Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 24, 2024, 18:50:17
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Украса на ресторанта - 9 част.
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Украса на ресторанта - 9 част. (Прочетена 197034 пъти)
Vivid
Професор
Отг: Украса на ресторанта - 9 част.
«
Отговор #165 -:
януари 16, 2012, 21:41:23 »
Аз мисля да се възползвам от услугите на една дама, която ни препоръчаха от хотела, където ще е сватбата (тя не работи сама де, има си фирма за декорации). Ще излезе скъпичко, защото аз изкуствени цветя не понасям, но пък за мен украсата е едно от важните пера в бюджета. Всмисъл не ми е все едно как ще изглежда ресторанта. А и тя ще организира транспорта, монтажа и демонтажа на украсата, защото не всички го правят. Ние ще обсъдим с годеника ми колко пари ще можем да отделим за това, а тя ще ни направи оферта, тя се занимава с цветя, така че най-вероятно на нея ще поверя и букета си и бутониерите и гривничките за шаферките и украсата за колата - общо взето всичко, което се прави от цветя...
Активен
maria87
Новак
Публикации: 10
«
Отговор #166 -:
януари 16, 2012, 22:14:16 »
Цитат на: veseto_87 в януари 16, 2012, 21:18:43
Аз не съм казала, че правят украса само с изкуствени цветя. Казах, че ваучерът за 195 лв. включва само това. Не знам защо все не се чете като хората и после следват едни обяснения...
maria87, тези цени, които си написала са за една бройка или за всички, които са ти необходими?
За по една бройка гривничка и бутониера. Но с естествени цветя ще бъдат само родителите, шаферките, кумовете и младоженеца.
«
Последна редакция: януари 16, 2012, 22:16:24 от maria87
»
Активен
cveta_d86
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #167 -:
януари 16, 2012, 22:15:01 »
Благодаря ви много момичета.. супер сте
Активен
veseto_87
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2189
«
Отговор #168 -:
януари 16, 2012, 22:36:55 »
Цитат на: maria87 в януари 16, 2012, 22:14:16
За по една бройка гривничка и бутониера. Но с естествени цветя ще бъдат само родителите, шаферките, кумовете и младоженеца.
Това ясно.
А букетите за масите също ли са за 1 брой? Вие в кой ресторант сте? По един букет ли ще има на маса?
Активен
maria87
Новак
Публикации: 10
«
Отговор #169 -:
януари 17, 2012, 10:18:35 »
Цитат на: veseto_87 в януари 16, 2012, 22:36:55
Това ясно.
А букетите за масите също ли са за 1 брой? Вие в кой ресторант сте? По един букет ли ще има на маса?
Да, всичко е за една бройка. Ще има по един букет на маса, те са кръгли, десет на брой. Значи 10 букета * 15 лв. - 150 лв. Иначе сме в залата на хотел Сити на ул. Стара планина.
Активен
Christy
Сватбен ГУРУ
Публикации: 758
«
Отговор #170 -:
януари 17, 2012, 10:23:17 »
Цитат на: maria87 в януари 16, 2012, 21:05:50
Аз също се възползвах от промоцията на "Грънчаров и син" за 195 лв. Но не е вярно, че предлагат само изкуствени цветя. Аз ги наех да ми направят и украса с живи цветя, извън заплатените 195 лв. Погледнах си договорът и сме подписали следното:
1) букети за маси гости - 10 - 15 лв. в зависимост от вида на цветята
2) букет за сватбеният автомобил, който после ще се премести на масата на младоженците - 70 лв.
3)бутониери за мъжете - 3 лв. (без капсули)
4) гривни за жените - 5 лв. (с капсули)
5) булченски букет - 45 лв. без микрофон (така искам аз)
Агенцията е коректна и ги препоръчвам. Любезно се съгласиха да ми наредят по масите тейбъл картичките и подаръците за гостите, така че украсата на ресторанта няма да я мисля въобще. Освен това ми се обадиха само за да ме уведомят, че са със сменен адрес.
Аз също смятам, че са много коректни, на мен също ми се обадиха само за това, че са си сменили адреса, да не помислим, че са изчезнали
Предложиха ми и да наредят каквото ще донеса аз включително тейбъл картичките, което е голяма услуга поне в моите очи.
Относно живите цветя - не харесва изкуствени, но няма и да прекалявам с естествените. Просто съдейки от естеството на ресторанта, от това какво още ще има на масите като украса, смятам, че с букети ще стане претрупано, но това е според собственото виждане на всеки. Затова искам само рози както е на снимката - в аквариумче
Активен
Bulka88
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #171 -:
януари 17, 2012, 10:27:50 »
Цитат на: Christy в януари 16, 2012, 16:12:02
Чак да препоръчам все още не мога (не ми е минала сватбата), аз съм се заела лично с голяма част от украсата на ресторанта (по-скоро масите), но относно калъфите, панделките, младоженска маса и още някакви неща, може да погледнете тук
http://www.grancharovisin.com/text.php?id=59
. Фирмата е "Грънчаров и син" и има много голямо намаление, аз се възползвах от предишното им такова като за 195 лв. получаваме 100 бр. панделки, 100 калъфа, тишлайфери за масите, 50 бр. свещници, арка, стойки с цветя, украса на младоженска маса и не помня още какво... Изглеждат ми коректни, тъй като преди капарирането (всъщност се плаща цялата сума) ни извикаха да видим асортимента им на живо (който на мен ми хареса), подписахме договор, а скоро ни поканиха да видим украсен ресторанта, в който ще сме и ние. Мисля, че се бяха справили много добре. Останалата украса от нас ще е в рамките на около 150 лв. А за калъфки, панделки и т.н. навсякъде ми искаха между 600 и 1000 лв. Така че може да се поразходите до тях да видите какво предлагат
Бравоо Christy много добра оферта!Аз ще правя някои неща от украсата сама, а облечките за столове панделките и покривките (около 170бр) ще трябва да платя 800лв.А за вази ми искат наем по 2лв на ваза.
Сега като виждам каква оферта си намерила...не мога да повярвам!Ще се свържа с тази агенция,надявам се да няма проблем че съм от Хасково!Виждам че твойте тейбъл картички са същите като моите покани.Ти ще ги поръчваш ли или сама ще си ги правиш?
Активен
Bulka88
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #172 -:
януари 17, 2012, 10:32:53 »
Christy искам да те питам от къде ще поръчвате подаръчетата?А свещите с пеперуди от къде са,понеже моята сватба ще е с тема пеперуди.
Активен
Christy
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #173 -:
януари 17, 2012, 11:08:45 »
Свещите са от "Джъмбо", мога да ги снимам и да ги кача довечера, за да видиш за какво става на въпрос. Иначе тейбъл картичките ще ги поръчам, те са тези от снимката. Поканите са други, тях ще ги поръчвам тези дни
Иначе за промоцията на ГиС пише, че се начисляват транспортни разходи за други градове, но обади се и попитай колко ще излезе всичко, много са отзивчиви, а имат и онлайн чат на страницата си и там отговарят бързо, ако са на линия. Мисля че пак ще ти излезе по-евтино...
За подаръците за гостите ще ходя до някакъв склад тези дни, тук в София - ще ни води наш приятел, уж имало много неща. Но аз основно съм харесала лъжичките, тях ще ги поръчвам от чужд сайт (Китай), малко е рисково, ма каквото такова. Не ми харесват баналните подаръчета тип прахосъбирачки
Активен
Bulka88
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #174 -:
януари 17, 2012, 11:36:24 »
Цитат на: Christy в януари 17, 2012, 11:08:45
Свещите са от "Джъмбо", мога да ги снимам и да ги кача довечера, за да видиш за какво става на въпрос. Иначе тейбъл картичките ще ги поръчам, те са тези от снимката. Поканите са други, тях ще ги поръчвам тези дни
Иначе за промоцията на ГиС пише, че се начисляват транспортни разходи за други градове, но обади се и попитай колко ще излезе всичко, много са отзивчиви, а имат и онлайн чат на страницата си и там отговарят бързо, ако са на линия. Мисля че пак ще ти излезе по-евтино...
За подаръците за гостите ще ходя до някакъв склад тези дни, тук в София - ще ни води наш приятел, уж имало много неща. Но аз основно съм харесала лъжичките, тях ще ги поръчвам от чужд сайт (Китай), малко е рисково, ма каквото такова. Не ми харесват баналните подаръчета тип прахосъбирачки
Свързах се с ГИС, разбрахме се и мисля че ще ги наема....много съм развълнувана
Благодаря ти много!Ще помисля кой точно пакет да взема.Ти сигурна ли си че са коректни и всичко ще си изпълнят?
От къде ще ги поръчваш тейбъл картчките,аз ги срещтнах на много места,но е в единия сайт бяха наполовина.Аз ако ги поръчвам(а не ги правя сама) ще ги поръчам от там.
Има много интересни подаръчета в един американски сайт,но имат доставка само в Америка.Иначе ако поръчваш от някъде можем да се комбинираме и да си разделим доставката.
Ще се радвам да видя свещите!
Активен
Christy
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #175 -:
януари 17, 2012, 12:07:49 »
Ами, видях украса правена от тях в ресторанта, в който ще сме ние... мисля, че се бяха справили много добре за тези пари. А и подписахме договор, така че там не е само на обещание, имаме и бележка за платена сума. Мисля че са коректни, от личните срещи оставам със същото впечатление. В момента е криза и с тези намаления целят да си покрият наеми, да платят заплати... ясно е че работят на ръба на оцеляването, но така се прави бизнес, що се отнася за кризисна икономика, но това е друга тема
Картичките ги срещнах на едно място за 1,10 лв. с надписването, ако това те устройва като цена
Аз просто търсех основно калъфи, панделки и тишлайфери и то в конкретен цветове (кафяво и розово). На повечето места нямаха кафяво или ако имаха цените бяха 3-4 пъти отгоре (поне). Не съм се колебала дали да ги наема, за мен това е страхотна оферта.
Подаръците ще поръчвам както казах от Китай - там обаче трябва да видя как стои въпроса с мито и ДДС, да не говорим, че малко или много ще рискувам с поръчка от Китай, но много ми харесаха лъжиците. Мога да ти кажа от кой сайт гледам (
клик
), а за комбинирана доставка не знам дали митото няма да ни излезе повече (по-голяма обща сума) и дали няма да има други такси, просто не съм стигнала до там, за да проуча въпроса. Иначе има фрий шипинг до България...
Активен
emocia_wa
Професор
Публикации: 399
«
Отговор #176 -:
януари 17, 2012, 12:42:11 »
veseto_87
много е права
Nina Style
украса на ресторанта може да означава и много и малко. Например: да сложиш калъфи на столовете и да завържеш панделки; да аранжираш масите с камъчета примерно и свещи; ако слагаш цветя във вази съвсем отнема време... Тейбъл картичик, подаръчета... балони... ако трябва и колони да се украсяват... Наистина твоята приятлека ще трябва да пропусне със сигурност църковния ритуал и пак няма да и стигне... ще и трябват и помощници.
Ако все пак се спреш на този вариант те съветвам да се подготвиш с каквото можеш предварително-най-малкото можете да направите цветните аранжировки от сутринта/вечерта и само да се занесат и сложат по масите. Твоята приятелка да се запознае предварително с разпределението на салона и масите и къде са разположени гостите. Намери и и помощници.
Най-добре е разбира се да си наемеш някой, който да свърши всичко това, без да ангажираш приятели и роднини..
защото тичането е и след това - някой трябва да настани гостите, да следи сервитьорите дали си спазват уговорките..изобщо трябва да имаш човек, който следи събитието.
Така единствено ти ще си спокойна и ще се забавляваш, без да идват и да те питат за разни неща постоянно.
Активен
Bulka88
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #177 -:
януари 17, 2012, 13:29:55 »
Какво е тишлайфери?
Активен
Christy
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #178 -:
януари 17, 2012, 13:58:32 »
Цитат на: Bulka88 в януари 17, 2012, 13:29:55
Какво е тишлайфери?
Цветната лента плат, която се слага по средата ма масата
Активен
eli_belii
Ентусиаст
Публикации: 84
«
Отговор #179 -:
януари 17, 2012, 14:18:18 »
Момичета само на мен ли ми се струва,че тази цена 195лв. е крайно съмнителна. Колкото и да е криза и да са на ръба тези агенции това е крайно ниска цена. Аз знам,колко ни излезе украсата на нашата сватба и преди да наемем агенцията проверих почти всички останали в града. Цените са почти едни и същи,но такава сума като тази 195лв. никъде нямаше. Тези хора сигурно съвсем са останали без работа за да паднат до там,че да работят без пари. Питайте надълго и нашироко за всичко,защото с тази цена да не се окаже,че има някаква уловка.
Активен
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...