите в този бизнес.
« Последна редакция: януари 17, 2012, 18:43:21 от Nina Style » Активен
anelcka80
Сватбен ГУРУ
Публикации: 859

Моят сватбен албум

« Отговор #192 -: януари 17, 2012, 19:25:38 »

Тук съм напълно съгластна с Nina Style . Ние в България така и не се научихме да ценим труда на другите! Много странно защо, като става въпрос за собствения ни труд, не мислим по този начин... замислете се малко... pardon
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1083

Моят сватбен албум

« Отговор #193 -: януари 17, 2012, 19:33:30 »

Звучи ми логично, това което казва Нина. Аз като чета цените, за които си говорите и направо не ми се вярва... Къде ги намирате тези агенции? А те откъде си намират материалите и служителите, за да работят на такива цени? Наистина вече загубих представа за това кои цени са реални... В края на 2010, когато ние проверявахме цените се въртяха в хиляди, а не в стотици лева. Толкова ли са паднали?  huhhuh.gif
Активен
Christy
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #194 -: януари 17, 2012, 19:39:29 »

Разбира се, че това може би не е реалната цена, но и 700 лева НАЕМ на подобна украса пак не е реална. За съжаление много бизнеси са изправени пред криза и фалит, предполагам, че за сватбените агенции това важи в пълна сила. Предполагам, много хора се лишават от украса - за съжаление... За мен лично това е оферта - как са стигнали до крайното ценообразуване мен не ме засяга, интересува ме само това, което наемам да не е износено, скъсано, съсипано и т.н., да покрива определени критерии и да съм сигурна, че ще го изпълнят. За сега имам пълната увереност в това - видях украсата на живо, видях я сложена в ресторанта, имам договор в ръцете си. Дали е реклама или оцеляване - не знам, важното е, че мога да пренасоча 400-500 лв. в друга важна за мен дейност. Смятам, че и моя труд не е реално платен на фона на това какво взимат европейските ми колеги, но това е....
Активен
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: