Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 27, 2024, 17:57:28
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Украса на ресторанта - 9 част.
Страници:
1
...
23
24
[
25
]
26
27
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Украса на ресторанта - 9 част. (Прочетена 197405 пъти)
Christy
Сватбен ГУРУ
Публикации: 758
Отг: Украса на ресторанта - 9 част.
«
Отговор #360 -:
януари 31, 2012, 11:08:11 »
Аз не искам като цяло балони, не ми харесват изобщо и няма да има подобен тип украса, затова остават живи цветя. По назад бях писала, че ще са потопени в големи сферични аквариуми, вътре ще има и една закрепена свещ в кафяво и розово, отстрани по самия тишлайфер (който най-вероятно ще е кафяв) ще има малки розови диаманти (изкуствени естествено
). Ще са сложени подаръците за гостите, които са в украсена кутия и изглеждат много добре, тейбъл картите, които също са много интересни и са част от украсата. Ще има и малки свещички, панделки на столовете и калъфи и за масите на гостите това е. Много държим да няма сложени шишета с безалкохолни по масите, когато идваме, както и салати
Това загрозява цялата украса и направо я скрива. Искам като взлезем в ресторанта да се придобие общо впечатление от гостите, после е ясно, че всеки ще си сложи напитките по масите и украсата ще отиде по дяволите
Важното е на снимките да е хубава и да се вижда, и на влизане също. Много държа на това и от ресторанта нямат проблем да сервират всичко след влизане на гостите, което е супер!
Борсата за цветя е на пазара Димитър Петков, доколкото знам. Мъжът ми знае със сигурност, но мисля че е там, а цветята там са много по-евтини!
пп - орхидеи мисля че има и в зелено, а има жълти рози, само за това се сещам към момента...
Активен
cveta_d86
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #361 -:
януари 31, 2012, 11:28:37 »
Кристи идеята ти е много хубава
Активен
Nina Style
Баш Майстор
www.ninabg.com
«
Отговор #362 -:
януари 31, 2012, 11:36:18 »
Цитат на: Bulka88 в януари 31, 2012, 10:20:47
Момичета кажете ми какви цветя ще стоят добре на украса в циклама и графитено сиво.Нещо което да стои по-обемисто и да не е необходим много материал.Бях се спряла на орхидеи но много скъпо ще ми излезе да има орхидеи на всички 15 маси...след това се замислих за цикламени гербери,но една флористка започна да ме убеждава че герберите били най-нисък клас цветя...
Това с ниския клас ме разби! Какво значи нисък клас цветя? Всеки има различен вкус и на мен например ми харесват герберите. За карамфилите също са евтин вариант,но това не значи,че не са хубави. Всяко цвете аранжирано добре изглежда добре. Няма значение какъв клас е! Ето "нисък клас" клас цветя-
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #363 -:
януари 31, 2012, 11:37:48 »
Цитат на: Bulka88 в януари 31, 2012, 10:20:47
Момичета кажете ми какви цветя ще стоят добре на украса в циклама и графитено сиво.Нещо което да стои по-обемисто и да не е необходим много материал.Бях се спряла на орхидеи но много скъпо ще ми излезе да има орхидеи на всички 15 маси...след това се замислих за цикламени гербери,но една флористка започна да ме убеждава че герберите били най-нисък клас цветя...
Божур??? Но зависи от това кога е сватбата...Освен това - какво значи "най-нисък клас"...аз лично много харесвам гербери. Освен това има лилиум, който би могъл да се върже с цвета...
http://ecodesign.bg/wp-content/gallery/lilium/liliumamarone1638.jpg
http://media.snimka.bg/0046/006346633.jpg
http://ecodesign.bg/wp-content/gallery/lilium/920555a.jpg
http://media.snimka.bg/0046/006346632.jpg
Също така мисля, че (ако искате) след напръскване със съответните му там спрейове, може да се добие почти всякакъв цвят...аз лично не съм привърженик, но и това е опция :-)
Активен
theone
Професор
Публикации: 482
«
Отговор #364 -:
януари 31, 2012, 12:25:00 »
Нина
, тези топчици на снимките от карамфил ли са? изглеждат много добре.
не мисля, че има такова нещо като висок и нисък клас цветя, всеки харесва различни.
булка88
, може да използваш хортензии за обем, напръскани в цвета, който харесваш...
Активен
Nina Style
Баш Майстор
www.ninabg.com
«
Отговор #365 -:
януари 31, 2012, 12:51:18 »
Цитат на: theone в януари 31, 2012, 12:25:00
Нина
, тези топчици на снимките от карамфил ли са? изглеждат много добре.
не мисля, че има такова нещо като висок и нисък клас цветя, всеки харесва различни.
булка88
, може да използваш хортензии за обем, напръскани в цвета, който харесваш...
Да карамфили са! Според мен стоят страхотно,когато са направени на топки.
Активен
bamce
Сватбен ГУРУ
Публикации: 967
dream on....
«
Отговор #366 -:
януари 31, 2012, 13:02:11 »
Mай месец трудно ще се открият хортензии,освен ако не се поръяат,но ще излезнат скъпияко,а и е доста нетрайно цвете...
И аз съм на мнение ,че цветята нямат "клас"
Декорацията с карамфилите е страхотна,не съм се сещала за такова нещо
Активен
theone
Професор
Публикации: 482
«
Отговор #367 -:
януари 31, 2012, 13:06:00 »
наистина са страхотни. ще говоря с нашият флорис, дали може да направи такива и колко ще струват. предполагам, че в една влизат доста карамфили...
не разбрах, че сватбата е за май. това не е сезонът на хортензиите. в нашата декорация ще има много хортензии, но сватбата е юли...
Активен
Nina Style
Баш Майстор
www.ninabg.com
«
Отговор #368 -:
януари 31, 2012, 13:10:22 »
Хортензията издържа спокойно 3 дни в ваза без проблем. Изпробвано е!
Макар че,когато се отреже цвета той вече почти не пие вода. Просто самото цвете е такова. Когато се реже цвета е хубаво да не е стоял много време разцъфнал на храста.
Май месец има най-различни цветове ранункулос. Страхотно цвете е. Това са от моите,които си посадих за красота в двора. Но ги има и като рязан цвят.
«
Последна редакция: януари 31, 2012, 13:13:58 от Nina Style
»
Активен
anna_karenina
Сватбар
Публикации: 268
«
Отговор #369 -:
февруари 01, 2012, 20:19:58 »
Момичета, а как сте измислили въпроса с бутилките? Аз като си представя по 2 малки бутилки на човек + алкохола и то ако има и украса ще стане манджа с грозде...
От друга страна помня сватба, на която масите бяха без бутилки, само чаши и сервитьорите минаваха да сипват. Ами през цялото време го дебнехме кога ще мине, защото все някой искаше нещо. На някои път им беше неудобно да искат повече от 2-3 чаши алкохол. Не знаехме и по колко безалкохолни можем да изпием Изобщо някак си у нас е объркващо за гостите да не се "вижда" алкохолът. С помощни масички е същото- ами сега имам ли право да си сипя от тази масичка, дали да чакам да ме обслужат, или мога сам.., отделно заемат място тези масички...
Та колкото и да го мисля, май най-удобно за гостите е алкохолът и безалкохолните да са на масите. Салатите пък изобщо не ми пречат, те са си красиви, не ми е хрумнало, че ще загрозят масата...
Въпросът ми е каква да е украсата при толкова неща на масата? Имаме тейбъл картички от шоколад, подаръчета (които са съжаление пристигнаха в сребристи опаковки, а нашата тема е по-скоро златна заради ресторанта) и мисля да има и свещи. Според мен с цветя ще стане претрупано.
Мислех си по средата на всяка маса да има кафяв плат (шоколадов), или пък екрю и отгоре "настърган" бял или кафяв шоколад..
За калъфите пък имам друг глупав въпрос...самият ресторант има бели калъфки, с които столовете винаги си седят...Обаче като дегустирахме забелязах, че не са удобни- някак хлъзгаво ми беше
Има ли смисъл да търся други калъфки, или много ще си усложня живота? Познато ли ви е това "хлъзгавото", явно платът е такъв, дали е ок за гостите..? Аз се надявам да не седят много де
Активен
alla
Професор
Публикации: 338
«
Отговор #370 -:
февруари 01, 2012, 20:23:31 »
Цитат на: anna_karenina в февруари 01, 2012, 20:19:58
Мислех си по средата на всяка маса да има кафяв плат (шоколадов), или пък екрю и отгоре "настърган" бял или кафяв шоколад..
Ще стане страшна мацаница когато започне да се топи.
Активен
Nina Style
Баш Майстор
www.ninabg.com
«
Отговор #371 -:
февруари 01, 2012, 20:31:50 »
Цитат на: alla в февруари 01, 2012, 20:23:31
Ще стане страшна мацаница когато започне да се топи.
Това с настъргания шоколад и на мен нещо не ми се връзва. А за калъфите,изобщо не си усложнявай живота.
Колкото до натрупаните маси и дали цветята ще са излишни,аз не смятам,че точно цветята са излишни. Мисля,че красотата си е в тях независимо дали има бутилки или не. Другия вариант е свещите да ги сложите в нещо по-високо,защото всичко ниско се губи м/у бутилките и салатите.
Активен
anna_karenina
Сватбар
Публикации: 268
«
Отговор #372 -:
февруари 01, 2012, 20:43:54 »
Не, не, исках да сложа цялото- уж "настърган шоколад" в кавички, защото само ще имитира. Т.е. ще бъде пластмасов, Но не знам дали изобщо има такива неща...виждала съм снимки и оттам дойде идеята...не съм толкова луда да сложа истински шоколад по покривките
стига ми заигравката с шоколадовите тейбъл картички...
Ок за калъфите май само панделки ще им добавим
Късмет, че поне в този аспект ресотантът ще ме улесни
Идеята да се вдигнат свещите е добра. Може да се съчетае в красива чаша от шампанско например..
Активен
Nina Style
Баш Майстор
www.ninabg.com
«
Отговор #373 -:
февруари 01, 2012, 21:05:39 »
Цитат на: anna_karenina в февруари 01, 2012, 20:43:54
Не, не, исках да сложа цялото- уж "настърган шоколад" в кавички, защото само ще имитира. Т.е. ще бъде пластмасов, Но не знам дали изобщо има такива неща...виждала съм снимки и оттам дойде идеята...не съм толкова луда да сложа истински шоколад по покривките
стига ми заигравката с шоколадовите тейбъл картички...
Ок за калъфите май само панделки ще им добавим
Късмет, че поне в този аспект ресотантът ще ме улесни
Идеята да се вдигнат свещите е добра. Може да се съчетае в красива чаша от шампанско например..
Намери нещо стъклено по-високо и го напълни с кафе например и така още повече ще се вдигне свещта.
Активен
Bulka88
Сватбен ГУРУ
Отг: Отг: Украса на ресторанта - 9 част.
«
Отговор #374 -:
февруари 02, 2012, 16:38:51 »
Цитат на: Christy в януари 31, 2012, 11:08:11
Аз не искам като цяло балони, не ми харесват изобщо и няма да има подобен тип украса, затова остават живи цветя. По назад бях писала, че ще са потопени в големи сферични аквариуми, вътре ще има и една закрепена свещ в кафяво и розово, отстрани по самия тишлайфер (който най-вероятно ще е кафяв) ще има малки розови диаманти (изкуствени естествено
). Ще са сложени подаръците за гостите, които са в украсена кутия и изглеждат много добре, тейбъл картите, които също са много интересни и са част от украсата. Ще има и малки свещички, панделки на столовете и калъфи и за масите на гостите това е. Много държим да няма сложени шишета с безалкохолни по масите, когато идваме, както и салати
Това загрозява цялата украса и направо я скрива. Искам като взлезем в ресторанта да се придобие общо впечатление от гостите, после е ясно, че всеки ще си сложи напитките по масите и украсата ще отиде по дяволите
Важното е на снимките да е хубава и да се вижда, и на влизане също. Много държа на това и от ресторанта нямат проблем да сервират всичко след влизане на гостите, което е супер!
Борсата за цветя е на пазара Димитър Петков, доколкото знам. Мъжът ми знае със сигурност, но мисля че е там, а цветята там са много по-евтини!
пп - орхидеи мисля че има и в зелено, а има жълти рози, само за това се сещам към момента...
Christy аз също не искам да има нищо по масите освен тейбълките, подаръчетата и цветята,но в нашия ресторант не са съгласни да сервират след като гостите се настанят
За това съм решила да направим....незнам как да го нарека....нещо като тръби от хартия
в тях да скрием бутилките а за салатите ще ходя да преговарям отново
Активен
Страници:
1
...
23
24
[
25
]
26
27